het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Inderdaad rare mensen, ik vind die lijn ook een prima optie. Senn is nu lekker aan het puberen en ik vind het ook even niet meer handig om hem los te hebben lopen. Die gaat dus gewoon aan de 10 meter lijn.
 
Ik zei vandaag nog: mensen moeten altijd wat vinden van JOUW hond, ongevraagd. 
- Senn loopt vanaf 9 weken in een tuigje, maar als pup natuurlijk overal zitten, toen kreeg ik de opmerming ' Ja moet je hem maar een normaal halsbandje om doen' 
- Loop over straat aan de riem, ik wil hem leren honden en mensen te negeren 'Oh ja kom maar hoor dat is juist goed voor zijn socialisatie' en dan gewoon hun eigen hond erbij laten of zelf met hun grijpgrage honden aan hem gaan zitten..
- Mensen die hem toch brood/snoepjes geven terwijl ik duidelijk heb gezegd dat ik het niet wil hebben 'Och ja het is maar een klein stukje' 
Zo even leeggelopen   Maar, nogmaals, groot gelijk om je hond aan een lange lijn te doen als je dat zelf het beste vind. Mensen weten nou eenmaal altijd precies hoe ze jouw hond moeten behandelen en opvoeden... "

 Inderdaad super vervelend. Mensen hebben een hond (gehad) en denken gelijk commentaar te kunnen geven. 

Dat moeten ze gewoon voor zich houden, en lekker op een forum over klagen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik zal trouwens aan mij liggen maar ik had deze frustratie op de cursus ook maar nu kom ik het op straat ook steeds meer tegen. En dan met name bij veel stafford(baasjes). Als ik ze tegen kom op straat, er wonen er hier vrij veel in de buurt, gaan ze stilstaan. De hond is dan gefixeerd op Senn, strakke lijn en de baasjes zeggen en doen dan dus niks meer... Senn is dan zo'n heerlijke sul die dan gaat zitten en terug gaat kijken waardoor zowel ik als de baasje(s) van de andere hond niet verder komen. Ik heb nu ontdekt dat Senn door het vuur gaat voor eend (hij lust alles maar voor eend doet hij alles), dus krijg hem dan meestal wel weer mee. Maar waarom ook niet een poging doen tot het krijgen van aandacht van de hond, als je dan blijft staan prima maar zorg in ieder geval dat hij niet fixeert. Zo maak je het mij met mijn puber ook moeilijk.. 

 

Op cursus had ik er ook zo een, die pup was ook nog erg speels, Senn idem. Dus dan was hij totaal zijn concentratie kwijt, terwijl als hij langs andere honden moest waarbij de baas de hond wel afleid, het geen punt was..

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  Inderdaad super vervelend. Mensen hebben een hond (gehad) en denken gelijk commentaar te kunnen geven. 
Dat moeten ze gewoon voor zich houden, en lekker op een forum over klagen.  "

 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Volgens mij doen die mensen vaak juist niks meer omdat ze de hond niet aan kunnen, qua kracht gezien dan, die beginnen vaak met trekken of uitvallen als ze daar gewoon mee doorlopen. Dus die moeten dan helemaal gefocust zijn op hun hond vasthouden  dat idee heb ik dan.

Opzich wel logisch, als je stil staat sta je wat steviger. Ik weet ook niet of zo'n hond dan wel op een snoepje zou reageren dan..

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Ik zal trouwens aan mij liggen maar ik had deze frustratie op de cursus ook maar nu kom ik het op straat ook steeds meer tegen. En dan met name bij veel stafford(baasjes). Als ik ze tegen kom op straat, er wonen er hier vrij veel in de buurt, gaan ze stilstaan. De hond is dan gefixeerd op Senn, strakke lijn en de baasjes zeggen en doen dan dus niks meer... Senn is dan zo'n heerlijke sul die dan gaat zitten en terug gaat kijken waardoor zowel ik als de baasje(s) van de andere hond niet verder komen. Ik heb nu ontdekt dat Senn door het vuur gaat voor eend (hij lust alles maar voor eend doet hij alles), dus krijg hem dan meestal wel weer mee. Maar waarom ook niet een poging doen tot het krijgen van aandacht van de hond, als je dan blijft staan prima maar zorg in ieder geval dat hij niet fixeert. Zo maak je het mij met mijn puber ook moeilijk.. 
 
Op cursus had ik er ook zo een, die pup was ook nog erg speels, Senn idem. Dus dan was hij totaal zijn concentratie kwijt, terwijl als hij langs andere honden moest waarbij de baas de hond wel afleid, het geen punt was.. "

 Als gee stafford eigenaar maar we dit vaak tegenkomend en niet aleen bi die rassen..

