Mensen die hun hond te hard aanpakken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Mensen hebben alleen veel verschillende ideeën van wat wel en niet goed is. Er is natuurlijk een grens, als iemand de hond echt pijn zou doen zou ik wel reageren. Al zal het niks helpen.

Ik heb zelf namelijk ook al genoeg commentaar gehad van wildvreemden, in de korte tijd dat ik java heb. Zo zou ik geen rustig moeten zeggen want dat begrijpt ze niet. Zo zou ik geen laag hoeven zeggen als ze springt, omdat ze toch klein is. Of ik zou haar niet tegen moeten houden als zij uit zichzelf naar vreemden rent, omdat ze anders niet zou socialiseren. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Corrigeren gebeurt vrijwel altijd om de fouten van de baas te herstellen. Het hangt in ieder geval zeker niet af van het caliber van je hond, maar meer van de intelligentie van de eigenaar. Zorg dat je gedrag voor bent. Zorg er voor dat ongewenst gedrag niet voorkomt."

of je kunt opvoeden zonder te corrigeren hangt af van a. je hond en b. wat je ermee wil

intelligentie van de eigenaar speelt daarbij geen rol. dat speelt pas een rol bij het al dan niet effectief kunnen uitvoeren van die correctie

 

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Schijnbaar leeft dit toch onder de mensen, voelde me af en toe een bemoeial maar schijnbaar doen meer mensen dit. Vandaag weer een oude bekende gezien met haar 2 honden, tot mijn verbazing hebben haar honden nu een schokband om, voor haar eigen gemoedsrust omdat ze dan beter te bereiken zijn:-( Als ik dat zie ben ik alleen maar trots op wat ik met laika bereikt heb, ok het duurde wat langer maar nu ze bijna 3 is luistert ze geweldig, zonder dwang en zonder fysieke correcties. En dat voor mijn 2e hond. Ben super trots op ons.

 

honden page profiel bassiebassie

" of je kunt opvoeden zonder te corrigeren hangt af van a. je hond en b. wat je ermee wil

intelligentie van de eigenaar speelt daarbij geen rol. dat speelt pas een rol bij het al dan niet effectief kunnen uitvoeren van die correctie

 

  "

 


Ik ben heel benieuwd naar het percentage echt effectief uitgevoerde correcties. Ik ben bang dat dat veel minder dan 1% is. Kijk maar om je heen buiten. Hoevaak wordt er gecorrigeerd en hoe vaak stopt de hond dan ook echt met het gedrag. Niet op dat moment alleen, maar voor altijd. Vrijwel nooit! Waarom zou je dan corrigeren als het zo weinig effectief is? En dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat effectief corrigeren gewoon heel erg moeilijk is.

Verder ben ik het niet met je eens dat het van de hond afhangt. Je kunt iedere hond op een positieve manier iets aanleren.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo 3 doggies

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Mijn pup krijgt ook wel een een "ruk" hij vliegt niet door de lucht hij voelt alleen de halsband bewegen en hij loopt verder. Ik weet niet of je dat ene agresieve manier vind hahaha

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Schijnbaar leeft dit toch onder de mensen, voelde me af en toe een bemoeial maar schijnbaar doen meer mensen dit. Vandaag weer een oude bekende gezien met haar 2 honden, tot mijn verbazing hebben haar honden nu een schokband om, voor haar eigen gemoedsrust omdat ze dan beter te bereiken zijn:-( Als ik dat zie ben ik alleen maar trots op wat ik met laika bereikt heb, ok het duurde wat langer maar nu ze bijna 3 is luistert ze geweldig, zonder dwang en zonder fysieke correcties. En dat voor mijn 2e hond. Ben super trots op ons.
  "

 Dat is ook iets om hartstikke trots op te zijn!

