Opgelicht!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

We zijn opgelicht, wat nu? (Gast)

Hallo,    Mijn vriendin en ik hebben op 12-06-2017 een Beagle pup gekocht.           We waren meteen verliefd op de puppy en gelukkig voelde ze zich meteen thuis en besloten haar Noa te noemen, echter begon al snel de ellende!  Op woensdag even naar de markt geweest met onze andere hond Diesel en Noa in een warme deken in de armen, eenmaal thuis begon Noa met kokhalzen, overgeven, was erg levenloos en had absoluut geen eetlust. Die avond meteen besloten om de volgende ochtend meteen de dierenarts te laten komen.  Bij de dierenarts werd helaas 'parvo' vastgesteld maar omdat Noa kort geleden was ingeënt kon deze test onbetrouwbaar zijn en heeft de dierenarts ons doorverwezen naar een dierenkliniek in Aachen, Duitsland.  Hier werd helaas nogmaals Parvo vastgesteld,  Het ging inmiddels zo slecht met Noa dat we haar daar meteen hebben gelaten voor een ondersteunende behandeling waarbij ons meteen werd medegedeeld dat de pup het waarschijnlijk niet ging halen en dat het beter was om haar in te laten slapen. Dit vonden wij een vreselijk idee en hebben meteen besloten om toch voor de behandeling te gaan en haar zeker de kans te geven om te overleven.  Op zaterdag werd er geveld vanuit Duitsland met de mededeling dat Noa vooruit ging vergeleken met de dag ervoor.  Maandag morgen hebben we zelf gebeld en kregen we het bericht dat het erg goed ging met Noa, na het ophangen van de telefoon werd er meteen weer gebeld met het bericht dat het een vergissing was en dat het absoluut niet goed ging met Noa.  We zijn meteen naar Duitsland gegaan! Na een tijdje te hebben gewacht werden we meegenomen naar een kamertje waarna na een paar minuten Noa werd binnengebracht, toen ze ons zag begon ze te piepen en janken en zei de dierenarts dat het erg opvallend was omdat ze de laatste paar dagen alleen maar had geslapen en erg levenloos was. Nadat Noa ons zag werd ze op de behandeltafel gelegd waarna ze binnen een minuut is overleden in haar eigen kots.  Verschrikkelijk om te zien!  Daarbij komt dat onze andere hond (Diesel, kruising chihuahua / jack Russell) ook besmet is! En het nog maar moet blijken of hij hier niets aan over gaat houden.  Het huis en de auto inmiddels meerdere keren volledig gereinigd met bleek en andere schoonmaakmiddelen want onze diesel willen we nog lang niet kwijt.  We hebben 400 euro betaald voor Noa en verder erg veel kosten gemaakt om haar proberen te redden, uiteindelijk zijn we 1288,81 euro kwijt exclusief Benzinekosten.  De fokker blijft ontkennen dat de pup al parvo had en wil na lang overleggen 50 % van het aankoopbedrag vergoeden.    Wat kunnen we het beste doen? 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Als je kunt aantonen dat de pup al Parvo had en dat de fokker dat had kunnen weten kun je t via de rechter proberen. Maar dan moet je nu niks aannemen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je beter inlezen op voorhand vooraleer je een pup in huis haalt, kan ook al helpen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Sterkte met deze situatie. 

 

Je kan je rechtsbijstandverzekering inschakelen als je deze hebt. 

 

Ik zal nu wel weer het takkewijf zijn... maar 400 euro voor een rashond is erg goedkoop. Daarbij heb je al een kruising rondlopen die vaak niet gefokt wordt door verantwoordelijke fokkers(geen idee wat de achtergrond van die hond is)... dus mijn advies is om gewoon echt onwijs goed op te passen met de fokker waar je je hond vandaan haalt!! Waarschijnlijk heb je hier te maken met een br00dfokker... en die zijn héél moeilijk aansprakelijk te stellen. Ze verzinnen altijd wel iets om eronder uit te komen. 

