het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  
Thanks!! Jij snapt het!  
 
Hier valt weinig te klagen momenteel... ik ben 'geisoleerd' van de hondenwereld hahaha.
Oma Puk moet rust houden vanwege rugpijn en spaced hem lekker in huis van de medicijnen. Dus wij zien weinig honden en hondenbaasjes.  "

 Awh gossie las al wat in cafe zal zo ff daar volgen en bijlezen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ook ik volg graag weer mee :P miste het topic alweer

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

Ik heb erg vaak kleine dingen die mij onwijs kunnen irriteren.

Een paar dagen geleden liep ik met Benji netjes terug naar de auto, langs een paar huizen. De gehele wandeling was netjes verlopen zonder getrek. Bij 1 van deze huizen staat een groepje mannen te kletsen. Benji vind het interessant en blijft kwispelend staan (Hij is uber enthousiast.) Ik probeer hem mee te lokken met mijn stem en snoepjes. De mannen lachen een beetje en ik dacht dat ze de situatie begrepen.

Een van de mannen begint tegen Benji te praten en hem te lokken, dus Benji trekt bijna mijn arm uit de kom om bij ze te komen.
Vervolgens gaat deze zelfde man mij meteen advies geven om Benji een slipketting om te doen vanwege het trekken. 

Als ik daarna uitleg dat het enkel kwam omdat hij hem lokte en Benij gewoon nog te enthousiast was, zegt hij meteen dat het geen aanval was en dat hij dit advies gaf vanwege zijn jarenlange ervaring met honden. Alsof ik dus beledigd was of geen advies kon aannemen. Ja doeiiii.



honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi 3 doggies

honden foto van Malin & Kimmi

Malin  ,beterschap voor Kimmi  en balen dat die border nu nog meer overlast geeft .  "

 Vandaag al wat minder manken gelukkig.. 

 

En daarnet zag ik die border afstormen op een rottweiler.. Die rottweiler heeft de border gebeten, en geen klein beetje.. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Graag andermans frustratie ?  "

 Haha, een topreden om weer te volgen! Goed plan om de gastfunctie uit te zetten Nori!

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu 3 doggies

honden foto van Cai de shih tzu

Natuurlijk volg ik weer mee!

 

deels natuurlijk omdat ik t leuk vind om gezanik te lezen.

en om als ik weer s wat te zanikken heb.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Haha, een topreden om weer te volgen! Goed plan om de gastfunctie uit te zetten Nori! "

 Schoot me ineens te binnen dat dat kon! 

honden page profiel JazzebellJazzebell 3 doggies

honden foto van Jazzebell

" Ik heb erg vaak kleine dingen die mij onwijs kunnen irriteren.Een paar dagen geleden liep ik met Benji netjes terug naar de auto, langs een paar huizen. De gehele wandeling was netjes verlopen zonder getrek. Bij 1 van deze huizen staat een groepje mannen te kletsen. Benji vind het interessant en blijft kwispelend staan (Hij is uber enthousiast.) Ik probeer hem mee te lokken met mijn stem en snoepjes. De mannen lachen een beetje en ik dacht dat ze de situatie begrepen.Een van de mannen begint tegen Benji te praten en hem te lokken, dus Benji trekt bijna mijn arm uit de kom om bij ze te komen.Vervolgens gaat deze zelfde man mij meteen advies geven om Benji een slipketting om te doen vanwege het trekken. Als ik daarna uitleg dat het enkel kwam omdat hij hem lokte en Benij gewoon nog te enthousiast was, zegt hij meteen dat het geen aanval was en dat hij dit advies gaf vanwege zijn jarenlange ervaring met honden. Alsof ik dus beledigd was of geen advies kon aannemen. Ja doeiiii. "

 Belachelijk he, van die bemoeizuchttige mensen die denken dat ze het wel even beter weten...   

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik ga ook weer meelezen. Senn is nu 1,5 dag bij mij. Tot nu toe geen echte frustraties en hij doet het prima! Is al een heel eind met zindelijkheid voor mijn gevoel. Ik heb hem buiten al stukjes los laten lopen waar het kon. Hij richt zich dan alleen op mij en volgt op de voet. 

