Opgelicht!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Wat een vreselijk verhaal, sterkte met het verlies.

Hierboven is al genoeg gezegd over het feit dat jullie niet de slimste keuze hebben gemaakt. Ik denk inderdaad ook dat dit voorkomen had kunnen worden, maar daar heb je nu niets meer aan.

wat juridisch van belang is: heb je een contract met de fokker? Zo ja, staat daar wat in over terugbrengen, ziekten etc? Laatst was een vergelijkbare zaak bij de rijdende rechter, en ook in het verleden zijn hier meerdere zaken over geweest. Je kan gerechtelijke uitspraken ook lezen op www.rechtspraak.nl.

wat altijd opgaat is het leveren van bewijs dat de pup al ziek was toen je hem ophaalde. Kan je dat niet aantonen, dan is de kans zeer groot dat je maximaal het aankoopbedrag terug kan krijgen, maar waarschijnlijker zelfs maar een deel ervan. Kan je het wel aantonen dat de pup al ziek was, dan maak je een redelijke kans op ook een deel van de medische kosten.

Dat gezegd hebbende: Ik wil echt niet belerend doen, maar alsjeblieft beloof dat je voortaan beter onderzoek doet naar een fokker. Dan had je hetzelfde bedrag betaald als wat je nu in totaal kwijt bent, maar nu een gezonde pup in je armen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"  

Het ergste vind ik het voor het moederhondje, dat zo goed als zeker alweer gedekt is en voor nieuwe pupjes moet zorgen, tot ze er bij neer valt.

Van oplichting is hier geen sprake, als je met je volle verstand naar een broodfokker/handelaar gaat om een goedkope pup te kiezen. "

 Prima antwoord!

Ik blijf het altijd zo jammer vinden dat er sommige mensen pas op dit forum komen als hun hond (bijna) is overleden. Waren ze hier vóórdat ze een hond kochten gekomen, dan hadden wij ze gewaarschuwd en was dit leed niet gebeurd.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Voelt zo'n reactie goed? Je had ook gewoon niet kunnen reageren.Ook al komt het hondje misschien van een broodfokker wat helemaal niet zeker is dan kun je toch nog wel normaal reageren? 
Veel moraalridders hier, uiteraard allemaal vast wel dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat broodfok geen kans meer gaat krijgen!
Sterkte met het verlies van je hondje.
  "

Ja voelt geweldig

Ik bepaal ook nog zelf of en hoe ik reageer, niet jij.

Mocht het je niet goed bevallen,dan lees je het niet,is niet verplicht hè.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Pfffff......weer iemand die een topic opent en dan gewoon niet meer reageert. 

 

Ik las dat er veel parvo voorkomt? Hier gelukkig nog niks van gemerkt?

Kan het komen omdat er best veel zijn die de honden niet laten inenten? Ook niet titeren, maar er gewoon vanuit gaan dat een keer enten voldoende is omdat ze dit bv zien aan de titeruitslagen van andere honden?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ondanks dat TS taal noch teken geeft, hoop ik, dat zij in ieder geval aangifte doet bij de NVWA. Verder verwacht ik dat de titel van dit topic toch lezers trekt, die dan voor deze louche hondenhandel gewaarschuwd worden.

 

Sinds de invoering van de wet, zowel in NL als BE, dat pups pas vanaf 15 weken mogen worden geïmporteerd, nadat deze op 12 weken oud de rabiësenting hebben gehad, omzeilen de louche handelaren in pups uit Oost Europa deze wet. De pups werden voorheen meestal op de leeftijd van 5-6 weken gevaccineerd (DHP) geïmporteerd met een paspoort uit een Oost Europees land.

 

Door de nieuwe wetgeving worden de pups afkomstig uit de broodfokkerijen in Oost Europa illegaal zonder paspoort de grens over gesmokkeld. Deze pups worden pas in BE of NL gevaccineerd en krijgen een BE of NL paspoort.

 

Zo af en toe wordt er een busje vol geladen met pups onderschept door toevallige controle. Er zou regelmatig controle moeten plaatsvinden op de toegangswegen naar de schuren/winkels van de handelaren in pups.

 

De handelaren in look-a-like pups van bijv. 30 rassen bieden nauwelijks pups van 15 weken aan; dus jongere pups = illegale import. Bovendien gevaarlijke import, omdat de pups zeer besmettelijke ziektes kunnen hebben; zoals hondenziekte, parvo en hepatitis.

 

Dierenkliniek Eikenlaan Groningen over parvo:

citaat

Het virus komt met name in Oost-Europa nog veel voor, door de grote illegale import van honden uit deze landen zien we ook in Nederland het aantal parvo infecties de laatste jaren weer hard stijgen.

einde citaat

Bron: http://dierenartsgroningen.nl/content/parvo

 

De zeer besmettelijke ziektes bij gevaccineerde pups van > 15 weken uit het buitenland kunnen toch aanwezig zijn:

 

citaat over honden, dus niet alleen pups!

 

Risico’s dieren uit het buitenland

 

Honden die uit het buitenland komen lopen meer risico dan Nederlandse honden om Parvo te ontwikkelen. 

 

Veelal komen ze uit opvangcentra waar het risico op besmetting groot is.

 

Ook hebben ze vaak minder weerstand en pups worden geboren uit moeders die veelal niet geënt zijn. 

 

Tel daarbij op de stress van de reis en de nieuwe omgeving en u zult begrijpen dat het risico op het ontwikkelen van Parvo aanwezig is.

 

Als u een pup uit het buitenland adopteert, vergewis u er dan van dat het diertje minstens twee entingen heeft gehad.

 

Pups worden drie keer geënt tegen Parvo en de immuniteit bouwt zich langzaam op.

 

Een jonge pup die slechts 1 enting heeft gehad is niet voldoende beschermd tegen het krijgen van Parvo.

 

 

einde citaat

Bron: http://www.atlasanimalproject.nl/ziektes/ziektes-2/parvo

 

bas (Gast)

ten eerste ; veel sterkte!

Dit was zeker een dure maar ook erg onaangename les. Het is zeker een feit dat vooraf goed oriënteren en de betrouwbaarheid van een fokker een must is. Het zou goed zijn dat ts de naam van de fokker wil vermelden. Ik zou er zeker een zaak van maken en het er niet bij laten zitten. 

honden page profiel RenateRenate

" Voelt zo'n reactie goed? Je had ook gewoon niet kunnen reageren.Ook al komt het hondje misschien van een broodfokker wat helemaal niet zeker is dan kun je toch nog wel normaal reageren? 

Veel moraalridders hier, uiteraard allemaal vast wel dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat broodfok geen kans meer gaat krijgen!

Sterkte met het verlies van je hondje.

  "

 Ipv zo laatdunkend te doen, zou je misschien beter eens wat info zoeken over broodfok. Wie weet word je dan ook wel een moraalridder?
Zoals Bente schrijft, zo stilaan geraakt het geduld wel op als het om de zoveelste aanschaf van een broodfokpup gaat.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pomeriaan uit Rusland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^