Infuus behandeling tegen arthrose voor Bams.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Zoals vele van jullie weten heeft Bams een kruisband operatie ondergaan in utrecht een tplo met goed resultaat, 2012,           helaas na zes maanden kreeg ze een dubbelgeklapte meniscus wat laat werd gediagnosticeerd,                     maanden later is ze opengemaakt en werd dat geconstateerd, gedeelte van de meniscus is weggehaald ,               een meniscus is nodig als stootkussen tussen bot op bot, als dat weg is is er op den duur arthrose......                   het laatste jaar kreupelt Bams en heeft reguliere pijnstilling niets geholpen ook geen homeopatische middelen , niets ....                                                        afgelopen maandag ben ik met Bams naar een kliniek gegaan, er zijn weer fotoos gemaakt, ook afgelopen donderdag door meerderen orthopeden nog eens bekeken en is er geconstateerd dat de implantaten niet voor irritaties zorgen maar dat er wel degelijk een arthrose in haar knie is als oorzaak dat de meniscus gedeeltelijk weg is, en dan bot op bot komt wat de pijn veroorzaakt.                       Openmaken is voor Bams niet echt een optie, ze is tien jaar oud en moet dan onder narcose, ze heeft een goede conditie, maar het blijft een feit ze is tien jaar....                              ons is een optie aangeboden om een medicatie middel door een infuus in haar bloedbaan aan te brengen met heel belovende resultaten dat de hond ongeveer zes maanden vrij is van pijn en haar wandelingen dagelijks kan lopen zonder pijn....                                                   dat gaan we doen.... a.s. Donderdag om 11 uur is het zover...                  het is nog in de testfase , het medicament is nog niet geregristreerd... Hier op HP is er ook iemand die dit heeft laten doen in september 2016, met goed resultaat, en in maart jl, het weer gedaan heeft.... wat de kosten betreft, het is niet duur, een operatie zou heel duur zijn en voor ons geen optie. Ik zal zeker jullie laten weten hoe het resultaat is voor Bams, het is niet zo dat Bams de volgende dag al pijn vrij is dat heeft een week nodig......

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik hoop van harte dat de medicatie helpt, en Bamse een tijd lang pijnvrij laat zijn.

Telkens pijn hebben is ook niet fijn, ik weet uit ervaring hoe het is om altijd pijn te hebben door artrose ( heb hier zelf dagelijks last van )

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

    Een voorwaarde , haar nierwaarders moeten goed zijn, en die waren uitmuntend.   Ik heb alle hoop er op gezet dat het Bams zal helpen, pijnvrij , nog eenaantal jaren.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Ik hoop van harte dat de medicatie helpt, en Bamse een tijd lang pijnvrij laat zijn.
Telkens pijn hebben is ook niet fijn, ik weet uit ervaring hoe het is om altijd pijn te hebben door artrose ( heb hier zelf dagelijks last van ) "

 Wij kunnen het aan geven, een dier niet, en het gaat aan je hart als ze zo kreupelt, thuis en met zwemmen zie je niets aan dr, maar tijdens een wandeling komt toch het kreupele naar voren.... je probeert eerst van alles, maar als er niets helpt......

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

"  Wij kunnen het aan geven, een dier niet, en het gaat aan je hart als ze zo kreupelt, thuis en met zwemmen zie je niets aan dr, maar tijdens een wandeling komt toch het kreupele naar voren.... je probeert eerst van alles, maar als er niets helpt...... "

 Klopt, gaat inderdaad aan je hart, vond het vorig jaar verschrikkelijk dat Kyra ook steeds manker ging lopen door artrose, zij viel soms zelfs bijna om, maar dat kwam ook doordat haar spieren steeds slapper werden.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

De duimen gaan donderdag draaien voor bamse ,En de dagen erna ook nog ,

Succes !!!

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik hoop voor Bamse dat de medicijnen hun werk doen en dat ze een tijd pijnvrij is.

 

Mowgli begon rond haar achtste last van artrose in haar heup te krijgen en later ook in een pols. Ze heeft tot haar dood Metacam gebruikt wat een aanslag op haar maag is geweest. Met de Metacam ging het redelijk maar als ze tijdens een wandeling met mijn dochter los was geweest dan kon ze s'avonds moeilijk opstaan en was ze de dag erna kreupel ondanks de Metacam. Ze genoot zo van het los lopen met mijn dochter dat we dit gewoon 1 x in de week zijn blijven doen tot het echt niet meer ging. 

Was dit middel vier jaar geleden op de markt geweest dan had ik het zeker bij Mowgli geprobeerd. Een hond moet gewoon hond kunnen zijn en niet beperkt worden door pijn.

 

 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

We duimen zeker mee voor bamse Willemijn hopen dat ze geen pyn heeft 

honden page profiel Dutch Auti ...Dutch Auti ... 3 doggies

honden foto van Dutch Auti ...

Ik duim mee dat deze behandeling aanslaat voor voor Bams

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Ook ik duim mee!

