Life of Jax - Met video's!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Dit forum heeft ons zoveel bruikbare informatie gegeven voordat we de stap genomen hebben om voor een puppy te gaan, dat ik me nu toch echt heb geregistreerd om een onderwerp aan te maken en hierin onze updates bij te houden.

Wij zijn een jong stel van 29 en 23, die a.s. 16 januari onze eerst pup op gaan halen. Onze Jax is nu ruim 5 weken en al een hele Golden Retriever vent. Jax komt uit een nestje van 5. Met twee broertjes en 2 zusjes.

Onze avonturen voor en met de pup zullen we in een blog vorm bijhouden. Voor onszelf, maar zeker ook voor lezers die in hetzelfde schuitje als ons zitten/zaten, waarbij we alleen wisten dat we graag een hond wilde, maar nog niet zo goed hoe alles in zijn werk zou gaan. Door de verhalen van andere op het forum te lezen hebben we al veel geleerd, dus ik hoop dat andere ook iets mee kunnen pikken uit onze avonturen. Uiteraard ook ondersteund door (te) lieve foto's en video's ;)

Als intro alvast 2 video's van ons kleintje
In het nest en de eerste stapjes (2 weken oud): https://www.youtube.com/watch?v=sEVtZHWVIi0
Eerst keer buiten spelen (4 weken oud): https://www.youtube.com/watch?v=mZmvc602sug


 

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy

honden foto van Fabienne & Joy

Volg ;-)

honden page profiel Nikki, *Mika* en CharleyNikki, *Mika* en Charley

honden foto van Nikki, *Mika* en Charley

Oooch wat schattig! Man die puppeduppes.. en die puppenbuikjes 

Hartstikke gefeliciteerd, kersverse (bijna) hondenouders.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ah wat een schatje! Ik volg ook graag, zodat ik Jax kan zien opgroeien

honden page profiel May May

honden foto van May

wat een droppie!

ik volg zekers

honden page profiel May May

honden foto van May

wat een droppie!

ik volg zekers

honden page profiel --

honden foto van -

Oooh wat een moppie, Goldens blijven voor mij toch altijd wel de leukste puppy's  Wie zijn de ouders? 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zo n. Lieverdjes zeer mooi 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Welkom op HP.

Heerlijk vooruitzicht om straks een puppy in huis te hebben.

Een pup vraagt een hoop tijd en heel veel geduld, maar daar krijg je veel voor terug.

Mooie pup is Jax.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ohhh Jax is leuk, ik volg ook graag! 

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Bedankt voor de leuke reacties :)

Hier nog een update van begin deze maand:

Kijken, kijken, kijken

Na de hele week bijna iedere dag foto's van het Golden nestje ontvangen te hebben via de app, mochten we dan eindelijk 'live' gaan kijken. De autorit van een uur hadden we hier opnieuw graag voor over.

Voordat we bij de pups in de bak konden kijken moesten we uiteraard eerst weer even de 11 andere Goldens gedag zeggen en sommige een aai over de bol geven. Toen alle ooms en tantes rustig waren konden we bij kleintjes en mama kijken. Wat een apart gezicht, zulke kleine wezentjes hadden we nog nooit gezien. De oogjes nog helemaal dicht en met nog hele korte haartjes leek het eerlijk gezegd nog niet op een hond, maar dat zal snel veranderen. Moeders was heel rustig, maar was toch druk met het voeden van de baby's. Het was een komen en gaan van pups die even wilde drinken, om daarna voldaan om te rollen en direct in slaap te vallen, wat schattig! Onder het genot van beschuit met roze en blauwe muisjes en een kop koffie het hele bevallings verhaal aangehoord van de fokker.

Voordat we weer afscheid namen nog een hoop foto's gemaakt van het gezelschap in de bak, iets om niet gauw te vergeten.

Ook de week erna, de tweede week na de geboorte, zijn we wezen kijken. Wat een groot verschil met het eerste bezoek! Wat groeien ze snel! De pups hebben blauwe en rode stippen op hun vacht, om ze uit elkaar te kunnen houden. Doordat er begin 2017, wanneer ze ongeveer 6 a 7 weken oud zijn, een gedrag specialist langskomt om het nest te bekijken, weten we nog niet welke van de blauw stippige hondjes die van ons wordt. Positieve hieraan is dat we van alle hondjes genoeg foto's maken!

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky

honden foto van Baasje van Spaiky

Wat schattig! 

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Spannende tijd! Vandaag alle honden spullen gekocht. Wat een keuze. Eerst bij de Hoodie XL in Waddinxveen, waar we heel goed geholpen zijn en waarbij we 2 halsbandjes mee kregen omdat ook de winkel medewerker niet wist hoe groot deze ongeveer zou moeten zijn. Hier ook o.a. de bench en voederbakken gekocht.