Enige is dat hij als er een persoon, hondje of iets langskomt meneer even gaat zitten met zn tongetje naar buiten (kijk mij eens lief zijn) wat een hoop oehhh's en ahhh's oplevert maar kost dan wel even moeite hem weer mee te krijgen. Mensen kijken dan natuurlijk nog meer, zou ik zelf ook doen maar is niet bevordelijk.

Oh ja en de bench vind hij nog 3x niks. Hij slaapt nu gewoon op de grond in de woonkamer. Met zijn spanningsboog van 5sec de ene keer tegen de bank, dan weer ergens midden in het pad. Of hij tijgert een stukje verder misschien ook wel te warm voor hem.. dat hij koele plekjes zoekt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Niet zo zeer een frustratie en eigenlijk vond ik het best nog grappig ook.

 

Kom ik op een pad waar je niet anders kan dan vooruit of terug een koppel tegen met een hond. Ze staan stil met de hond en houden hem tegen. Ik hou mijn honden aan 1 kant, neem ze wat korter, zeg vooruit en ga verder. Daarop zeiden zij dat de hond niet met andere honden kon en niet van hun was, waarop ik ze verzekerde dat de mijne er niet naartoe gingen en ze gelijk passeerde. Na dat ik met de honden langs was wel nog de opmerking gemaakt dat 1 van ons toch door moest wandelen want dat we moeilijk allebei stil konden blijven staan.

Wel gek zo dat ik diegene was die in mijn 1tje met mijn trio voorbij hun moest en niet andersom. Ik had het idee dat ze eerder wilde dat ik me omdraaide en weer terug ging... doe ik niet dus.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Recent dat filmpje gezien van die mevrouw met die loslopende, agressieve *piep*hond en die meneer met twee Stafford-achtigen? Dat gebeurde mij dus ongeveer bij mijn voordeur.

 

Ik kom terug nadat de honden waren wezen zwemmen en keek eerlijk gezegd niet vooruit. In de woonwijk, alle honden aan de riem dus niets aan de hand toch? Voor mij een "mevrouw" met twee teckels. Ik was op 30 meter afstand toen die beide mormels al wild blaffend in de riem hingen... Ik loop rustig door, pak de riemen even over zodat mijn lichaam tussen die teckels en mijn honden is en denk rustig te passeren. Dan ontstaat de volgende situatie:

 

Mevrouw [vinnig en duidelijk geïrriteerd]: "Ik vind het niet zo fijn dat je achter mij aan loopt."

Ik [nog rustig]: "Tja, ik vind het niet zo fijn dat uw honden zo tekeer gaan, maar als ik langs deze kant passeer is er niets aan de hand."

Mevrouw: "Je ziet toch dat ze op die beesten van jou reageren!"

Ik: "Ja, maar ik moet toch echt deze kant op. Als u ze dan aan die kant houdt en ik aan deze kant passeer is er niets aan de hand."

Mevrouw: "Je moet gewoon bij mij uit de buurt blijven."

 

Op dit moment raakte ik ook wel geïrriteerd. Ik herken zo'n filmpje van laatst namelijk heel goed. Ik heb mijn AST geleerd andere honden te negeren maar als zo iemand de honden niet in de hand heeft en er gebeurt iets heb ik het gedaan... want tja, vechthond he.

 

Ik: "U moet die honden gewoon onder controle hebben. Als ik dat kan moet u dat toch ook kunnen of niet?"

Toen werd mevrouw echt onvriendelijk en ben ik maar doorgelopen. Ik hoorde nog iets van aso nageroepen worden. Ik heb er maar niet op gereageerd. 

 

De moraal van het verhaal is dat ik best begrijp dat niet elke hond even makkelijk is. Ik ken die voorgeschiedenis van die teckels ook niet. Ik vind wel dat als je een hond met "gebruiksaanwijzing" hebt je niet van anderen mag verwachten dat die opdraaien voor jouw uitdagingen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Ik volg ook weer! 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Haha vanmorgen ergerde ik die weer eens, en toen dacht ik nog: zal er al een nieuw topic zijn?! Ja dus! 
 
