je eigen pup opleiden als officieel hulphond wat kost dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel puky1968puky1968

ik ben af ge wezen  oor hulphond omdat ik niet in rolstoel zit maar wel mer rolaiter door het huis loop in etappes onderweg met scootmobiel ik kan net aan 2 meter lopen dan moet ik zitten  kan niet lang staan en kan niet Buken dan kom ik niet omhoog door long aandoening c.o.p.d. gevorderd op Asma en brongietes basis aangeboren erfelijke afwijking en en heb wel traplift toegewezen ge kregen maar hulp hond niet ik woon alleen en heb niemand om me heen ik  en heb wel tuis hulp 3 uur in de week 

nu zat ik te denken aan een pup aan te schafen en zelf opleiden maar ik krijg het niet vergoed  wat kost het als je zelf moet betalen 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

ADL hond: de duur van de opleiding is gemiddeld anderhalf jaar. De kosten van de opleiding van een ADL hond zijn gemiddeld € 25.000

Je zou ook zelf je hond kunnen opleiden natuurlijk. Er zijn scholen die circa 1500 euro rekenen totaal. Let wel op dat je echt anderhalf jaar of meer bezig kan zijn tot je hond genoeg is opgeleid. Dan moet je hond nog examen doen om officieel hulphond te zijn. Er gaat dus veel tijd en geld in zitten.

 

Ik zou wel een stichting die de trainingen geeft om hulp vragen bij het zoeken van een pup. Als je alleen bent weet ik niet of het slim is. De eerste maanden zullen enorm zwaar zijn en dan komt er nog vrijwel niks qua trainen tot hulphond bij kijken.

 

Het beste kun je dus even een school opzoeken en die mailen..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Maar als je een pup neemt moet je die ook zindelijk maken. Tig keer per dag naar buiten, ook midden in de nacht. Oppakken en onmiddellijk naar buiten als hij toch binnen plast. Hoe wil je dat gaan doen met je handicaps? 

 

En zelf trainen is dus zelf naar de hondenschool en oefenen. .. Rondjes lopen ed.

honden page profiel Linda, Bo en BenjiLinda, Bo en Benji

honden foto van Linda, Bo en Benji

" Maar als je een pup neemt moet je die ook zindelijk maken. Tig keer per dag naar buiten, ook midden in de nacht. Oppakken en onmiddellijk naar buiten als hij toch binnen plast. Hoe wil je dat gaan doen met je handicaps? 
 
En zelf trainen is dus zelf naar de hondenschool en oefenen. .. Rondjes lopen ed. "

 Ja dit dacht ik dus ook, als je al slecht te been bent en alleen dan gaat het zwaar zowel lichamelijk als psychisch zijn. Een pup heeft je altijd nodig niet alleen wanneer jij je goed voelt 

Niet slecht bedoeld hoor, maar ik zou er toch eens goed over nadenken en rondvragen wat je naaste mensen er over denken.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Kijk eens bij hulphondenschool de Click. Daar kun je zelf het traject doorlopen, met een trainer. Ook werken ze met al oudere honden, dus niet alleen pups.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Kijk eens bij hulphondenschool de Click. Daar kun je zelf het traject doorlopen, met een trainer. Ook werken ze met al oudere honden, dus niet alleen pups. "

 Dat kan ze toch helemaal niet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vraag me af of het verstandig is met je longaandoeningen een hond in huis te nemen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat je kan doen is een oudere hond in huis nemen, van een jaar of vier vijf, die zijn rustiger dan een pup, neem een hond die er om bekend staan dat ze rustig zijn buiten en geen druk ras nemen.....                ook zou je eens iemand mee kunnen nemen naar het asiel om daar eens te kijken voor een oudere hond ....                   je bent alleen en wil gezelschap hebben, oudere honden zijn daar blij mee, heb ik een vraag voor je, kan je zelf naar buiten zonder hulp ?             Is het smorgens te vroeg , laat dan de hond in de tuin even plassen of balkon...(en ook voor de avond zodat je niet in het donker de straat op moet) ............en als je zover bent dat je aangekleed bent en gegeten hebt kan je de hond meenemen voor een wandeling......             en eventueel voor nood een iemand die je altijd kan bellen om het even van je over te nemen, dat die de hond uitlaat.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Er zijn ook wachtlijsten voor afgekeurde hulphonden. Ze zijn bv niet 100% betrouwbaar maar als 90% voor jou ook al genoeg is....