Wil ik hier toch evn opreageren.

 

Ergens ben ik namelijk juist blij dat debazen dan ookblijven staan.

 

Aagezien juist die mensen met "staar"honden. De hond vaak ook niet houden. Mochten ze wilen ruiken, uitvallen of wat ook. Omdathet plotselingkomt terwijl als ze  stil staan  hetvaak beter  word vastgehouden.

Dan kan overigverkeer zoals jij en ikmakkelijer  de  straa over stekenen  pp een afstand passeren  voor iedereen wel zo fijn

 

Excuses voorslechte typen. Ruzie met toetsenbord..

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

"  Als gee stafford eigenaar maar we dit vaak tegenkomend en niet aleen bi die rassen..
Wil ik hier toch evn opreageren.
 
Ergens ben ik namelijk juist blij dat debazen dan ookblijven staan.
 
Aagezien juist die mensen met "staar"honden. De hond vaak ook niet houden. Mochten ze wilen ruiken, uitvallen of wat ook. Omdathet plotselingkomt terwijl als ze  stil staan  hetvaak beter  word vastgehouden.
Dan kan overigverkeer zoals jij en ikmakkelijer  de  straa over stekenen  pp een afstand passeren  voor iedereen wel zo fijn
 
Excuses voorslechte typen. Ruzie met toetsenbord.. "

 Ja opzich eens met het blijven staan hoor, maar het is vooral het pure 'apatische' niet zeggen wat ze dan doen. Je kunt in principe dan ook in ieder geval proberen de hond nog zijn aandacht te krijgen, desnoods een speeltje, snoepje of opdrachtje geven. Je kent je eigen hond het beste meestal wat werkt bij je hond..

 

Misschien dat het allemaal niet lukt bij ze, om welke reden dan ook. Maar ik zei al: zo een had ik ook op de cursus en die was absoluut nog wel te porren voor een snoepje/speeltje. Ook die vertoonde dit gedrag: hond vol gefocust op de hond die bezig was met de oefening met strakke lijn. 

 

Dat is dan best 'zonde' als je oefening daarvoor gewoon goed gaat, alle andere honden genegeerd worden, maar alleen de staar-hond brengt hem uit de concentratie. Senn is in zijn gedrag wat dat betreft echt een golden, wil met alles en iedereen spelen. Zeker als er 1 zo begint te staren. Het gaat steeds beter om mee te lopen, maar het is wel echt moeilijk voor hem. 

 

Misschien toeval dat ik dit vooral bij de staffords tegen kom hoor. Moet zeggen dat die hier ook goed vertegenwoordigd zijn. De kleintjes blaffen vooral van een afstand.  Daar gaat Senn echt doodleuk naar zitten kijken..

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Ik moet zeggen dat ik dat met Link ook wel eens doe.. En helaas heb ik niet altijd wat bij mij dus dan wordt het ook stil staan  Kan hem mee gaan sjorren maar niet fijn voor hem en ook niet voor mijn rug en armen en daarbij krijg ik hem toch niet mee als die ander achter mij aan blijft lopen  Dan denk ik nou dan blijven we wel staan... Zou het ook niet anders weten.. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Ik moet zeggen dat ik dat met Link ook wel eens doe.. En helaas heb ik niet altijd wat bij mij dus dan wordt het ook stil staan  Kan hem mee gaan sjorren maar niet fijn voor hem en ook niet voor mijn rug en armen en daarbij krijg ik hem toch niet mee als die ander achter mij aan blijft lopen  Dan denk ik nou dan blijven we wel staan... Zou het ook niet anders weten..  "

 Ligt het dus aan mij  Ik had dus ook vanmorgen even niks bij me, in de haast vergeten... ja dan gaat die van mij dus vrolijk zitten kijken en daar stonden we dan met zijn 3en. 

 

Ligt zeker ook aan die van mij die overal maar denkt even te kunnen laten zien dat hij wel heeuuul leuk is (vind ie zelf). Maar dan sta ik daar dus mijn best te doen terwijl die andere 2 vanmorgen niks deden. Heb mezelf iig weer voorschut gezet op de openbare weg. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik trek mijn hondje dan gewoon mee. Ze kan me wat, ik wil lopen  en niet met andermans hond.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk heeft ook de nare gewoonte om naar alles en iedereen toe te willen op straat (mensen en honden). 

 

Ik laat haar dan ook zitten tot die mensen/honden gepasseerd zijn. Ze heeft dan ook haar focus vol op die hond/mens. En wat ik dan ook doe.. het helpt niet! Ik heb 99% van de tijd wel snoepjes bij me. Maar een beetje met een snoepje boven haar hoofd bewegen om haar aandacht te krijgen werkt niet. Pas als ik het snoepje geef heb ik haar aandacht voor 0.1 seconde... dus ik moet zeer grote hoeveelheden gaan voeren om haar aandacht te bewaren en dat kan natuurlijk niet. 

