het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Ik laat mijn hond eigelijk altijd los lopen wanneer ik andere mensen moet passeren (zonder hond) want Shadow weet keurig iedereen te negeren fietsend rennend of wandelend. En loopt daarbij ook netjes aan mijn zijden tot we alles gepasseed  zijn. Maar heb 1 keer meegemaakt dat een persoon van ver af al riep erg bang te zijn van honden. Dus ik heb haar ook direct aangelijnd en ben zelfs voor die persoon een stuk van het pad af gegaan zodat ze er ruim langs kon. Maar zo is het gewoon fijn om allemaal rekening te houden met elkaar. Want wat je zegt ook ik zie van een afstand niet of iemand bang is maar het is wel fijn als ze het aangeven. Dan hoef je nergens een probleem van te maken.

En voor die persoon is het gewoon heel fijn dat ze even aan de lijn zit. Geeft die andere ook een zekerder gevoel. En voor mij is het 0,0 moeite haar even vast te maken. "

 

Precies, een beetje rekening met elkaar houden maakt het voor iedereen leuker. Ik heb ook eens zoiets gehad met Bobby. Ik liep in het bos, losloopgebied, toen er een hele klas kindertjes aankwam op excursie. Een paar begonnen meteen al te roepen wat wat een lief hondje, die slijmbal van mij natuurlijk meteen kwispelstaartend erbij staan. Maar er was ook een kindje dat zich achter de juf verstopte. Toen heb ik Bobby natuurlijk ook even aangelijnd, lijkt me logisch. Kreeg nog een bedankje van de juf ook.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ooooh nieuwe frustratie, de schoolvakantie haha 
Vandaag geen carnaval meer, dus hebben de kindjes een nieuwe bezigheid nodig. Dus was het al 2x raak met belletje trekken, heel irritant want Tibbe was al heel gestrest na de dierenarts vandaag..
 
Heb ze wel terug gepakt, liep toevallig naar de wc en zag ze weer naar de deur lopen om het weer te doen, hoppa even Tibbe bij zijn halsband pakken en voordeur open. Tibbe even lekker blaffen 
"Zouden jullie alsjebliefd van de bel af willen blijven?"
stotterend kreeg ik een "ja mevrouw" en met de staart tussen hun benen liepen ze weg hihi
Toch wel handig zo'n hond hoor  "

Waren ze niet toevallig gewoon aan het foekepotten? tongue-out

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Hondenpoep daar erger ik me ook aan. Ik zoe dat zó veel liggen hier! Overal, op plekken waar het mag en op plekken waar het niet mag. 

Op uitlaatstroken vind ik het geen probleem. Op loslaatveldjes mag het, maar vind ik het irritant. Dat is namelijk de enige plek waar ik Ziva los mag laten lopen en zo het los volgen goed kan oefenen, maar helaas stap ik om de haverklap in de poep.

En dan zie ik het ook veel op grasveldjes en laatst zag ik zelfs iemand haar hondje uitlaten op een speeltuintje. Deur open, hond optillen, poortje uit, neerzetten op het zand van de speeltuin. Plassen, poepen, hondje optillen en weer naar binnen. Als ze vanuit haar poortje drie meter naar rechts was gelopen had het op een grasveldje gelegen.

 

Alleen in het bos ruim ik het niet op. Dat is ruim genoeg, net zoals op de foto van Liz.

 

Maar hoewel er veel poep ligt, zijn er nauwelijks loslopende honden hier!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Waren ze niet toevallig gewoon aan het foekepotten?  "

Foekepotten? Ken ik niet hahaha

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Foekepotten? Ken ik niet hahaha "

Dat doen ze hier dan bellen ze aan en zingen ze n liedje en dan krijgen ze snoep en dan is t carnaval afgelopen tongue-out

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Maar hoewel er veel poep ligt, zijn er nauwelijks loslopende honden hier! "

