Mace heeft een hernia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Hallo allemaal, 

 

Lang geleden dat ik hier ben geweest embarassed maar ik heb nu even hulp nodig. 

Mijn allerliefste Mace heeft een hernia in de rug. Hij heeft spierverslapping in de poten en loopt als een dronken man. Eten en drinken doet hij goed en plassen en poepen gaat gelukkig ook nog prima. 

Hij krijgt nu pijnstillers en zit op bench rust (afschuwelijk want het is zon blij ei dat alles wilt) 

Binnenkort zullen we waarschijnlijk wel moeten gaan kijken naar verdere behandel mogelijkheden denk aan een operatie of orthomanuele therapie als de rust periode geen verandering brengt. Ik ben hier extreem angstig voor omdat het er hier financieel momenteel niet heel gezond uitziet. We hebben al een aantal flinke tegenvallers gehad welke gelukkig niks met de honden te maken hebben. Maar je zult altijd zien dat zoiets er bij komt wanneer het echt niet uit komt.

 

Graag hoor ik ervaringen van anderen met een hond met een middenrug hernia en eventuele adviezen rondom supplementen, revalidatie na een eventuele operatie, massages, oefeningen noem maar op alles wat kan helpen om mijn kleintje van zijn pijn te verlichten. 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mace heeft een hernia " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Hier gelukkig geen ervaring met hernia, maar wel met zware artrose. 

Mijn hond had heel veel baat bij maandelijkse osteo/fysio bezoeken. 

Ik zou zeker eens langs een goede osteopaat passeren. 

Veel beterschap! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Pfff ik weet voor mensen dat ze een soort van gelatine kunnen inspuiten tussen de afbraak van de wervels in gelatine. Artrose is echt wat anders dat is bot uitgroei  of afbraak op plekken waar het niet hoort te zijn.

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Bij een hernia zouden ze steroïden, of ontstekingsremmers in kunnen spuiten.

Dit kan echt veel pijn wegnemen, maar gaat wel met een contrastvloeistof zodat de arts goed kan zien waar hij moet spuiten.

Het werkt ongeveer 3 maanden, ik heb het zelf gehad alleen bij mij werkt het niet meer, ik zal dan ook weer geopereerd worden.

Sowieso moet je naar een specialist, hernia is zenuwpijn, en zenuwpijn is echt de ergste pijn, het gaat de hele dag door, een specialist weet ook meer van medicatie die meer weet van zenuwpijn.

Tramadol geven ze vaak aan honden met hernia klachten, maar er bestaan ook medicijnen die eigenlijk voor epilepsie zijn en dat kan soms de pijn helemaal weg krijgen.

 

Advies is, zoek een specialist..

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Hier ervaring met een shih tzu met een verlamde achterhand door een hernia.

Is al lang geleden, ze was toen 5 jaar.

Zonder operatie helemaal hersteld.

Ze is 10 jaar geworden en overleden aan iets anders.

 

Ik kan natuurlijk niet zeggen dat jouw hondje geen operatie nodig zal hebben. Maar het hoeft niet altijd noodzakelijk te zijn. 

 

Voor nu is rust echt het allerbelangrijkst!

Mijn hond begon ook met pijn en ongemak en na 1 verkeerde beweging was haar achterhand verlamd. Omdat ze helemaal geen pijn meer had (ze was verlamd) mocht ik haar meenemen naar huis om haar een kans op herstel te geven.

Moet er wel bij vertellen dat mijn da een goede vriend was van mijn familie en ik hem dag en nacht mocht bellen voor advies of in geval van nood.

 

Het heeft ongeveer 3 maanden geduurd voordat ze weer helemaal zelfstandig liep.

Ze is hersteld door enkel rust en warm houden.  Mijn da adviseerde uit te kijken met kou, en de rug buiten zo warm mogelijk te houden Ik gaf haar ook 2x daags 2 tabletjes arnica d6 van VSM. Of dat heeft bijgedragen aan herstel is niet zeker, maar het schijnt goed te zijn voor de doorbloeding.

