Metrobactin ellende!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

Ondertussen dik 3 maanden verder. Het gaat goed met hem! 
Hij heeft in totaal 4 dagen in de kliniek gelegen en op de avond van ophalen kon hij (zwalkend) een stukje lopen. (Insulten had hij toen 24uur niet meer gehad). Met hulp opstaan en weer zelfstandig eten en drinken. Iedere dag kon hij een beetje meer, van zelfstandig opstaan, geluid maken (blaffen), rechte ‘lijnen’ lopen, zijn poot optillen bij het plassen, hoofd rechthouden enz...  In totaal 1.5 tot 2 weken voordat alle duidelijke symptomen weg waren. Wat merken we nog: aangezien hij geen jonge hond meer is ervaren wij wel dat hij conditioneel achteruit is gegaan en dat zijn achterlijf iets trager reageert bij snelle wendingen.Maar we genieten nog iedere dag van een heerlijke wandeling en zijn super blij dat het uiteindelijk ‘goed’ is gekomen.
Ik hoop dat ik de laatste ben die dit forum voor deze reden heeft bezocht en anders hoop ik dat ik met dit verhaal iemand anders een beetje hoop kan geven! 

honden page profiel MargreetMargreet

Hallo Sanne,

Wat ben ik onvoorstelbaar blij voor jullie! Onze hond heeft er een chronische darmontsteking aan overgehouden en daar ervaren we nog iedere dag de consequenties van. Dagelijks Prednison, maar ook zij bouwt nu na ruim 5 maanden langzaam weer een beetje conditie op. Onze Morgaine is 10 jaar, dus ook geen jonge hond meer, dus conditioneel zien wij ook achteruit gang. We hopen het langzaam weer op te bouwen.

Ik ben blij dat jullie iedere dag nog genieten van een heerlijke wandeling. Wij ook!

Ik hoop dat jullie nog vele mooie jaren met hem mogen hebben.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Momenteel schijnt er "iets" rond te waren in Noord Holland. Meerdere honden zijn hier ziek geworden. Diarree, kotsen, niet eten, lamlendig, uitdrogings-verschijnselen. Eind november hebben 2 van de 3 honden van mij dit gehad. Elk had verschillende symptomen. Dave heeft 48u lang om het half uur de spuitdiarree gehad, bijna uitgedroogd. Maar dat liet ik niet gebeuren. Simba kotsen en dunne poep, maar niet zo  extreem als Dave, maar Simba ondervindt nu nog steeds problemen met zijn darmen. Dave kreeg ook metrobactin tegen de diarree. Maar ook ik had hier deze topic gelezen en zelf een kennis gesproken waarbij hond op deze ab neurologische problemen ontwikkelde. Dus ik stond zo in dubio om dit te gebruiken. Was zeer kritisch en ging ook de discussie aan. Zeker ook aangezien dave neurologisch niet zo heel stevig is. Maar helaas scheen metrobactin de enige ab te zijn voor deze problemen en kenden zij de problemen niet. Met afgrijzen heb ik dat spul meegenomen en 5 dgn gegeven, ik had weinig keus, dave was zo ziek. Ik zat er wel bom bovenop, maar gelukkig geen bijwerkingen. 

honden page profiel CMCM

Onze rottweiler ook giardia en metrobactin kuur van 5 dagen. 350mg in 1 dosis per dag. Laatste dag van de kuur was de achterkant zwak. Midden in de nacht insulten zo heftig. Het was onze hond niet meer. Artsen wisten het ook niet maar via dit forum durf ik het op de kuur te gooien. Het is vreselijk hem zo te zien. Hij ligt in de kliniek. We blijven hoop houden. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Onze rottweiler ook giardia en metrobactin kuur van 5 dagen. 350mg in 1 dosis per dag. Laatste dag van de kuur was de achterkant zwak. Midden in de nacht insulten zo heftig. Het was onze hond niet meer. Artsen wisten het ook niet maar via dit forum durf ik het op de kuur te gooien. Het is vreselijk hem zo te zien. Hij ligt in de kliniek. We blijven hoop houden.  "

 

Wat een ellende door die bijwerkingen door Metrobactin.

We duimen hier dat jullie Rottweiler er bovenop komt.