 

Dan maar focussen op de andere hond/mens. 

 

Puk haar focus is ook totaal niet aanvallend bedoeld maar meer van 'speel met me/aai me'. 

 

Als ik in beweging kan blijven dan kies ik daar natuurlijk voor maar soms is haar focus zo hoog en wil ze er zo graag naar toe dat stil staan en zitten de meest prettige optie is voor alle partijen. 

 

Mensen vinden het juist fijn en ik krijg altijd bedankjes als ik Puk even op een breder stukje stoep parkeer tot die mensen voorbij gelopen zijn. Zo kunnen hun rustig doorlopen zonder een dolle springende hond op zich te hebben. 

Maar ik denk ook dat een labrador juist bekend staat om het knuffelige blije speelse karakter dat het een stuk minder dreigend over komt dan een stafford en alle verhalen die daarbij horen. 

Mensen moeten vaak lachen en zien het als een 'compliment' dat Puk aandacht van hun wil en dus op hun focust. 

 

Ik vind het juist wel fijn als andere honden bazen ervoor kiezen om al ruimte te maken tijdens het passeren. 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

Ik herken het :')

Zodra Benji (ook een labrador) de focus heeft op een ander hondje wat hij leuk vind, dan heb ik het al verloren. Er zijn weinig keren dat ik leuker ben dan de andere hond. Zelfs met zijn lievelingseten in mijn hand en hij houdt toch echt enorm van eten. Ik kan er een feest van maken, maar het helpt niet. Meetrekken aan zijn tuigje ook niet trouwens, dus soms moet ik helaas ook gewoon even wachten. 

Gerelateerd:
Benji is nu 16 maanden en het lijkt alsof hij een terugval heeft in zijn pubertijd. De bananen zitten ineens weer in zijn oren. Hij heeft weer een soort waas voor zijn ogen. Natuurlijk kwam ik in deze slechte dagen precies een man tegen met een perfect luisterende/getrainde hond die commentaar gaf dat Benji niet naar me luisterde toen ik riep dat hij terug moest komen. 'Hij is nog een puber' zei ik een beetje verontschuldigend. 'Dan moet hij ook luisteren.' Zei hij.

Ja, dat zou ik ook graag willen. Maar ik kan inmiddels weer overnieuw beginnen met trainen, haha. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Vanmiddag Java uitgelaten. Ik loop op de stoep en een man met rottweiler loopt aan de overkant in de berm. Hij ziet ons lopen en moet meteen zijn hond bij zn halsband vastgrijpen. Die hond ziet Java, begint me toch te trekken, hijgen, grommen. Het beest stond recht overeind, om als een gestoorde moordmachine te proberen bij Java te geraken. Terwijl het baasje met beide handen hem bij de halsband vast hield. 

Die hond mogen ze muilkorven. Voor de zekerheid. Ik voelde mij toch echt alles behalve veilig. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Vanmiddag Java uitgelaten. Ik loop op de stoep en een man met rottweiler loopt aan de overkant in de berm. Hij ziet ons lopen en moet meteen zijn hond bij zn halsband vastgrijpen. Die hond ziet Java, begint me toch te trekken, hijgen, grommen. Het beest stond recht overeind, om als een gestoorde moordmachine te proberen bij Java te geraken. Terwijl het baasje met beide handen hem bij de halsband vast hield. 
Die hond mogen ze muilkorven. Voor de zekerheid. Ik voelde mij toch echt alles behalve veilig.  "

 Herkenbaar. Ik ben zulke honden zelfs in het losloopgebied tegengekomen..  Aangelijnd dan wel maar toch.. jouw pup/puber zou maar in zijn naïviteit willen buurten bij zo'n hond

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ik herken het :')Zodra Benji (ook een labrador) de focus heeft op een ander hondje wat hij leuk vind, dan heb ik het al verloren. Er zijn weinig keren dat ik leuker ben dan de andere hond. Zelfs met zijn lievelingseten in mijn hand en hij houdt toch echt enorm van eten. Ik kan er een feest van maken, maar het helpt niet. Meetrekken aan zijn tuigje ook niet trouwens, dus soms moet ik helaas ook gewoon even wachten. 

 Dit dus, alleen dan een Golden  En anderen vinden het ook vaak leuk zoals eerder beschreven.. Ik baal dan altijd wel als ze echt met hun hond speciaal naar ons toekomen, sja zo leert Link dat ie z'n zin krijgt als hij stokstijf blijft staan natuurlijk 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Ik kom ook eens onder de meeleessteen vandaan (55 pagina's later :')).