Mijn onderburen klagen massaal over hondenpoep in onze voortuin. Maar ik zie daar eigenlijk nooit honden lopen. Zeker niet nu die boxers verhuisd zijn. Echt... nooit. Waar komt die hondenpoep dan vandaan?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Dat doen ze hier dan bellen ze aan en zingen ze n liedje en dan krijgen ze snoep en dan is t carnaval afgelopen  "

Doen ze hier 's ochtends op oud en nieuw. Zingen ze ook en als je niet opendoet ben je een knoeeeet. (Is een gierig persoon, omdat je geen snoep geeft). 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier bellen ze niet aan maar vinden ze het wel hilarisch als ze toevallig horen dat er een hond in huis is die blaft. Dat gaan die kinderen dan ook extra staan uitdagen. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Dat doen ze hier dan bellen ze aan en zingen ze n liedje en dan krijgen ze snoep en dan is t carnaval afgelopen  "

Hahaha nee, de eerste twee keer rende ze HEUL hard weg, dus dat was hier niet het geval haha innocent

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Doen ze hier 's ochtends op oud en nieuw. Zingen ze ook en als je niet opendoet ben je een knoeeeet. (Is een gierig persoon, omdat je geen snoep geeft). 
  "

Hier bellen ze met oud en nieuw voor geld. Staan ze met de spaarpot te rammelen en te zingen. 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Wat grappig al die verschillende gebruiken. Hier komen ze met Sint Maarten (11-11) aan de deur.

Is ook niet overal in Nederland dacht ik.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wie vieren het laatste weekend van oktober Halloween. 

Dan zijn allerlei huizen omgetoverd tot spookhuis en lopen er griezels op straat. 

 

De kinderen kunnen dan snoepjes ophalen bij de spookhuizen en bij huizen die er een speciaal briefje voor hebben opgehangen. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Vandaag niet frustratie van de dag maar eerder angst van de dag geloof ik.. :o 

Ik ging wandelen met mijn uitlaathondje (Kid). Om naar buiten te gaan moeten we dus eerst langs een smal paadje langs de achterdeur, dat komt uit op een groen grasveld met daarachter een fietspad. Ik kwam net uit het straatje toen ik vlak voor mijn neus een stafford(achtige) zag staan. Allé, op een aantal meters van mij stond hij. Maar hij zag er gewoon zó ongelooflijk raar uit, het leek wel net een dier dat uit een van mijn nachtmerrie's ontsnapt zou kunnen zijn (sorry :')). Ik weet niet of dat kwam daar de aftekening op zijn hoofd (een grijs, andere kant een witte vlek), de manier waarop hij stokstijf bleef staren of omdat het leek alsof hij een gezwel had op zijn linkerkaak. De realisatie dat er ECHT een hond stond moest even binnendringen.:') Terwijl je zou denken dat een grijs/witte hond wel goed zichtbaar is op een groene achtergrond, mijn hersenen moesten het precies toch even verwerken.xd 
Ik keek even rond om te zien of er nergens eigenaars waren, maar de hond stond er gewoon alleen.
Dus ik loop rustig terug de kant op vanwaar we komen, komt de hond ook mijn richting uit gewandeld. Gelukkig wel gewoon heel traag. 
Kid terug binnen gezet, pak ik de leiband en ga ik terug naar de hond kijken. Ik maakte wat klikgeluidjes en toen begon hij van mij weg te lopen? Ik er toen dus maar achteraan (en mensen natuurlijk denken dat het mijn hond was.. .-.) 
Hij liep richting een drukke weg, onder een bruggetje door. Toen was ik hem even 'kwijt' maar uiteindelijk zag ik dat hij op een paar meter van mij stil stond op de parking, mij weer heel 'eng' aan het aanstaren (het eng zijn kwam wss gwn door de vreemde vorm van zijn hoofd x)). Dus ik blijf staan, ga een heel klein beetje zachtjes door mijn knieën en doe mijn hand voorzichtig open (niet naar voren) van 'kom maar'. Sprong hij verdomme toch niet ineens al blaffend op mij af hé. :o Ik schrok me echt kapot.
Nu zal hij misschien wel schrik gehad hebben aangezien hij weg liep van mij, maar het was niet dat hij zijn staart tussen zijn poten had toen hij wegliep. Hij zag er vrij 'neutraal' uit eigenlijk zelfs. Al zal ik de lichaamstaal van een stafford ook gewoon niet zo goed kunnen lezen misschien. 
Nuja, toen hij dus even blaffend rond mij stond kwam er net een andere vrouw van de andere kant af die zich gewoon omdraaide (en bedankt :')). Hij is gelukkig wel direct terug door gelopen daarna, keek nog eens om naar mij om te zien wat ik deed. Dus toen heb ik hem vanaf een afstand gevolgd en ondertussen de politie gebeld (man, wat háát ik het om te bellen xd). Zij zijn de hond normaal gezien dus gaan zoeken.. Maar het was langs zo'n drukke weg, en ik was hem even nadat ik gebeld had al terug uit het oog verloren. Hij kon ondertussen dus echt al overal zitten.. 

