Puppy op Komst!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Super schattig! 

honden page profiel May May

honden foto van May

wat schattig

honden page profiel YassYass 2 doggies

honden foto van Yass

Ooh suuper schattig! Ze groeien snel.

Hier is het nestje ondertussen ook geboren. 

Het aftellen naar het eerste bezoek en de komst van de pup kan ook beginnen. 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Het is weer tijd voor een update!

Gisteren zijn, mijn zus, mn vriend en ik voor het eerst op bezoek geweest. uiteindelijk heb ik totaal geen foto's gemaakt omdat ik veel te afgeleid was :). Al met al was het toch een hele ervaring om een uit de kluiten gewassen "cavia" in je handen te hebben, die vervolgens in slaap valt en gaat "slaapwandelen". Mijn zus was ook helemaal verkocht en mijn vriend...cha die was al in beslag genomen door de Yorshire die er rondliep XD. We hebben te horen gekregen dat we op de tweede plek staan in de wachtlijst. Zondag komt de andere familie en dan horen wij uit welke reutjes wij mogen kiezen. Op dit moment zijn we zijn we verliefd op het donkerste reutje, en het reutje met de minste vlekken. Er was ook een heel klein reutje bij en de fokkers hebben daarom besloten dat hij niet besproken wordt, totdat ze zeker zijn dat hij het gaat halen en geen erfelijke aandoening heeft.

Hier nog wel wat foto's! Teefjes op het roze kleedje en de reutjes op het blauwe kleedje.

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Zo schattig 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

 Vandaag zijn wij voor de tweede keer wezen kijken. Omdat de familie met de eerste keus al langs geweest was om te kiezen, mochten wij vandaag ook eventueel al onze pup uitzoeken. na 2 uur op de grond gezeten en gelegen te hebben met het nest is er toch een gelukigge pup die over een paar weekjes met ons mee naar huis mag.

Mag ik U voorstellen aan Yingluck van Hucathe. Houd van slapen en gezichts massages! Wij vinden zijn stamboom naam zo mooi dat we hebben besloten hem niet te veranden. Nog drie en een halve week wachten! Ik ben zo blij dat we een pup hebben gevonden die zo goed bij ons past!

 

Verder gaat het met het nest erg goed. Ook de allerkleinste pup eet gewoon mee en heeft karakter voor 10. Wat mij wel opvalt aan Thai pups is dat ze heel erg aan elkaar hangen en al op zeer vroege leeftijd vrij eenkennig zijn. Socialisatie is dus al vanaf vroege leeftijd zeker een must bij dit ras. Ze ontwikkelen zich, volgens de fokker, ook gemiddeld langzamer dan andere rassen. Ze blijven erg lang echt pup, zowel mentaal als fysiek. Kunnen shiba's bijvoorbeeld in principe al met 7 weken weg, hebben de Thai's toch echt wel de 8 tot 9 weken nodig.

 

hier nog wat foto's van het nest:

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd met je pup, ik vind de naam ook mooi en zeker niet alledaags.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Gefeliciteerd zeer mooi en lief 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

oh echt te schattig, wat een mooie leuke pup is Yingluck, mooie naam ook,  heel erg gefeliciteerd met hem.

 

Een hond met jakhalsgenen, bijzonder hoor! Wel logisch dat ze zo eenkennig zijn dan.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Awh wat een leuk beesie en wat een leuke naam :) hij kijkt ook enorm schattig  veel voorpret alvast :)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Gefeliciteerd! Spreek je de naam ook op een speciale manier uit, of is het zoals je verwacht als je het leest? 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Wat schattig! Het klinkt als een interessant ras!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wat een leuke pup! Heel interessant ras hoor. Daar hoort een aparte naam bij, het is wel een hele mooie naam! Gaan jullie die naam voluit noemen? Of komt er ook een afkorting voor? 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Volgens mij spreek je de naam uit zoals je het schrijft :). (het verschil zal hem hoogstens zitten in yingluuk of luck zoals in het engels) En of er een afkorting komt weet ik niet... meestal gebeurd dat gaanderweg. Im eerste instantie wordt hij wel volluit uitgesproken!

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Even weer tijd voor puppy spam! ze groeien echt hard nu. Nog ongeveer 2 weekjes wachten en dan mogen we guppie ophalen

  

onze pup:

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Groeit hard zeg! Wat een cutie

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

superschattig

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Super schattig! 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

nog 12 dagen wachten! Zaterdag zijn we weer op bezoek geweest. Echt een leuke pup, zeer ondernemend en zelf verzekerd. We zullen dus consequent met meneer moeten zijn . Komdende zaterdag gaan we de laatste spulletjes kopen en het huis  puppy "proofen". Ik heb de eerste weer al 'puppy verlof genomen' dus ik kan lekker genieten .