 

Een paar dagen geleden was ik met mijn oppashondje aan het wandelen en ik had al eens eerder een man gezien met een Duitse herder die totaal niet onder controle leek te zijn. Maar hij was vrij ver weg dus ik kon niet veel zien, ik zag enkel de hond regelmatig eens omhoog springen tegen de eigenaar zijn bovenarm aan en op het eerste zicht leek het ook dat hij hapte. 

Nu was ik dus aan het wandelen met de pup, hij is ondertussen vijf maanden en ik was OVERDUIDELIJK bezig met ervoor te zorgen dat hij niet trekt aan de lijn, het is een Airedale Terriër dus het wordt nog wel een heel kaliber en hij heeft zijn eigen willetje wel. Begint er plots een oude man die in zijn tuin aan het werken is klikgeluidjes te maken.. .-.
Ja toen hing de hond natuurlijk in de lijn. --" En dan maar doorgaan met aankijken en lokken. Dus ik draai mij gewoon terug om en vraag de concentratie terug bij mij, lukte gelukkig vrij snel dus ik loop terug die man zijn richting uit. Paar seconden later had hij de man natuurlijk terug in het oog dus nog maar eens omdraaien en terug opnieuw naar daar. x) Uiteindelijk stond ik aan de overkant van de straat tegenover de man en begint hij tegen mij te praten. 

Dat hij er ook 'zo ene heeft'. Uiteindelijk had hij geen terriër maar dus een Duitse herder (geen idee waar de 'zo ene' dus op moest slaan maar bon). Dus toen dacht ik wel al snel aan de Duitser van vorige week.. Dus ik zeg 'Ah dat zijn ook wel fijne honden, doet ge er iets mee?' 
'Aaah nee nee, das gewoon om mee te gaan wandelen' 
Ik dacht WABLIEF, een Duitser gewoon 'om mee te wandelen'?? Daar heb je toch geen herder voor nodig zeker.. 

Maar het 'mooiste' deel moet nog komen dus.. 
Ik vertelde dus dat ik aan het oefenen was met de pup dat hij niet mag trekken aan de lijn, want het wordt een grote hond natuurlijk.
Zegt hij doodleuk van 'Ja mijne is nu 11 maanden en hij trekt ook aan de lijn maar hij is sterk natuurlijk dus ik gebruik nu zo een prikband' 


Wat verwacht je van een Duitse herder die je enkel gebruikt 'om te wandelen'... Het dier is waarschijnlijk gewoon ongelooflijk gefrustreerd./:
En als hondeneigenaar zou je toch moeten weten dan het verdomd vervelend is als iemand je hond probeert te lokken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik kom ook eens onder de meeleessteen vandaan (55 pagina's later :')).
 
Een paar dagen geleden was ik met mijn oppashondje aan het wandelen en ik had al eens eerder een man gezien met een Duitse herder die totaal niet onder controle leek te zijn. Maar hij was vrij ver weg dus ik kon niet veel zien, ik zag enkel de hond regelmatig eens omhoog springen tegen de eigenaar zijn bovenarm aan en op het eerste zicht leek het ook dat hij hapte. 
Nu was ik dus aan het wandelen met de pup, hij is ondertussen vijf maanden en ik was OVERDUIDELIJK bezig met ervoor te zorgen dat hij niet trekt aan de lijn, het is een Airedale Terriër dus het wordt nog wel een heel kaliber en hij heeft zijn eigen willetje wel. Begint er plots een oude man die in zijn tuin aan het werken is klikgeluidjes te maken.. .-.Ja toen hing de hond natuurlijk in de lijn. --" En dan maar doorgaan met aankijken en lokken. Dus ik draai mij gewoon terug om en vraag de concentratie terug bij mij, lukte gelukkig vrij snel dus ik loop terug die man zijn richting uit. Paar seconden later had hij de man natuurlijk terug in het oog dus nog maar eens omdraaien en terug opnieuw naar daar. x) Uiteindelijk stond ik aan de overkant van de straat tegenover de man en begint hij tegen mij te praten. Dat hij er ook 'zo ene heeft'. Uiteindelijk had hij geen terriër maar dus een Duitse herder (geen idee waar de 'zo ene' dus op moest slaan maar bon). Dus toen dacht ik wel al snel aan de Duitser van vorige week.. Dus ik zeg 'Ah dat zijn ook wel fijne honden, doet ge er iets mee?' 'Aaah nee nee, das gewoon om mee te gaan wandelen' Ik dacht WABLIEF, een Duitser gewoon 'om mee te wandelen'?? Daar heb je toch geen herder voor nodig zeker.. Maar het 'mooiste' deel moet nog komen dus.. Ik vertelde dus dat ik aan het oefenen was met de pup dat hij niet mag trekken aan de lijn, want het wordt een grote hond natuurlijk.Zegt hij doodleuk van 'Ja mijne is nu 11 maanden en hij trekt ook aan de lijn maar hij is sterk natuurlijk dus ik gebruik nu zo een prikband' Wat verwacht je van een Duitse herder die je enkel gebruikt 'om te wandelen'... Het dier is waarschijnlijk gewoon ongelooflijk gefrustreerd./:En als hondeneigenaar zou je toch moeten weten dan het verdomd vervelend is als iemand je hond probeert te lokken.  "