 

Maar dat zegt niets over de hond van een ander of überhaupt de ander. Iedere persoon en iedere hond zijn anders, er wordt uiteindelijk (in het meest gunstige geval) iets gevonden wat bij beide past en effectief is. Er bestaat niet zoiets als één juiste richting. En dat is ook wat het zo interessant maakt toch 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Schijnbaar leeft dit toch onder de mensen, voelde me af en toe een bemoeial maar schijnbaar doen meer mensen dit. Vandaag weer een oude bekende gezien met haar 2 honden, tot mijn verbazing hebben haar honden nu een schokband om, voor haar eigen gemoedsrust omdat ze dan beter te bereiken zijn:-( Als ik dat zie ben ik alleen maar trots op wat ik met laika bereikt heb, ok het duurde wat langer maar nu ze bijna 3 is luistert ze geweldig, zonder dwang en zonder fysieke correcties. En dat voor mijn 2e hond. Ben super trots op ons.
  "

 Oh, wat naar om te zien dan!

 

Wees zeker maar trots op je zelf

 

Persoonlijk vind ik de band die je met je hond hebt, het aller belangrijkste. Belangrijker dan altijd luisteren.

 

Goed luisteren komt sowieso pas echt helemaal, als ze volwassen zijn, de leeftijd die Laika heeft. Dan is er genoeg rust en stabilitiet in dat koppie om open te staan.

 

Jonge honden en pups zijn gewoon zo snel afgeleid.

Je kan idd met dwang gaan werken, de enige rede dat je hond dan goed luistert is voor angst voor de correctie.

 

Onze honden, durven zich zelf te zijn, afgeleid te raken en een keer je niet horen. Het vertrouwen, dat wij er voor ze zijn.

Daar gaat hem om

 

Anoniem (Gast)

 Natuurlijk stopt het niet in 1 keer! dat is toch in de hele opvoeding zo. Een hond moet leren. Mijn honden zijn jong. Ik gebruik ook correcties en ik kan mijn honden vrijwel overal laten loslopen, Zo kunnen ze bakken met energie kwijt en daar ben ik heel blij mee. Ik weet zeker dat als ik niet met correcties had gewerkt en alleen maar positief had opgevoed, dat een heel ander verhaal zou zijn. Ik ben gruwelijk consequent en daardoor kan ik de honden veel vrijheid geven en veel met ze ondernemen. Dat is wat ik wil, veel vrijheid en zekerheid dat ze perfect luisteren in gevaarlijke situaties. Daar krijg ik comentaar op van: ach laat die honden nou gewoon, van mensen die hun hond totaal niet opvoeden, waar ik dan weer last van heb, onder het mom van positief opvoeden en het tere hondenzieltje. Voordat ik hier iedereen over me heen krijg, dat geldt niet voor iedereen. Maar het wordt gebruikt als vrijbrief voor heel veel mensen en er zijn mensen die hun hond niet meer durfen corrigeren vanwege die positieve opvoedcultuur.  Iedereen moet weten hoe hij/zij zijn hond opvoed maar laat mij dat dan ook op mijn manier doen, zonder commentaar te geven. Corrigeren is niet gelijk dierenmishandeling!

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

"  Natuurlijk stopt het niet in 1 keer! dat is toch in de hele opvoeding zo. Een hond moet leren. Mijn honden zijn jong. Ik gebruik ook correcties en ik kan mijn honden vrijwel overal laten loslopen, Zo kunnen ze bakken met energie kwijt en daar ben ik heel blij mee. Ik weet zeker dat als ik niet met correcties had gewerkt en alleen maar positief had opgevoed, dat een heel ander verhaal zou zijn. Ik ben gruwelijk consequent en daardoor kan ik de honden veel vrijheid geven en veel met ze ondernemen. Dat is wat ik wil, veel vrijheid en zekerheid dat ze perfect luisteren in gevaarlijke situaties. Daar krijg ik comentaar op van: ach laat die honden nou gewoon, van mensen die hun hond totaal niet opvoeden, waar ik dan weer last van heb, onder het mom van positief opvoeden en het tere hondenzieltje. Voordat ik hier iedereen over me heen krijg, dat geldt niet voor iedereen. Maar het wordt gebruikt als vrijbrief voor heel veel mensen en er zijn mensen die hun hond niet meer durfen corrigeren vanwege die positieve opvoedcultuur.  Iedereen moet weten hoe hij/zij zijn hond opvoed maar laat mij dat dan ook op mijn manier doen, zonder commentaar te geven. Corrigeren is niet gelijk dierenmishandeling! "

 


Oke, niet in een keer dan, maar in 2 keer, 3 keer? Vrijwel nooit. Het moet in ieder geval minder worden. Anders is het geen correctie. Het grote probleem is dat het lijkt alsof het werkt omdat de hond op dat moment even stopt. Maar dan is het niet meer dan een afleiding. Niets meer en niets minder. De dag daarna doen ze het gewoon weer. Geen correctie dus.