Nuja, ik heb gedaan wat ik kon doen, ik hoop dat ze hem vinden. Heeft iemand enig idee of de politie terugbelt als ze hem zouden vinden? 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"Nuja, ik heb gedaan wat ik kon doen, ik hoop dat ze hem vinden. Heeft iemand enig idee of de politie terugbelt als ze hem zouden vinden?  "

Ik denk niet dat de politie terugbelt als ze hem vinden, als je dat niet specifiek gevraagd hebt. Wel goed dat je hen gebeld hebt en hopelijk vinden ze snel de hond en eigenaar. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Vandaag niet frustratie van de dag maar eerder angst van de dag geloof ik.. :o Ik ging wandelen met mijn uitlaathondje (Kid). Om naar buiten te gaan moeten we dus eerst langs een smal paadje langs de achterdeur, dat komt uit op een groen grasveld met daarachter een fietspad. Ik kwam net uit het straatje toen ik vlak voor mijn neus een stafford(achtige) zag staan. Allé, op een aantal meters van mij stond hij. Maar hij zag er gewoon zó ongelooflijk raar uit, het leek wel net een dier dat uit een van mijn nachtmerrie's ontsnapt zou kunnen zijn (sorry :')). Ik weet niet of dat kwam daar de aftekening op zijn hoofd (een grijs, andere kant een witte vlek), de manier waarop hij stokstijf bleef staren of omdat het leek alsof hij een gezwel had op zijn linkerkaak. De realisatie dat er ECHT een hond stond moest even binnendringen.:') Terwijl je zou denken dat een grijs/witte hond wel goed zichtbaar is op een groene achtergrond, mijn hersenen moesten het precies toch even verwerken.xd Ik keek even rond om te zien of er nergens eigenaars waren, maar de hond stond er gewoon alleen.Dus ik loop rustig terug de kant op vanwaar we komen, komt de hond ook mijn richting uit gewandeld. Gelukkig wel gewoon heel traag. Kid terug binnen gezet, pak ik de leiband en ga ik terug naar de hond kijken. Ik maakte wat klikgeluidjes en toen begon hij van mij weg te lopen? Ik er toen dus maar achteraan (en mensen natuurlijk denken dat het mijn hond was.. .-.) Hij liep richting een drukke weg, onder een bruggetje door. Toen was ik hem even 'kwijt' maar uiteindelijk zag ik dat hij op een paar meter van mij stil stond op de parking, mij weer heel 'eng' aan het aanstaren (het eng zijn kwam wss gwn door de vreemde vorm van zijn hoofd x)). Dus ik blijf staan, ga een heel klein beetje zachtjes door mijn knieën en doe mijn hand voorzichtig open (niet naar voren) van 'kom maar'. Sprong hij verdomme toch niet ineens al blaffend op mij af hé. :o Ik schrok me echt kapot.Nu zal hij misschien wel schrik gehad hebben aangezien hij weg liep van mij, maar het was niet dat hij zijn staart tussen zijn poten had toen hij wegliep. Hij zag er vrij 'neutraal' uit eigenlijk zelfs. Al zal ik de lichaamstaal van een stafford ook gewoon niet zo goed kunnen lezen misschien. Nuja, toen hij dus even blaffend rond mij stond kwam er net een andere vrouw van de andere kant af die zich gewoon omdraaide (en bedankt :')). Hij is gelukkig wel direct terug door gelopen daarna, keek nog eens om naar mij om te zien wat ik deed. Dus toen heb ik hem vanaf een afstand gevolgd en ondertussen de politie gebeld (man, wat háát ik het om te bellen xd). Zij zijn de hond normaal gezien dus gaan zoeken.. Maar het was langs zo'n drukke weg, en ik was hem even nadat ik gebeld had al terug uit het oog verloren. Hij kon ondertussen dus echt al overal zitten.. Nuja, ik heb gedaan wat ik kon doen, ik hoop dat ze hem vinden. Heeft iemand enig idee of de politie terugbelt als ze hem zouden vinden?  "

