Puppy op Komst!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Hoi! (Ik weet niet of het hier goed staat)

Ik zal me even kort voorstellen. Ik volg dit forum al meerdere jaren maar dit is de eerste keer dat ik wat van mij laat horen .

Ik ben een Master studente Educatie voor de Engelse taal. Ik zit in mijn laatste jaar, maar zal waarschijnlijk pas eind 2018 full-time gaan werken.

Sinds ik me kan herinneren heb ik al een hond gewild, maar ben pas zes jaar geleden actief opzoek gegaan. Na echt veel te veel bekeken te hebben, van een buitenlandse herplaatsters naar de Oudduitste herder, staan wij nu eindelijk op de wachtlijst voor een pupje....die overigens vandaag of morgen geboren moet worden!!!

Het ras waar ik voor gevallen ben is nog niet zo heel bekend: de Thai Bankaew. Er zijn er een stuk of 40 in Nederland. Kwa karakter schat ik dit ras tussen de Shiba en de Akita in. Het wordt een interessante onderneming dus. Mijn idee is om op dit forum de voorgangen van pupje te plaatsen en om ervaringen te delen (vooral omdat dit ras niet echt bekend is, lijkt dit mij ook voor de medemensen heel interessant)

Ik heb echter nog een paar kleine vraagjes.

Wat is jullie ervaring met het zindelijk maken? Is een verzorgingsschema aan te raden? ( Ik woon samen met mijn moeder, zus, vader en in de toekomst oma en vriend in huis)

Hoe gingen jullie om met het bijten afleren?

De hond zal in principe nooit alleen zijn maar ik wil toch wat regelen voor de zekerheid. Wat is jullie ervaringen met hondendag opvang? (ik heb overigens drie andere adressjes maar die zijn allemaal verder weg)

 

Dit zijn de ouders van ons toekomstige murmeltje!

 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Volg

Is die hond van je profielfoto hetzelfde ras als je pup?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een mooie ouders, voor de toekomst een oppas al voor gezocht, mooi.....zinderlijk maken , conseqwent zijn, dan kom je een heel eind, zelf heb ik makkelijke puppen gehad kan ook zijn dat ik puppen heerlijk vind en van mezelf heel rustig ben......een dagopvang kan altijd, maar als ik lees dat er een hele familie aanwezig is....     de eerste tijd alert zijn, en vaak uitlaten, na het slapen spelen eten en tussendoor....mooi steeds buiten zetten, doet je pup wat, belonen..en gaat het eens fout, niet erg, volgende keer weer alerter zijn...en nimmer boos worden als er wat binnen gedaan wordt...       als je ergens tegen aanloopt en je komt er niet uit ....vragen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat leuk! Ik volg mee. 

 

Wat betreft het zindelijk maken, daar had mijn fokker al voor een groot deel aan meegewerkt. Krantzindelijk, en zelfs ook al af en toe buiten. Hier gaf mijn pup het heel goed aan, en aan haar signalen kon ik precies zien wanneer ze moest plassen of poepen. Gewoon constant je pup in de gaten houden, en optijd reageren. Nooit straffen, slecht gedrag negeren (wat plassen betreft ) en goed gedrag belonen. 

 

Het bijten afleren ging hier wat lastiger, ze beet ontzettend veel, vooral in handen, dit is een Hollandse herder dingetje, ze doet het nogsteeds, maar weet nu wel haar bijtrem, ze bijt niet hard. Dit geleerd door op het moment dat ze hard beet AUW! te roepen, meteen opstaan en weglopen en compleet negeren, of haar snel iets geven waar ze wél in mocht bijten, net wat op dat moment het beste hielp. Knabbelen mocht van mij, echt bijten niet. Hier krijgt ze kvv, en ook natuurlijke botten en karkassen, ik zorgde er dus ook voor dat ze, en nogsteeds, niets aan kauwen tekort komt.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je vraag over het bijten van de pup, ik heb nimmer honden gehad die beten, tuurlijk pakte ze mijn hand maar er werd gesabbeld en nimmer gebeten....ik ging op de grond zitten met een bot, waar erin gebeten werd....zorg voor goed kauwmateriaal en je voorkomt een hoop dat de pup ergens anders in gaat bijten......  7.5 week, goed kauwmateriaal en goed speelgoed.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Welkom op de HP!  Nog nooit van dit ras gehoord, dus ik ben eens even gaan googlen. Het is een middenmaat hond, zie ik, en hij kan allerlei verschillende kleuren hebben.

