je eigen pup opleiden als officieel hulphond wat kost dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel puky1968puky1968

nee heb me hele leven al honden om me heen en katten ook ik heb een aangeboren en erfelijke  versie 

maar geen allergie  alleen stres en inspanning  en als ik verkouden was  en hoest dan ga ik elke keer een stukje achteruit  en ik heb  en niet zo bekende  copd  ze noemen het copd op Asma en brongieters basis om dat de aanvallen vaak  de uiting hebe van die  3 kombie  baan vallen dus of mijn lonen lopen spontaan vol door schuim ontwikkeling  of mijn lucht pijp slaat spontaan dicht en kan ik niet meer in of uit ademen 

of ik kan niet uit ademen 

of allemaal om de beurt 

mijn dochter heeft het ook  maar dan op begin stadium 

ik ben gevorderd door te laat ontdekt e worden en verkeert behandeld te zijn gewezen 

 

 

honden page profiel puky1968puky1968

o en ik ben pas 49 dus te jong om achter de geraanius op de dood te wachten 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Meis wat een narigheid voor je en je bent ook nog zo jong. Ik hoop dat je op wat voor manier dan ook een (hulp)maatje zal vinden.Vind de reden ook onbegrijpelijk dat je bent afgewezen voor een hulphond.Ik weet zo 1,2,3 de weg niet. Sterkte!

honden page profiel puky1968puky1968

eindelijk iemand die begrijpt wat ik doormaak  het ergste is gewoon dat juist de hulphond verenging en het ziekefons  en het wmo en artsen  het eerst zelf als oplossing voorstellen en je zelfs de adressen en dergelijke voorstellen aan je en als je dan een school vind die een kontrakt met je ziekefons heeft  en alles ge gereld heb dan  het ziekefons  het niet wil vergoeden 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oké, ik ga het steeds beter begrijpen. Dankzij jouw extra informatie puky.

Ja dat klopt dat je met copd best een hond kunt hebben.

Een allergie voor huisdieren is echt niét hetzelfde als copd . En ligt ook niet zomaar  in het verlengde ervan.

Én je blijkt een scootmobiel te hebben. En je hebt ervaring net honden.

Kijk! Dat opent perspectieven.

Blijft wél het probleem dat elke mogelijke hulphond van een vrij groot formaat moet zijn om jou goed te kunnen helpen.

En een dergelijke hond kun je niet zomaar alleen in je tuin uitlaten op slechte dagen.....

Die heeft meer beweging nodig. Dat zijn écht zaken om rekening mee te houden.

Maar goed.

Het gaat je een lieve duit kosten om van een pup zelf een hulphond te ' maken'. Dat gaat vele, vele uren van gespecialiseerde trainers kosten.

Je kunt het via de officiële kanalen proberen: bij stichting hulphond. Of bij de blindengeleidehonden opleiding. Of bij de Martin gaus opleiding.

En dan hou je toch het risico dat jouw pup op enig moment alsnog wordt afgekeurd voor hulphond. En dan?

 

Of je doet het officieuzer: bv bij de stichting service dogs, die trainen inderdaad met mensen hun eigen pup. Is véél goedkoper.

Maar een officieel dekje voor de hond waardoor hij/ zij overal, echt overal met jou mee naartoe mag, krijg je daar helaas niet.

Moeilijk blijft het dus.....

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" o en ik ben pas 49 dus te jong om achter de geraanius op de dood te wachten 
  "

 Je hebt groot gelijk meid. 

honden page profiel ElianeEliane

Hulphond

Dit was niet het filmpje en de jack russell waar ik aan dacht, maar het komt al in de buurt.

Het filmpje dat ik zoek is van een dame die in een rolstoel zit en haar JR heeft getraind.

Hopelijk vind ik het nog ergens

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" eindelijk iemand die begrijpt wat ik doormaak  het ergste is gewoon dat juist de hulphond verenging en het ziekefons  en het wmo en artsen  het eerst zelf als oplossing voorstellen en je zelfs de adressen en dergelijke voorstellen aan je en als je dan een school vind die een kontrakt met je ziekefons heeft  en alles ge gereld heb dan  het ziekefons  het niet wil vergoeden 
  "

 Misschien eens kijken of je kunt overstappen naar een verzekering die t wel vergoed?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een pup zindelijk maken, en opvoeden lijkt me voor iemand die niet uit de voeten kan niet te doen. Ik zou dan eerder gaan voor een hond van rond de 1 jaar, ook al omdat je dan het karakter beter kunt inschatten. Een angsthaas is waarschijnlijk niet te trainen voor wat jij wenst, bijvoorbeeld. Met een 1 jarige hond is dat veel beter in te schatten, ook qua trainbaarheid.