Ik ben gruwelijk niet consequent, ik corrigeer niet en de honden luisteren prima. Geen enkel probleem mee. Ze kunnen ook op heel veel plekke los lopen. Ik ben namelijk een waanzinnig goede band met mijn honden. En daarom doen ze precies wat ik wil, wanneer ik dat wil en met heel veel plezier. Mijn honden hebben geen teer zieltje en zouden misschien heel goed tegen een correctie kunnen. Maar waarom zou ik dat doen als het niet nodig is? Ik denk gewoon vooraf na over wat ik van mijn honden wil en ga daarmee aan de slag. Niks vrijbrief, gewoon opvoeden. Laten weten aan de honden wat ik van ze verwacht. En als ik verwachtingen heb dan laat ik dat ook aan de honden weten. Ze hebben een heleboel keuzes die ze zelf kunnen maken.

Het probleem is meestal dat mensen niet meer willen nadenken. Geen tijd meer willen steken in de opvoeding. Opvoeding is niet een ander woord voor corrigeren. Opvoeden is vooral duidelijk maken hoe je wilt dat je hond zich gedraagt. ALs je hond dus iets doet wat je niet wilt dan is je opvoeding of niet gelukt of nog niet af. Dat zijn jouw tekortkomingen als baas en niet van de hond. Dan is er gewoon werk aan de winkel!

Anoniem (Gast)

Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.

Hoe doe jij dat? 

Anoniem (Gast)

Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.

Hoe doe jij dat? 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.
Hoe doe jij dat?  "

 Ik zeg de naam en geef een beloning.

 

Ik noem dit geen correctie omdat ik op een gewone manier haar aandacht vraag, ze komt naar me toe en ik beloon.

 

Bij mij betekent naam noemen komen.  Dat heb ik al geoefend vanaf de pup bij me is.  Naam is altijd positief op een normale, vriendelijke toon.

Wil ik dat ze iets niet doen, zeg ik "neen" en daarna de naam op een vrolijke toon.  D.w.z. dat ik de hond heb duidelijk gemaakt dat "neen" + naam wil zeggen : "stop met wat je aan het doen bent en kom naar me toe".

 

Een stemcorrectie noem ik de hond roepen met stemverheffing : "MAX!  NEEN!" en dikwijls volgt er nog een "kom hier!" of een ruk aan de lijn als hij los, wat dan een lichamelijke correctie is in mijn ogen.

honden page profiel bassiebassie

" Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.

Hoe doe jij dat?  "

 

Mooi voorbeeld van hoe ik het echt niet zou doen. Je hebt je hond niet eerst geleerd wat je van hem verwacht en gaat dan corrigeren. Niet mijn ding. Dit was dus precies wat ik bedoel met niet vooraf nadenken. Je gaat dan pas nadenken en iets doen op het moment dat je het nodig hebt.

Wat wil IK dat mijn hond doet als er een hond aankomt? Naar mij toe komen. Ik leer mijn hond dus van pup af aan dat hij niet naar elke hond toe hoeft te gaan door zodra hij een hond ziet een heleboel voertjes te geven. Zo worden de honden heel erg leuk, maar wel bij mij. Heel af en toe als we een hond tegenkomen die we dagelijks tegenkomen en waar hij echt mee overweg moet kunnen dan geef ik nog steeds voertjes, maar dan zeg ik "ga maar spelen" en dan laat ik hem spelen. Als je dit zo aanleert gaan ze zodra ze een andere hond zien naar jou kijken. Dan kan ik aangeven of ze wel of niet mogen. Ik heb dus alle controle.