 

Hierna even verderop naar de Brokken & Zo in Gouda voor de rest. Noggg veeeel meer keuze. Gelukkig hoefde hier alleen nog wat speeltjes te halen en dat is aardig gelukt. Laat de kleine maar komen!

 

Komende zaterdag gaan we voor de laatste keer bij de fokker kijken, dus dan komen er ook weer nieuwe foto's ;) Dan even een weekje naar Lapland voor een paar husky tochten en de dag nadat we daarvan terugkeren gaan we Jax halen :)

 

Denken jullie dat we Jax gewoon op schoot kunnen houden tijdens zn ritje naar huis (uurtje rijden) of raden jullie iets anders aan?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wat leuk!!  en wat een schatje!

Ik ga zeker volgen, wij krijgen in februari onze golden pup dus zit helemaal in de zelfde sfeer haha

Wij moeten ook dit een uur rijden en ook van plan gewoon op schoot te nemen. Van te voren proberen plasje te laten doen en misschien spelen als hij dat nog niet heeft gedaan zodat hij hopelijk lekker slaapt in de auto 

honden page profiel --

honden foto van -

Op schoot nemen heb ik hier wel gedaan ja, maar neem wel een kleedje op schoot want het kan zijn dat hij moet spugen.

 

Het fijnst is als degene met de pup op schoot achterin zit, dan heeft de pup wat meer ruimte. Als je hem voorin op schoot neemt heeft hij een klein zitoppervlak. Gaat ook prima, maar op de achterbank vond ik zelf handiger. 

honden page profiel --

honden foto van -

 

Zie? Best wel krapjes. Onze andere hond zat achterin en voor de rust hadden we besloten pupmans voorin te nemen, maar achterin vond ik achteraf gezien toch handiger. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Spannend nu het zo dichtbij komt!

 

Ik heb Lynn ook op schoot genomen toen wij haar ophaalden. Inderdaad een doekje eronder tegen eventuele ongelukjes  Ze heeft toen bijna anderhalf uur geslapen haha!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Wat een schatje

ik volg graag!

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zo een lieverdje 

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Goed om te lezen! Dan gaan we ook voor op schoot, achterin en met een kleedje :)

 

Waar ik, nu we toch bezig zijn, ook wel benieuwd naar ben is wat jullie bench ervaring is. Was dit voor jullie Golden uberhaupt nodig en hoelang heb je hem dan gebruikt.
Mijn inschatting is om hem daar zo kort als mogelijk in te laten als we even (niet langer dan 3/4 uur) weg zijn en 's nachts. Dan na een tijdje kijken of er niks gesloopt etc wordt en dan lekker de bench op te ruimen.

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

" Wat leuk!!  en wat een schatje!
Ik ga zeker volgen, wij krijgen in februari onze golden pup dus zit helemaal in de zelfde sfeer haha
Wij moeten ook dit een uur rijden en ook van plan gewoon op schoot te nemen. Van te voren proberen plasje te laten doen en misschien spelen als hij dat nog niet heeft gedaan zodat hij hopelijk lekker slaapt in de auto  "

Leuk!! Ook jullie eerste pup? De laatste weken duren wel lang hoor kan ik je alvast vertellen ;)

honden page profiel --

honden foto van -

" Goed om te lezen! Dan gaan we ook voor op schoot, achterin en met een kleedje :-)
 
Waar ik, nu we toch bezig zijn, ook wel benieuwd naar ben is wat jullie bench ervaring is. Was dit voor jullie Golden uberhaupt nodig en hoelang heb je hem dan gebruikt.Mijn inschatting is om hem daar zo kort als mogelijk in te laten als we even (niet langer dan 3/4 uur) weg zijn en 's nachts. Dan na een tijdje kijken of er niks gesloopt etc wordt en dan lekker de bench op te ruimen. "

Bij mijn eerste Golden totaal niet nodig gehad. Zij ging wel de eerste week in een hokje naast ons bed in de nacht, daarna heeft ze geloof ik 2 weken in het halletje geslapen en vanaf toen gewoon los in de woonkamer. Totaal geen slopertje en erg voorzichtig. Máár van zusjes uit dat nest weet ik wel dat ze stukken uit de deur en trap hebben gesloopt, mijn pup was degene met de meeste behoefte aan uitdaging en die heeft ze ook gekregen (aangepast aan haar leeftijd uiteraard). De andere pups werd niet zoveel mee gedaan en die werden na verloop van tijd dus slopers.