Beterschap en sterkte.

honden page profiel SanneSanne

Heel heftig om dit weer te moeten lezen. Veel sterkte voor jullie. Symptomen komen inderdaad overeen, valt helaas niet te ontkennen.
Onze hond kreeg vocht via infuus en Diazepam. Na een paar dagen werd dit afgebouwd. Beterschap!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Onze rottweiler ook giardia en metrobactin kuur van 5 dagen. 350mg in 1 dosis per dag. Laatste dag van de kuur was de achterkant zwak. Midden in de nacht insulten zo heftig. Het was onze hond niet meer. Artsen wisten het ook niet maar via dit forum durf ik het op de kuur te gooien. Het is vreselijk hem zo te zien. Hij ligt in de kliniek. We blijven hoop houden.  "

Wat erg zeg,  ik duim mee dat hij er bovenop komt. Laat de artsen wel melding maken hiervan.

honden page profiel CMCM

Vandaag halen we onze hond naar huis op aanraden van eigen dierenarts. Wie kan meer vertellen of zijn haar hond nog insulten heeft gehad en hoe snel de diazepam en fenobarbital is afgebouwd? Hij kan nog niet lipen en weegt 70kg.hoe snel was jullie hond weer mobiel? 

honden page profiel MargreetMargreet

" Vandaag halen we onze hond naar huis op aanraden van eigen dierenarts. Wie kan meer vertellen of zijn haar hond nog insulten heeft gehad en hoe snel de diazepam en fenobarbital is afgebouwd? Hij kan nog niet lipen en weegt 70kg.hoe snel was jullie hond weer mobiel?  "

Fijn dat jullie hond naar huis mag! In het begin duurde het wel even voordat Morgaine weer echt goed kon lopen. Wij zijn toen dicht bij huis gebleven, in de wijk. Na een dag of 10 liep ze weer normaal, maar het duurde wel even voordat ze er zelf ook weer vertrouwen in kreeg. Ik zou niet te ver gaan in het begin en heel langzaam lopen, zodat hij zijn eigen tempo aan kan geven. Onze hond herstelde wel, maar voor haar chronische darmprobleem kreeg ze wel Moderin, waar ze nu nog op zit. Sterkte!

honden page profiel SimoneSimone

Hallo Margreet, wij hebben destijds hetzelfde met 1 van onze Pekinezen, Selina, gehad. Eigenlijk is ze nooit meer de oude geworden. Het lopen is gewoon naar een aantal weken weer goed gegaan maar ze is een ander hondje geworden. Wel gezond maar niet meer de oude. Stil (als je dat van een hond zeggen kan) teruggetrokken en snel bang. Wilde altijd bij je zijn en negeerde haar levensmaatje Dylan. Ook speelden ze sinds die tijd niet meer samen. Wij gebruiken sindsdien Sulfasalazine Teva 500 mg. als de Chiardia weer opspeelt. En dat gaat/ging prima. Wij hebben het altijd op voorraad in huis. Dylan is afgelopen juli op 14 jarige leeftijd overleden, maar dat heeft niets hiermee te maken. Selina is nu in haar laatste levensdagen. Gewoon ouderdom  Ze is doof bijna blind en loopt nauwelijks meer. Wij willen haar zo lang mogelijk bij ons houden . Zolang ze haar gelukkige momenten en geen pijn heeft laten we het zo. Heel veel sterkte met jou lieveling. Geef het even tijd, er is hoop.

honden page profiel SimoneSimone

Margreet ik moet er nog iets aan toevoegen. Je raakt snel gewend aan dingen en ik was even vergeten dat het hier mee te maken heeft. Bij Selina is het iets neurologisch geweest. Sinds die tijd kan zij geen brokjes of koekjes van de grond pakken. Ze kan wel gewoon eten uit een bak op standaard. Als je haar een koekje aanbiedt draait ze haar kop scheef en pakt ze het met de zijkant van haar gebit. Ook laat ze het weer vaak vallen, heeft er gewoon moeite mee. Het heeft niets met haar gebit te maken wat wij in eerste instantie dachten. Dat wordt regelmatig, en is onlangs, nog gereinigd. 

honden page profiel SimoneSimone

Sorry mijn berichten waren natuurlijk voor CM 

honden page profiel SanneSanne

Hallo ‘cm’ ,

Zie mijn bericht op 9 januari dit jaar over het verloop van de symptomen. Hij heeft in totaal 4 dagen diazepam gekregen. Bij thuiskomst kreeg hij dit niet meer. Diazepam is afgebouwd in kliniek om te kijken of hij aanvalsvrij bleef. Na 1.5/2 weken konden wij weer een rondje lopen. 
sterkte en veel succes! 

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Het gaat weer goed met Thara
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^