Hij was helemaal uitgelteld na het bezoekje

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ahh aftellen. Wij hadden toen met 12 dagen gekeken en toen wachten tot 8 week en toen door het weer nog 4 dagen langer. Duurde zooo lang. Maar je hebt een mooi vooruitzicht.. Leuk kerstcadeautje:p

 

Echt een schatje zeg

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Oh spannend! Wat een ontzettend schattig pluizig beertje 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Zaterdag met een kar vol spullen de winkel uitgereden (we paste nauwlijks in de mini) heel gezellig. Thuis staat nu alles klaar voor meneer, we krijgen al vragen van mensen of de hond buiten zit als ze langskomen . S'middags zijn we ook nog eens op puppy bezoek geweest en het grut was weer verdubbeld. Heel leuk om te zien dat ook de wat schuwere pups nu heel mooi zijn bijgedraaid door de extra aandacht van de fokker. Ook de allerkleinste pup is nu zo goed op weg dat hij over 2 of drie weekjes ook mee mag met een gezinnetje.

opmerkingen: thai pups schijnen heel erg aan elkaar te hechten, vergelijk het met een nest Shiba's, die elkaar de tent uitschreeuwen en ook echt na een tijdje gescheiden moeten worden, is dit ras vrij stil en echt een kluit. Verder is het nu al goed te merken dat deze honden neigen naar eenkennigheid. De pups zijn vrij en open, maar met 4-5 weken merkte we al een duidelijke voorkeur. ook hebben ze allemaal (op de allerkleinste na, de draak) de grappige gewoonte om op hun buik te gaan liggen als ze over hun rug geaaid worden :P.

foto's volgen Zaterdag als we hem ophalen!

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Zeer mooi puppy spannend nu de laatste dage afwachten tot hij komt 

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

Ik ben heel benieuwd! Hopelijk zal de tijd naar gevoel snel verlopen

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Gisteren was het eindelijk zover! . Om 10:00 hebben we Yingluck (Ben) opgehaald. In de auto een heel orkest en we hebben bevestiging dat hij goede stembanden heeft XD. thuis was het nog even wennen maar hij is nu al zeer ondernemend. Zindelijkheids training moeten we nog een beetje onder de knie krijgen ( vooral de juiste timing is een beetje een dingetje) maar vannacht zeer goed geslapen en om 2 uur en 4 uur nog even naar buiten. Vervolgens heeft hij tot 9:00 uitgeslapen. Voor de eerste dag gaat het uitstekend! Tis wel even wennen, een pup in huis.  Wat ons eigenlijk verbaast is hoe makkelijk hij (nu nog) te corrigeren is, er is erg weining voor nodig en een belonende aai doet al heel wat!

De bench zal nog wel een dingetje worden. De fokker heeft er wel mee geoefend maar meneer heeft er echt een hekel aan. we voeren hem nu in de bench en doen er andere leuke dingen in. Het is vooral voor snachts, en als we even niet constant een oogje in het zeil kunnen houden. Als we zeker zijn dat hij goed alleen kan zijn hoeft hij er niet perse meer in. komt goed!

De sneeuw is trouwens ook erg leuk!

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd, eindelijk is hij daar dan

 

Klinkt goed hoor allemaal, goed dat hij al lekker alles aan het onderzoeken is en ook de eerste nacht is al goed gegaan. De rest komt wel, jullie moeten eerst je ritme nog vinden en elkaar leren kennen.

 

Wb de bench of corrigeren e.d. ik zou het allemaal nog even op zijn beloop laten en lekker laten wennen eerst. Komt goed.

 

Noemen jullie hem Ben?

 

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Eindelijk is dat wachten verleden tijd, wat een schat om te zien. Nu al zo'n trots en zelfverzekerde uitstraling. 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Tis echt leuk! ja hij heet Ben, was voor training enzo toch wat makkelijker uit te spreken . Zelfverzekerd is hij zeker, dat werd ons ook door de fokker verteld. Vandaar dat hij het beste bij ons pastte...we zijn nogal extravert en hij moet overal in principe mee naartoe kunnen. Zijn broertje was ook heel leuk maar toch net iets te onzeker daarvoor.

met corrigeren bedoel ik het "nee" tegen het heel hard in de tenen bijten , en dan afleiden met iets waar hij wel op mag kauwen. Gaat goed zo. Tis een lolbroek, standaard met beide pootjes in de waterbak!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met de komst van mooie pup Ben.

Lijkt me een stoere pup!

 

Wat de zindelijkheidstraining betreft; optillen en naar buiten om te plassen of te poepen; direct na het eten, spelen, slapen. Verder elke 1 1/2 - 2 uur. Als je hem iets binnen ziet doen, direct optillen en naar buiten. Zodra hij buiten iets doet benoemen zoals bijv. "goed zo plas" en hem enthousiast belonen.

 

Als er binnen wat gedaan wordt, zonder aandacht voor de hond en commentaar opruimen.

 

Geniet van pup Ben; voor je het weet is hij een puber.  

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

bedankt voor de tip!

We hebben nu een plas schemaatje gemaakt en gaan gewoon lekker vaak naarbuiten. Zodra hij een plasje doet, prijzen en een beloning. stand vandaag, 5 keer buiten, en maar 4 (2 keer op de krant) binnen!

Eten deed hij niet echt goed. mondjes maat een derde van zijn maaltijd (laten staan maakte geen verschil). Nu was ik toch al van plan om hem op een gegeven moment om te schakelen naar KVV....toen dat in zn bakje zat was het binnen een minuut weg XD

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bench training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^