http://www.scaledogs.be/nl/723/

http://www.geleidehond.be/index.php/van-pup-tot-geleidehond/afgekeurde-honden

 

 

Een eigen pup zou ik echt niet doen. Een hulphond opleiden is niet simpel....en al zeker niet als je niet goed te been bent. Je kan je niet bukken...hoe ga je de pup oppakken om hem buiten te laten plassen? Hoe ga je de pup een halsband aandoen....hoe ga je de pup een voertje geven als beloning van goed werk?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat je kan doen is een oudere hond in huis nemen, van een jaar of vier vijf, die zijn rustiger dan een pup, neem een hond die er om bekend staan dat ze rustig zijn buiten en geen druk ras nemen.....                ook zou je eens iemand mee kunnen nemen naar het asiel om daar eens te kijken voor een oudere hond ....                   je bent alleen en wil gezelschap hebben, oudere honden zijn daar blij mee, heb ik een vraag voor je, kan je zelf naar buiten zonder hulp ?             Is het smorgens te vroeg , laat dan de hond in de tuin even plassen of balkon...(en ook voor de avond zodat je niet in het donker de straat op moet) ............en als je zover bent dat je aangekleed bent en gegeten hebt kan je de hond meenemen voor een wandeling......             en eventueel voor nood een iemand die je altijd kan bellen om het even van je over te nemen, dat die de hond uitlaat. "

 Ze moet helemaal niet aan een hond beginnen. Welk deel van de verzorging is geen probleem in haar situatie? Kijk, iemand in een rolstoel of een scootmobiel moet gewoon mogelijk zijn. Maar haar probleem zit hem in de ademhaling. Bij de kleinste inspanning krijgt ze onvoldoende lucht. Ze kan ook niet bukken want dan komt ze niet meer overeind.

 

Alleen al naar die balkondeur lopen is een probleem. En dan zou die arme hond daar zijn behoefte doen... dan kan ze het niet opruimen. Ook een emmer water halen en over het balkon leegstorten lukt haar niet. Hoe gaat ze de hond voeren als ze niet kan bukken?

 

Dit lijkt me echt een geval van wishfull thinking. Leuk een hond, gezelschap en iemand die me helpt om spullen van de grond op te rapen, spullen voor me te halen, mijn dekentje te pakken als ik het koud krijg enz. Maar totaal voorbijgaand aan het feit dat die hond niet alleen maar dingen voor haar doet maar zij ook meerdere malen per dag dingen voor die hond moet doen. Dingen die ze dus niet kan of haast onmenselijke inspanningen van haar vragen.

 

En dan zelf een hond willen opleiden? Hoe dan? Vanaf het bankje op de zijlijn? Daar komen lukt haar waarschijnlijk al niet.

 

Hoeveel empathie ik ook heb met haar situatie, een hond is geen goed plan. Misschien kan ze overleggen met de thuiszorg of zij ook de verzorging van een volwassen kat willen doen opdat ze gezelschap heeft. Verder raad ik haar aan zich op te geven voor een buddy. Iemand die regelmatig langskomt voor een praatje, kopje koffie en misschien wat dingentjes voor haar wil doen.

