Hoektand afgebroken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Ik hoop dat hier iemand advies kan geven.

Mijn hond mylo (jack russel 12 jaar) heeft gister haar hoektand afgebroken.

Geen idee hoe het gekomen is, hij lag opeens in haar mandje.
Nu is er dus niet een stukje af maar hij is gewoon door de midden in de lengte.

Mijn eigen dierenarts zei hier niets mee te doen en het op zijn beloop te laten, maar het zit me toch niet lekker. Hij zegt dat de wortel vanzelf afsterf en dat honden daar geen last van hebben. Ze lijkt er geen pijn aan te hebben Maar ik lees allemaal enge verhalen over ontstekingen en een wortel die bloot ligt.

Toen heb ik dus nog een andere dierenarts gebeld en die zei dat ik dat echt moest laten behandelen omdat het onwijs veel pijn zou doen. Ik heb verteld dat het niet lijkt dat ze pijn heeft maar daarop zei ze dat honden daar door heen bijten. Het moet alleen wel onder narcose met weer een ander risico. Nu weet ik dus niet waar ik goed aan doe... Hoop hier iemand met ervaring?

ik weet niet hoe ik een foto moet toevoegen maar heb er fotos van gemaakt.

De helft van de tand zit dus nog in der kaak. Je ziet echt van het stuk wat eruit is van boven naar benede die wortel/ zenuw lopen. Het heeft noet gebloed en ze lijkt er geen last van te hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je echt de wortel ziet bloot liggen, ja echt daar miet wat aan gedaan worden, eruit halen kan ook...niet jij natuurlijk, maar zeker onder narcose, als de wortel bloot ligt kan het zeker gaan ontsteken, wacht er niet te lang mee, dit geeft echt veel pijn...zeker als de zenuw straks gaat opspelen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je ooit flinke tandpijn hebt gehad... oef. Een van de ergste dingen die er is. Zelfs al zou ze nu geen pijn hebben dan zou ik alsnog preventief laten behandelen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Als je ooit flinke tandpijn hebt gehad... oef. Een van de ergste dingen die er is. Zelfs al zou ze nu geen pijn hebben dan zou ik alsnog preventief laten behandelen. "

 

Eens!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maaike, je hebt op je profiel fotoos staan, die van de tand daar op dezelfde manier neerzetten, dan is het zo gebeurd om de doto hier bij je berichtje neer te zetten, naar eerst bij je profiel.....dan ga je naar je bericht.....vierde tekentje aanklikken, dan naar boven scrollen en dan zie je de foto in je album staan als eerste, daar opklikken en als er staat toegevoegd staat die in je berichtje, naar beneden scrollen, oooo eerst het kruisje van de fotoos rechts boven wegklikken....

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Hier ook gebeurd laatst met mijn oudje. Even gebeld en idd hoefde niks aan te gebeuren als ze geen pijn aangaf. Week later begon ze moeilijker te eten en dus langs geweest, weer naar huis gestuurd omdat ze niks zagen. Week later deed ze nog steeds lastig met eten dus weer heen gegaan. Was dus wel degelijk ontstoken maar mijn hond is echt een harde voor zichzelf en gaf dus geen pijn aan als ze aan de tand zaten. Nu is de tand week geleden eruit gehaald. Ik ben opgelucht dat die eruit is! Vooral omdat honden echt hard kunnen zijn voor zichzelf en wij hun pijn soms lastig kunnen zien. Ik zou gwn nog even een dierenarts er naar laten kijken en vertrouw op je eigen gevoel! Narcose viel hier erg mee vond het best spannend omdat ze al 11jaar is maar binnen dag was ze weer de oude

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Bedankt voor alle reacties! Ja ik denk ook dat ik geen keuze heb. Maar vond het zo raar dat mijn dierenarts dan zo een advies geeft en zit wel erg op tegen de narcose. Maar met pijn laten lopen is zeker geen optie. Laat gelijk der hele gebit doen.

Bedankt inge, je bericht stelt me gerust. Ik heb een afspraak voor volgende week dinsdag.

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Ik zit op me mobiel en krijg het niet voor elkaar om de foto erop te zetten. Heb hem wel op mijn profiel kunnen zetten. Dus als iemand het wil zien...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik zit op me mobiel en krijg het niet voor elkaar om de foto erop te zetten. Heb hem wel op mijn profiel kunnen zetten. Dus als iemand het wil zien... "

 Heb gekeken. Ik zou er zeker wat aan laten doen. Desnoods bij die andere dierenarts als je eigen dit niet wil.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Fijn dat je een afspraak hebt gemaakt! Is het mast eruit en weet je zeker dat ze geen pijn lijdt. Wat ik heel fijn vond is dat mijn hondje de narcose prik kreeg op mijn schoot zo viel ze rustig in slaap dat stelde mij erg gerust dat ze niet met een stel vreemde mensen zat als ze ging slapen ;) weet niet of jou dierenarts dat standaard doet maar als je het fijn vind kan je het natuurlijk vragen. Succes komt helemaal goed!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Maaike,

Als je hondje dan toch onder narcose gaat, zou ik het totale gebit laten schoonmaken.

 

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Je hond krijgt een roesje, geen volledige narcose, misschien stelt je dat een beetje gerust.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb gekeken en ik zou zeker de tand laten verwijderen.  Hij zal daar pijn aan krijgen (als hij ze nog niet heeft).

