het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Oooh ik ben zo boos! Ik laat smorgebs altijd de honden even snel uit op een klein grasveldje achter ons huis, voor ik de kids naar school breng. Is aanlijngebied. Kom heel vaak een mevrouw tegen met 2 jacks los, prima. Maar die gaat dan net op dat stukje met een bal gooien. Vind ik al irri omdat mijn honden daar op reageren maar oke. Nu gooit ze die bal dus recht voor nova haar neus. Dus die gaat helemaal door het dolle en niet op een leuke manier. Ik roep dus naar die mevrouw of ze alsjeblieft die bal niet voor mijn honden wil gooien. Loopt ze weg, komt ze terug en roept ze, wil jij hier voortaan niet meer komen met jouw honden. Dus k zeg pardon? Ik mag hier gewoon komen. U moet ze eigenlijk niet los laten hier want het is geen losloopgebied. Jas zegt ze maar jouw honden poepen het hele veld vol. Maar ik ruim het altijd netjes op. Dus dat zeg ik tegen  haar. Nou een hele tirade kreeg ik. Ik ben zo kwaad!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

504591.jpg

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik vond het zelf ook niet storend als mensen zeiden wie hun favoriet was. Dat verschilde sowieso toch heel erg per persoon en was vaak ook gewoon puur gebaseerd op uiterlijk. Een goede vriendin heeft erge vooroordelen tov heel kleine hondjes en vond dus ons maltezertje te 'truttig', terwijl die van karakter net een stuk stoerder was dan mijn andere hondje. Dan vind ik dat niet erg dat ze dat zegt en vindt, maar ik moest er dan wel om lachen. Omgekeerd waren er dan ook weer heel wat mensen die ons maltezertje zo schattig vonden omdat ze klein en wit was en die mijn hondje nu er te 'gewoon' vinden uitzien, alsof het geen rashond is (wat ik zelf geen enkel probleem vind, want ik vind veel rasloze honden heel erg mooi). 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik vond het zelf ook niet storend als mensen zeiden wie hun favoriet was. Dat verschilde sowieso toch heel erg per persoon en was vaak ook gewoon puur gebaseerd op uiterlijk. Een goede vriendin heeft erge vooroordelen tov heel kleine hondjes en vond dus ons maltezertje te 'truttig', terwijl die van karakter net een stuk stoerder was dan mijn andere hondje. Dan vind ik dat niet erg dat ze dat zegt en vindt, maar ik moest er dan wel om lachen. Omgekeerd waren er dan ook weer heel wat mensen die ons maltezertje zo schattig vonden omdat ze klein en wit was en die mijn hondje nu er te 'gewoon' vinden uitzien, alsof het geen rashond is (wat ik zelf geen enkel probleem vind, want ik vind veel rasloze honden heel erg mooi).  "

Ja klopt ik heb ook zo mijn voorkeuren voor honden. Nu ben overal het algemeen gek op alle honden. Nu vond ik bijv. De tibetaanse terriërs op onze training echt maar dan ook echt niet leuk! Eentje ging wel maar de andere....pfff een behoorlijke draak. Nu vond ik de baasjes ook niet zo leuk dus misschien lag het daar aan. Nu zitten ze niet meer op de training. 

 

Maar andersom zijn er mensen die Maylo ook niet leuk vinden want het is een terriër ja nou en....ik vind hem wel het einde. En het zou me een worst interesse als mensen dat tegen hem zouden zeggen....Maylo die kwispeld toch naar iedereen. Die snap dat niet. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ach ja. Ik heb het geloof ik nooit zo letterlijk op die manier uitgesproken maar mijn vriendin weet echt wel dat haar Kelpie mijn favoriet onder haar honden is. Ik ben gewoon gek op dat beest en heb haar ook al laten weten dat ik die dolgraag zou opvangen mocht er iets met haar gebeuren. Haar andere honden vind ik leuk, maar ben ik niet helemaal verliefd op.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik kan echt op elke hond verlieft worden ik heb wel een voorkeur aan bepaalde rassen maar als iemand mij nu een poedel om mn deur gooit ben ik ook verlieft op die poedel, duwt iemand mij een chihuahua om de hoek ben ik ineens chihuahua gek. Krijg ik een border collie dan moet ik blijkbaar opzoek naar een schaapskudde want ook daar zou ik keihard voor vallen. 