 

Laat dit aub een hele harde les zijn voor jullie en iedereen die zn goedkope rashond wil kopen. 

 

Uiteraard zijn dit aannames. Ik weet de precieze omstandigheden niet maar dit lijkt me de meest logische situatie. Verbeter me als ik het fout heb. 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Je beter inlezen op voorhand vooraleer je een pup in huis haalt, kan ook al helpen. "

 Eens maar daar is t nu te laat voor..

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Eens maar daar is t nu te laat voor.. "

 Maar daarom moet het niet verzwegen worden toch.

Enige slachtoffer hier, is het pupje. De mens heeft het zelf zover laten komen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hebt wel een hele harde en trieste les nodig gehad om te beseffen, dat je bij een slechte fokker/hondenhandelaar terecht bent gekomen. Jammer dat je dit forum nu pas vindt en niet vóór je de pup kocht. Heb je de moeder en het nest gezien? Werden er nog meer zogenaamde rassen verkocht (look-a-likes van rassen)? Welke fokker was dit?

 

Je moet er toch niet aan denken, dat er bij deze fokker nog veel meer honden met parvo aanwezig waren. Parvo is extreem besmettelijk. Het is ook heel vervelend, dat je andere hond besmet is.

 

De fokker is aansprakelijk voor het leveren van een hond met parvo. Je moet dan wel kunnen bewijzen, dat de pup parvo had, toen je deze kocht. De fokker zal het aankoopbedrag, alle relevante kosten inclusief medische moeten vergoeden ook van je andere hond, die parvo heeft opgelopen doordat deze fokker jou een hond met parvo verkocht heeft.

 

Neem contact op met je rechtsbijstandverzekering. Als je deze niet hebt, leg deze kwestie voor aan het Juridisch loket.

 

Aangezien een hond voor de wet een ding is, zou ik je willen aanraden om dit gebeuren te melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: [email protected]

 

citaat

De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving.

einde citaat

 

Bron: https://www.nvwa.nl/

 

Het vechten voor het leven van de pup gaat niet in de koude kleren zitten. Juist door het vechten ben je nog meer en nog sneller aan de pup gehecht. Ik hoop dat jullie andere hond hier niets aan over houdt.

 

Sterkte.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je bent niet opgelicht.

Je hebt een pup gekocht op een onbetrouwbaar adres.

Met 5 minuten vooronderzoek had je dat kunnen voorkomen.

Dus je hebt je laten oplichten.

 

Heel triest voor het hondje natuurlijk, dat kon er niets aan doen.

En heel triest voor jullie, dat je op zo'n ellendige manier je hondje moet verliezen.

En mocht je ooit weer een pup kopen, doe onderzoek van te voren waar je een pup koopt.

 

Sterkte met het verlies!

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Naar aanleiding van je bericht heeft u waarschijnlijk een broodfok pup gekocht. Deze fokkers nemen geen acht op de gezondheid van hun pups en ouder dieren,voor hun is het geld belangrijker dan het dierenwelzijn.

 

Vind het erg jammer voor de pup dat hij het niet gehaald heeft en ook voor jullie.Veel onwetende hondenbaasjes laten zich bedotten door de broodfokkers en steunen dan hiermee onwetend de broodfok. Denk dat u hiermee u lesje hebt geleerd en indien u na verloop van tijd eraan toe bent en het veilig is om een nieuwe pup in huis te halen u zich beter laat informeren waar u de pup gaat aanschaffen.U kan beter wat meer uitgeven voor een gezonde pup bij een liefhebbende fokker dan dat u naderhand zoveel kwijt bent aan de medische kosten waarbij u dan nog het hondje hebt moeten afgeven. Of u kan ook overwegen om een herplaatser (asiel/stichting) een nieuwe thuis te geven,soms zitten er ook pupjes in de asielen of jong volwassen hondjes.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Sterkte!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Mijn eerste pup kwam ook uit de broodfok had geen flauw idee. Kwam als kind blijkbaar altijd over de vloer bij een broodfokker. Om met de pupjes en de hondjes te knuffelen. Dacht dat het altijd zo ging en dat het normaal was. 

