Negeren katten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yvonne yvonne

Hoe krijg ik mijn hond zover dat hij katten negeert?

honden page profiel MartineMartine 2 doggies

honden foto van Martine

Elke keer weer van de kat weghalen...

M.a.w. geduld en attentie houden.

honden page profiel yvonne yvonne

Dat doen we ook maar toch pakt ze er af en toe 1. Het is tijdens de wandeling net al loert ze alleen maar op katten. We kunnen haar dus ook niet los laten lopen. :-(

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ze pakt er af en toe een?  Dit is dus jouw schuld, jij hebt de hond in je hand en moet er voor zorgen dat je hond onder geen enkele omstandigheden bij een kat kan komen.. loop er dus met een grote boog om heen (dit doe je niet, anders kon ze er niet bij) 

 

Verder moet je je hond goed afleiden, geef haar beloningen, telkens als je een kat ziet laat je haar naar je kijken en geef je iets heel lekkers. Na een tijd heeft je hond door: kat = iets lekkers krijgen. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Blijkbaar zijn katten leuker dan de baas die de riem vast heeft. Kun je snoepjes mee nemen die ze héél lekker vindt en haar daarmee af leiden?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een kat laat zich niet zomaar pakken, dus dan moeten dan hele gevechten zijn?

 

Inderdaad, je moet eraan werken dat de focus van je hond op jou gericht is, en niet op katten.

Mijn hond heeft er ook een handje van om katten te scannen, maar ik kan hem vrij eenvoudig hieruit halen.

 

Je hond los laten lopen.

Dat is toch vaak het bos, strand o.i.d. waar geen katten zijn.

Die kom je voornamelijk tegen in woongebieden waar geen honden los mogen.

En katten helaas wel 

honden page profiel yvonne yvonne

@Pascale & Kahlua
Hier ben ik het niet mee eens, gister was ze aan de lijn en besprong een kat haar. Als het donker is zien wij de katten niet eens maar zij wel. Ze loopt gewoon de hele tijd te speuren naar katten. We hebben haar trouwens niet als pup gekregen maar pas met 15 maanden.
 @Silvia:En ja ze vecht heel erg met de kat. Maar ze komt er zelf ook gehavend uit. Het hele huis onder het bloed. Bos durven we haar niet eens los te laten omdat ze dan van alles ruikt en niet meer luistert. Over het algemeen luistert ze heel goed maar dan niet meer. Ook snoepjes heeft ze op dat moment geen interesse voor.
We zijn er wel constant mee bezig.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat gebruik je voor snoepjes? Heg kan natuurlijk zo zijn dat je hond eten op zo'n moment echt niet wil aannemen, maar het is ook mogelijk dat je snoepjes niet lekker genoeg zijn. Wat heb je al geprobeerd?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" @Pascale & KahluaHier ben ik het niet mee eens, gister was ze aan de lijn en besprong een kat haar. Als het donker is zien wij de katten niet eens maar zij wel. Ze loopt gewoon de hele tijd te speuren naar katten. We hebben haar trouwens niet als pup gekregen maar pas met 15 maanden. @Silvia:En ja ze vecht heel erg met de kat. Maar ze komt er zelf ook gehavend uit. Het hele huis onder het bloed. Bos durven we haar niet eens los te laten omdat ze dan van alles ruikt en niet meer luistert. Over het algemeen luistert ze heel goed maar dan niet meer. Ook snoepjes heeft ze op dat moment geen interesse voor.We zijn er wel constant mee bezig. "

 Oke dan verschillen we van mening. Ik vind namelijk dat jij verantwoordelijk bent voor je hond, als je weet dat ze een gevecht met katten aangaat, houdt je haar kort om dit te voorkomen. 

Ook zeg je in je eerste post dat ZIJ er af en toe een pakt, en nu bespringen katten haar? Dat is dan weer een heel ander verhaal natuurlijk. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan je wat meer over je hond vertellen? Welk ras? Waar komt ie vandaag?

Je zegt dat je 'ermee bezig bent'. Hoe pak je het momenteel aan? Hoe reageert de hond erop?

honden page profiel RobRob 1 doggies

honden foto van Rob

Lijkt me lastig probleem. Zodra de hond uitvalt ben je sowieso te laat en kun je met je snoepje blijven zwaaien tot je een ons weegt.

Ben ook wel benieuwd hoe je dit "probleem" aan het aanpakken bent.

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 2 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik ben benieuwd welk ras je hebt? 

 

En tja hier ook een hond die erg gefocused is op katten maar kan heel goed los lopen en die heeft nooit maar dan ook nog nooit een kat te pakken gehad zowel los niet en al helemaal niet aan de lijn. 

 

Ik scan sowieso het hele gebied af als hij los loopt en op plekken waar ik weet waar ze kunnen zitten gaat hij aan de lijn. Daarnaast pik ik er heel goed uit als hij iets op het spoor is en dan gaat hij linea recht aan de lijn. Als hij dit aan de lijn doet, leid ik hem af. Dit kan gaan zitten van ik loop een hele andere kant op. 