Maar dan nog, het echt trainen voor hulphond, zodat de hond ook officieel hulphond wordt kost echt tienduizenden euro's.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Misschien eens kijken of je kunt overstappen naar een verzekering die t wel vergoed? "

 Maar nee dat gaat niet. Elke verzekering vergoed het vanuit de basisverzekering, mits je een gecontracteerde leverancier kiest.

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Nogmaals mijn tip:probeer hylphondenschool de Click. Daar helpen ze mensen met het opleiden van hun eigen hulphond. Maar wat ze ook doen is jonge herplaatsers zoeken, deze een tijd observeren in een gezin en daar kijken of ze getraind tot hulphond kunnen worden. Dan hoef je dus geen pup te verzorgen, en zouden ze een hond kunnen zoeken die bij je past.

honden page profiel puky1968puky1968

oke maud

daar heb ik wat aan ik ga ze morgen meteen bellen dank voor de tip

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Laatst kwam ik iemand tegen, die een hulphond had van een officieel opleidingsinstituut. De hulphond fungeerde bij zijn nieuwe eigenaar niet als hulphond. Deze hond bleek tegen het einde van de opleiding toch niet helemaal als hulphond te kunnen worden ingezet.

 

Een dergelijke hond zou misschien voor jou toch voldoende hulp kunnen geven.

 

Je zou eens kunnen informeren. email [email protected]

 

https://hulphond.nl/over-ons/

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" eindelijk iemand die begrijpt wat ik doormaak  het ergste is gewoon dat juist de hulphond verenging en het ziekefons  en het wmo en artsen  het eerst zelf als oplossing voorstellen en je zelfs de adressen en dergelijke voorstellen aan je en als je dan een school vind die een kontrakt met je ziekefons heeft  en alles ge gereld heb dan  het ziekefons  het niet wil vergoeden 
  "

 Ik weet niet meer hoe die heet. Maar er was een school die hulphonden helpt opleiden dus ondersteuning bied bij het zelf opleiden en ook een stichting heeft. (en een wachtlijst) zat bij nijmegen dacht ik.

 

Heb je al gedacht aan Crowdfunding. Wie niet waagt die niet wint.

 

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Laatst kwam ik iemand tegen, die een hulphond had van een officieel opleidingsinstituut. De hulphond fungeerde bij zijn nieuwe eigenaar niet als hulphond. Deze hond bleek tegen het einde van de opleiding toch niet helemaal als hulphond te kunnen worden ingezet.

 

Een dergelijke hond zou misschien voor jou toch voldoende hulp kunnen geven.

 

Je zou eens kunnen informeren. email [email protected]

 

https://hulphond.nl/over-ons/

  "

 



Zo heb ik moor. Moor is van hulphond Nederland en bleek na zijn opleiding het werken bij een cliënt net niet leuk genoeg te vinden. Daarom hebben ze ervoor gekozen therapie hond van hem te maken, en is hij bij mij komen wonen. Werkt nu 1dag in de week nog bij hulphond tijdens sessies met kinderen/veteranen ect. De rest van de tijd lekker huishond bij mij.

Maar realiseer je wel dat hulphonden niet voor niks afgekeurd worden. Vaak is het dan medisch net niet helemaal goed genoeg om het toch wel zware werk als hulphond te trekken. Dus zullen ze de hond dan niet zomaar herplaatsen bij iemand die de hond ook 'nodig' heeft. Ook is de lijst van mensen die een afgekeurde hulphond willen erg lang. En toevoeging: die honden zullen ook nooit een dekje mee krijgen. Die zijn echt afgekeurd. Dus daar heeft ts dan ook niks aan.

honden page profiel LiselotjeLiselotje

Meestal lees ik op dit forum alleen, nu wilde ik toch even reageren.

Momenteel ben ik zelf bezig om een hulphond te krijgen. Heb mij aangemeld bij Bultersmekke. Ook ik krijg een hulphond niet vergoed door de zorgverzekeraar. Een volgende stap is dan om een WMO aanvraag te doen bij je gemeente, als daar niets uitkomt kun je kiezen voor crowdfunding of je kunt contact op nemen met dehondkandewasdoen. Voor mij zou het bedrag voor de opleiding van de hond ongeveer 18.000 euro gaan kosten. Heb begrepen dat dit voor een ADL hond al snel 20.000 tot 25.000 euro gaat kosten.

Als je je er in verdiept zul je zien dat er meer organisaties zijn die beweren jou te kunnen hulpen met het trainen van je hond naar hulphond. Waar je op moet letten is dat er slecht enkele zijn die officieel zijn en waarbij de hond daadwerkelijk overal met jou mee naar toe kan. Je kunt alle erkende (officiële) organisaties vinden via assistancedogsinternational.

Bij Bultersmekke is het in ieder geval zo dat je zelf je hond traint met hun hulp dat duurt ongeveer 2 jaar. Daarna doe je met de hond examen en wanneer je slaagt krijg je ook nog steeds begeleiding waar nodig en word de hond elke jaar opnieuw gekeurd.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^