 

Het enige wat ik je kan adviseren is  om je hond zo rustig mogelijk te houden, hoe lastig dat ook is..En evt iets van een dekje over de rug tijdens het uitlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ervaring met een nekhernia en rug hernia, bij een newfoundlander, rust rust rust, vloeistof inspuiten is bij een hond een groot risico, omdat het anders is dan bij de mens, is mij verteld, pijnstilling niet te veel maar zo dat de pijn beheersbaar is….operatie doen ze niet snel, hoop echt dat je hond hersteld, dat tie zinderlijk is super en gelukkig…..mijn hond is helemaal hersteld door rust.  Niet mijn huidige hond hoor.  Denk erom geen warmte voor je hond, dat doet de zwelling toenemen…..wel rustig bewegen, herstel is dan sneller, aan de lijn en kleine stukjes lopen….geen afstanden hoor…maar plassen en Poepen en naar binnen…..met rust kan het zeker herstellen hoor.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"Artrose is echt wat anders dat is bot uitgroei  of afbraak op plekken waar het niet hoort te zijn.
 
  "

Voor wat is deze opmerking? 

Lees je dat ik ergens gezegd heb dat hernia en artrose hetzelfde is? 

Je kan wel bij beide (en bij vele andere aandoeningen) een osteopaat raadplegen.

https://www.osteoponette.be/2018/06/01/waarom-bij-een-discus-hernia-een-bezoek-aan-de-osteopaat-loont/

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk Lara, dat Anouk ook bedoelt dat een hernia anders is dan artrose ook anders behandeld wordt. Bij artrose, slijtage van een gewricht kan osteopathie goed helpen, zeker als er iets niet meer helemaal,op de plek zit en dat is juist ook waardoor artrose ontstaat. Niet alles is te behandelen met osteopathie.

 

Toen ik je berichtje gisteren las, dacht ik hetzelfde. Maar ik weet dat een osteopaat ook zijn of haar grenzen kent. Dus een telefoontje kan je er aan wagen ts.  Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf die op de zenuwbanen drukt. Die uitstulping moet slinken . De de remedie is dus rust. Hier ook een teckel gezien met hernia, met rust en pijnstilling volledig genezen.  Overigens in een tijd dat er nog geen benches waren. De hond lag in zijn grote mand, zodat hij niet continue in een houding hoefde te liggen. Maar ook kon bewegen , verliggen, als dat al lukte, deze actieve hond nam zelf zijn rust.

 

Bij mensen moeten we juist bewegen, maar dan weten we zelf hoe we moeten bewegen., een hond kan in een gekke beweging de ellende verergeren denk ik. Maar een hond moet, als dat nog kan, toch naar buiten voor de behoefte. En dat is dus ook wat beweging.

 

Dieren hebben een enorm zelfgenezend vermogen, daar kinnen wij alleen maar van dromen,

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik denk Lara, dat Anouk ook bedoelt dat een hernia anders is dan artrose ook anders behandeld wordt. Bij artrose, slijtage van een gewricht kan osteopathie goed helpen, zeker als er iets niet meer helemaal,op de plek zit en dat is juist ook waardoor artrose ontstaat. Niet alles is te behandelen met osteopathie.
 

  "

Natuurlijk kan osteopathie niet alles laten genezen. 

Het is maar een van de opties (naast de andere ) om pijn te verlichten. Ook bij hernia (zie mijn link hierboven).

Het was toch de vraag van TS of vergis ik me ??

"Graag hoor ik ervaringen van anderen met een hond met een middenrug hernia en eventuele adviezen rondom supplementen, revalidatie na een eventuele operatie, massages, oefeningen noem maar op alles wat kan helpen om mijn kleintje van zijn pijn te verlichten." 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Wellicht kan een orthomanueel dierenarts (methode Aharon) verlichting brengen.

https://www.kreupeldier.nl/index.php

 

Ik weet niet of er dergelijke dierenartsen in België zijn. Je bent toch van België?