 

S avonds komt hij nu helemaal niet meer los en loopt hij kort aan de lijn. Er is hier 1 straat waar katten zitten en ik moet daar doorheen om thuis te komen. Dat is tevens ook een goede oefening voor hem....ik ga katten niet ontwijken want dat is sowieso niet te doen. Ik leid hem af en wilt hij naar voren trekken dan loop ik juist naar achteren. Ik loop geen stap naar voren toe zolang hij niet rustig is en ja dat kan 20 min duren maar ga ik er heel snel langs dan is hij volledig over zijn toeren en heeft hij nog niks geleerd dat hij rustig moet zijn. 

 

Afleiden met lekkers werkt sowieso niet op dat moment maar loopt hij rustig langs en hij is weer gefocused op mij dan krijgt hij zijn beloning. Het is een lang process ik ben er al 3 jaar mee bezig en hij vervalt soms terug in zijn gewoontes. 

 

Volledig negeren zal hij nooit doen....en daar heb ik me bij neer gelegd....ik denk als hij stokoud, blind, doof en zijn reukorgaan het niet meer doet hij ze gaat negeren hahaha.....

 

honden page profiel yvonne yvonne

Het is een mechelse herder (teefje)van nu 18 maanden. (kregen haar met 15 maanden. Ze is opgegroeid op een boerderij. Ze vertelden wel dat ze niet van katten hield en autorijden maar meer niet. Dus niet dat ze de katten pakt.

We hebben haar altijd kort maar zien we de kat zelf dan nog korter en proberen haar aandacht te krijgen. Helaas aandacht krijgen we niet. Als we op een afgelegen gebied lopen heb ik de lijn iets losser zodat ze ook wat gewoon kan snuffelen. En gister is ze dus voor het eerst zelf besprongen door een kat. Dan andere keer pakte ze in onze tuin 1  van de schutting en weer een andere keer buiten. Wij zagen de kat niet.
Maar daarom probeer ik het in dit forum of er dus nog iemand is met ideeën.
We hebben van die kleine trainingssnoepjes.
Maar zelfs in huis zit ze steeds naar buiten te kijken of ze een kat ziet.

 

honden page profiel VixenVixen 3 doggies

honden foto van Vixen

Tja, lastig probleem waar ik zelf ook tegenop loop. We hebben sinds kort meer rust in huis, omdat de katten nu echt beseffen dat onze nieuwste aanwinst niet meer weggaat en dus hun huis terug overnemen door niet meer weg te rennen.

maar op straat loert hij nog steeds op katten, terwijl onze andere hond niet eens opkijkt. 

Heel consequent blijven, dat werkt wel het beste. Altijd voertjes bij je om goed gedrag te belonen. Als onze hond een poging doet maar ik kan hem op tijd bereiken, dan staat hij al met zijn kop bij mijn jaszak waar de brokken uitkomen. Maar of ik het er ooit helemaal uit krijg betwijfel ik. Daarom alleen maar los in echte uitrengebieden, en nooit in de wijk.

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Het is een mechelse herder (teefje)van nu 18 maanden. (kregen haar met 15 maanden. Ze is opgegroeid op een boerderij. Ze vertelden wel dat ze niet van katten hield en autorijden maar meer niet. Dus niet dat ze de katten pakt.
We hebben haar altijd kort maar zien we de kat zelf dan nog korter en proberen haar aandacht te krijgen. Helaas aandacht krijgen we niet. Als we op een afgelegen gebied lopen heb ik de lijn iets losser zodat ze ook wat gewoon kan snuffelen. En gister is ze dus voor het eerst zelf besprongen door een kat. Dan andere keer pakte ze in onze tuin 1  van de schutting en weer een andere keer buiten. Wij zagen de kat niet.Maar daarom probeer ik het in dit forum of er dus nog iemand is met ideeën.We hebben van die kleine trainingssnoepjes.Maar zelfs in huis zit ze steeds naar buiten te kijken of ze een kat ziet.
  "

 

Als ik het zo lees is het een hele ongezonde obsessie geworden. Want als ze zelfs binnen geen rust krijgt en alleen maar zit te speuren naar katten is het echt een obsessie. 

 

Ik zou als ik jouw was een goede gedragstherapeute inschakelen die hondvriendelijk met dit probleem omgaat. Met hondvriendelijk dus geen rare hulpmiddelen die de hond pijn doen. 

 

Wij kunnen je wel vanalles adviseren maar een gedragstherapeuten kan 1 op 1 met je werken en je helpen om iets te vezinnen wat wel helpt. 

honden page profiel yvonne yvonne

Gedragstherapeut. Schijnt dat waar we wonen een hele goeie zit. Die hebben we gemaild, whatsapp. Maar ze reageert niet. Helaas. Verder hebben we er nog twee gebeld maar die waren nog in opleiding en nog aan de slag. We proberen ook van alles maar dacht ik probeer het hier ook nog even.
Dank ieder voor jullie reacties.
Overigens is het een schat van een hond en lief voor ieder mens.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Je zegt dat de hond nog maar kort bij je is. Volg je misschien een cursus met haar? Dat kan helpen om een band op te bouwen en je kunt daar tips krijgen van mensen die je hond ook daadwerkelijk zien. Dat is toch beter dan via een schermpje, hoe goed wij ook proberen je te helpen.