Zou best kunnen dat ze terugbellen. Ik heb een keer eerder een melding gedaan en werd aan het eind van de dag terug gebeld met hoe het was afgelopen. Zou dus best kunnen dat ze het je even laten weten!

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Heb helaas nog niks gehoord... Heb wel mijn bericht gestuurd naar een Facebookpagina dus ik hoop zo misschien nog iets te weten te komen. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ik neem mijn honden al voor het 6de schooljaar op rij mee naar school. Nu heeft de school plots beslist dat vanwege veiligheidsreden geen honden meer op de speelplaats mogen. Er is nog nooit een incident geweest of ook maar iets dat daar dicht bijkomt, niet met mijn honden en ook niet met andere honden. De honden werden altijd uitbundig geaaid. Ik heb de school reeds gemaild en al briefjes geschreven voor de juffen van mijn kinderen zodat ik de kinderen aan de poort kan afhalen want mijn honden laat ik er niet voor thuis.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Als er niks is voorgevallen Linneke dan is dit zeker raar. Ik nam vroeger mijn bouvier ook mee naar school als ik kinderen ophaalde.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Een school(plein) moet een veilige omgeving zijn. Als kinderen en ouders bang zijn van bepaalde honden op het plein dan is het terecht dat honden daar niet meer toegelaten worden.

 

Je ziet wel degenen die jouw honden komen aaien, je ziet niet degenen die in een grote boog om je heen lopen.

 

Bij honden vindt het gros hier dat je bij angst en onderwerp van de angst moet mijden. Maar als het gaat om mensen, om kinderen, dan zou men opeens wel voor de exposuretherapie zijn.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik vind het ook niet raar dat ze niet op de speelplaats mogen, mag op normale speelplaatsen ook niet dus waarom op een school wel. Hier was het destijds zelfs zonder honden dat de ouders bij het hek konden wachten. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Tegenwoordig moet natuurlijk alles volgens de regeltjes want stel dat....

Zwarte piet mag niet,roken mag niet(ik rook niet),honden liefst gekorfd als we ze zelf niet leuk vinden....

 

Al die ouders die kinderen met de auto naar school brengen en met draaiende motoren dubbel geparkeerd staan dat is lekker gezond en verantwoord.

 

We zijn een generatie van azijnpissers geworden. Het tolerante landje waar ik 35 jaar geleden kwam wonen daar is niet veel meer van over. Zo jammer dit.

 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik was als kind doodsbang voor honden (als er een hond achter een raam zat op 10m afstand sprong ik in de armen van mijn ouders van schrik). Er waren toen zoveel mensen die mij maar bleven vertellen hoe braaf hun hond was, dat die ver weg was en dat ik echt niet bang moest zijn, maar dat hielp echt niet. Ik kon daar echt niets aan doen en ik wist zelf ook dat het niet logisch was. Er waren toen nog veel andere kinderen die ook (een beetje) bang waren voor honden. 