 Met een rollator kun je ook wandelen. 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Dit dus, alleen dan een Golden  En anderen vinden het ook vaak leuk zoals eerder beschreven.. Ik baal dan altijd wel als ze echt met hun hond speciaal naar ons toekomen, sja zo leert Link dat ie z'n zin krijgt als hij stokstijf blijft staan natuurlijk  "

 

Van beide (jou en Nicole) heel herkenbaar hahaha.

 

Al zou ik met een hele zalm staan zwaaien dan heeft Puk pas de focus op mij als ze daadwerkelijk het te eten krijgt anders niet. 

Ik ga ook vaak voor Puk staan en dan kijkt ze links om me heen (doe ik een stap naar links) kijkt ze weer rechts om me heen (doe ik weer een stap naar rechts) en kijkt ze weer links om me heen... nou ook dát tempo is niet bij te houden. 

 

Trucjes doen kan ik ook vergeten. Ze gaf een keer zelfs haar poot op commando maar bleef naar die vrouw kijken... 

 

Hier gebeurd het ook vaak dat de honden dan toch even mogen komen buurten van die baas. En zeker bij mensen zonder hond waar Puk wel haar focus op heeft krijgt ze het vaak voor elkaar dat ze toch een aai krijgt. " oh ik zag dat je mij al aan zag komen lopen en je wou meteen niet meer met je baas meelopen. Wat ben je toch een schatje ". 

Ondertussen zit Puk niet meer maar staat als een dolle stier te stuiteren en janken (uit enthousiastme)... 

 

Omdat Puk zó enthousiast kan reageren op (vreemde) mensen denk ik soms dat mensen vast zullen denken dat Puk nooit aandacht krijgt ofzo. Omdat ze zelfs bij vreemde mensen aandacht wil krijgen. Maar het tegendeel is waar.. Puk krijgt meer dan genoeg aandacht. 

 

En als we dan een auto tegenkomen die wij ook hebben en ze hoort dat geluid. Nouuu... zie Puk dán nog maar eens mee te krijgen en te overtuigen dat het écht niet 1 van haar baasjes is... 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Aaah nee nee, das gewoon om mee te gaan wandelen' Ik dacht WABLIEF, een Duitser gewoon 'om mee te wandelen'?? Daar heb je toch geen herder voor nodig zeker.. Maar het 'mooiste' deel moet nog komen dus.. Ik vertelde dus dat ik aan het oefenen was met de pup dat hij niet mag trekken aan de lijn, want het wordt een grote hond natuurlijk.Zegt hij doodleuk van 'Ja mijne is nu 11 maanden en hij trekt ook aan de lijn maar hij is sterk natuurlijk dus ik gebruik nu zo een prikband' Wat verwacht je van een Duitse herder die je enkel gebruikt 'om te wandelen'... Het dier is waarschijnlijk gewoon ongelooflijk gefrustreerd./:En als hondeneigenaar zou je toch moeten weten dan het verdomd vervelend is als iemand je hond probeert te lokken.  "

 Ja goh, ik heb ook een herder, dan wel geen duitse, maar ik heb die ook om mee te wandelen. We doen nu zo'n 7 kilometer op den lange wandeling, dus 1x per dag een wandeling. Super fijn toch. En das dan nog een kleintje. 