 

Maar ik denk dat ze hier al niet meer leest.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

"  Dat kan ze toch helemaal niet. "

 



Dat kunnen ze daar dan met haar bekijken. Dan kan ze wel info vragen en misschien zelf al wel tot de conclusie komen dat het niet haalbaar is. Vind dat niet aan mij

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

"  

Dat kunnen ze daar dan met haar bekijken. Dan kan ze wel info vragen en misschien zelf al wel tot de conclusie komen dat het niet haalbaar is. Vind dat niet aan mij "

Ze is afgewezen voor een hulphond. Ik ben normaal niet snel om te zeggen "dat iets niet kan of mag" maar in dit geval kan de TS misschien als alternatief beter voor een kat gaan. Heeft ze toch een heel sociaal dier bij zich in de buurt en voelt ze zich minder alleen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laat ze zelf even reageren, vertellen wat ze zoal kan doen, wij maken uit wat ze kan of niet, ik heb liever van haar zelf wat ze wel kan en niet kan....

honden page profiel puky1968puky1968

oké  jullie zijn Leker negatief 

ik heb een kat  geleerd  om op mensen wc te gaan poepen en plassen en hij was ook is ook nog doof  

had een maters leeuwtje  die me medicijnen bracht  als ik behoud was 

die me waker maakte als ik sopte met ademen die me stimuleerde als ik buiten westen  ging door niet ademen  maar is helaas overledene 1-jaar terug  

heb Duitse groenedaalers ge treint  en boevijee  en  Yorkse Terri en alen zelf zonder hulp ge reent zonder hulp dus weet met honden om te gaan  en toen zat ik al in sckoetmobiel ik heb afgelopen zomer de hond van een kennis die  op tilt sloeg als hij een kat zag of vogel of wat er ook liep of vloog of reet hij sprong tegen mensen op en kefte alles bij elkaar die heb ik in 2 dagen ge leert niet te springen keffen en te treken en jagen  maar rustig stil en gekonsentreert  naast de skoetmobiel te lopen  en niet meer tegen mensen te pingen  en rustig te gaan liggen als  ze stilstaat en dat van uit een scoetmobiel dus is geen probleem 

 

honden page profiel puky1968puky1968

ps ik heb een kat  en die kan geen voordeur open doen en niet dingen oprapen  tuis en in winkel of straat en niet mij bij proberen te krijgen als ik bewusteloos op grond lig zonder te ademen  en als dat niet lukt  op en persoonsalarmknop drukken en ik weet dat ze ook aan huis komen  om te treinen ik kan het wel zelf allemaal leren maar dan is hij niet  erkend  als hulp hond en mag hij niet mee met taxi en niet in oopen bare gebouwen dus eb ik er niets aan en als ik het niet kan waarom kan het dan wel  en ook vergoed worden  als je volledig in rolstoel zit ???? sorry gaat er bij mij niet in die logieka en ik wil geen gezelschap maar hul die mensen me niet 24 uur per dag kunnen bieden 

 

 

 

  

 

honden page profiel puky1968puky1968

ik kan staan  niet Buken  niet ver lopen  geb geen konditsie  met ademen ben constant  aan het snaken naar adem 

Buken gaat  maar kom dan niet  meer omhoog dus als er iets valt dan  kan ik het niet oprapen 

praatten kost veel energie me boten zijn verkalkt en spieren verzuurt door zuurstof gebrek  kan ik langzaam lopen  heel langzaam 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Okee, we weten nu wat je kan en niet kan.......wat heb je een hond te bieden buiten dat de hond jou gaat helpen......kan je met de hond er twee x per dag er  op uit, zodat de hond de beweging krijgt en aan zijn trekken komt met lekker ergens vrij rondlopen snuffelen.....en als de hond thuis is is er dan een mogelijkheid dat de hond de tuin in kan gaan, en is er iemand die je bij kan staan als je zelf eens niet naar buiten kan, kan deze dan de hond meenemen voor beweging .?......   een pup is geen optie voor je.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mag ik vragen hoe oud je bent, je hebt het erover om een pup aan te schaffen , en zelf de opleiding te doen, hoe dacht je dat te doen...? 

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

ALs ik dit zo lees moet je niet aan een hond beginnen, geen pup, geen oudere gewoon helemaal niet. Je kan dat dier helemaal niets bieden. Hoe wil je met hem wandelen? Het is niet alleen een hulpje hé, het is voornamelijk een hond en die heeft beweging nodig die jij niet kan bieden. 

 

Begin er in godsnaam niet aan.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

We zijn niet negatief over jou! Helemaal niet. Het feit dat je bent afgekeurd is voor jou vast en zeker een grote domper. Ik ben wel negatief over je vraag of je zelf een hulphond kan trainen.

