Rode verkleuringen bij ogen en poten Golden Retriever.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De Golden Retriever van een vriendin heeft sinds kort rode
verkleuringen om zijn ogen en bij de poten. De dierenarts heeft de roodheid van de ogen behandeld met oogzalf, maar de roodheid is alleen maar erger geworden. Eerst was de verkleuring bij 1 oog, nu bij beide en is nu ook bij de poten te zien.
Sam schijnt er geen erge last van te hebben, maar de
verkleuringen zijn opvallend. Nu schijnen Golden Retrievers, Labradors en bepaalde terriers vaker last te hebben met de opname van koper via de voeding en het schijnt zelfs voor te komen, dat koper ophoopt in de lever en de hond daar ziek van kan worden.
Sam is erg gevoelig en geeft ook geregeld over. Voor mij is het nieuw, maar omdat de dierenartsen ook niet echt weten, wat ze moeten doen, geven ze oogzalf!Heeft iemand hier ervaring mee of heeft zelf Golden Retrievers, die hier last van hebben? Sam eet kvv van Darf en het kopergehalte van Darf is 0,06 mg, terwijl dat bij bv RC brokken veel hoger ligt! Kan iemand Sam helpen?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hmm de rode verkleuring herken ik wel bij Aiko, maar om de ogen ken ik het niet. Zij heeft het alleen bij haar bek, onder haar pootjes en bij haar vulva. Precies de plekken waar speeksel komt. Ik heb vaker gehoord dat witte honden daar last van kunnen krijgen, niet door koper maar doordat er in speeksel bepaalde bacteriën zitten die de vacht rossig maken. Anders kleurige honden kunnen dat natuurlijk ook hebben, maar daar valt het dan niet op. 

 

Alleen rond de ogen likt hij natuurlijk niet haha. Heb je er misschien een foto van? 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Dikwijls een allergie voor iets.

Allergie testen laten doen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Sam heeft verschillende allergie-testen ondergaan en daarom is het baasje uiteindelijk ook bij de kvv van Darf uitgekomen. Ze zijn bij tig dierenartsen geweest, die niets konden betekenen. Via internet zag ik de site van Biomentor dierenkliniek in Valkenburg a/d Geul en ze zijn 2 keer daar geweest en deze dierenarts heeft Sam geholpen. Hij is een holistisch dierenarts en zijn partner een Japanse, die met kruiden ed. werkt.  De verkleuringen zijn pas de laatste weken ontstaan. Biomentor is voor hen niet naast de deur, vandaar dat ze met deze aandoening, weer bij hun vorige dierenarts geweest zijn en deze schreef de oogzalf dus voor. Ik zal om een foto vragen, misschien dat het dan duidelijker is. 

 

 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Omdat ik altijd veel las dat mensen hun hond zeewierpoeder geven, dat krijgt sam niet toch?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Rode verkleuringen rondom ogen en poten (afhankelijk van de plek) bij een golden hebben vaak te maken met een interne verstoring. Het koperverhaal is niet aan de orde wat de verse voeding betreft of specifiek DARF. Dat probleem zie je vaker bij te hoge gehaltes in brokvoeding. Aangezien je schrijft dat deze golden erg gevoelig is en af en toe overgeeft, zou ik aanraden om tijdelijk te elimineren (Alroda Puur van DARF is daar bijzonder geschikt voor). De enkelvoudige diersoorten worden vaak beter verdragen en je kunt beter bepalen waar wel en niet goed op wordt gereageerd. Oogzalf voor dit soort verschijnselen is idioot. Ze zou een holistisch dierenarts kunnen benaderen, om hem door te laten meten en van daaruit gericht handelen. Mocht je een nuttig adres willen, dan kun je me PB'en.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Brenda, Sam krijgt geen zeewier. Goldendelerious, ik heb het baasje van Sam net gebeld en haar jouw reactie voorgelezen. Er is gelukkig een verkooppunt van Darf in de buurt en ze gaat ze nu vanavond nog bellen. Sam is, zoals ik ook aangaf in een vorige reactie, 2 keer bij de holistisch dierenarts Biomentor geweest en hij knapt echt op. Hij kreeg 10% pancreas-kvv bij zijn normale portie kvv. En kruiden voor de ingewanden, samengesteld door zijn Japanse echtgenote. Daar hij ineens rode ogen en poten had, is ze naar haar vaste dierenarts geweest en deze gaf een oogzalf. Het baasje woont in Venlo, net als ikzelf en Biomentor woont in het zuiden, in Valkenburg. Ze gaat geheid nu weer naar Biomentor. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Brenda, Sam krijgt geen zeewier. Goldendelerious, ik heb het baasje van Sam net gebeld en haar jouw reactie voorgelezen. Er is gelukkig een verkooppunt van Darf in de buurt en ze gaat ze nu vanavond nog bellen. Sam is, zoals ik ook aangaf in een vorige reactie, 2 keer bij de holistisch dierenarts Biomentor geweest en hij knapt echt op. Hij kreeg 10% pancreas-kvv bij zijn normale portie kvv. En kruiden voor de ingewanden, samengesteld door zijn Japanse echtgenote. Daar hij ineens rode ogen en poten had, is ze naar haar vaste dierenarts geweest en deze gaf een oogzalf. Het baasje woont in Venlo, net als ikzelf en Biomentor woont in het zuiden, in Valkenburg. Ze gaat geheid nu weer naar Biomentor.  "

Daar las ik overheen met mijn moeilijke apparaat.
Ja, ik zou nog even teruggaan. En zeker iets met de voeding doen. Als deze hond normaal gesproken geen EPI heeft, zou ze de pancreas af kunnen bouwen naar 3-4 x per week. O.a. dat zou ik bespreken met holist.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vanmiddag zie ik Sam. De Ropadog Puur is besteld. Het baasje doet alles voor haar vent. Ze wil Sam deze dagen niet te veel belasten, omdat hij ook erg angstig is voor vuurwerk en daar kruiden van Biomentor voor krijgt. Sam wordt al zijn hele leven belast met behandelingen, veel dierenartsbezoeken, injecties, ander voer, die allemaal niets geholpen hebben. Totdat Sam door deze holist werd behandeld. Toen ik de site bekeek en deze mij meteen aansprak, liet ik het baasje zijn werkwijze zien. Ze maakte meteen een afspraak. De werkwijze van de "gewone" dierenartsen bestaat er meestal alleen uit, het symptoom te onderdrukken. Daar ben ik al jaren achter. Sam is een prachtige reu, vriendelijk en heel sociaal. Ik hoop dat hij spoedig helemaal beter is. 

 

 

Volgende forumvraag: Schildklierproblemen door kvv.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^