Kan me ook geen bal jeuken wat er na mijn mops x beagle kruisingen op mijn pad komt ik pas me aan aan de hond cool

Ik had toen ik mijn eerste mops kruising aanschafte ook niet verwacht dat ik er mee moest gaan sporten. En kijk me nu vier keer in de week hardlopen met twee van mijn doggo's, zie mij geur spoortjes lopen en zoekspelletjes bedenken om die mafkezen rust in het hoofd te geven. Minnie huskies zijn het. Verschrikkelijk eigenlijk hp-angel maar die liefde die ik ervoor terug krijg ze zijn stuk voor stuk zo anders en toch hou ik met heel mijn hart van al mijn honden evenveel. En welk ras of welke kruising er ooit ook nog bij komt ook van die hond zou ik weer gruwelijk veel gaan houden hoe raar die ook zijn mag en wat voorn raskenmerken die ook mag hebben. Elke hond blijft toch een hond. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Die cartoon hierboven hahaha. Als iemand dat in het echt probeert moet het wel gefilmd worden!hp-angel

 

Mijn kleine ergernis op het moment is de windhond waar ik mee wandel die zijn flosh op een bepaald moment gewoon niet maar dan ook NIET meer wilt dragen. We gooien altijd voordat we naar het bos gaan op een veldje, dat gaat altijd goed. Maar vanaf dat we een stuk in het bos zijn en hij legt hem even neer dan wilt hij hem dus niet meer pakken hé.. Heb al zoveel geprobeerd, enthousiast doen, blijven staan tot hij hem oppakt, strenger toespreken, hem in het bos loslaten en met de flosh gooien (sta je daar mooi als hij niet eens opkijkt en doorloopt).. In het begin hielp het nog om gewoon door te lopen, dan nam hij hem uiteindelijk nog mee maar nu dus niet meer. x) En bij alle dingen die ik probeer kijkt hij alsof hij geslagen wordt. :') Kan dat ding in het bos dus altijd zelf dragen. Nu dacht ik dat hij het misschien lastig vindt om hem te dragen omdat hij dan mogelijk moeilijker kan snuffelen? Ik weet het echt niet. 

Nu de grote frustratie dan. :') De mentaliteit van 'paardenmensen' als het op honden aankomt. Nu niks persoonlijk want ik heb ook heel lang paardgereden en eigen paarden gehad, maar het is iets dat me gewoon heel fel opvalt. 
Ik lees dus ook mee op een paardenforum en soms komen daar ook topics voorbij van mensen die problemen hebben met hun hond. En het lijkt echt gewoon alsof bij het kleinste akkefietje mensen maar een stroomband of teletac moeten aanschaffen als je de reacties in verschillende topics leest... Echt belachelijk gewoon. 
De argumenten zijn dan; "Ja je paard geef je toch ook wel eens een tik of een schop", "Met paarden gaan we toch ook gewoon veel strenger om", "Honden gaan ook niet zo zachtjes met elkaar om hoor!" (oké, deze wordt ook wel op hondenforums gebruikt x)). Of dan de "Als kind heb ik ook wel eens een tik op mijn billen gehad, daar ben ik echt niet slechter van geworden hoor!" 
En een van de mooiste die ik ooit gelezen heb vond ik (op een discussie over blafbanden met stroom); "Op de weide van jouw paard staat toch ook stroom of niet soms?!" (Goh, je paard beschermen tegen uitbreken zodat hij niet in het verkeer terecht komt en stroom om je hond zijn nek hangen is echt hetzelfde ja.. Misschien ook maar stroom rond je paard zijn nek hangen.)

Het verschil tussen hond, paard en mens is blijkbaar soms wel moeilijk te onderscheiden. :') Ik ga mijn vogels toch ook niet in elkaar timmeren of een band rond hun nek hangen als ze schreeuwen of knagen, want 'dat doe ik met mijn paard toch ook'. (Nee, geen zorgen ik sla mijn paard niet in elkaar.x))

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Zit ik net eventjes op het balkon en wat zie ik?!? Loopt die rot hond die Elsa en later Momo gebeten heeft weer los door het bosje achter ons huis!!!!! En weer loopt meneer er tientallen meters achteraan.