Daarnaast ga ik met een pup vooral leuke dingen doen tijdens het wandelen. Dus hersenwerk en "behendigheid". Dus laten zoeken en ook over boomstammen klimmen, springen en onderdoor kruipen. Zo zijn ze ook veel meer gefocust op mij en krijg ik een hele goede band met mijn honden. Uitlaten is een werkwoord! Je zult aan de slag moeten, het gaat niet vanzelf.

honden page profiel KhyraKhyra 3 doggies

honden foto van Khyra

" Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.
Hoe doe jij dat?  "

 Misschien moet je eens nadenken over het doen van een goede crusus met je honden die moet positief belonen werkt,

 

Die kunnen heel goed uitleggen hoe je je honden goed kan opvoeden zonder te hoeven corrigeren dus op een positieve manieren het is ook nog is heel leuk voor jou en je honden.

Anoniem (Gast)

Maar nou begrijp ik het even niet. Ik heb mijn hond geleerdniet naar andere honden te gaan door te belonen als ze dat niet doen en boos te worden alsze hetwel doen ( niet op het moment dat ze terug komen, voor de duidelijkheid) Jij hebt je hond nooit geleerd dat het niet mag en toch vraagt de hond toestemming. Hoe kan dat? Hoe weet hij het verschil tussen goed en fout. Wat ik ook mis is het probleem van zelfbelonend gedrag. Ik ben vanaf het begin heel streng geweest op het voorkomen van jagen op eenden omdat dat zelfbelonend gedrag is, helemaal als ze er eenmaal 1 zou hebben gevangen. Daar kan ik met nog geen1000 snoepjes tegenop 

Anoniem (Gast)

En tenslotte, ik krijg een beetje het idee dat jij denkt dat ik niks met de honden doe of er geen energie in wil steken. Maar ik train heel veel met de honden, niet op een vereniging maar gewoon op een veld. Dan zijn ze super gefocust, maar natuurlijk zijn er ook momenten tussendoordat ze afgeleid zijn. Dat isnu juist zo`n moment dat je niet de allerleukste bent, net zoals je dat niet de hele wandeling bent. En dan?.. Ik kan wel een heel aantal dingen bedenken die leuker zouden zijn dan ik. Een kat bijvoorbeeld of een loopse teef of een lekker onherkenbaar stuk eten of een passant die de hond roept enz

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zou echt eerlijk niet weten hoe ik zou moeten opvoeden zonder te corrigeren. En even voor de duidelijkheid, dat ik corrigeer betekent niet dat ik geen tijd in de opvoeding wil steken en niet nadenk over hoe ik mijn honden iets kan leren. Mijn opvoeding bestaat uit meerdere kanten, namelijk corrigeren, belonen en samenwerken. Even een voorbeeld om voor mij duidelijk te krijgen hoe jij het doet. Stel mijn hond moet leren niet naar andere honden te rennen. Ik loop met mijn hond en als hij aanstalten maakt om weg te rennen geef ik een correctie met mijn stem.
Hoe doe jij dat?  "

 Je pup haat aan een stoel poot knagen, je roept hem en daagt hem uit met een speeltje, of roept hem en geeft iets te knagen. Zo corrigeer je niet, je laat zien wat je wel wilt.

 

Met het niet naar alle honden toegaan, begin je uiteraard van af pups af aan.

 

Met een pup ga je samen buiten aan de slag, leuke dingen doen.

Zo ben jij echt super leuk om aan dacht aan te geven.

Komt er een vreemde hond aan, ga je door met erg leuk zijn.

 

 

Zo leer je je hond, dat er honden om je heen zijn en zo leer je niet op alle honden af te gaan.

Zie je een hond die je kent, of weet dat hij goed met pups is, laat je je hond naar de hond toe gaan: toe maar.

Dit wordt aangeleerd gedrag, zonder te corrigeren.

 

Wij leren onze pup meestal zelf aan, op alles af te gaan, want ze moeten socialiseren.

 

Springt je hond tegen mensen op, leer je hem zitten, als er mensen komen. Dat beloon je.

Goed gedrag belonen en vragen wat je wel wilt van je hond.

 

 

(Goh, van wie zou ik nou les hebben)

 

 

Gast (Gast)

Allemaal heel leuk en makkelijk als je de hond van pup af aan heb maar een hond die je als gerplaatser van 3 krijg of zoals ik met 8 maanden en dan al zo vaak tot hechtingen aan toe gegrepen door andere honden dat de hond vanaf dag één al iedere hond wil aanblaffen en er constant vandoor wil om een hond die terug blaft te vermoorden. Puur verpest dus door andere honden bij de vorige eigenaar.