Laat die man lekker wandelen. 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik herken het :')Zodra Benji (ook een labrador) de focus heeft op een ander hondje wat hij leuk vind, dan heb ik het al verloren. Er zijn weinig keren dat ik leuker ben dan de andere hond. Zelfs met zijn lievelingseten in mijn hand en hij houdt toch echt enorm van eten. Ik kan er een feest van maken, maar het helpt niet. Meetrekken aan zijn tuigje ook niet trouwens, dus soms moet ik helaas ook gewoon even wachten. Gerelateerd:Benji is nu 16 maanden en het lijkt alsof hij een terugval heeft in zijn pubertijd. De bananen zitten ineens weer in zijn oren. Hij heeft weer een soort waas voor zijn ogen. Natuurlijk kwam ik in deze slechte dagen precies een man tegen met een perfect luisterende/getrainde hond die commentaar gaf dat Benji niet naar me luisterde toen ik riep dat hij terug moest komen. 'Hij is nog een puber' zei ik een beetje verontschuldigend. 'Dan moet hij ook luisteren.' Zei hij.Ja, dat zou ik ook graag willen. Maar ik kan inmiddels weer overnieuw beginnen met trainen, haha.  "

 

Ik vind dat perfect luisteren echt zn bullshit. Já je hond hoort zich te gedragen en de basis commandos te kennen maar mogen ze ook aub even hond zijn ipv een robot! 

 

Mijn hond is half labrador half beagle. En dat beagle is goed te merken in haar karakter... ze is 6 jaar oud maar je hebt het gevoel of de puberteit nooit over gegaan is. 

 

Hier in de buurt is een park. Puk is er nog nooit uit weggelopen en ze weet héél goed wat de grenzen zijn. Maar binnen dat park mag ze lekker beagle zijn... en ja dan loopt ze 30 meter achter me en vind die molshoop interessanter dan de baas die roept dat ze moet komen. En ja dan rent ze me soms voorbij of loopt van me weg een ander pad op... 

Maar als het erop aan komt is ze niemand tot last, loopt niet uit het park weg *snel afkloppen* en kan lekker ff dr beagle-gang gaan. 

 

Ik krijg ook vaak opvoedadvies van bazen met een hondenras dat zéér baasgericht ... helaas werkt dat niet zo bij beagles. Ik kan haar perfect laten luisteren maar dan moet ik ondertussen geweld gaan gebruiken en dat weiger ik. Rekening houden met de identiteit van de hond en de behoeftes vind ik belangrijk. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Dat gelok is overigens wel bloedirritant en ik zou die daar gewoon op aanspreken.

Mensen doen dat bij Java nog vanwege dr babyface. Zelfs vanaf het balkon. Dan roep ik gewoon of ze dat niet willen doen en meestal is het meteen stil.

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

"  
Ik vind dat perfect luisteren echt zn bullshit. Já je hond hoort zich te gedragen en de basis commandos te kennen maar mogen ze ook aub even hond zijn ipv een robot! 
 
Mijn hond is half labrador half beagle. En dat beagle is goed te merken in haar karakter... ze is 6 jaar oud maar je hebt het gevoel of de puberteit nooit over gegaan is. 
 
Hier in de buurt is een park. Puk is er nog nooit uit weggelopen en ze weet héél goed wat de grenzen zijn. Maar binnen dat park mag ze lekker beagle zijn... en ja dan loopt ze 30 meter achter me en vind die molshoop interessanter dan de baas die roept dat ze moet komen. En ja dan rent ze me soms voorbij of loopt van me weg een ander pad op... 
Maar als het erop aan komt is ze niemand tot last, loopt niet uit het park weg *snel afkloppen* en kan lekker ff dr beagle-gang gaan. 
 
Ik krijg ook vaak opvoedadvies van bazen met een hondenras dat zéér baasgericht ... helaas werkt dat niet zo bij beagles. Ik kan haar perfect laten luisteren maar dan moet ik ondertussen geweld gaan gebruiken en dat weiger ik. Rekening houden met de identiteit van de hond en de behoeftes vind ik belangrijk.  "

 Ja daar ben ik het wel mee eens, hoor!
Benji mag van mij ook wel lekker snuffelen en spelen maar de man riep zijn hond en lijnde hem aan toen hij Benji zag. Wel in een losloopgebied. En ik wilde Benji terugroepen omdat ik dus niet wist of de hond wel vriendelijk was, omdat hij werd aangelijnd. En toen had Benji natuurlijk bananen in zijn oren, haha. Ik kon hem nog net vangen aan zijn tuigje voor hij bij de hond aan kwam.

En ik doe echt mijn best met hem hoor :) hij kent alle basiscommando's en zonder afleiding luistert hij goed. Voordat hij een beetje terugviel in de pubertijd begon hij ook vooruitgang te boeken met afleiding.

Misschien schaam ik me wat te snel, ik denk dat mensen er dan vanuit gaan dat ik mijn hond niet opvoedt of train. Of dat omdat ik een labrador heb hij perfect zou moeten luisteren. Maar ik merk dat het bij een energieke puber met oog voor al het leuks in de wereld soms gewoon wat moeilijker gaat. 