 

Nou.. Goed opgepakt hoor politie! !!!

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Die cartoon hierboven hahaha. Als iemand dat in het echt probeert moet het wel gefilmd worden!
 
Mijn kleine ergernis op het moment is de windhond waar ik mee wandel die zijn flosh op een bepaald moment gewoon niet maar dan ook NIET meer wilt dragen. We gooien altijd voordat we naar het bos gaan op een veldje, dat gaat altijd goed. Maar vanaf dat we een stuk in het bos zijn en hij legt hem even neer dan wilt hij hem dus niet meer pakken hé.. Heb al zoveel geprobeerd, enthousiast doen, blijven staan tot hij hem oppakt, strenger toespreken, hem in het bos loslaten en met de flosh gooien (sta je daar mooi als hij niet eens opkijkt en doorloopt).. In het begin hielp het nog om gewoon door te lopen, dan nam hij hem uiteindelijk nog mee maar nu dus niet meer. x) En bij alle dingen die ik probeer kijkt hij alsof hij geslagen wordt. :') Kan dat ding in het bos dus altijd zelf dragen. Nu dacht ik dat hij het misschien lastig vindt om hem te dragen omdat hij dan mogelijk moeilijker kan snuffelen? Ik weet het echt niet. Nu de grote frustratie dan. :') De mentaliteit van 'paardenmensen' als het op honden aankomt. Nu niks persoonlijk want ik heb ook heel lang paardgereden en eigen paarden gehad, maar het is iets dat me gewoon heel fel opvalt. Ik lees dus ook mee op een paardenforum en soms komen daar ook topics voorbij van mensen die problemen hebben met hun hond. En het lijkt echt gewoon alsof bij het kleinste akkefietje mensen maar een stroomband of teletac moeten aanschaffen als je de reacties in verschillende topics leest... Echt belachelijk gewoon. De argumenten zijn dan; "Ja je paard geef je toch ook wel eens een tik of een schop", "Met paarden gaan we toch ook gewoon veel strenger om", "Honden gaan ook niet zo zachtjes met elkaar om hoor!" (oké, deze wordt ook wel op hondenforums gebruikt x)). Of dan de "Als kind heb ik ook wel eens een tik op mijn billen gehad, daar ben ik echt niet slechter van geworden hoor!" En een van de mooiste die ik ooit gelezen heb vond ik (op een discussie over blafbanden met stroom); "Op de weide van jouw paard staat toch ook stroom of niet soms?!" (Goh, je paard beschermen tegen uitbreken zodat hij niet in het verkeer terecht komt en stroom om je hond zijn nek hangen is echt hetzelfde ja.. Misschien ook maar stroom rond je paard zijn nek hangen.)Het verschil tussen hond, paard en mens is blijkbaar soms wel moeilijk te onderscheiden. :') Ik ga mijn vogels toch ook niet in elkaar timmeren of een band rond hun nek hangen als ze schreeuwen of knagen, want 'dat doe ik met mijn paard toch ook'. (Nee, geen zorgen ik sla mijn paard niet in elkaar.x)) "

Sowieso zijn veel paardenmensen geen paardenmensen. Die doen het niet voor het paard maar voor hunzelf. Een paard is dan een ding, wat ze zo omruilen voor een beter jonger paard als het even moet. Vooral in de sportwereld wordt er weinig rekening gehouden met de paarden zelf. 

 

Ik vind dat je net als met honden moet kunnen samenwerken met je paard. Als je daar allerlei pijnlijke hulpmiddelen voor nodig hebt, waar doe je het dan voor, vind je paard het dan nog wel zo leuk?