 

Mijn tweede heeft wel een poos in een ren gezeten (groter dan een bench), omdat hij zijn rust niet nam uit zichzelf en allerlei capriolen uithaalde zoals in de vensterbank of op tafel klimmen terwijl hij 9 weken was. Dat soort fratsen. Hij is deels werklijn en dat merk je heel erg aan de manier waarop prikkels binnenkomen, daar heb ik echt even een goede balans in moeten zoeken voordat hij los in de woonkamer kon slapen. 

 

Het ligt dus denk ik heel erg aan de pup, aan de samenstelling van het gezin etc. Op latere leeftijd kan een puber ook weer gaan slopen als hij dat daarvoor nooit gedaan heeft. Overigens moet je niet de eerste weken je pup 3/4 uur alleen laten, dat moet je heel rustig opbouwen.

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

" Bij mijn eerste Golden totaal niet nodig gehad. Zij ging wel de eerste week in een hokje naast ons bed in de nacht, daarna heeft ze geloof ik 2 weken in het halletje geslapen en vanaf toen gewoon los in de woonkamer. Totaal geen slopertje en erg voorzichtig. Máár van zusjes uit dat nest weet ik wel dat ze stukken uit de deur en trap hebben gesloopt, mijn pup was degene met de meeste behoefte aan uitdaging en die heeft ze ook gekregen (aangepast aan haar leeftijd uiteraard). De andere pups werd niet zoveel mee gedaan en die werden na verloop van tijd dus slopers.
 
Mijn tweede heeft wel een poos in een ren gezeten (groter dan een bench), omdat hij zijn rust niet nam uit zichzelf en allerlei capriolen uithaalde zoals in de vensterbank of op tafel klimmen terwijl hij 9 weken was. Dat soort fratsen. Hij is deels werklijn en dat merk je heel erg aan de manier waarop prikkels binnenkomen, daar heb ik echt even een goede balans in moeten zoeken voordat hij los in de woonkamer kon slapen. 
 
Het ligt dus denk ik heel erg aan de pup, aan de samenstelling van het gezin etc. Op latere leeftijd kan een puber ook weer gaan slopen als hij dat daarvoor nooit gedaan heeft. Overigens moet je niet de eerste weken je pup 3/4 uur alleen laten, dat moet je heel rustig opbouwen. "

De eerste weken hebben we gepland dat er altijd wel iemand in huis is. Dus dan kunnen we beginnen om het langzaam op te bouwen zodat ie naar verloop van tijd wel wat langer alleen zou kunnen zijn.

Omdat je aangeeft dat je tweede pup deels werklijn was, klopt het dan dat je eerste showlijn was? Dat is die van ons ook.

Ja dat het inderdaad aan de pup ligt en z'n dagelijkse uitdaging ligt ben ik ook wel achter, dus we gaan het gewoon zien :)


Op de kamer slapen eerste dagen/week kom ik ook steeds vaker tegen. Hier uit de buurt hoor ik alleen verhalen dat als ie eenmaal op de slaapkamer gelegen heeft je hem er niet meer uit krijgt 's nachts, maar dat lijkt dus wel mee te vallen als je het stapje voor stapje doet :)
Ben je er dan 's nachts ook uit gegaan voor een plasje om de 2/3 uur ofzo? Of wanneer ze ging piepen?

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

" De eerste weken hebben we gepland dat er altijd wel iemand in huis is. Dus dan kunnen we beginnen om het langzaam op te bouwen zodat ie naar verloop van tijd wel wat langer alleen zou kunnen zijn.
Omdat je aangeeft dat je tweede pup deels werklijn was, klopt het dan dat je eerste showlijn was? Dat is die van ons ook.Ja dat het inderdaad aan de pup ligt en z'n dagelijkse uitdaging ligt ben ik ook wel achter, dus we gaan het gewoon zien :-)
Op de kamer slapen eerste dagen/week kom ik ook steeds vaker tegen. Hier uit de buurt hoor ik alleen verhalen dat als ie eenmaal op de slaapkamer gelegen heeft je hem er niet meer uit krijgt 's nachts, maar dat lijkt dus wel mee te vallen als je het stapje voor stapje doet :-)Ben je er dan 's nachts ook uit gegaan voor een plasje om de 2/3 uur ofzo? Of wanneer ze ging piepen? "

Helemaal super! Ik dacht ik zeg het maar even, er zijn best veel mensen die denken dat een pupje meteen een uur alleen kan zijn.

 

Dat klopt :) Dit zijn mijn banjers, links is Ronin (10 maanden) en rechts Aiko (2 jaar).

Ook met Aiko wordt dus gewerkt, jacht en speuren.

