Gastgezin worden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYara

De fokster van onze Australian labradoodle pup, heeft ons gevraagd of we gastgezin willen worden van waarschijnlijk een teefje.

Zij zal dan uiteindelijk 3, (hooguit 4 nestjes) krijgen en zijn we onze hond een aantal weken kwijt.

Heeft iemand hier ervaring mee en wat zijn de voor- en nadelen? 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Best veel, 3 a 4 nestjes. En je bent je hond dan steeds een week of 9 kwijt, dus 2 a 3 maanden. Teefjes die (schijn)zwanger zijn geweest, hebben natuurlijk wel een verhoogde kans op tepelklierkanker.

 

Ik vind het niet erg dat er met de labradoodle een nieuwe, leuk ras gefokt wordt, uit genetisch oogpunt is het zelfs wenselijk vanwege het kapotfokken van andere rassen... Maar het hele circus eromheen... dit soort gedoe met het gesleep van moederhonden, maar zoveel mogelijk fokken om maar tegemoet te kunnen komen aan de vraag, de belachelijk hoge aanschafprijs, te vroeg steriliseren. Ik vind dat echt waanzin.

 

Adopteer gewoon een leuke Waterhond uit Spanje, die zijn ook hypoallergeen en veel leuker. Quinta die bij Peter Koekebakker in Spanje zit, zoekt nog een baas.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou nooit willen dat de hond terug naar de fokker zou gaan. Laat de fokker maar naar jou komen, veel rustiger voor mams.

 

Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De voordelen zijn alleen voor de fokker, namelijk geld verdienen aan de pups.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nee ik zou het niet doen, het is niet in het belang van de hond en dat zou voorop moeten staan.

 

Voordelen zie ik niet, behalve voor de fokker.

Nadelen zijn dat drie vier nestjes een (te) zware belasting is, bovendien nog daarbij dat de hond dan uit haar vertrouwde omgeving gehaald wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geeft heel veel stres voor de hond, denk maar eens na, drachtig, de hond voelt zich al anders, en wordt dan teruggeplaatst bij de fokker, pups worden geboren, in en omgeving die minder vertrouwd is dan waar haar thuis eigenlijk is, dan nadat de pups weer weg zijn, naar jou, tot een volgende keer......ikzelf zou dit niet doen, maar het is een keuze die je maakt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hooguit vier nestjes, dat gebeurt dan wel heel vaak, ga maar na, drie jaar eerste nestje......dan om de andere loopsheid, anderhalf jaar en dan weer een nestje, en dat vier x...niet doen....

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Volledig eens met de bovenstaande reacties. Vreselijk stressvol voor de hond. 

honden page profiel toto

honden foto van to

ER zijn labradoodle fokkers die de pups ook bij het gastgezin geboren laten worden.

Dan komt de fokker steeds naar het gastgezin. Die dan wel heel erg dicht in de buurt woont.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zou het zelf echt niet over m’n hart kunnen verkrijgen om mijn teefje die hoogzwanger is in een ‘vreemde’ omgeving achter te laten... super stressvol. Ik weet vaak is de hond al wel bij de fokker geweest om te wennen. Met name stressvol omdat daar ook allemaal andere honden rondlopen en er waarschijnlijk meerdere nestjes aanwezig zijn met allemaal kijkers die op bezoek komen etc. De doodles worden vrij grootschalig gefokt dat de fokkers die er in Nederland zijn vaak meerdere nesten hebben.

 

Nee persoonlijk zou ik dus mijn teefje die al genoeg stres heeft van de zwangerschap en pups niet afstaan, tenzij het thuis kan met goede begeleiding van de fokker en jezelf hier ook veel tijd en energie in wilt stoppen zonder daaraan te ‘verdienen’.  

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik zou het persoonlijk niet doen. Im vind 4 nestjes erg veel volgens mij ligt de grens bij veel rassen max. 3 nesten. 

 

Daarbij steeds maar weer richting de fokker....dat lijk me enorm stressvol en je zal maar net een hond krijgen die daar misschien niet tegen kan. 

 

Ik weet van onze vorige hond dat de moeder ook in een gastgezin woonde maar de pups zijn daar gewoon geboren en tot 7,5 week gebleven. Daarna zijn ze nog enkele dagen bij de fokker zelf geweest. Wij zijn toen ook gaan kijken en kennis gaan maken met de pups bij het gastgezin. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Er is al veel misgelopen bij verschillende rassen ,tussen gastgezin en eigenaar ,Hele rechtszaken zijn er al van .