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Dat klopt inderdaad.. De paardenwereld is niet bepaald mooi. Heb op verschillende plaatsen gestaan en hoe weinig mensen eigenlijk van paarden weten terwijl ze er wel gewoon op zitten is eigenlijk bizar..(als ze dan ook nog eens konden rijden..:')) Omruilen is dan nog het minst erge vind ik, het is hoe ze met hun paarden omgaan. Maarja zo zie je ook veel onwetende hondeneigenaren, bij alle diersoorten eigenlijk. Mensen vinden iets leuk maar ze houden geen rekening met de wensen en behoeftes van het dier. 

(Een beetje off topic maar goed.) Nu ik gestopt ben met paardrijden kijk ik er ook soms wel anders naar of heb ik toch mijn twijfels of paardrijden eigenlijk wel nog 'kan', aangezien we paarden in onze cultuur gewoon niet meer nodig hebben. Of toen ik bijvoorbeeld eens een vriendin die niet kon paardrijden meenam naar mijn paard en mijn paard was soms nogal lui aan het been dus ik zei 'Ja dan moet je hem een tik geven als hij na twee keer niet reageert!' 
Vond ik het ook zo raar klinken. Ik bedoel, het dier reageert niet naar je wensen dus je dient wat pijnlijke prikkels toe? Je hond ga je uiteindelijk toch ook gewoon niet zomaar slaan als hij even niet luistert.. Maar bij paardrijden wordt dat wel gewoon als normaal gezien.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja van dat paardenforum herken ik, hoor.

Die topics die over honden gaan, je pikt er een paar mensen tussen uit die op HP zouden kunnen zitten, maar verder is het meestal het tegenovergestelde als hoe gemiddeld hier wordt gereageerd.

Zelf heb ik ook een eigen paard, vandaar dat ik ook op het paardenforum mee lees.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik heb vooral in het IJslander wereldje gezeten en daar begon het allemaal veel diervriendelijker. Tegen de tijd dat ik er mee stopte had je ook veel meer van die opgedirkte mensen en rijke Pennymeisjes rondlopen daar helaas.

 

Nu zie ik het paardenwereldje alleen nog van buitenaf en valt het me vooral op hoe asociaal ze zijn. Hele einden voor me op de weg blijven rijden terwijl er zat ruimte is om even aan de kant te gaan.  Paarden zo vastbinden dat ze methode achterhand op 10 cm van mensen aan een picknicktafel staan. Of vastbinden aan het hek terwijl wij in de wei aan het werk zijn. Rakelings langs een aangebonden hond oplopen. ..  Mest opruimen in onze ruimten hebben ze ook nog nooit van gehoord enz

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

IJsland lijkt me echt zo prachtig.hp-heart Als ik daar ooit eens naartoe ga wil ik zeker graag nog eens paardrijden (al heb ik dan weer een hekel aan groepsritten met onbekende mensen, ik weet niet of een pony huren en er zelf op uit gaan een optie is). Wel spijtig van de pennymeisjes daar.. Hopelijk blijft dat toch wat ingetogen, zou maar spijtig zijn moest het IJsland overnemen. 

Er zijn ook veel asociale ruiters inderdaad. Heb ook al eens meegemaakt dat ze in volle snelheid langs de honden voorbijgevlogen kwamen op een smal paadje, gelukkig had ik ze toen aan de lijn.. 
Of niet hond gerelateerd; in een bosrijk gebied waar je ook military kan doen met je paard was ik rustig met mijn paard aan het draven. Net toevallig op een groot overzichtelijk 'veld', komen daar twee ruiters in volle galop mijn richting uit!! Mijn paard helemaal over zijn toeren natuurlijk, overduidelijk aan het 'flippen' en zich wat aan het opjagen. Maar die ruiters bleven dus gewoon op mij af galopperen?? Dan denk je dat 'paardenmensen' toch wel wat meer verstand hebben.. Even mij in stap/draf voorbijkomen en dan verder gaan was geen probleem geweest, maar als paardenmens weet je toch dat een paard dat alleen loopt mee zal willen gaan rennen met de rest.x) 
Al een geluk dat mijne eigenlijk nog vrij rustig was qua karakter, maar je moest er maar eens gestaan hebben met je jong of heet paard.. 