Dit is 6 maanden later bij mij 100% goed gekomen met correcties en inderdaad stroomband op laagste stand op verdere afstand (twee keer hoeven te gebruiken) en verder heel erg veel beloning en clickeren. Ik raad het nooit aan een stroomband te gebruiken maar bij deze hond en na jaren ervaring wel ingezet en zeer goed geholpen. Wat andere hiervan dachten maakte en maakt me geen drol uit. Deze hond is van een moordmachine (keel grijpen en schudden, niet meer los krijgen alles uit angst en zelfs een keer een andere hond slagaderlijkebloeding Gebeten gelukkig net overleeft) met dagelijks veel werk, en ja met twee keer stroom om op afstand ook te kunnen corrigeren omdat hij honden nergeerde tot het punt ze op een meter was. Nu geen problemen meer, hond speeld iedere dag in losloopgebied en heeft het vertrouwen in honden weer terug, als er een hond hem corrigeert loopt hij nu weg en gaat verder spelen.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Maar nou begrijp ik het even niet. Ik heb mijn hond geleerdniet naar andere honden te gaan door te belonen als ze dat niet doen en boos te worden alsze hetwel doen ( niet op het moment dat ze terug komen, voor de duidelijkheid) Jij hebt je hond nooit geleerd dat het niet mag en toch vraagt de hond toestemming. Hoe kan dat? Hoe weet hij het verschil tussen goed en fout. Wat ik ook mis is het probleem van zelfbelonend gedrag. Ik ben vanaf het begin heel streng geweest op het voorkomen van jagen op eenden omdat dat zelfbelonend gedrag is, helemaal als ze er eenmaal 1 zou hebben gevangen. Daar kan ik met nog geen1000 snoepjes tegenop  "

 


Nee dat klopt, mijn honden weten niet dat het niet mag. Maar ze gaan er gewoon niet naartoe omdat ik ze dat niet heb aangeleerd. Een hond betekent namelijk dat het bij mij leuk is en niet bij die hond. De hond vraagt toestemming omdat als hij een hond ziet hij eerst naar mij komt en dan vertel ik of hij mag. Dat is een kwestie van van pup af aan aanleren en niet eerst wachten tot hij gedrag vertoont wat je niet wil. Dat is wat jij doet. Je hond loopt naar een andere hond en jij wordt boos. Hoe groot is de kans dan dat die andere hond veeeeeeeeeel leuker is dan jij? 100%? Denk het wel.

En ook dat zelfbelonende gedrag is pas zelfbelonend als hij het al heeft uitgevoerd. ZO niet dan weet hij dat toch niet? Dus ook daar ben je weer veel te laat met daar over nadenken. Eerst wachten tot hij een eend heeft gepakt en dan pas nadenken hoe je het oplost. Waarom niet vooraf mee aan de slag gaan?

En wat heb je eraan om te gaan trainen op een afgelegen terrein? Waarom niet trainen met allerlei afleidingen? Dus bijvoorbeeld met allerlei leuke eendjes ernaast. Of wat voor afleiding dan ook. Uiteraard begin je daar niet mee, maar daar ga je naartoe werken. Wat heb je aan een hond die alleen maar luistert als er niets in de buurt gebeurt? Niets! Juist zoeken naar moeilijke situaties.

En niet de allerleukste tijdens een wandeling? Dan doe je echt wat verkeerd. IK ben zijn hele leven de allerleukste van de hele wereld.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Allemaal heel leuk en makkelijk als je de hond van pup af aan heb maar een hond die je als gerplaatser van 3 krijg of zoals ik met 8 maanden en dan al zo vaak tot hechtingen aan toe gegrepen door andere honden dat de hond vanaf dag één al iedere hond wil aanblaffen en er constant vandoor wil om een hond die terug blaft te vermoorden. Puur verpest dus door andere honden bij de vorige eigenaar.