 

Inderdaad, ook de tandjes eens laten schoonmaken nu hij toch slaapt.

 

Succes!

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Ja de afspraak staat voor aankomende dinsdag.

Ja heb ook gelijk een afspraak om het hele gebit te laten reinigen en een foto zodat ze kunnen kijken of er nog meer aan de hand is.

Ze lijkt er nu ook pijn aan te hebben als ik er naar wil kijken trekt ze haar bek weg. Dus ben blij dat we het toch gaan doen.

Nee ze gaat wel echt onder narcose, dus dat vind ik wel echt spannend. Ik mag erbij zijn tot ze gaat slapen. Hoop maar dat dit ook weer allemaal goed gaat. De ouderdom komt nu wel opeens tevoorschijn. Ze is net hersteld van een knie operatie.

Ik zal even een berichtje plaatsen hoe het is afgelopen.

honden page profiel toto

honden foto van to

Jeetje dat duurt dan nog 1 hele week.. en ze heeft nu al pijn. sneu!

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Ja ze heeft pijnstiling gekregen. Vond het ook vreemd... Eerst zeggen dat het heel veel pijn doet en vervolgens kan ze pas volgende week terecht... Ze hadden niet eerder plek

Hun hebben wel een dierenarts die is opgeleid voor tandheelkunde. Dus om nou weer naar een andere dierenarts te gaan...

Of iemand moet een goede weten, liefst dichtbij Leiden.

Ik ben ondertussen beetje het vertrouwen kwijt omdat iedereen een ander advies geeft.

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Ik wilde nog even laten weten hoe het gegaan is met Mylo.

We hadden een afspraak in voorschoten bij de keerhoven maar werden opeens een week van te voren gebeld of we mylo even snel konden brengen want er was een hond uitgevallen. Ik zat op me werk en heb meteen mijn vriend gebeld. Hij vond het allemaal erg gehaast want hij was ook op werk en het was niet fijn op deze manier. Moesten haar meteen brengen en toen ik aangaf dat dit niet kon mocht het ook na een uur. daarbij was mylo niet eens nuchter en ze vroegen daar ook helemaal niet naar... Vond het maar raar allemaal en had er geen fijn gevoel bij. Ze leek wel een nummer. Achteraf zeiden ze dat ze mylo dan wel extra medicatie gaven omdat ze niet nuchter was maar overleg dat dan even! Kon haar daar niet brengen met een fijn gevoel.

Uiteindelijk vandaag bij frans knaake geweest in wageningen bij de wagenrenk. (In de tussentijd heeft mylo pijnstillers gekregen) Wat een lieve man is dat zeg!! Alle tijd genomen voor ons en voor mylo. Super fijn geholpen en er zijn heel wat tanden en kiezen uitgegaan. Er waren meerdere kiezen gebroken en 2 hoektanden. Ondanks alles heeft hij alles er netjes uitgekregen en liep zelfs een half uur uit omdat hij het afgemaakt heeft zodat ze niet nog een keer onder narcose hoefde. Mylo ligt bij te komen van de narcose en het gaat goed met haar.

Hopen dat ze er van opknapt, ze stinkt in iedergeval niet meer uit der bek.

Bedankt voor alle tips en adviezen.

Gr Maaike en Mylo

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Veel beterschap dat ze nu verder rap opknapt 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Beterschap!  En houd ons op de hoogte

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een rare toestanden bij die kliniek in Voorschoten.

Heeft deze kliniek je doorverwezen naar Wagenrenk? Het was zo te lezen hoog tijd dat Mylo een gebitssanering kreeg. Fijn dat je daar wel goed en vriendelijk geholpen werd.

Morgen zal het al een stuk beter met Mylo gaan. Kijk even wat zij aan kan wat voer betreft. Misschien Renske gestoomd vlees (bij een dierenwinkel te koop)? Zorg in ieder geval dat ze voldoende water drinkt.

Beterschap.

Kim (Gast)

wij hebben een pup gehad met een afgebroken hoektand. De zenuw lag hierdoor open en is gaan irriteren wat hem erg veel pijn begon te doen. We hebben de melktand toen bij de dierenarts onder lichte narcose laten trekken. Zou ik ook zeker aanraden want vroeg of laat gaat het irriteren en dan ben je verder van huis. 

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

Bedankt allemaal ;-)

Nee ik heb de afspraak in voorschoten zelf geanuleerd en heb gezocht naar een goede tandarts voor honden. Ik kwam frans knaake tegen en het is inderdaad heel lieve dierenarts.

Ja ze mag 7 dagen alleen gekookte kip/hart/runt en dan kleine stukjes. Geen natvoer want dat zou juist iriteren maar ze krijgen normaal alleen brokken van acana en soms vers.

Ja onze dierenarts rade het af het gebit te doen ivm met de leeftijd maar dit leek me ook niet fijn. Vandaar de keuze voor een goede kliniek met bewaking.

Groetjes

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Fijn dat alles zo goed is gegaan! Zal wel even duren met al die tanden die verwijderd zijn voordat ze weer goed kan kauwen! hier zijn we nu vier weken verder en nu pas kauwt ze weer botjes! Ook zitten de hechtingen er nog in, al naar de dierenarts geweest om te laten kijken of dat wel normaal was, maar blijkbaar moeten ze er ooit uitvallen haha!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat goed dat je verder hebt gezocht! Sterkte voor Mylo!

Volgende forumvraag: blaffen in de tuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^