 

Mijn paard heeft ooit wel eens een hond gestamd.embarassed Ik vernam het van de moeder van het meisje dat de wei verhuurde. Haar Duitser liep los in de weide en kwam in de buurt (of achter) van mijn paard. Hond had blijkbaar echt even plat gelegen (en 'weg' geweest?). Toen ze het vertelde dacht ik echt even dat mijn paard haar hond dood getrapt had maar dat was gelukkig niet het geval dus. Had me dan wel heel rot gevoeld, ondanks dat het haar eigen fout geweest was. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Al 2 weken..ik denk isiasch.Ooit nog eens gehad.

In onze wijk heb je een inloopmiddag voor wie wil.

In de basisschool van onze kleinkinderen.

Dat lokaal staat leeg en mogen we gebruiken.

Best gezellig.

Maar..ik kan door mn reuma niet op harde stoelen zitten.

Zeker niet op kinderdstoelen want dat zijn het.

Uurtje of 2.

 

Toen het min 8 was had ik zere rug en zitbotjes en kou erop.

Toch huisarts even bellen straks.

 

Wat me frustreert  nachten spoken door het huis en niet kunnen wandelen met Jazz.

We doen binnen dan maar denkwerkjes en buiten spelen met zijn jolly egg.

Jazz vind het best gezellig vrouwtje beneden en in de kamer wandelen.

Ik niethp-frusty

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik ken dat Lena. Ik heb voor twee jaar terug een blokkade in de ischias gehad. Kan je vertellen, dat deed echt heel erg veel pijn. Uitstraling naar m'n linker been, doof gevoel in 't been, ik had het hele pretpakket zeg maar.

Ik zou er ook zeker even mee langs de huisarts gaan.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ruby88 tis ook een beroerd iets.

Van mij mag het zomer worden warmer goed voor lijf en leden en voor de hond ook leuker.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Mag ik ergens tegenaan bemoeien?

Bij mij laad dit topic heel erg traag.

Door zoveel paginas?

Iets plaatsen duurt ook erg lang.

Moet er weer iets nieuws opgezet worden?

Dacht ik zomaar.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Mag ik ergens tegenaan bemoeien?
Bij mij laad dit topic heel erg traag.
Door zoveel paginas?
Iets plaatsen duurt ook erg lang.
Moet er weer iets nieuws opgezet worden?
Dacht ik zomaar. "

Eh ja.. Heb er zelf ook last van ga t ff regelen hp-smile

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik loop in het bos met May en Sim (mijn oppas akita deze maand). Hij kan niet met labrador reuen en zit daarom aan de lijn. Verder kan hij met elke reu door 1 deur.

 

Kwam er een man op een fiets aan. En die kende ik al.

Hij heeft een labrador reu.

1 die van vechten houd.. daagt ook als een malle uit.

 

Goed may stond bij de reu. Ideaal als afleiding. Ik pak Simba vast uit voorzorg bij zijn halsband, doe ik altijd. En vraag de man vriendelijk of hij zijn fiets tussen zijn hond en mijn reu zou willen houden.

 

Meneer was vriendelijk en behulpzaam!

De hond luistert alleen niet zo goed.

Maar meneer pakte een apparaatje, toen zag ik de schokband. 

Nou de hoeveelheid schokken die dat beest gehad heeft om naast die man lopend mij te passeren...

 

Ik weet het niet maar heb hen iig 3x horen piepen..

 

Hij had ook gewoon voor een meterje of 4 a 5 een riem on kunnen doen...

 

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Oops zie nu dat ik het oude topic heb..

Sorry kon die ander niet vinden

honden foto van Astrid,Dodge..Bono .. † 5 jaar.   Ciro..† 11 jaar.

Of mijn pagina geeft error.

Of hij duurt en duurt maar…..

brrr. 
voor ik juf ongeduld is dat niks.

ik ga naar andere sites en vergeet dat ik hier bezig was…

hahahaha..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Of mijn pagina geeft error.
Of hij duurt en duurt maar…..
brrr. voor ik juf ongeduld is dat niks.
ik ga naar andere sites en vergeet dat ik hier bezig was…
hahahaha.. "

Er is een huidig topic van  frustraties …….deze heb je uit 2018 gehaald…

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^