Kahlúa en ik waren in een parkje vanmorgen, ik was al heel vroeg klaar met werken (08.00 u) en ik wilde eigenlijk naar het bos, maar ook slapen. Dus besloot ik eerst even een kort rondje te lopen. Honden mogen er eigenlijk niet los, maar er was niemand, dus ik gooide wat met een stok. In de verte kwam er een man met een spaniel aan, dus ik maakte Kahlúa weer vast, die naast me op de grond aan de stok lag te knabbelen. Dus die spaniel aan de flex komt maar dichterbij en die man: nee nee, blijf er uit de buurt, op een heel rustige toon. Ondertussen zette hij de flex niet op slot, en de hond kwam stond oog in oog met Kahlua. Ik hield haar kort, en die man lachte en liet zn hond snuffelen. Kahlua liet t eerst nog toe, maar na n paar seconde was ze het zat en sprong ze bij de hond vandaan, spaniel bleef snuffelen en toen Kahlúa snauwde, was zij een gemene herder.. 
 
 
O ja, en mensen die STIL gaan staan met hun hond als je ze passeert op de stoep.. als je doorloopt is er niks aan de hand, maar Kahlúa, en ik dus ook, hebben het er niet op als mensen in de verte al stilstaan.. die honden blijven mijn hond dan aankijken en Kahlúa blaft dan áltijd. Terwijk er niks aan de hand is, met wat voor hond dan ook, als je gewoon doorloopt en ons passeert.  "

Maar ik ga juist stilstaan en afleiden omdat de mijne sinds kort keffen naar grote honden  

 

Dat is echt nu n ergenis van mij..ik heb drie hele kalme honden en een keffertje dat de hele boel aansteekt pfff en ze is gewoon bang.. vind t lastig  ik wil niet die vrouw met die keffers zijn 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  ik wil niet die vrouw met die keffers zijn  "

 Ik vind het fijn dat je het aanpakt. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ik vind het fijn dat je het aanpakt.  "

 Dankjewel! T gaat elke keer n  stukje beter, als ze apart lopen doet ze t ook niet t is echt puur als ik met haar en de roedel loop en ik vind gewoon wanneer ze met zn allen tegelijk lopen dat ze andere honden moeten negeren. Maar goed ze is nog jong, ik krijg het er vast nog wel uit 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius 3 doggies

honden foto van Lissa en Badalonius

Yess weer een klaagtopic! Ik heb het wel gemist hoor, tis toch best fijn om mijn frustraties eruit te gooien ;)

 

Vandaag ook weer een minor frustratie, niet met mij gebeurd maar wat ik zag gebeuren. Mensen uit de buurt hebben een nieuwe pup, een schat van een labradorteef. Vanochtend kwam baas met pup door onze straat, en ik hoorde me een kabaal! Waren de twee kleine hondjes (boomers denk ik, kan er niet 1 ras in herkennen) van een paar straten achter ook in de straat. En die gaan he-le-maal los. Doen ze bij vrijwel alle honden, Badje blaffen ze ook volledig af, maar Badje is een grote hond nu en de lab is nog maar een pup. Ik vond het zo sneu, je kon zien dat ze er niets van snapte dat die twee van 10 meter afstand helemaal gek werden. 

 

Nou erger ik me sowieso wel aan die twee, ik heb niet het idee dat er iets aan training wordt gedaan om ze af te leren dat ze zonder echte aanleiding andere honden afblaffen... En dat lijkt me een slecht idee want je hoeft maar 1x de verkeerde tegen te komen en dan blijft er van zo'n kleintje niets over... Plus, ze zijn een wandelende wekker 's ochtends :P Als je licht slaapt hoef je nooit meer de wekker te zetten hier :P

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Maar ik ga juist stilstaan en afleiden omdat de mijne sinds kort keffen naar grote honden  
 
Dat is echt nu n ergenis van mij..ik heb drie hele kalme honden en een keffertje dat de hele boel aansteekt pfff en ze is gewoon bang.. vind t lastig  ik wil niet die vrouw met die keffers zijn  "

 Maar dat is ook goed! Ik heb het echt over die 'staar' honden, die zo blijven kijken en hele vervelende signalen laten zien, en dan een eigenaar die even niet weet wat te doen, en dan maar stil blijft staan..