De man had zelf overigens inderdaad een baasgerichte hond inderdaad :D 

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji 3 doggies

honden foto van Nicole & Benji

" Dat gelok is overigens wel bloedirritant en ik zou die daar gewoon op aanspreken.
Mensen doen dat bij Java nog vanwege dr babyface. Zelfs vanaf het balkon. Dan roep ik gewoon of ze dat niet willen doen en meestal is het meteen stil. "

 Dit vind ik zo bizar, wat willen ze bereiken vanaf het balkon? Bij ons in de flat werd er ook altijd door dezelfde man gefloten naar Benji toen hij pup was, mega irritant. Ik snap het nog steeds niet.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Ja daar ben ik het wel mee eens, hoor!Benji mag van mij ook wel lekker snuffelen en spelen maar de man riep zijn hond en lijnde hem aan toen hij Benji zag. Wel in een losloopgebied. En ik wilde Benji terugroepen omdat ik dus niet wist of de hond wel vriendelijk was, omdat hij werd aangelijnd. En toen had Benji natuurlijk bananen in zijn oren, haha. Ik kon hem nog net vangen aan zijn tuigje voor hij bij de hond aan kwam.
En ik doe echt mijn best met hem hoor :-) hij kent alle basiscommando's en zonder afleiding luistert hij goed. Voordat hij een beetje terugviel in de pubertijd begon hij ook vooruitgang te boeken met afleiding.
Misschien schaam ik me wat te snel, ik denk dat mensen er dan vanuit gaan dat ik mijn hond niet opvoedt of train. Of dat omdat ik een labrador heb hij perfect zou moeten luisteren. Maar ik merk dat het bij een energieke puber met oog voor al het leuks in de wereld soms gewoon wat moeilijker gaat. 
De man had zelf overigens inderdaad een baasgerichte hond inderdaad :-D  "

 

Hahaha ja tuigjes.. ideaal. Puk gaat altijd met tuig naar het losloopgebied. Soms heeft ze zulke bananen in haar oren dat vangen de enige optie is. 

 

Die schaamte heb ik ook gehad hoor. Maar ik ben me gaan beseffen wat voor soort hond ik heb en wat voor soort hond die mensen hebben. 

Het geluk van mijn hond gaat voor... en dat die mensen niet eens kunnen zien dat het een pup/puber is of een ras dat ver van hun hond af staat laat alleen maar zien dat hún het juist niet snappen. 

 

Ik heb zelf ook totaal geen problemen met pubers die lekker puberen. Soms rent er 1 met ons mee.. nou dan lopen we gewoon ff richting de baas of blijven ff staan. En tjaa ze springen op met hun modderpoten en ze zijn lekker druk maar ik kan er juist wel van genieten. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

"  Ja goh, ik heb ook een herder, dan wel geen duitse, maar ik heb die ook om mee te wandelen. We doen nu zo'n 7 kilometer op den lange wandeling, dus 1x per dag een wandeling. Super fijn toch. En das dan nog een kleintje. 
Laat die man lekker wandelen. 
  "

 Ik wou het er nog bijzetten dat het natuurlijk oké is om enkel te gaan wandelen met je herder, niet alle herders moeten per se sporten. Maar het is wel overduidelijk dat dit niet genoeg is voor deze hond.. Als het dier al aan de prikband moet en op zijn eigenaar zit te springen onderweg en andere honden aanvalt. 
Lijkt me een heel ander verhaal... 

 

@Obi een rollator was ook perfect geweest inderdaad hahaha, hoe kom je erop. x) 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Liep net met Senn door het park, het is daar aanlijngebied. Senn was dan ook aan zijn normale riem aangelijnd. Komt er ineens een andere hond aanlopen, net vanuit de kant waar ik uit wil. Dus ik probeer Senn zijn aandacht te krijgen met een snoepje. Die andere hond liep los, en kwam op Senn af. Ik dacht dan geef ik Senn ook wel 'vrij' want zo krijg ik hem er niet voorbij. Ik had vanmorgen ook al zo'n gevalletje van loslopende hond in de woonwijk, daar was nergens een baasje in de buurt, die stormde ook op Senn af en dan is het niet meer te doen om Senn af te leiden. Ik ben heel hard aan het oefenen om honden te negeren en dat gaat steeds beter, als de andere hond aangelijnd is dan.. 