 

De ervaring dat het lastig was om een pup die in de slaapkamer heeft geslapen naar de woonkamer te krijgen heb ik niet. Met allebei ging dat eigenlijk wel soepel, ik merkte gewoon na een poosje dat ze er aan toe waren. Maar dat neemt niet weg dat als de deur open zou staan dat ze dan allebei in de slaapkamer zouden komen liggen. Maar als je naast je bed houden niet fijn vindt kun je natuurlijk ook de eerste nachten in de woonkamer op een matras naast je pup slapen. En dan steeds een beetje verder naar de slaapkamer bewegen. Zo is je pup niet meteen alleen in een nieuwe omgeving en je merkt het makkelijk als hij eruit moet voor een plasje. Met Aiko ben ik alleen de eerste 3 dagen eruit gegaan, daarna sliep ze door tot een uur of 6/half 7. Dan ging ze even gauw plassen, eten en dan mocht ze nog even bij mij in bed een uurtje slapen. Maar zij was ook wel echt een voorbeeldige pup hoor, ik mag me echt in mijn handen knijpen dat ik zo'n pup heb gehad als eerste eigen hond. Met Ronin heb ik wel een maand elke nacht eruit gemoeten omdat hij moest.

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Vanmiddag weer wezen kijken. We kwamen binnen net nadat de pups even in de sneeuw gespeeld hadden, dus niet iedereen was even actief 

Laatste dingetjes met de fokker doorgesproken en na een kort slaapje van alle pups toch nog even de 'ren' in. Alles kwam toen weer tot leven, dus nog even voor de laatste keer van alle pups bij elkaar genoten en daarna Jax gevraagd om voor volgende week z'n koffertje klaar te hebben staan 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Ohh geweldig 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Mooi lieverdje 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Wat een knap koppie

honden page profiel Esmé & Shadow Esmé & Shadow

honden foto van Esmé & Shadow

ohh smelt, wilt ook weer een kleine golden

honden page profiel JaxJax

honden foto van Jax

Hij is thuis hoor!

Vanochtend vroeg richting de fokker om de laatst overgebleven pup van het nest op te gaan halen. Jax was al een stukker zekerder van z'n zaak dan vorige week, waar hij nog wat afwachtend was. Nu was hij lekker met z'n tantes aan het stoeien en ravotten :)

 

Even later ging hij nog even bij z'n mamsie liggen:

Hele fijne laatste uitleg van de fokker gekregen (From the Golden Future) en nadat we al het voer, voerbak en de 2 puppie pakketten naar de auto gesleept hadden was het tijd om afscheid te nemen van z'n mama's. 

 

Net voordat we zouden vertrekken zag je hem al een beetje slaperig worden, dus dat leek de goeie kant op te gaan voor de terugrit. Tot 5 kilometer voordat we thuis waren heeft Jax dan ook braaf liggen pitten en als beloning dachten we eraan om hem een snoepje aan te bieden als beloning, mocht ie die willen. Hij rook er even aan en begon toen met het opborrelen van z'n ontbijt. Gelukkig hadden we een handdoek mee voor een ongelukje als dit, waar hij even moest braken.

 

Eenmaal thuis op de mat bij de voordeur afgeleverd bleef hij verstijfd staan. Wat piepen en trillen, waarna hij na een tijdje maar in de gang ging liggen. Heel voorzichting en rustig is hij toen met ons samen wat verder de kamer in gelopen, waarna hij na een paar minuten in een diepe slaap viel:

 

Na z'n slaapje lekker even de tuin in geweest, direct netjes z'n behoefte gedaan, maar daarna wat onwennig zitten bibberen in de kou. Lekker weer naar binnen!

 

Hij werd met de minuut losser en liet al wat zelfverzekerder door de kamer, achter me aan. Nog even gespeeld en hem kennis laten maken met z'n bench. Dit ging heel goed en de koekjes die de fokker mee had gegeven hadden precies het goede effect. Steeds een beetje verder en op het laatst zat hij lekker met z'n speeltjes in de bench te spelen :) Na het spelen nog even naar buiten en toen was Jaxie los haha, lekker spelen en rennen EN netjes een plasje gedaan :)

 

Daarna rustig naar binnen en hem even met rust gelaten. Even piepen, maar daarna lekker z'n lange knuffel naar z'n bench gesleept en ermee in slaap gevallen:

Heerlijk ventje 

 

Afsluiten met een vraagje na deze spannende dag: Als het tijd is voor z'n voer, is het dan goed om de pup om die tijd direct wakker te maken, ook als ie net lekker ligt of is een 3 kwartier/uur laten voeren geen probleem?

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^