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hier ook jaren geleden een nachtvlinderhondje met een hernia, pijnstilling en rust, gelukkig helemaal hersteld zonder operatie

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Sterkte Nori, ik heb er geen ervaring mee.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik weet niet of mijn hond een hernia had, dan had ik een CT scan moeten laten doen. De dierenarts in mijn woonplaats dacht aan een verrekte/pijnlijke spier + wat 'aanstelleritis', mijn nichtje die dierenarts is dacht mogelijk een hernia op basis van de filmpjes die ik had gemaakt van toen ze pijn had. Geen uitvalsverschijnselen, dus ik weet niet wie gelijk had. Wel dat ze veel pijn had. Benchrust in een bench kon niet, want daar wordt ze panisch van (piepen, krabben, knagen op de bench). Ik moest wel nog werken, dus ze ging wel achterop de fiets 20km nog mee enzo (erge verlatingsangst) naar de oppas, maar kreeg pijnstilling, en dan ging het. Voor de rest hield ik haar rustig, en beperkte ik haar beweging door minder met haar te gaan wandelen, dingen op de bank te leggen zodat ze daar niet op kon, en dergelijke. Ik hield haar zo rustig mogelijk als ik kon in mijn omstandigheden.

 

Ze kreeg zo uit mijn hoofd eind oktober last, en tegen kerst was alles weer goed. Pijnstilling afbouwen vond ik erg spannend, en haar weer meer 'vrijheid' geven ook. Ik heb wel nog een tijdje na stoppen met de pijnstilling voor de zekerheid Puur Herny gegeven voor de zekerheid. Baadt het niet, schaadt het niet dacht ik. En dat heb ik gegeven tot eind januari. Maar ze is weer helemaal zichzelf. Alleen opgetild worden vindt ze erg spannend, dus dat doe ik nu niet meer. De trap af gaat ze nu in een draagtas/benchje; dat die dichtmoet vindt ze niks, ze zit met haar neus er tegenaan geplakt zodra hij dichtgaat, maar ze prefereert het wel over tillen.

 

Ik hoop voor je dat het niet tot een operatie komt! En dat rust genoeg blijkt.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Even een update over onze Mace. 

Het gaat a-mace-ing tongue-out hij doet het super goed, na weken rust, medicatie en massages loopt Mace weer volledig normaal. 

 

Baas heeft een ramp gebouwd waardoor hij zonder springen de bank op kan en hoewel het ons heel wat tijd heeft gekost om onze verstandelijk beperkte Mace aan te leren dat de ramp niet eng is maar juist heel fijn is het ons uiteindelijk gelukt. 

 

We zullen altijd voorzichtig moeten blijven met zijn ruggetje en er zit een vrij hoge kans in dat het ooit terug komt maar voor nu ziet het er zonnig uit voor de meester. 

 

Iedereen hartelijk dank voor het meedenken en meeleven hp-heart

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat is goed nieuws zeg, super!

Bedoel je een trap of wat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Even een update over onze Mace. 
Het gaat a-mace-ing  hij doet het super goed, na weken rust, medicatie en massages loopt Mace weer volledig normaal. 
 
Baas heeft een ramp gebouwd waardoor hij zonder springen de bank op kan en hoewel het ons heel wat tijd heeft gekost om onze verstandelijk beperkte Mace aan te leren dat de ramp niet eng is maar juist heel fijn is het ons uiteindelijk gelukt. 
 
We zullen altijd voorzichtig moeten blijven met zijn ruggetje en er zit een vrij hoge kans in dat het ooit terug komt maar voor nu ziet het er zonnig uit voor de meester. 
 
Iedereen hartelijk dank voor het meedenken en meeleven 
 
  "

Wat een goed nieuws.

honden page profiel Bram WillemsBram Willems

Een osteopaat bezoeken die gespecialiseerd is in honden is een aanrader. 

 

 

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 december om 17:38 --

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Een osteopaat bezoeken die gespecialiseerd is in honden is een aanrader. 
 
  "

Het topic is bijna een jaar geleden gemaakt.

Er is gemeld dat het weer goed gaat.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 december om 17:42 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mace heeft een hernia " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Botjes die niet boeiend meer zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^