Even terug naar die hond van daarstraks: ze snuffelen aan elkaar en ineens begint die met een lage grom en tanden laten zien op Senn te springen. Ik wil Senn bij me halen en zeg al ' Senn klaar, kom' maar hij werd door die andere hond tegen de grond gekegeld en die bleef maar grommen en tanden laten zien. Snapte ook een paar keer richting Senn. Baasje was inmiddels aangelopen en riep enkele keren tegen de hond dat die moest stoppen maar die luisterde niet. Ik zei daarop: 'ik wil nu graag dat je hem eraf haalt, want ik vind het nu niet meer leuk' antwoord ze met 'ja dat durf ik niet zo goed'. Ik zei terug dat ze dan de hond eigenlijk niet los moest laten lopen, want het was sowieso aanlijngebied. Krijg ik als antwoord: 'De meeste honden zijn liever als mensen die lopen ook allemaal los' en dat haar hond nooit wat zou doen want het was een hulphond (waarom durf je hem er dan niet af te halen?!) . Ja ze waren gewoon even de hierarchie aan het bepalen.. 

 

Dat kan allemaal wel zijn, maar Senn was dus al gevloerd en ik vraag gewoon heel fatsoenlijk en rustig of ze hem nu tot de orde wil roepen want ik wou gewoon verder wandelen, en het was absoluut geen leuk spel. Sterker ik vond het gewoon dreigend. Ik kon de hond niet pakken want ze had een sliplijn bij zich en de hond had verder geen halsbandje/tuigje, was dus ook niet zichtbaar een hulphond. 

 

Opzich voor Senn ook niet slecht om een keer door een volwassen reu op zijn plaats te worden gezet hoor. Maar als ik dan fatsoenlijk vraag om het te stoppen, krijg je dat... 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

"
Opzich voor Senn ook niet slecht om een keer door een volwassen reu op zijn plaats te worden gezet hoor. Maar als ik dan fatsoenlijk vraag om het te stoppen, krijg je dat...  "

 Als het met reden is misschien wel maar dit klonk niet alsof er een reden voor was... Toch typisch dat die vrouw in 1 gesprek durft te zeggen dat ze haar hond niet van Senn af durft te halen, maar ook dat hij niets zou doen! 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  Als het met reden is misschien wel maar dit klonk niet alsof er een reden voor was... Toch typisch dat die vrouw in 1 gesprek durft te zeggen dat ze haar hond niet van Senn af durft te halen, maar ook dat hij niets zou doen!  "

 Nouja Senn is natuurlijk puberend en een puber reu en volwassen reu geeft wel eens problemen. Maar het was inderdaad een bijzondere woordenwisseling. Ook bijzonder gedrag voor een hulphond.

 

Volgens die vrouw was er niks gebeurd als ze allebei los hadden gelopen. Tsja, is het dan mijn 'fout'? Het is daar aanlijngebied en ik laat die puber even liever helemaal niet los lopen op moment, daar heb ik nu de 10 meter lijn voor. Moet ik hem dan los doen omdat een ander de instelling heeft 'honden zijn liever dan mensen en mensen lopen ook los', kom je vast ver mee bij de handhaving als ze controleren op loslopende honden..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Nouja Senn is natuurlijk puberend en een puber reu en volwassen reu geeft wel eens problemen. Maar het was inderdaad een bijzondere woordenwisseling. Ook bijzonder gedrag voor een hulphond.
 
Volgens die vrouw was er niks gebeurd als ze allebei los hadden gelopen. Tsja, is het dan mijn 'fout'? Het is daar aanlijngebied en ik laat die puber even liever helemaal niet los lopen op moment, daar heb ik nu de 10 meter lijn voor. Moet ik hem dan los doen omdat een ander de instelling heeft 'honden zijn liever dan mensen en mensen lopen ook los', kom je vast ver mee bij de handhaving als ze controleren op loslopende honden.. "

 

Natuurlijk moet je je hond niet loslaten. Jij volgt netjes de regels.

Het is die vrouw z'n eigen schuld. Zij heeft zich aan de regels te houden en moet haar valse hond aan de lijn houden. Dat beest hoort niet eens los te lopen in mijn ogen, aanlijngebied of niet. Ze is zelf zo bang als wat voor die hond.

Ik zou persoonlijk wel een melding hiervan maken, de volgende keer richt die hond wel schade aan.

 

En daarnaast hoeven de honden helemaal geen 'hiërarchie' te bepalen want dat is de grootste onzin in mijn ogen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En anders de volgende keer zeggen dat jij dan de hiërarchie even bepaald en dat dat voor die hond dan niet prettig afloopt. Wis dat ze dan dr hond wel mee wil nemen.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

" En anders de volgende keer zeggen dat jij dan de hiërarchie even bepaald en dat dat voor die hond dan niet prettig afloopt. Wis dat ze dan dr hond wel mee wil nemen. "

 Haha ja dat hierarchie verhaal vind ik ook onzin. Heb toen ik wegliep alleen herhaald dat ik gewoon normaal mag aangeven dat ik het niet meer leuk vind en het een aanlijngebied is. 

Waar kun je die meldingen neerleggen? Een wijkagent? Of gemeente?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mace heeft een hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^