Ik zou het nooit aan mijn pupkopers vragen ,

Als je een hond neemt is die van jou ,Heeft er iemand anders nog zeggenschap over en je bent het met iets niet eens dan komt er heibel .

Ook voor de hond is het stressvol en verwarrend .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nooit zou ik een moederhond dit willen aandoen; juist in tijden van zwangerschap en baren heeft de teef haar eigen baasje(s) nodig om haar te koesteren en te ondersteunen in haar eigen vertrouwde omgeving.

 

Marisca

Zou de hond eigendom van de fokker blijven? Wat zou de compensatie voor jou zijn?

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Als je de fokker goed kent zou ik het denk ik wel aandurven.

en als de hond daar vaak komt zal hij zich daar ook thuis voelen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik zie het probleem niet zo heel erg goed in als je de fokker vertrouwd.

Als het goed is, is de fokker een vertrouwd adres voor je hond, zeker als je met enige regelmaat daarheen gaat. Ze is er tenslotte ook geboren.

 

4 nestjes maximaal? Bij veel rassen mag het laatste nest bij 8 á 9 jaar en het eerste bij 2 jaar. Dus zeg maar 4 nestjes in 6 jaar tijd. Dat is goed te doen voor een gezonde teef.

 

Het voordeel van het fokken bij de fokker is dat de fokker veel ervaring heeft en weet waar die mee bezig is in tegenstelling tot een oepsnestje of gelegenheidsnestje.

 

Er zijn wel wat puntjes van overweging: Betaal je de volle mep voor de teef of krijg je haar gratis of een tussenweg? Wie verzorgt alle verplichte (en soms extra) gewenste keuringen en wie betaalt dat? Doen ze die keuringen wel of laten ze die achterwege omdat het toch geen stamboomras is? In het laatste geval zou ik sowieso niet mee willen werken.

 

Je bent je hond 1 tot 2 weken kwijt voor de dekking, 1 week voor de bevalling en 8 weken voor het nestje. En dat 4 maal. Heb je nog een hond thuis of ben je dan hondloos? Mag je de teef bezoeken bij de fokker? Ook vlak na of zelfs tijdens de bevalling? Als zij veel eigen honden hebben is er dan een optie dat jij een hond van hen thuis mag hebben als je teef 9 weken aaneengesloten daar is?

 

Ik zelf heb ook een deal met de fokker maar Elsa is wel mijn hond en ik beslis. Omdat zij de laatste in de lijn is en het erg goed doet, overwegen wij serieus met haar te fokken. Ik ben echter het type mens dat altijd meer beren op de weg ziet dan wegen dus zal dat dan bij de fokker gebeuren. Bij ons gaat dat dan om 1 nestje, gewoon om haar genen door te geven. Ik draai wel voor alle kosten van de teef op (keuringen, voer e.d.) maar het is ook mijn teef.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Elke dracht is een risico. En hoe ouder de hond wordt hoe groter de kans op mamatumoren, baarmoederontsteking suikerziekte etc. omdat je niet mag sterilliseren.

 

Ik zou t vooral moeilijk  vinden dat je weinig te zeggen hebt over de hond, als gastgezin.

honden page profiel toto

honden foto van to

Wat een typisch topic dit, niemand weet hoe het zit. Er bestaat ook de mogelijkheid dat de pups in het gastgezin geboren worden.

Dat was met die van ons ook zo, maar dat verteld Marica niet.. dus alle verhalen over stress ten spijt.. 

het hoeft helemaal niet stress vol te zijn.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat een typisch topic dit, niemand weet hoe het zit. Er bestaat ook de mogelijkheid dat de pups in het gastgezin geboren worden.
Dat was met die van ons ook zo, maar dat verteld Marica niet.. dus alle verhalen over stress ten spijt.. 
het hoeft helemaal niet stress vol te zijn.
  "

 Er staat in de op dat ze haar hond een paar weken kwijt is.

 

honden page profiel bentebente

Ik zou dat absoluut niet doen. Geen haar op mijn hoofd. 

 

Je hebt dan dus een hond, die helemaal jouw hondje is, waar eigenlijk iemand anders de baas over speelt.. de fokker komt haar halen als ze loops is om te laten dekken. Daarna moet jij in de gaten houden of ze tekenen van zwangerschap vertoont, de fokker komt haar weer halen voor dierenartsafspraken.. dan, op een enorm stressvolle periode, namelijk de dracht, word ze weggehaald bij haar roedel en moet ze in deze stress bevallen én een nest grootbrengen??