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Bams is beoordeelt en geheel arthrose vrij beoordeelt.  Alleen net dat ene stukje waar de meniscus behoort te zitten wat wrijving geeft op bot op bot, haar heupen zijn nog steeds hd vrij , ze ligt nog steeds als een kikker wat ook de orthopeden verbaasde, dat wordt niet vaak gezien bij zo,n zware hond van 75 kilo en tien jaar oud......en staat met vier poten tegelijk op, loopt gewoon trappen en zwemt iedere dag, maar de normale wandeling is te zien dat ze toch aan dr ene poot pijn heeft...........in huis en omgeving is er niets te zien aan Bams   Het is tijdens de wandeling aan de blauwe stad, niet dat ze te veel gedaan heeft   Het gebeurt al na 200 meter...en dat is niet thuis of in het dorp, raar maar waar,  maakt niet uit, ze wordt geholpen....   zelf denk ik dat in de loop van de dag het gewricht wat dikker wordt en dan uitzet en dat dan het ogenblik er is dat ze gaat kreupelen, ik heb een filmpje opgestuurd hoe ze loopt want ook daar in de kliniek was niets aan haar te merken, een gladde vloer waar ze als een kikker op lag en met vier poten tegelijk opstond, de fotoos wezen uit dat op de plaats van de meniscus toch lichte arthrose zat, en dat daar de kwaal zit.......

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ook ik duim mee,dat de behandeling maar aan mag slaan.

 

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Wie weet als het goed aanslaat voor Bams dat het ook voor anderen een  betaalbare optie is.. ik vertel hier de vorderingen.

honden page profiel wolfyywolfyy 3 doggies

honden foto van wolfyy

Success met de behandeling.

Wat doet het medicijn precies?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik ben erg benieuwd hoe het gaat verlopen!

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

Hopen dat de behandeling slaagt! Sterke en heel veel beterschap voor Bamse! 

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Success met de behandeling.
Wat doet het medicijn precies? "

 Wordt in de bloedbaan gespoten en gaat naar alle gewrichten toe....wanneer bams het moet ondergaan, ik ben er zelf bij vraag ik nog eens alles.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hopelijk zullen de resultaten bij Bamse net zo goed zijn als de infuusbehandeling met Ostafit bij Tara van forumlid Suus.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/211969/tara.php

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Oei joh jeetje .... hoop dat het aanslaat 

 

Voorlopig kleinere wandelingen? En geen trap meer denk ik. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Spannend.  Ik hoop dat het zal aanslaan.  Duimen maar. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik ga duimen dat het aanslaat, ik ben fan van Bams (en Ogin, natuurlijk)... Het blijft toch altijd spannend zo iets. Heel veel sterkte allemaal!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik hoop echt dat het gaat helpen, niks is erger dan je hond zien pijn hebben.

 

Maar ik had het al eerder gevraagd, wat voor medicijn is het, is er wat te vinden op het Internet?

Ik ben heel benieuwd, ik hoop dat het werkt, mijn duimen draaien!

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

ik duim hier heeeeel hard mee dat deze behandeling aanslaat voor Bams. Heel veel sterkte donderdag.

Ik zal de vorderingen op de voet volgen hoor!

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Hopelijk zullen de resultaten bij Bamse net zo goed zijn als de infuusbehandeling met Ostafit bij Tara van forumlid Suus.
 
http://www.hondenpage.com/hondenforum/211969/tara.php
  "

 Heb ook contact met Suus., wilde het er niet neerzetten , heb haar er opgewezen op dit topic, en gewacht tot ze zelf zou reageren.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Oei joh jeetje .... hoop dat het aanslaat 
 
Voorlopig kleinere wandelingen? En geen trap meer denk ik.  "

 Jawel hoor....ze doet en mag alles....Bams heeft alleen Last tijdens de wandelingen in de blauwe stad, waarschijnlijk omdat het in de loop van de dag het gewricht uitzet, thuis nergens geen last van, trappenlopen doet ze, niets te zien.....ze mag gewoon alles van de irthopeed juist bewegen is een must, alleen als ze dan kreupelt hou ik ze in rust, even daarna is het weer over.....als Bams in draf gaat is er niets te zien....

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Ik hoop echt dat het gaat helpen, niks is erger dan je hond zien pijn hebben.
 
Maar ik had het al eerder gevraagd, wat voor medicijn is het, is er wat te vinden op het Internet?
Ik ben heel benieuwd, ik hoop dat het werkt, mijn duimen draaien! "

 Nee er is niets te vinden op internet, de ostafit fabriek is een onderzoeks centrum, maar er wordt niets beschreven wat het precies is, het is nog in de testfase.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Ik duim mee voor Bamse,hou ons op de hoogte Willemijn

honden page profiel Vera met Diesel en FennaVera met Diesel en Fenna 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel en Fenna

Ik duim ook mee, hopelijk werkt het!

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

" Ik duim mee voor Bamse,hou ons op de hoogte Willemijn "

 Doe ik, het is heel spannend, ik vind het heel triest als  ik Bams zo zie, en neem haar dan aan de riem en ga over in draf, dan loopt ze lekker mee en heeft geen last....ik heb een filmpje gemaakt en opgestuurd, waar je kan zien dat ze gaat kreupelen ...het filmpje kan ik niet neer zetten , geen idee hoe dat moet......

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Ook hier gaan de duimen omhoog voor Bamse.  

Ik hoop dat de medicijnen werken en dat Bamse nog een lange tijd pijnvrij door het leven mag gaan.

pagina 1 van 27 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende forumvraag: Gestoken door Hoornaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^