 

Als het smalle paadjes zijn laat ik Kahlúa ook zitten en staan we stil tot de ander gepasseerd is. Maar ik zorg wel dat ze gefocust is op mij, en niet alsnog er alles aan doet om bij die andere hond te komen..

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Maar dat is ook goed! Ik heb het echt over die 'staar' honden, die zo blijven kijken en hele vervelende signalen laten zien, en dan een eigenaar die even niet weet wat te doen, en dan maar stil blijft staan..
 
Als het smalle paadjes zijn laat ik Kahlúa ook zitten en staan we stil tot de ander gepasseerd is. Maar ik zorg wel dat ze gefocust is op mij, en niet alsnog er alles aan doet om bij die andere hond te komen.. "

Och ja die! Die gefixeerde honden hebben we hier ook, maar die zijn vaak ook zo gefixeerd op mijn kroost dat mocht de eigenaar willen dan nog komt die hond niet mee. 

En dat moet je dan passeren 

 

Inderdaad ik zorg ook dat de focus bij mij ligt. Ik probeer altijd intressanter te zijn dan alles om hun heen soms een zware dobber maar ik kan zo balen als een ander last heeft van mijn kroost. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

En ik volg ook weer.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Gisteren dus weer frustratie. Ik wil Java zo graag los laten lopen. Maar ik kon dus al na 5 minuten boos naar huis omdat ik er al geen zin meer in had. Er lagen blijkbaar ergens hondenbrokjes in het gras, en Java heeft die weer op staan vreten. Doei al t werk van mijn eliminatiedieet.
Ik raak dan zo gefrustreerd, ook geïrriteerd op Java. Omdat ze voedselallergieen heeft. Omdat ze zo goed is in het vinden van eten. Omdat het zo vaak fout gaat. Omdat ik haar ook leuke dingen wil laten doen. Ookal kan ze er zelf natuurlijk niks aan doen, maar ik loop dan weer met tranen in mijn ogen naar huis.  "

 Ik ken dit gevoel. Balou heeft overgevoelige maag/darmen en krijgt dieetbrokjes. Ondanks dat ik altijd goed oplet lukt het hem toch wel eens om tijdens een wandeling iets naar binnen te werken, kattenpoep is zijn favoriet. Ik ben dan meestal ook erg geërgerd en moet me in houden om mij niet op Balou af te reageren. Dit omdat ik weet dat de kans groot is dat hij er ziek van word en ik weer een paar dagen maar zeker een dag met een zieke hond zit. En buiten dit vind ik het gewoon hartstikke smerig. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  ah gossie is een muilkorfje (tijdelijk) dan niet ff een oplossing? "

 Je hebt hele leuke muilkorven.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  
Thanks!! Jij snapt het!  
 
Hier valt weinig te klagen momenteel... ik ben 'geisoleerd' van de hondenwereld hahaha.
Oma Puk moet rust houden vanwege rugpijn en spaced hem lekker in huis van de medicijnen. Dus wij zien weinig honden en hondenbaasjes.  "

 Ach, beterschap voor oma Puk.

honden page profiel WeylynWeylyn 3 doggies

honden foto van Weylyn

"  Je hebt hele leuke muilkorven. "

 dat zijn geen muilkorfen maar snuitjes.
Bij snuitjes kan een hond niet goed hijgen wat juist erg belangrijk is zeker met dit weer

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

" Maar ik ga juist stilstaan en afleiden omdat de mijne sinds kort keffen naar grote honden  
 
Dat is echt nu n ergenis van mij..ik heb drie hele kalme honden en een keffertje dat de hele boel aansteekt pfff en ze is gewoon bang.. vind t lastig  ik wil niet die vrouw met die keffers zijn  "

 Dat doe ik dus ook.

Niet in de wandellijn van de tegemoetkomende hond maar een paar stappen opzij 

Sta ik ook stil en leid Jazz af.

Ook omdat hij blaft.

Als ik langs*die*hond loopt word met wat lekkers blijft blaffen vaak en als ik stilsta met wat lekkers niet.

 

Dus tja...