 

Dus ja we gingen mijn eerste pupje ("look a like" Border) ophalen. Ze was speels en levendig dus we zochten er niks achter. In de auto begon de ellende overgeven en dergelijke. Dacht dat dit kwam door wagenziekte. Eenmaal thuis had ze ook ontzettende diarree en we zagen het allemaal bewegen in de ontlasting. Ze wilde niet eten of drinken.

 

Volgende ochtend naar de dierenarts met ontlasting. Dierenarts zei dat het alleen maar parasieten waren dus we kregen ontwormmiddel mee. Ze knapte niet op wilde nog steeds niet eten of drinken. Uiteindelijk was ze meer dood dan levend en ben ik naar een andere dierenarts gegaan. Die constateerde meteen dat ze PARVO had en ontzettend uitgedroogd.

 

De kans dat ze het zou overleven was ontzettend klein. We hebben haar toch laten behandelen. Na overleg met de fokker die in eerste instantie niet thuis gaf maar na wat dreigen met gerechtelijke stappen ging hij toch overstag. We mochten haar laten behandelen op zijn kosten bij zijn dierenarts in België. 

 

Uiteindelijk ging het beter en beter en is ze er boven op gekomen. De dag dat we haar mochten halen heeft de fokker haar opgehaald zonder onze medeweten. Toen we de dierenarts belde vertelde ze dat ze al opgehaald was. De fokker gebeld en die vertelde ons doodleuk dat we het resterende bedrag van 100 euro moesten betalen en dat we haar anders niet mee kregen. 

 

De politie gebeld die konden niks doen zeiden ze. Uiteindelijk bij de fokker helemaal overstuur natuurlijk. Geld gegeven na gedoe met mijn exschoonvader. Gelukkig pupkopers die daar waren gewaarschuwd kunnen hebben en haar dan eindelijk mee terug naar huis mogen nemen.

 

Ze is nu een "gezonde" jonge dame van alweer bijna 4. Ze heeft last van partiële epilepsie. Ze woont nu bij mijn ex en ookal is deze hell alweer bijna 4 jaar geleden. Ik weet het nog als de dag van gister. 

 

Nu gelukkig een verantwoord en gezond pupje in huis gehaald met een fijne fokker (: Nu weten we tenminste wel wat de bedoeling is en zou ook niet anders meer willen (:

 

Heel verhaal maar weet goed wat jullie mee hebben gemaakt en hoe jullie je gevoeld moeten hebben. Het arme pupje wat het niet gered heeft. Mijn advies ga kijken bij een verantwoorde fokker de volgende keer als jullie een hondje besluiten aan te schaffen (:

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Heel veel sterkte toegewenst.

Jullie hebben er in ieder geval alles aan gedaan om jullie pupje te redden.

Helaas heeft het zo niet mogen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wat verdrietig.....is jullie andere hond ingeent ? Voor de parvo, dat hoop ik anders ben je straks ook nog deze hond kwijt.....heel veel sterkte met het verlies van de pup.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Heel veel sterkte met het verlies van jullie pup.

 

Om er achter te komen of jullie de fokker aansprakelijk kunnen stellen voor alle gemaakte kosten zal ik contact op nemen met de rechtsbijstandverzekering of het juridisch loket.

honden page profiel RenateRenate

" Je bent niet opgelicht.

Je hebt een pup gekocht op een onbetrouwbaar adres.

Met 5 minuten vooronderzoek had je dat kunnen voorkomen.

Dus je hebt je laten oplichten.

 

Heel triest voor het hondje natuurlijk, dat kon er niets aan doen.

