Sle, prednison en apoquel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Wie heeft ervaring met gelijktijdig gebruik van apoquel en prednison (sle)? Bvd

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Sorry geen ervaring met gelijktijdig gebruik. Maar ik vroeg mij af of de prednison die je gebruikt voor de SLE ook niet effectief genoeg is tegen de jeuk. Of is de dosering pred zo laag dat het geen effect heeft op de huid? Denk niet dat er veel met ervaring zijn, omdat het eigenlijk altijd of/of is wat betreft huidproblemen/jeuk.

honden page profiel toto

honden foto van to

Bij deze link lees ik dat het ook op de huid kan slaan, ik zou er een bezoekje aan een dermatoloog aan wagen die (in het geval van het MCD) dan in overleg gaat met de internist.

https://www.mcvoordieren.nl/sle

 

Anoniem (Gast)

Klopt. Dat hebben wij ook bedacht. Maar als we 3  weken met de apo stoppen terwijl ze pred krijgt, moeten we als we pech hebben met een dubbele dosis apo herbeginnen voor 2 weken.Dus de 3 weken dat je haar geen apo geeft moet je 2 weken dubbel geven. Voor nu hebben we voor 3 weken pred maar we weten niet wat de toekomst brnegt, hoe vaak ze prednison nodig zal gaan hebben. Misschien een paar weken per jaar, misschien enkele keren een paar weken.

Anoniem (Gast)

Vrijdag krijgen we de uitslag van het bloed. De huid is gaaf. Bedankt voorje link, To, ik ga even lezen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ah, ik begrijp het, ze slikt niet continue prednison, waarschijnlijk alleen bij opvlammingen van de SLE. Het is zeker heel vervelend als je elke keer weer met een dubbele dosis apoquel moet beginnen omdat je  tijdelijk bent gestopt.

Maar is het nog niet helemaal zeker of ze SLE heeft, omdat je schrijft dat vrijdag de bloeduitslagen komen? Hoop dat het meevalt, het is een nare ziekte. 

 

Anoniem (Gast)

Je snapt het helemaal Bulleke. Lang verhaal kort, alles wijst op sle. Zelfs bloedonderzoek zal dat niet helemaal kunnen uitsluiten of bevestigen, als ik alles goed begrepen heb. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Klopt, in ieder geval als het bij honden hetzelfde werkt als bij mensen en daar ga ik wel een beetje vanuit. Er is een klein percentage waar men geen antistoffen kan aantonen, maar wel duidelijk diverse verschijnselen van de aandoening aanwezig zijn.

Sterkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Lupus is een rot ziekte. Hopelijk kan je met medicatie je hond vrij stabiel houden en terugvallen voorkomen.

Ervaringen en discussie over Apoquel vind je hier: geen ervaring in combinatie met Prednison.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/184235/1/apoquel.php

Sterkte.

 

Anoniem (Gast)

Dank je Loesje. Ik denk met apo voldoende ervaring te hebben. De combi met pred is nieuw voor ons.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^