 

wat ik lees is alleen maar naar voor zowel jou als de hond, terwijl de fokker al het voordeel eruit haalt. Als je geen tijd en ruimte hebt voor nog een teefje in je huis maar ze kan ineens wel in huis als ze pups levert (en dus geld) dan doe je het niet uit liefde. Dat is geen fokker, dat neigt naar handelaar en geldwolf.

honden page profiel toto

honden foto van to

Bente wat een nare reactie is dit;wat ik lees is alleen maar naar voor zowel jou als de hond, terwijl de fokker al het voordeel eruit haalt. Als je geen tijd en ruimte hebt voor nog een teefje in je huis maar ze kan ineens wel in huis als ze pups levert (en dus geld) dan doe je het niet uit liefde. Dat is geen fokker, dat neigt naar handelaar en geldwolf.

 

 

 

ik heb ook een ADL een weet dus een beetje hoe dat bij de meeste fokkers gaat. Als gastgezin mag je de hond houden, en nogmaals meestal woont de fokker op loop afstand.. en begeleid ze het hele proces. en het is dan ook echt jouw hond. De fokker betaald alle kosten voor het hele traject.

 

De fokker zoekt een gastgezin waar mee hij/zij een klik heeft en het gastgezin staat er het zelfde in wbt voeding ect.

 

Maar ja, zoals zo vaak de meningen hier zijn sowieso negatief als het om een labradoodle gaat.

Onze fokker is echt iemand voor de honden gaat hoor! En niks geen geldwolf!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"
 
Ik zou t vooral moeilijk  vinden dat je weinig te zeggen hebt over de hond, als gastgezin. "

 Dat ligt er denk ik aan hoe goed je de fokker kent en als je er het zelfde overdenkt is het geen probleem lijkt mij

honden page profiel YaraYara

Bedankt allemaal voor de reacties. 

Het is en blijft een lastige beslissing. Ik ben wel overtuigd van de goede bedoelingen van de fokster. Zij doet dit echt met liefde voor de dieren en probeert ervoor te zorgen dat alleen de beste/gezondste hondjes een nestje mogen krijgen. De hondjes worden allemaal uitvoerig getest op heupen enz.

Wij hebben als enige voordeel, dat we het hondje niet hoeven te betalen als we gastgezin worden en dat ze nadat ze haar nestje heeft gekregen ook gewoon van ons blijft en dat onze hond voor nageslacht zorgt. 

Al denken we er nu toch steeds meer aan om geen gastgezin te worden. We willen haar dan echt niet zoveel weken kwijt zijn tijdens de bevalling en geboorte van de puppy's. Mijn man zei al: ik betaal liever gewoon en dan zonder allerlei verplichtingen je hondje groot brengen en ervan genieten.....

Zaterdag mogen we komen kijken bij de pups en hebben we het er nog een keer over met de fokster en nemen we een besluit. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Veel plezier zaterdag!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Dat ligt er denk ik aan hoe goed je de fokker kent en als je er het zelfde overdenkt is het geen probleem lijkt mij "

 Ik vind 4 nestjes te veel, daar begint t dan al. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe oud moet de hond zijn bij de 1e dekking?

 

Bepaalt de fokker wat je de pup/hond te eten geeft?

 

Wie betaalt de eventuele dierenartskosten en medicijnen mocht de pup/hond iets mankeren/ziek worden?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik volg een fokker van Cardigan's, die heb ik dat nu twee keer zien doen. Die heeft dan twee teefjes bij anderen zitten en die komen dan een paar weken naar haar om daar de pups te krijgen als het zo ver is. Eentje kreeg zelfs voor die paar weken een andere hond van de fokker mee, voor de gezelligheid. 

Ik zie daar alleen maar liefde, er wordt zo ontzettend goed voor de honden en pups gezorgd. 

Ik zie er dus niks slechts in, de fokker kan haar honden houden en kan toch haar lijnen verbeteren. Voordeel voor het ras. 

Ik zie ook fokkers die bij ieder nestje een pup houden voor de fok en er dan weer een paar weg doen die niet goed genoeg meer zijn. Op deze manier hoeft zoiets minder snel. 

 

Ik zou het zelf alleen nooit kunnen, om mijn hond minimaal 8 weken niet bij mij in huis te hebben. Plus dat er altijd risico's zitten aan de bevalling en zwangerschap..

Volgende forumvraag: Corgi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^