 

Ik begrijp dus wel dat ze het op school verbieden, ook al doen jouw honden helemaal niets. Op elke school zullen er zeker ook zijn die bang zijn voor honden. 

 

Bij mij is het trouwens vanzelf minder geworden met ouder worden en het is volledig overgegaan toen we zelf een hond namen die ik dan mee zag opgroeien. Daarna heb ik een periode gehad dat ik elke hond die ik zag graag wilde aaien.  

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Ik zou graag willen weten bij wie dit voorstel vandaan kwam ..... iedereen weet dat bepaalde culturen niet van honden houden ..... is het een voorstel van vele ouders geweest .... puur van directie onder mom  van juist in case nav  incident loslopende hond op school plein. 

 

Zelf kwam ik vroeger ook met hond naar school .... begrijp besluit maar zou graag meer de feiten willen weten waarom ze tot dit besluit zijn gekomen 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Tegenwoordig moet natuurlijk alles volgens de regeltjes want stel dat....
Zwarte piet mag niet,roken mag niet(ik rook niet),honden liefst gekorfd als we ze zelf niet leuk vinden....
 
Al die ouders die kinderen met de auto naar school brengen en met draaiende motoren dubbel geparkeerd staan dat is lekker gezond en verantwoord.
 
We zijn een generatie van azijnpissers geworden. Het tolerante landje waar ik 35 jaar geleden kwam wonen daar is niet veel meer van over. Zo jammer dit.
  "

Eens, nog meer regeltjes; daar is het nog nooit leuker door geworden.  En geeft sommige mensen met "te lange tenen syndroom" vaak zelfs nog een stok om mee te slaan ook. Krijg je straks al een boze blik als je met een hondje zo groot als een hamster op je arm naast de poort staat.... Omdat het *misschien* zo is dat je dadelijk toch met je hak net op het schoolplein staat. Of omdat het bange kind uit de klas het hondje misschien zou kunnen zien. De "wat jij doet mag BIJNA niet" blik.tongue-out

Of zoals die gemeente waar ze zelfs loslopende katten willen verbieden. Gaat toch wel ver allemaal... 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik zou graag willen weten bij wie dit voorstel vandaan kwam ..... iedereen weet dat bepaalde culturen niet van honden houden ..... is het een voorstel van vele ouders geweest .... puur van directie onder mom  van juist in case nav  incident loslopende hond op school plein. 
 
Zelf kwam ik vroeger ook met hond naar school .... begrijp besluit maar zou graag meer de feiten willen weten waarom ze tot dit besluit zijn gekomen  "

Toen ik vroeger mijn jongere broer ging halen van school nam ik onze westie mee. Er was altijd 1 Afghaanse jongen doodsbang voor ons hondje van nog geen 10kg. Hij rende altijd direct weg maar er stonden heel veel honden bij de poort. Onze hond reageerde dus wel op hem omdat hij juist zo deed. Hij verschoot en sprintte weg, elke keer weer. Ik heb dat wel eens gezegd en misschien heeft hij zich dat later gerealiseerd. Er was nooit een probleem verder en ik heb hem nog heel veel gezien in het dorp en nooit meer gezien dat hij ZO bang reageerde op onze grotere honden (later toen hij ouder was). Nu moet ik zeggen dat dit gezin een integratie voorbeeld zou kunnen zijn. Dit zijn mensen die enorm meedoen aan de maatschappij. Spreken de taal perfect, zijn betrokken, etc. Relatief hoogopgeleid zelfs. Ik zat met hun dochter in de brugklas. Nederland is een land vol honden, noem het een hondenland en ik denk dat zij dat wel door hebben gehad en het geaccepteerd hebben. Maar zij staan ook enorm open voor vanalles en nog wat dusja..