En heel triest voor jullie, dat je op zo'n ellendige manier je hondje moet verliezen.

En mocht je ooit weer een pup kopen, doe onderzoek van te voren waar je een pup koopt.

 

Sterkte met het verlies!

  "

 Het ergste vind ik het voor het moederhondje, dat zo goed als zeker alweer gedekt is en voor nieuwe pupjes moet zorgen, tot ze er bij neer valt.
Van oplichting is hier geen sprake, als je met je volle verstand naar een broodfokker/handelaar gaat om een goedkope pup te kiezen.

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Heel veel sterkte! 

 

Maarre... naar de markt in een warme deken? Het was woensdag boven de 30 graden..

 

Verder ben ik het eens met de bovenstaande reacties! Volgende keer dus letten dat je de pup niet bij een bro0dfokker koopt

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Héél veel sterkte 

Gouden Duo (Gast)

Houd er rekening mee dat Parvo in je huis blijft hangen.... Voordat je een nieuwe pup in huis neemt, moet je dus eerst even contact opnemen met de dierenarts en overleggen hoe of wat, voordat die ook besmet raakt.

 

Heel veel sterkte!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

vind toch wel vreemd dat er opeens weer gigantisch veel parvo opduikt in nederland.....

honden page profiel ..

honden foto van .

" vind toch wel vreemd dat er opeens weer gigantisch veel parvo opduikt in nederland..... "

 Ik vind het niet zo gek... het is al meer dan een maand lekker weer. Iedereen ziet nu honden buiten lopen, plezier hebben met de baas. Iedereen is in een goed humeur door het weer en denkt dat ze wel een pup aankunnen. 

Dan komt ook de vakantie periode er nog eens aan dus 'tijd zat' voor een pup... 

 

En jawel.. die paar honderd euro 'échte' ras pups 'met stamboom' kunnen ze niet laten liggen he. 

 

Ideale omstandigheden voor alle br00dfokkers om hun besmette pups aan te bieden. 

honden page profiel bentebente

Laat dit ten eerste een leerervaring zijn voor jullie. Koop NOOIT zomaar een pup. Doe je onderzoek, koop alleen bij fokkers aangesloten bij de rasvereniging en zorg ervoor dat je testen in kan zien!! Een rashond voor 400 euro? Geloof je het zelf? Onverantwoord is het gewoon.

 

Wat je kan doen is langs een advocaat gaan, aangezien die meer inzicht hebben op een situatie als deze dan mensen online. Neem alles mee wat je van de fokker hebt, informatie, aankoopbewijzen etcetera. en zie dan verder.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Ik vind het niet zo gek... het is al meer dan een maand lekker weer. Iedereen ziet nu honden buiten lopen, plezier hebben met de baas. Iedereen is in een goed humeur door het weer en denkt dat ze wel een pup aankunnen. 
Dan komt ook de vakantie periode er nog eens aan dus 'tijd zat' voor een pup... 
 
En jawel.. die paar honderd euro 'échte' ras pups 'met stamboom' kunnen ze niet laten liggen he. 
 
Ideale omstandigheden voor alle br00dfokkers om hun besmette pups aan te bieden.  "

 waarom was het voorgaande jaren dan niet zo erg?  Parvo was in Nederland een ziekte geworden die nog maar zelden voorkwam.  Alleen vanwege de verschrikkelijke besmettelijkheid werd er nog tegen gevaccineerd. En nu is het alsof er een Parvo bom ontploft is. 

honden page profiel ElianeEliane

Er bestaat zoiets als een incubatietijd.

Is de tijd vanaf besmetting tot de uitbraak van de ziekte.

Afhankelijk wanneer je de pup hebt gekocht en de ziekte werd vastgesteld is het heel makkelijk aan te tonen dat de pup bij de fokker al besmet was met Parvo.

 

Veel van die pups die bij broodfokkers zitten en verkocht worden krijgen daar suikerwater te drinken. En vertonen de pups en toch wat energiek gedrag.