Dit is 6 maanden later bij mij 100% goed gekomen met correcties en inderdaad stroomband op laagste stand op verdere afstand (twee keer hoeven te gebruiken) en verder heel erg veel beloning en clickeren. Ik raad het nooit aan een stroomband te gebruiken maar bij deze hond en na jaren ervaring wel ingezet en zeer goed geholpen. Wat andere hiervan dachten maakte en maakt me geen drol uit. Deze hond is van een moordmachine (keel grijpen en schudden, niet meer los krijgen alles uit angst en zelfs een keer een andere hond slagaderlijkebloeding Gebeten gelukkig net overleeft) met dagelijks veel werk, en ja met twee keer stroom om op afstand ook te kunnen corrigeren omdat hij honden nergeerde tot het punt ze op een meter was. Nu geen problemen meer, hond speeld iedere dag in losloopgebied en heeft het vertrouwen in honden weer terug, als er een hond hem corrigeert loopt hij nu weg en gaat verder spelen. "

 


Dat nadenken begint overigens al voor je een hond aanschaft. Ik wil alleen maar een pup in huis omdat ik dan een hond krijg waarbij ik zelf alles in handen heb.

Maar goed jij kiest voor een andere hond. En dan laat je die los terwijl de hond dat nog niet aankan? Niet mijn keuze. Maar met 8 maanden kun je nog prima aan de slag met zo'n hond. Maar dat begint niet met loslopen. En een moordmachine met 8 maanden? Oke vooruit, maar die laat je loslopen? Tja als we het dan over nadenken hebben.......

Maar los van alles, al is je hond 10 jaar oud. Begin met bedenken wat je wil en ga dat aanleren. Net zolang oefenen tot hij het onder alle omstandigheden kan. Dan pas gaan gebruiken.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

" Allemaal heel leuk en makkelijk als je de hond van pup af aan heb maar een hond die je als gerplaatser van 3 krijg of zoals ik met 8 maanden en dan al zo vaak tot hechtingen aan toe gegrepen door andere honden dat de hond vanaf dag één al iedere hond wil aanblaffen en er constant vandoor wil om een hond die terug blaft te vermoorden. Puur verpest dus door andere honden bij de vorige eigenaar.
Dit is 6 maanden later bij mij 100% goed gekomen met correcties en inderdaad stroomband op laagste stand op verdere afstand (twee keer hoeven te gebruiken) en verder heel erg veel beloning en clickeren. Ik raad het nooit aan een stroomband te gebruiken maar bij deze hond en na jaren ervaring wel ingezet en zeer goed geholpen. Wat andere hiervan dachten maakte en maakt me geen drol uit. Deze hond is van een moordmachine (keel grijpen en schudden, niet meer los krijgen alles uit angst en zelfs een keer een andere hond slagaderlijkebloeding Gebeten gelukkig net overleeft) met dagelijks veel werk, en ja met twee keer stroom om op afstand ook te kunnen corrigeren omdat hij honden nergeerde tot het punt ze op een meter was. Nu geen problemen meer, hond speeld iedere dag in losloopgebied en heeft het vertrouwen in honden weer terug, als er een hond hem corrigeert loopt hij nu weg en gaat verder spelen. "

 Wij hebben/hadden er hier ook zo ééntje, bij de keel grijpen en schudden...

Ook zij loopt nu gewoon tussen andere honden, nooit een stroomband gebruikt, nooit straf gebruikt maar zoals Bassie zegt, haar afleiden en daardoor zelf leuker zijn.

 

Blijft zij een risico?  Ja natuurlijk, gedrag dat er in zit, krijg je er niet zomaar uit, je kan er enkel voor zorgen dat je je hond kent en aan haar ziet dat ze zich niet op haar gemak voelt.

Als we dat zien, roepen we haar bij ons en doen iets leuks met haar waardoor ze afgeleid is. (een balletje, even achteraan in de groep gaan en spelen...)

 

Na al die jaren is dit voor ons een tweede natuur geworden, haar lichaamstaal in het oog houden.  Ik vind het toch fantastisch mijn honden te zien genieten en intussen kijk ik naar haar oren enz...