 

Ik geef je graag een voorbeeld. Je schrijft bv dat je een kat hebt...handig...maar die kan geen dingen voor jou oprapen. Goed..geen probleem...een hulphond dit zelf aanleren dan.

...

Maar hoe denk je dat je dit aanleert? Je legt een flesje op de grond (kan jij lichamelijk niet) en je clickt als de hond er bv met zijn neus tegen komt. Als je niet aan de grond kan om het flesje neer te legen en hem te helpen met het oprapen...dan kan je hem dit gewoon ook niet leren. Iets van bv een verhoog afhalen is totaal iets anders dan iets van de grond halen. Een hond leert pas als hij altijd diezelfde handeling doet. 

 

Nog een voorbeeld. Hij moet jou helpen als je bewusteloos op de grond ligt. Je hoort me natuurlijk al komen. De hond kan dit enkel leren als jij ook op de grond gaat liggen. Je kan je hond dus echt niet opleiden.

 

Gaat het je ook echt om die erkenning zodat hij overal mee binnen mag, dan zal je toch die erkenning moeten krijgen. Daar is niet veel aan te doen. Weet natuurlijk dat er mensen zijn die nog veel slechter af zijn en ook al zijn jouw problemen voor jouzelf zeer erg...en ander zou nog blij zijn met 2 meter te kunnen stappen. Er zijn nu eenmaal niet genoeg hulphonden dus hoe slechter..hoe sneller je er 1tje krijgt. Dat is nu eenmaal de realiteit

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik begrijp dat je longpatient bent, maar hoe kom je aan dit bijzondere taalgebruik?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien wel dyslectisch of misschien niet heel sterk in schrijven. Er zijn genoeg mensen in Europa die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Daar kan niet altijd iedereen wat aan doen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" ALs ik dit zo lees moet je niet aan een hond beginnen, geen pup, geen oudere gewoon helemaal niet. Je kan dat dier helemaal niets bieden. Hoe wil je met hem wandelen? Het is niet alleen een hulpje hé, het is voornamelijk een hond en die heeft beweging nodig die jij niet kan bieden. 
 
Begin er in godsnaam niet aan. "

 Mee eens! 

 

Een hulphond kan alleen in situaties waar de hond ook de tijd en ruimte krijgt om ook écht hond te zijn. Een hulphond kan heel veel voor jou doen maar heeft daarnaast alsnog zorg van de baas nodig. Ik krijg niet de indruk dat dat in dit geval ook mogelijk is na de reacties die ik heb gelezen. 

 

Daarbij doet niemand hier negatief. Maar je moet begrijpen dat wij ook naar het welzijn van de hond kijken en niet alleen naar hoe handig een hond in jou medische situatie is. 

Niemand twijfelt hier aan jou verleden met het opvoeden van honden en aan je ervaring maar we oordelen naar de huidige situatie. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ps ik heb een kat  en die kan geen voordeur open doen en niet dingen oprapen  tuis en in winkel of straat en niet mij bij proberen te krijgen als ik bewusteloos op grond lig zonder te ademen  en als dat niet lukt  op en persoonsalarmknop drukken en ik weet dat ze ook aan huis komen  om te treinen ik kan het wel zelf allemaal leren maar dan is hij niet  erkend  als hulp hond en mag hij niet mee met taxi en niet in oopen bare gebouwen dus eb ik er niets aan en als ik het niet kan waarom kan het dan wel  en ook vergoed worden  als je volledig in rolstoel zit ???? sorry gaat er bij mij niet in die logieka en ik wil geen gezelschap maar hul die mensen me niet 24 uur per dag kunnen bieden 
 
 
 
  
  "

 Nee ik snap dat t heel onrechtvaardig voelt.

 

Wat je zou kunnen doen is bij stichting hulphond vragen naar een hond die is afgekeurd als hulphond. T hangt er maar net vanaf waarom zo'n hond is afgekeurd.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik begrijp dat je longpatient bent, maar hoe kom je aan dit bijzondere taalgebruik? "

 Dat doet ze expres ,kom nou toch ,wat heeft dat er nu mee te maken .