Eens bij de mensen thuis krijgen ze dat niet meer en valt het onmiddellijk op dat er wel iets aan de hand is.

 

Je zou veronderstellen dat heel wat mensen op de hoogte zijn van broodfok. Maar vele zijn toch nog onwetend. Net zoals er nog steeds mensen zijn die hun hond meenemen in de auto terwijl het voor die dieren veel te warm is en alleen achter gelaten in de hitte, sterven van oververhitting!

Lotje en Moos (Gast)

Goed dat het onderwerp BROODFOK weer eens onder de aandacht wordt gebracht!

Maar a.j.b. niet direct de mensen 'aanvallen'!

Het is al verschrikkelijk genoeg dat deze ellende nog steeds bestaat en niet alle mensen zijn op de hoogte van deze dierenkwellerij!

Als alle mensen hiervan op de hoogte zouden zijn dat zou de BROODFOK toch niet meer bestaan? 

Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte hiervan en dan hopen we deze ellende eens en voor altijd uit te bannen!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Goed dat het onderwerp BROODFOK weer eens onder de aandacht wordt gebracht!
Maar a.j.b. niet direct de mensen 'aanvallen'!
Het is al verschrikkelijk genoeg dat deze ellende nog steeds bestaat en niet alle mensen zijn op de hoogte van deze dierenkwellerij!
Als alle mensen hiervan op de hoogte zouden zijn dat zou de BROODFOK toch niet meer bestaan? 
Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte hiervan en dan hopen we deze ellende eens en voor altijd uit te bannen! "

 Zolang er mensen zijn, zijn er domme mensen bij. En mensen die natuurlijk handel zien; ook over de rug van onschuldige dieren als het moet. Die broodfokkers lachen zich rot natuurlijk, dat al die mensen erin trappen en voor het 10 voudige een pup kopen die die broodfokkers voor een paar tientjes hebben ingekocht. 

Als je fatsoenlijk je huiswerk doet dan weet je als het goed is uitstekend waar je wel en niet een pup moet kopen.  Dus ik vind het vrij logisch dat de mensen die willens en wetens de broodfok steunen erop aan worden gevallen. Verschrikkelijk is het om je hond te moeten verliezen, maar dit verdriet had haar hoogstwaarschijnlijk bespaard kunnen blijven als ze naar een fatsoenlijke fokker was gegaan.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Goed dat het onderwerp BROODFOK weer eens onder de aandacht wordt gebracht!
Maar a.j.b. niet direct de mensen 'aanvallen'!
Het is al verschrikkelijk genoeg dat deze ellende nog steeds bestaat en niet alle mensen zijn op de hoogte van deze dierenkwellerij!
Als alle mensen hiervan op de hoogte zouden zijn dat zou de BROODFOK toch niet meer bestaan? 
Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte hiervan en dan hopen we deze ellende eens en voor altijd uit te bannen! "

 Mwhh niet helemaal mee eens, veel mensen willen niet met hun honden fokken, vinden een stamboomhond te duur, hoeven geen rashond, etc etc. Ze gaan dan voor een hondje 'in huiselijke kring' niet wetende dat dat gewoon een grote br00dfokker is, wat ook wel logisch is want ze zijn zo sluw.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Weer zo'n klager....accepteer gewoon de consequenties van je eigen keuzes!