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

"  Je hebt hele leuke muilkorven. "

 Ja zeg ik zie Java al lopen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik wil oooooook......zucht heerlijk het even afreageren, hahaha....wat frank meemaakte......ook voor mijn deur, met ogin, die laat ik apart uit, ze is nog zeer gericht op anderen honden, moet nog anders.......kom met ogin aanlopen om naar binnen te gaan in mijn eigen huis.......heb een kleine tuin aan de voorkant wat open is, staat de buurvrouw van de overkant met haar hond die niet vriendelijk is en al eens uitgevallen is in ....mijn tuin !!    Ze gaat niet opzij !! Haar verhaal, je loopt maar om....nou ik werd laaiend en vertelde haar dat als ze niet uit mijn tuin verdwijnt dat ik direct de politie bel....dat gebeurt tot mijn stomme verbazing, mensen zoeken ruzie....haar hond heeft al een strafblad bij de politie omdat deze al een paar keer honden heeft gebeten, deze hond loopt los, en nee geen hr hond,  maar dat doet er even niet om....bams is al eens aangevallen toen ik mijn huis uitkwam, hond los geen baas te zien vloog bams aan, in een refelex heb ik deze hond met de autosleutels een flinke oplawaai gegeven.....en jankend ging die naar binnen, de eigenaars zal het een worst zijn, ze kwamen niet eens kijken.....   toch ben ik altijd heel voorzichtig als ik mijn deur uit ga, deze hond loopt los, en de hond ligt altijd in de buurt van mijn huis....heel vervelend, want ik heb mijn honden altijd vast...zo dat lucht tocheven op.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....hier woon ik, de buur met deze hond aan de overkant, geen stoep , alleen een smalle rijweg, dus ja als de hond los loopt beland deze vaak in mijn tuin die open is, nou heb ik een hoekhuis, maar vaak gebeurd het dat ik niet in de auto kan als ik mijn honden bij me heb ,staat die hond daar, ik vind het niet erg als een hond naar mijn honden komt, maar dan geen aanvallend gedrag, ik ben de enige met twee honden en deze hond in de hele straat, meer honden zijn er niet, heelvervelend ....als je nieteens bij je auto kan komen. En als je thuis komt dat deze hond in mijn tuin voor de  deur staat, en dat de vrouw dan zegt, je loopt maar om, gelukkig kan dat, ik heb ook een achterom,maar aan de zijkant staat deze hond ook weleens, waarom maken mensen deze afweging want het is treiteren.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....je ziet hier uit mijn huis de buren aan de overkant, toch wel dichtbij....hou rekening met elkaar, waarom moet het zo ? Het is een herplaatser van vijf jaar oud....die voor overlast zorgt.

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Ik erger me aan de buren met hun teckel. Ik ken ze verder niet echt, maar die hond blaft de hele dag. 'S avonds, 's nachts, altijd. Charlie wordt er zo onrustig van. En ik zou het ook wel fijn vinden om midden in de nacht niet wakker geblafd te worden. De baasjes doen er helemaal niks aan. Volgens mij vinden ze het zelfs best wel grappig. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik erger me aan de buren met hun teckel. Ik ken ze verder niet echt, maar die hond blaft de hele dag. 'S avonds, 's nachts, altijd. Charlie wordt er zo onrustig van. En ik zou het ook wel fijn vinden om midden in de nacht niet wakker geblafd te worden. De baasjes doen er helemaal niks aan. Volgens mij vinden ze het zelfs best wel grappig.  "

 Ik moet toegeven dat ik wat dat betreft behoorlijk ben veranderd.

 

Ik woon in een maisonnette, boven. Van rechts heb ik geen last, links draait af en toe keiharde muziek en onder aan 2 kanten huilende kinderen van 0 tot 4 jaar op de meest stomme tijden (mijn kinderen deden dat na een paar maanden al niet meer) en aan 1 kant een hond die regelmatig blaft.

 

Momo kleppert met het hondenluik, Elsa speelt met een metalen braadslee op het balkon (maakt ook geluid) en samen willen ze om 6:00 luidruchtig grauwen tijdens het spelen na het uitlaten

 

Jammer dan. Als men komt klagen trek ik mijn doos met burengerucht van hen ook even open. Gelukkig nog niet meegemaakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^