Hij ziet er leuk uit.

Als je ons regelmatig in dit topic op de hoogte houdt, blijf ik je volgen.

Zelf heb ik geen ervaring met het opvoeden van pups, heb alleen maar herplaatsers gehad in mijn leven. Maar op de HP zitten een heleboel mensen die er van alles vanaf weten.

Heel veel plezier met de voorbereidingen en sterkte met het wachten!

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Owww ... ben erg benieuwd naar de pups alvast proficiat. 

 

Zindelijk maken ... wakker naar buiten ... eten naar buiten en verder goed in de gaten houden. 

Hier waren ze vrij snel zindelijk. Bijten .... kan me dat eigenlijk niet herinneren dus zal niet erg geweest zijn. Afleid3n en iets geven wat ze wel mogen. Een eh of een nee was wss hier voldoende met daarnaast het geven van iets en dan overdreven lief praten 

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Spannend!! Bij ons op de hondenschool traint iemand met een Thai Bankeaw.

Het zijn geen gemakkelijke honden, en ook niet altijd even gemakkelijk met andere honden. Dus daar zou ik wel rekening mee houden. Honden voor een dagopvang, waar andere honden zijn, zijn het niet.

Veel plezier met je pupje!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wow! Veel plezier en succes! Heb geen tips voor je, behalve de volhouder wint  Consequent zijn, routines creëren. 

Ben dit ras tegengekomen op show. Ze waren groter dan ik had verwacht! 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wauw wat een pracht beesten zijn het toch.   Lijken wel op de Akita, maar dan kleiner. Qua karakter lijken ze niet op de Akita of Shiba als ik het lees van de rasvereniging. Dat scheelt alleen maar, want ik lees dat ze makkelijk te trainen zijn en graag met de baas bezig zijn. Of klopt dit niet? 

Ben benieuwd naar je ervaringen die je gaat op doen dus lees graag mee:)

 

Qua zindelijkheid is het toch even afwachten hoe je hond het doet. Onze reu moest echt elk half uur en daarna heel lang elk uur plus na het eten, spelen, drinken en slapen (tenzij hij sliep). Onze teef kon om de twee uur en na een week al om de drie uur. Toch een beetje aftasten. Onze teef had direct door dat plassen op het gras voor beloning zorgde.. Onze reu dacht maanden lang dat hij het binnen en buiten gewoon overal kon doen:p

 

Ik zou zeker je hond wel aanleren om alleen te zijn. In kleine stapjes uiteraard. Een hond kan als hij wat ouder is prima een halve dag alleen zijn. En dit is handig om als pup al rustig op te bouwen. Elke dag eventjes en dan uitbouwen. 

 

Mijn ervaring (en wat ik vergelijk uit mijn omgeving) zou ik de pup niet voor 8 week nemen. Vanaf 7 week leren ze bijtstop. Van broertjes, zusjes en moeders leren ze dat bijten pijn doet en die remmen dat af.

 

Toen onze honden in huis kwamen hebben we direct aangeleerd dat bijten in de handen niet mocht (of andere lichaamsdelen) en in speeltjes, botjes etc wel.

Als je met een pup speelt en die gaat bijten, stop je met spelen en/of bied wat anders aan waar hij/zij in kan bijten. Zodra de pup dit doet belonen met je stem.

Soms helpt om stoppen met spelen, weglopen, negeren. Zorgen dat het niet interessant is om te doen. 

 

En na een paar weekjes kan je heel goed het commando ''nee'' aanleren d.m.v. voedselweigering. En dit dus gebruiken tijdens het bijten.

En misschien bijt je toekomstige pup wel niet:p haha

 

Hoop dat je lekker veel gaat delen als het zover is:) 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Wat een prachtige ouders!! Het lijkt me heel erg leuk om,  wat over dit ras te leren

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Dat was snel! bedankt voor de tips!