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Hallo, 
 
Mijn vriendin en ik hebben op 12-06-2017 een Beagle pup gekocht.           We waren meteen verliefd op de puppy en gelukkig voelde ze zich meteen thuis en besloten haar Noa te noemen, echter begon al snel de ellende! 
Op woensdag even naar de markt geweest met onze andere hond Diesel en Noa in een warme deken in de armen, eenmaal thuis begon Noa met kokhalzen, overgeven, was erg levenloos en had absoluut geen eetlust. Die avond meteen besloten om de volgende ochtend meteen de dierenarts te laten komen. 
Bij de dierenarts werd helaas 'parvo' vastgesteld maar omdat Noa kort geleden was ingeënt kon deze test onbetrouwbaar zijn en heeft de dierenarts ons doorverwezen naar een dierenkliniek in Aachen, Duitsland. 
Hier werd helaas nogmaals Parvo vastgesteld, 
Het ging inmiddels zo slecht met Noa dat we haar daar meteen hebben gelaten voor een ondersteunende behandeling waarbij ons meteen werd medegedeeld dat de pup het waarschijnlijk niet ging halen en dat het beter was om haar in te laten slapen. Dit vonden wij een vreselijk idee en hebben meteen besloten om toch voor de behandeling te gaan en haar zeker de kans te geven om te overleven. 
Op zaterdag werd er geveld vanuit Duitsland met de mededeling dat Noa vooruit ging vergeleken met de dag ervoor. 
Maandag morgen hebben we zelf gebeld en kregen we het bericht dat het erg goed ging met Noa, na het ophangen van de telefoon werd er meteen weer gebeld met het bericht dat het een vergissing was en dat het absoluut niet goed ging met Noa. 
We zijn meteen naar Duitsland gegaan! Na een tijdje te hebben gewacht werden we meegenomen naar een kamertje waarna na een paar minuten Noa werd binnengebracht, toen ze ons zag begon ze te piepen en janken en zei de dierenarts dat het erg opvallend was omdat ze de laatste paar dagen alleen maar had geslapen en erg levenloos was. Nadat Noa ons zag werd ze op de behandeltafel gelegd waarna ze binnen een minuut is overleden in haar eigen kots. 
Verschrikkelijk om te zien! 
Daarbij komt dat onze andere hond (Diesel, kruising chihuahua / jack Russell) ook besmet is! En het nog maar moet blijken of hij hier niets aan over gaat houden. 
Het huis en de auto inmiddels meerdere keren volledig gereinigd met bleek en andere schoonmaakmiddelen want onze diesel willen we nog lang niet kwijt. 
We hebben 400 euro betaald voor Noa en verder erg veel kosten gemaakt om haar proberen te redden, uiteindelijk zijn we 1288,81 euro kwijt exclusief Benzinekosten. 
De fokker blijft ontkennen dat de pup al parvo had en wil na lang overleggen 50 % van het aankoopbedrag vergoeden. 
 
Wat kunnen we het beste doen?  "

 Bij welke fokker heb je je pupje eigenlijk gekocht?

 

Sterkte hoor. 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

" Weer zo'n klager....accepteer gewoon de consequenties van je eigen keuzes! "

Voelt zo'n reactie goed? Je had ook gewoon niet kunnen reageren.
Ook al komt het hondje misschien van een broodfokker wat helemaal niet zeker is dan kun je toch nog wel normaal reageren? 

Veel moraalridders hier, uiteraard allemaal vast wel dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat broodfok geen kans meer gaat krijgen!

Sterkte met het verlies van je hondje.

 

honden page profiel bentebente

" Voelt zo'n reactie goed? Je had ook gewoon niet kunnen reageren.Ook al komt het hondje misschien van een br00dfokker wat helemaal niet zeker is dan kun je toch nog wel normaal reageren? 
Veel moraalridders hier, uiteraard allemaal vast wel dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat broodfok geen kans meer gaat krijgen!
Sterkte met het verlies van je hondje.
  "

 Ik snap dat je het zo ziet, maar hier komen zó ontzettend vaak mensen die een topic openen om te miepen over hun broodfokpup. Het is heel tragisch allemaal, dat meen ik echt, maar er komt wel een stukje verantwoordelijkheid en realisme bij kijken. Op een gegeven moment ben je een beetje klaar met alle broodfokberichten.. en om dan continu aardig te blijven.. tsja.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pomeriaan uit Rusland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^