Ik vind het altijd knap dat mensen zich toch kunnen verwoorden .

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ze is afgewezen voor een hulphond. Ik ben normaal niet snel om te zeggen "dat iets niet kan of mag" maar in dit geval kan de TS misschien als alternatief beter voor een kat gaan. Heeft ze toch een heel sociaal dier bij zich in de buurt en voelt ze zich minder alleen. "

 Maar het gaat hier om een hulphond?? Niet om zomaar een huisdier.

 

Ik zou gaan informeren bij een hulphondenschool en vraag naar de mogelijkheden. Dan kan je met een expert eerlijk kijken naar de situatie en kijken of er iets past en zo ja dan wat. Zij zullen ook met jou kunnen kijken of je de zorg van de hond achter de hulphond aankan en kunnen je een beeld geven van de prijs en verschillende trajecten.

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Beste topic starter,

Ik snap dat het niet ' aardig' overkomt als er gereageerd wordt met het noemen van onmogelijkheden.

Maar wees eerlijk: je beschrijft forse aandoeningen die jou lichamelijk erg beperken.

Dat is heel erg voor je en het is ook heel jammer dat je niet in aanmerking kunt voor een hulphond.

Maar het probleem is, dat een pup opleiden tot hulphond bijna een dagtaak is, waarbij je bovendien domweg fit moet zijn.

Het diertje moet bv gedragen kunnen worden zo nodig en je moet er tig keer mee naar buiten per dag én je moet een fors programma doorlopen om te socialiseren enz enz enz.

 

Ik zeg dit niet zomaar, heb zelf tot 3X toe een pup mogen begeleiden en opvoeden tot hulphond.

Dus ik weet wat het inhoud.

Hoe triest ook, ik denk niet dat jij dat, met jouw lichamelijke aandoeningen gaat kunnen volbrengen......

Ook een ' afgekeurde' hulphond is hier geen oplossing lijkt me, want ook dat is een hond met behoeftes, net als elke andere hond, dus moet ook flinke wandelingen kunnen maken. En zonder scootmobiel lukt dat jou niet, toch.....

Dát is het probleem

Helaas......

honden page profiel puky1968puky1968

ik kan naar buiten  met sckoetmobiel en ik ben dyslectisch 

en ik ben niet af ge wezen voor de hond in tegen deel de longarts en het wmo en de honden school  vinden het juist dat het iets voor mij zou zijn maar verzekering wil het niet vergoeden met de reden dat ik niet permanent in rol stoel zit du 24 uur in rolstoel 

en uitlaten kan ik in achter en voor in tuin s`avond laat

en over dag heb ik een park dicht bij en het bos ben ik met 10 minuten  en strand nulde ook binnen 10 minuten 

en hond pup is juist aan geraden door honden school en wmo 

honden page profiel puky1968puky1968

ik ben zo gouw het mooi weer is altijd er op uit  rij zomers vaak uren rond  neem dan wat te eten en drinken mee  en ben dan uren aan het rijden wat voor mij dan net als een rolstoel is dus ik zie het verschil niet 

dus nog maal hond kan ik krijgen maar moet het zelf betalen snappen jullie het nu ???? en ik heb juist geen mensen om me heen  die me helpen willen of s`nachts bij me willen waken als ik slaap

ik zie alleen mensen van wmo en dergelijke en 1x per week een thuishulp die 4 uurtjes komt poetsen en huis stofvrij maakt en dat zijn dan de mensen in mijn leven Sins ik niet meer werk 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik begrijp dat je longpatient bent, maar hoe kom je aan dit bijzondere taalgebruik? "

 En dat hier nog iemand op plust ook, echt verschrikkelijk.

 

Even wat anders Puky. Ik begrijp dat je zwaar COPD hebt. Nu ben ik daar bekend mee, mijn moeder had deze vreselijke aandoening ook.

Zij klaagde niet veel, helemaal nooit, maar merkte wel degelijk dat zij benauwder werd van de hond. Heb jij daar geen last van?

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^