@Hakuna matata: nee mijn profielfoto wordt aangepast zodra de pup er is!

Het verhaal wat op de website van de rasvereniging staat is niet helemaal juist. Ze zijn inderdaad een stuk baasgerichter en hebben een grotere will to please (lees: slijmbal), echter van de fokker heb ik vernomen dat ze qua training meer neigen naar het zelfstandige van de Japanners dan wat er vermeld staat bij de rasvereniging. Creativiteit, afwisseling en humor zijn bij de training wel een vereiste. Omdat het een heel primitief ras is, moeten we dus wel heeeel veel socialiseren in het begin :).

Waar ik achter gekomen ben is dat ze in Thailand niet als huishonden gehouden worden. de meeste zitten bij fokkers in kennels, zoals op het filmpje te zien is. Hun training methodes, en meningen over socialisatie zijn ook heel anders. Over de Thai als Westerse huishond is dus ook minder bekend. De een vind het makkelijke honden om te trainen en de ander ervaart toch na een aantal jaren problemen. In Noorwegen zaten er bijvoorbeeld 11, maar er zijn er nu nog maar 5 over. De rest moest allemaal ingeslapen worden vanwegen agressie. Dit was deels te wijten aan de verkeerde ouder keuze (daar was ook echt wat mee qua gedrag) en deels aan het feit dat de baasjes ze behandelde als een gemiddelde labrador, border collie, herder etc. In Nederland zijn de lijnen gelukkig zorgvuldiger gekozen milder en zijn het goede huishonden .

In het filmpje is trouwens de eerst naar NL geimporteertde Thai Bankaew te zien (de volwassen reu) met de fokker van het huidige nestje. (helaas moest deze reu terug naar Thailand omdat hij niet voldeed aan de gezondheids testen)

https://www.youtube.com/watch?v=MA_mjQBdjbU

 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

 even een update!

Vannacht is moeder Jaidee bevallen van 6 prachtige pups!!

4 reutjes en 2 teefjes. Moge het nou net zo zijn dat ik voorkeur had voor een reu . Volgens de fokker sta ik hoog op de wachtlijst dus het is nu met spanning afwachten. Ik ga mijn kalender alvast aanpassen, want dat wordt weer kruisjes zetten tot de drie-weken mijlpaal!

 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Wat mooi hoop he goed nieuws krijgt alvast gefeliciteerd 

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Fantastisch! Lijkt me super om meer over dit ras te leren dus ik volg ook mee

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ohhh super schattig. Ik duim voor je mee:) 

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Oh ik ben ook nieuwsgierig! Verder als tips geduld hebben. En geniet van je puppy. Je doet het niet fout als je puppy na 2 weken of 2 maanden nog niet zindelijk is. 

Hier riepen we altijd auw als er gebeten werd. 

honden page profiel De mannenDe mannen 1 doggies

honden foto van De mannen

Gefeliciteerd met je pup, en wat een leuke tijd komt eraan.

Schaf het boek "een hondenleven lang, deel 1" van Sam Turner aan over de pup hier staat echt alle informatie in die je nodig hebt

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Alweer bijna een week oud! Er is al een groot verchil te zien tussen nu en vijf dagen geleden. De kleuren komen meer naar voren (al wil dat niet veel zeggen want de meeste Thai's schijnen echt toverballen te zijn). Twee worden er zeker rood of blond, twee donkerrood of bruin en twee heel donker bruin. Zwart komt ook wel voor bij de Thai Bankeaw maar die is een stuk zeldzamer.

     

 

 

 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Oma en Opa aan moeders kant

  

 

Oma en Opa aan Vaders kant

 

De pups zullen ook ongeveer in deze kleurstelling passen denk ik.

honden page profiel May May

honden foto van May

wat leuk
en wat zijn ze schattig

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik volg ook, mooie honden! Aangezien ik het ras niet kende had ik nog nog even gegoogled. Interessant

 

Bangkaew is a village located in the Bang Rakam District, Phitsanulok Province in the central region of Thailand. In this district, near the Yom River, there is a monastery called Wat Bangkaew where it is believed that Thai Bangkaew Dogs originated.