Wellicht kun je een cursus vinden die gespecialiseerd is in (Mechelse) herders.

 

Wat snoepjes betreft zou je thuis kunnen proberen te zoeken naar wat je hond écht lekker vindt. Ik heb een voedseldroger aangeschaft (heb je al voor drie tientjes) en droog regelmatig stukjes kip, koolvis, rundvleesstukjes, rodiworst en ga het nu ook met overgebleven groenten proberen. Wellicht houdt je hond heel veel van stukjes kaas, sommige honden doen alles voor komkommer. Brokjes van frolic schijnen veel honden ook lekker te vinden vanwege de grote hoeveelheden smaakstoffen. Ik zou het niet als voer geven maar als beloning wordt het wel gebruikt. Is je hond nog steeds onbereikbaar? Leg dan haar favoriete speeltje eens weg en neem het alleen mee als je naar buiten gaat. Als je hond een kat ziet ga je spelen om de aandacht te krijgen.

 

Dit alles zijn hulpmiddelen. Als je hond echt geobsedeerd is door katten en er de hele dag naar op zoek is, raad ik je toch aan hulp te zoeken bij een gedragstherapeut. Blijven proberen, er is er vast een die tijd voor je heeft! Aandacht van de baas en hersenwerkjes kunnen helpen; misschien dat katten zoeken iets is dat je hond deed omdat ze zich verveelde, en dit de taak is die ze zichzelf gegeven heeft.

Hoe dan ook zal het veel tijd en geduld kosten voor je hond hier overheen is, als dat al lukt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De vorige eigenaar gaf al aan dat je hond echt niet met katten kan. Zelf heb je ervaren dat je hond echt op katten jaagt en met hen vecht (doodt?), en nu is ze zelf ook nog es aangevallen door een kat...

Ik denk dat je mag besluiten dat je hond een hekel aan katten heeft en ze niet in haar nabijheid duldt.

 

Probeer de kat-situaties te vermijden: neem de hond mee op wandel in gebieden waar geen katten zitten (bijvoorbeeld: hond in de auto meenemen naar een bos of heide), hou katten uit je tuin, e.d. Zodat er eerst wat rust in het kopje komt, en je haar obsessie wat kan temperen.

Je zou een gedragstherapeut onder de arm kunnen nemen om dan te gaan werken aan zelfbeheersing, maar persoonlijk denk ik dat het volkomen negeren van katten niet zo snel zal lukken (je hond zit namelijk erg hoog in de kill-modus), en je voorlopig beter kan inzetten op: katten zo veel mogelijk vermijden + je hond begrenzen als je toch door een katten-straat moet lopen (dus kort aan de lijn en even stevig doorstappen).

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

http://messenfotos.ml/54m9glo9iwbj.jpg

onze hond reageert tegen ALLE dieren uiterst sociaal. De koeien komen aangelopen als ze haar zien, onze katten worden door haar "rond gedragen",-ze komen in haar bakje mee eten.

Ik denk wel dat de vorige hond zulk een routine heeft  opgebouwd. Het zou een hel zijn als ik telkens moest opletten en tussenkomen

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Ik herken het probleem. Olly loert altijd tijdens een wandeling. Ik heb het inmiddels geaccepteerd..

Wat ik doe? Ik negeer zijn gedrag en probeer er relaxed mee om te gaan. Juist doordat ik Olly probeerde af te leiden, werd zijn gedrag alleen maar erger en was die meer opgefokt tijdens een wandeling. Nu ontspant hij sneller bij het passeren van een kat en herstelt hij sneller wanneer hij uitvalt naar een kat.

En eerlijk, ik ga echt niet steeds met een grote bocht om katten heen lopen. Het wemelt hier van de katten en als ik steeds moet oversteken en moet omlopen, dan ben ik aan het eind van de dag nog bezig. Daarnaast vind ik het ronduit absurt als ik mij de hele tijd moet aanpassen aan mensen die geen rekening houden met een ander, dus ik doe mijn ding gewoon en loop waar ik wil lopen. Uiteraard zal ik ervoor zorgen dat Olly een kat niet pakt door hem te laten volgen als een kat dichtbij is, maar meestal gaan katten mij uit de weg en houden afstand. Prima..

Ik neem het je ook echt niet kwalijk als er iets fout gaat in een situatie waarin je de kat niet hebt gezien. Veel katten zitten verscholen op plekken waar je ze niet ziet... tja dan is het grote pech als de kat blijft zitten binnen bereik van de aangelijnde hond die hem eerder ziet dan jij. Een risico die de katteneigenaar neemt als ze hun huisdier zonder toezicht buiten laten, helaas is de kat dan wel de dupe...

Je kan altijd proberen of afleiden werkt. Anders is een gedragstherapeut inschakelen, die positief traint, nog een optie als je er echt niet uitkomt en het een groot probleem blijft.

Volgende forumvraag: bang in het donker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^