Onze boxer eet slecht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hoi Allemaal!
Bedankt voor het meedenken! Hierbij gelijk een aantal medelingen om wat helderheid te krijgen zodat er niet over gediscussieerd hoeft te worden. 
vanmorgen heeft meneer gelijk zijn bak leegegeten! Blijkbaar had er iemand honger! Het is zeker niets medisch. Verder is hij kern gezond, drinkt goed, ontlasting is goed, speelsheid is goed (teveel ) en hij glimt als een spiegel.
We gaan idd over van 3x naar 2x per dag. 
Verder zijn wij niet van plan om op vers voer of kvv over te gaan. Gewoonweg omdat ik het vies vind. Mijn schoonouders hebben ook altijd brokken an hun boxers gegeven em die waren ook altijd kerngezond op de ouderdomskwaaltjes na.
We hebben er wel voor gekozen om zo natuurlijk mogelijk te voeren, vandaar Renske brok met Renske versvoer, dan wel de graanvrije variant. En zoals eerder vernoemd doet het prima daar op. 
Ik denk dat we al een heel eind komen met iets minderen. Zowel in hoeveelheid als frequentie. En voor de rest streng zijn. Niet eten is na 15 minuten de bak weg halen. Voorheen lieten we hem nog wel eens staan 
Ik was alleen benieuwd of meer mensen met boxers dit probleem kennen. Er wordt nog wel eens gezegd dat boxers moeilijke eters zijn. 
 
Groetjes!  "

 Hiervoor een Boxer nu een Boxerkruising. Allebei enorme lekkerbekken.

 

Geef hem ook eens wat anders (erbij) joh. Het leven moet een feestje voor een Boxer zijn.

Ik geef Sun bijvoorbeeld ook weleens twee hamburgers met (zelfgemaakte) mayo. Net een paar frietjes zonder zout maar wel met mayo. We eten ook wel samen een gekookte worst op. Dit komt natuurlijk bij de zo'n 7 kongs met vlees en brokken per dag.Deze honden zijn zo actief die worden niet dik en het is leuk om even samen te snacken.

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hier wel een boxer (6 jaar).Dit verhaal kon over haar gaan. Ziva was als puppy van 8 weken al moeilijk met eten. Zelfs wat lekkers zoals een kippenlevertje wou ze niet . Nu gaat het sinds een jaar ongeveer beter. 

honden page profiel RoToRoTo

honden foto van RoTo

"  Hiervoor een Boxer nu een Boxerkruising. Allebei enorme lekkerbekken.
 
Geef hem ook eens wat anders (erbij) joh. Het leven moet een feestje voor een Boxer zijn.
Ik geef Sun bijvoorbeeld ook weleens twee hamburgers met (zelfgemaakte) mayo. Net een paar frietjes zonder zout maar wel met mayo. We eten ook wel samen een gekookte worst op. Dit komt natuurlijk bij de zo'n 7 kongs met vlees en brokken per dag.Deze honden zijn zo actief die worden niet dik en het is leuk om even samen te snacken. "

Als hij wel netjes de bakken leeg eet dan krijgt hij wel eens wat anders, maar meer als tussendoortjes! Ik kan geen banaan of appel uit de fruitschaal pakken of er ligt al een slijmspoor. Dan snoepen we lekker samen. Als de koelkast open gaat dan betekend dat "KAAS", en als mijn vriend per ongeluk een pinda laat vallen uit zijn hand dan heeft die ook geluk. Of een stukje brood met pindakaas!

Ook al zeggen sommige dat kaas / pinda's niet goed zijn, hij doet er een moord voor (ik denk de meeste honden) .

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ik weet dat het niet ideaal is, maar veel variatie kan ook wel helpen. Mijn galgo eet ook heeeeeel moeilijk, dit begon toen ze een keer ziek werd. Sindsdien is ze echt een moeilijke eter geworden.

Ze zal zo'n dag of 3 hetzelfde (zelfde smaak) eten en dan niet meer. Zo gaat het al lang hier. En ik heb ze zelfs kvv gegeven, een half jaar en plots wilde ze dat ook niet meer. Dan maar weer brokken ...

 

Nu moet ze sinds enkele maanden dieetvoer voor de blaas krijgen en dit geef ik, geweekt in warm water. Zo eet ze het nu wel, ...

 

O ja, ik moet er ook nog bij vertellen dat ze op de bank uit de hand eet, anders niet. Dit is mijn eigen schuld natuurlijk , dus dit zou ik niet aanraden! Maar de klok terugdraaien lukt hier dus niet.

 

Je zou ook kunnen proberen de brokjes in een speelbal te doen? Misschien dat ze dan wel eet, al spelend?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Als hij wel netjes de bakken leeg eet dan krijgt hij wel eens wat anders, maar meer als tussendoortjes! Ik kan geen banaan of appel uit de fruitschaal pakken of er ligt al een slijmspoor. Dan snoepen we lekker samen. Als de koelkast open gaat dan betekend dat "KAAS", en als mijn vriend per ongeluk een pinda laat vallen uit zijn hand dan heeft die ook geluk. Of een stukje brood met pindakaas! Ook al zeggen sommige dat kaas / pinda's niet goed zijn, hij doet er een moord voor (ik denk de meeste honden) . "

 Dan lijkt het me wel duidelijk en dat is dat ze het gewoon niet lekker vindt. Ik sluit me daarom aan bij C&C, meer variatie. Eitje over de brokken. Schapenvet of een blikkie sardientjes erbij etc etc

Laten we eerlijk zijn, als jij elke dag hetzelfde voorgeschoteld zou krijgen  zou je ook met lange tanden eten

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^