Legend has it that the third abbot of Bangkaew Temple, the respected Luang Puh Maak Metharee, was known for mercy and giving care to all living things. An old Bangkaew villager named Tah Nim gave the abbot a native bitch. Because she was pregnant without any dog in the area, her mating was thought to be either a golden jackal (Canis aureus) or a dhole (Cuon alpinus) living in the surrounding forest. A chromosome study of Thai Bangkaew dog confirmed that the breed is the result of domestic dog and jackal interbreed.[1] The resulting litter produced longhaired puppies of black and dark brown coloration. Luang Puh Maak Metharee raised the resulting puppies, four females.

Seasonal rain produced flooding, a natural barrier that limited the dogs contributing to the gene pool. Inbreeding that took place led to the creation of the Thai Bangkaew Dogs. From then on the breed has been selectively bred and has become one of the most favored varieties of Thai dogs.

 

 

Alvast gefeliciteerd met jullie pup en heel veel plezier ermee.

 

 

Het allerbelangrijkst is een goede band opbouwen met de pup, zou ik als tip mee willen geven. En lees je goed in over hoe honden communiceren.

Dit is alvast een goed stukje over pups en jonge honden

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Zit je te suffen in de trein na een lange dag, krijg je ineens dit te zien op je telefoon: 

   

CURVEBALL!!

Schijnbaar was het teefje waar ik in eerste instantie heel geinteresseerd in was, toch nog loops geworden en gedekt. Laat ik jullie voorstellen aan wormpje 1,2 en 3. Samen zijn er in totaal nu dus negen pupjes . Dit heeft de fokker 2 jaar geleden ook gedaan, omdat de teven even oud zijn, hij niet elk jaar pups wil fokken en de teven toch hun rust gunt. Gelukkig zijn er genoeg familieleden die maar al te graag helpen met de socialisatie! Dat was wat, toen ze met 18 pups in het winkel centrum stond . (twee nesten van 6 en 12 pups).

8 November mogen we op de eerste puppie visite en misschien mogen we ook heel kort een blik op deze wormpjes werpen :)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Gefeliciteerd!  Dan zit er vast eentje bij voor jou! De keuze is reuze  

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat leuk! Ik volg

honden page profiel YassYass 2 doggies

honden foto van Yass

Suuper om dit allemaal te lezen en de foto's te zien. Ik sta ook op een lijst voor een pupje van een Thai Bangkaew dog, maar dan hier in Belgie?. Dat is ook voor alle momenten waarschijnlijk, misschien morgen al! . Door jou foto's kijk ik er nog harder naar uit! Veel plezier met je eerst bezoek en je pup!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Zeer mooi 

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

@Yass. Geweldig! Ik zit in de fb groep dus ik had de aankondiging gezien. Voel je vrij om hier ook de voortgang van jou pupje te posten. Kunnen we ervaringen delen! 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zekerheid dat er nu een voor jou bij is, geweldig, nu wachten tot de eerste keer dat je ze kan gaan bezoeken...veel pupplezier.

honden page profiel A&YA&Y

honden foto van A&Y

Inmiddels zijn de "wormpjes" alweer twee weken. Ben net jarig geweest en heb veel puppy spullen gekregen, waaronder de bench van de hond van mijn tante. Deze was helaas twee dagen voor de geboorte van mijn pup overleden, maar de spullen krijgen een goed thuis. Ik kom nu ook om in de speeltjes! Het besef dat het toch eindelijk gaat gebeuren begint lanzaam te komen. Ook bij mijn moeder die nu dezelfde stress van "zillen we het wel goed doen" ondervind. Morgen gaan we alles opruimen en inrichten. Ik heb gisteren de puppy cursus geregeld bij een school die ook met thai ridgebacks heeft gewerkt. Mijn moeder heeft zich er voor aangemeld dus dat gaan we gezellig samen doen.



Hier nog wat foto's van 3 van de vier reutjes (links en rechts gezien).

Reutje 1

 

 

Reutje 2

 

 

Reutje 3

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bench training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^