 

We zijn best trots op onze meid (en op onszelf ) dat we haar een leuk hondenleven kunnen geven, zonder dat elke vreemde hond gevaar loopt.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Allemaal heel leuk en makkelijk als je de hond van pup af aan heb maar een hond die je als gerplaatser van 3 krijg of zoals ik met 8 maanden en dan al zo vaak tot hechtingen aan toe gegrepen door andere honden dat de hond vanaf dag één al iedere hond wil aanblaffen en er constant vandoor wil om een hond die terug blaft te vermoorden. Puur verpest dus door andere honden bij de vorige eigenaar.
Dit is 6 maanden later bij mij 100% goed gekomen met correcties en inderdaad stroomband op laagste stand op verdere afstand (twee keer hoeven te gebruiken) en verder heel erg veel beloning en clickeren. Ik raad het nooit aan een stroomband te gebruiken maar bij deze hond en na jaren ervaring wel ingezet en zeer goed geholpen. Wat andere hiervan dachten maakte en maakt me geen drol uit. Deze hond is van een moordmachine (keel grijpen en schudden, niet meer los krijgen alles uit angst en zelfs een keer een andere hond slagaderlijkebloeding Gebeten gelukkig net overleeft) met dagelijks veel werk, en ja met twee keer stroom om op afstand ook te kunnen corrigeren omdat hij honden nergeerde tot het punt ze op een meter was. Nu geen problemen meer, hond speeld iedere dag in losloopgebied en heeft het vertrouwen in honden weer terug, als er een hond hem corrigeert loopt hij nu weg en gaat verder spelen. "

 Arme hond! 

Uit angst bijten en hem dan een moordmachine noemen? Dan een stroomband gebruiken bij een angstige hond?

Hoe bestaat het arme hond

Anoniem (Gast)

Ik train op een grasveld met eendjes er naast en honden die langslopen, dus niet op een afgelegen veld. Mijn hond heeft jachtinstinct en het jagen zit erin. Dat jagen is ook leuker dan ik. Meestal werkt afleiden, maar niet altijd. Als ze dan eenmaal in de jaagmodus staat, met die blik in haar ogen, ziet of hoortze mij niet meer. Dan gebruik ik een correctie om haar uit die concentratie te halen. En nee ze heeft nog nooit een ander dier te pakken gehad. Juist omdat iker heel allert op ben. Watjij scschrijft klinkt heel mooi, natuurlijk zou ik het ook zo willen maar het voelt voor mij als een utopie. Misschien ligt het aan het soort hond. Ik heb baasgerichte maar eigenwijze hond. Voorbeeld:  Als we in het bos zijn geweest, weigert hij mee naar huis te lopen, want het bos is leuker dan alles! 

Anoniem (Gast)

Met hem zou ik nog wel een eind komen denk ik met alleen positief opvoeden. Mijn andere hond is minder baasgericht, red zich ook wel zonder mij en heeft jachtinstinct. Bij haar moet ik constant aller zijn en heel concequent. Ik denk dat ik de keuze heb tussen dit of haar leven lang aan de riem

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik train op een grasveld met eendjes er naast en honden die langslopen, dus niet op een afgelegen veld. Mijn hond heeft jachtinstinct en het jagen zit erin. Dat jagen is ook leuker dan ik. Meestal werkt afleiden, maar niet altijd. Als ze dan eenmaal in de jaagmodus staat, met die blik in haar ogen, ziet of hoortze mij niet meer. Dan gebruik ik een correctie om haar uit die concentratie te halen. En nee ze heeft nog nooit een ander dier te pakken gehad. Juist omdat iker heel allert op ben. Watjij scschrijft klinkt heel mooi, natuurlijk zou ik het ook zo willen maar het voelt voor mij als een utopie. Misschien ligt het aan het soort hond. Ik heb baasgerichte maar eigenwijze hond. Voorbeeld:  Als we in het bos zijn geweest, weigert hij mee naar huis te lopen, want het bos is leuker dan alles!  "

Afleiden werkt alleen maar tijdelijk, je zal nieuw gedrag aan moeten leren

Je kan met een jachthond gaan trainen, met 2 voorwerpen een lievelings speeltje en een gewoon speeltje. Zo kan je je hond helemaal gek maken met het „najagen" van zijn lievelings speeltje.

Weet niet meer hoe ze die training noemen, is een you tube filmpje, met uitleg.

 

 Mijn hond, begon joggers en fietsers na te jagen. Als een schapenhoeder, wilde ze alles stoppen, wat van haar afging.