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

" Toen ik vroeger mijn jongere broer ging halen van school nam ik onze westie mee. Er was altijd 1 Afghaanse jongen doodsbang voor ons hondje van nog geen 10kg. Hij rende altijd direct weg maar er stonden heel veel honden bij de poort. Onze hond reageerde dus wel op hem omdat hij juist zo deed. Hij verschoot en sprintte weg, elke keer weer. Ik heb dat wel eens gezegd en misschien heeft hij zich dat later gerealiseerd. Er was nooit een probleem verder en ik heb hem nog heel veel gezien in het dorp en nooit meer gezien dat hij ZO bang reageerde op onze grotere honden (later toen hij ouder was). Nu moet ik zeggen dat dit gezin een integratie voorbeeld zou kunnen zijn. Dit zijn mensen die enorm meedoen aan de maatschappij. Spreken de taal perfect, zijn betrokken, etc. Relatief hoogopgeleid zelfs. Ik zat met hun dochter in de brugklas. Nederland is een land vol honden, noem het een hondenland en ik denk dat zij dat wel door hebben gehad en het geaccepteerd hebben. Maar zij staan ook enorm open voor vanalles en nog wat dusja..
  "

Het is ook meer een vraag van mij dus waar komt dit besluit vandaan .... zijn er ineens meer honden bv .... of vanwege laatste berichten in nieuws .... klachten van ouders .... kan zoveel zijn. 

Nu stond ik nooit met de hond midden op plein maar kan me voorstellen als plein klein is ... veel drukte en dan nog honden .... je kunt dan ofwel gaan wachten op eventueel iets of het voor zijn en zeggen het mag niet meer ..... heel moeilijk dit .... ken de situatie van school niet 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ik zou graag willen weten bij wie dit voorstel vandaan kwam ..... iedereen weet dat bepaalde culturen niet van honden houden ..... is het een voorstel van vele ouders geweest .... puur van directie onder mom  van juist in case nav  incident loslopende hond op school plein. 
 
Zelf kwam ik vroeger ook met hond naar school .... begrijp besluit maar zou graag meer de feiten willen weten waarom ze tot dit besluit zijn gekomen  "

Dat wil ik ook wel weten. Het antwoord dat ik heb gekregen daar wordt ik ook niet wijzer van, dat is al net zo formeel als die brief.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Het is ook meer een vraag van mij dus waar komt dit besluit vandaan .... zijn er ineens meer honden bv .... of vanwege laatste berichten in nieuws .... klachten van ouders .... kan zoveel zijn. 
Nu stond ik nooit met de hond midden op plein maar kan me voorstellen als plein klein is ... veel drukte en dan nog honden .... je kunt dan ofwel gaan wachten op eventueel iets of het voor zijn en zeggen het mag niet meer ..... heel moeilijk dit .... ken de situatie van school niet  "

Het is geen klein speelplein. De kinderen wachten daar na schooltijd in hun rij en mogen pas naar de ouder toe als de juf dat zegt. Duurt dus maar even. Het is gewoon stom dat dat nu ineens veranderd terwijl het al jaren gewoon goed gaat.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Een school(plein) moet een veilige omgeving zijn. Als kinderen en ouders bang zijn van bepaalde honden op het plein dan is het terecht dat honden daar niet meer toegelaten worden.
 
Je ziet wel degenen die jouw honden komen aaien, je ziet niet degenen die in een grote boog om je heen lopen.
 
Bij honden vindt het gros hier dat je bij angst en onderwerp van de angst moet mijden. Maar als het gaat om mensen, om kinderen, dan zou men opeens wel voor de exposuretherapie zijn. "

Ik vind dat je angst niet moet mijden en ik zie de kinderen die met een boog om me heen lopen wel en hou daar ook rekening mee.

De school leert kinderen om met zoveel dingen veilig om te gaan (fluo dragen, helm aan op de fiets, veilig oversteken, fietsexamen, ...). Honden, dieren zijn ook een onderdeel van onze maatschappij dus waarom ze op school meiden als de pest ipv de kinderen te leren hoe veilig en respectvol met dieren om te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^