Met voertjes aan de slag gegaan, haar te leren als ze een jogger of fietser zag, bij mij voertjes te halen.

Het heeft gewerkt, nu kijkt ze er niet meer naar.

 

 

Als ik na het wandelen naar huis wil gaan, wilt Luca de auto niet in. Langzaam lopen, snuffelen, stil staan, me aankijken met een blik: nu al

Veel te leuk in het bos.

 

Ik zeg: de auto in, krijg je lekkers en hop, zit ze in de auto.

Zo besteed ik geen aandacht aan haar niet willen, maar beloon haar wel willen.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Zoveel honden zoveel karakters. Hard aanpakken nee. En wat voor de 1 werkt ,werkt misschien niet voor de ander. 

Bij Jazz gaat alles vrij makkelijk,heeft het ook zo door. 

 

Suzanne en Luca,ik heb het idee dat jij een makkelijke hond hebt dus daar heb je geluk mee?

Jou hoor ik altijd wat de ander met doen,maar hoe hebben jullie het gedaan,de hond opvoeden. Niet de boxers waar je  vaak over spreekt maar jullie gezin jullie hond. Daar hoor ik je nooit over??

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Verder ben ik het niet met je eens dat het van de hond afhangt. Je kunt iedere hond op een positieve manier iets aanleren. "

 

daar denk ik toch anders over. neem het voorbeeld van anoniem. bij sommige honden is de positieve bekrachtiging van (bijvoorbeeld) jagen zo groot, daar kun je geen beloning tegenover zetten. dan moet je toch gedrag gaan corrigeren.

 

of je hond aanlijnen, maar dan kom je bij mijn punt b: "wat wil je met je hond?"

 

(en wat ik meestal zie is dat mensen willen dat hun hond losloopt, en vervolgens willen ze dat louter positief aanleren, wat niet werkt, met alle hele vervelende gevolgen van dien, en dan denk ik, prima dat jouw hond niet luistert, maar houdt 'm dan gewoon aan de riem, hoe moeilijk kan het zijn?)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Zoveel honden zoveel karakters. Hard aanpakken nee. En wat voor de 1 werkt ,werkt misschien niet voor de ander. 
Bij Jazz gaat alles vrij makkelijk,heeft het ook zo door. 
 
Suzanne en Luca,ik heb het idee dat jij een makkelijke hond hebt dus daar heb je geluk mee?
Jou hoor ik altijd wat de ander met doen,maar hoe hebben jullie het gedaan,de hond opvoeden. Niet de boxers waar je  vaak over spreekt maar jullie gezin jullie hond. Daar hoor ik je nooit over?? "

 Ik heb een hele makkelijke hond, ben ook een hele makkelijke baas.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Laten zien wat je wel wilt, zo nodig de lijn eraan en je hebt er geen kind aan.

 

Als je iets specifieks wilt weten, ik geef graag antwoord, vind het erg leuk te praten over honden.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

"  Ik heb een hele makkelijke hond, ben ook een hele makkelijke baas.
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Laten zien wat je wel wilt, zo nodig de lijn eraan en je hebt er geen kind aan.
 
Als je iets specifieks wilt weten, ik geef graag antwoord, vind het erg leuk te praten over honden. "

 dit dus

exact wat ik bedoel

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  Ik heb een hele makkelijke hond, ben ook een hele makkelijke baas.
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Laten zien wat je wel wilt, zo nodig de lijn eraan en je hebt er geen kind aan.
 
Als je iets specifieks wilt weten, ik geef graag antwoord, vind het erg leuk te praten over honden. "

 Iets specifiek weten wil ik niet. Ik dacht alleen het lijkt of je geen problemen hebt met je hond.

 

Anderen soms wel. Dan kan een buitenstaander makkelijk zeggen dit of dat moet je doen. Dan denk ik hadden jij.of wie ook.. maar eens een moeilijke hond.  Ik bezie het van 2 kanten,van onze 4 honden was er ook 1 bij waar we ogen en oren op steeltjes moeten hebben.Die best af en toe hard werd aangepakt,maar nu heb ik het over lang geleden toen de slipketting in zwang was. 

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Rijgedrag Jonge Hond 7 mnd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^