Metrobactin ellende!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MargreetMargreet

" Gele ontlasting kan door de rijst komen,ik herken de klachten verder ook niet Milo heeft een chronische darmontsteking en heeft geregeld metrobactin. "

We merken al verschil dat de ontlasting iets donkerder wordt nu ze geen rijst meer krijgt en ook geen Metrobactin!

Dank je wel voor je reactie!

 

honden page profiel MargreetMargreet

" Heel oud topic, maar mijn oudste australian shepherd heeft jaar of 2 geleden ook metrobactin gehad, en zij heeft er absoluut geen bijwerkingen van gehad, en dan heeft zij al 4 jaar epilepsie, en heeft niet op het middel gereageerd.
 
Zij kreeg het nadat ze een maag operatie had gehad, om buikvlies ontsteking te voorkomen. 
 
Ze had na een reeks epileptische aanvallen, een aanval gekregen waar er niemand bij haar was, en toen heeft ze stukje van een blikje opgegeten, en nog meer zooi, bijna een hele halsband, een plastic zakje met honden brokjes, en nog meer troep, maar het blikje en de kapot gekauwde plastic kliksluiting waren het gevaarlijk, doordat deze scherp waren, mochten maar op 1 manier het lichaamverlaten en dat was doormiddel van een spoedoperatie.  "

Wat fijn dat jouw hond niet reageerde op de Metrobactin. Jeetje wat had ze veel gevaarlijke dingen gegeten. Fijn dat het goed is gekomen. Onze Schotse Herder heeft MDR1 +/- en dat gendefect zorgt ervoor dat ze vaak hypersensitief reageert op medicatie. Bedankt voor je reactie!

 

honden page profiel MargreetMargreet

" Het is een antibiotica en dat maakt een boel kapot in de darmflora.
Het is dus niet ongewoon dat een dier dus dingen niet meer goed verdraagt/anders op reageert na een ab behandeling als resultaat.
Ik zou aan de darmflora gaan werken met een goede probiotica met veel verschillende stammen om de darmflora te helpen herstellen en de rijst nu even mijden.
Herstel van de darmflora kan overigens een aantal maanden duren ook met probiotica
een goed merk is bv phytonics en dat kan je gewoon online kopen.
Ik hoop dat je lieverd snel opknapt van al deze ellende.
 
  "

We hebben inderdaad de rijst achterwege gelaten en vandaag was de ontlasting iets donkerder gelukkig. We moesten net wel met spoed naar de dierenarts, omdat ze hevig braakte. Zij heeft de neurologische verschijnselen ook gezien en gaat er melding van maken dat Metrobactin bij honden met het MDR1 gendefect een probleem op kan leveren. We gaan zeker aan de darmflora werken als het spugen ophoudt en ze weer een beetje opgeknapt is. Dank je wel voor je goede wensen. Wij hopen ook dat ze snel opknapt, want het is afschuwelijk als je hond zo ziek is van medicatie. En bedankt voor de tip van Phytonics!

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Wat fijn dat jouw hond niet reageerde op de Metrobactin. Jeetje wat had ze veel gevaarlijke dingen gegeten. Fijn dat het goed is gekomen. Onze Schotse Herder heeft MDR1 +/- en dat gendefect zorgt ervoor dat ze vaak hypersensitief reageert op medicatie. Bedankt voor je reactie!
  "

Mijn oudste aus heeft ook MDR1 +/-

honden page profiel MargreetMargreet

" Mijn oudste aus heeft ook MDR1 +/- "

Nooit problemen gehad met medicatie dus? Wij hebben eerder al problemen gehad met neurologische bijwerkingen bij Gabapentin dat voorgeschreven werd door de specialist. Vrijwel dezelfde neurologische verschijnselen, alleen was het nu nog veel erger door de Metrobactin. Het is jammer dat er bij dierenartsen zo weinig kennis is over MDR1 +/- .

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" We hebben inderdaad de rijst achterwege gelaten en vandaag was de ontlasting iets donkerder gelukkig. We moesten net wel met spoed naar de dierenarts, omdat ze hevig braakte. Zij heeft de neurologische verschijnselen ook gezien en gaat er melding van maken dat Metrobactin bij honden met het MDR1 gendefect een probleem op kan leveren. We gaan zeker aan de darmflora werken als het spugen ophoudt en ze weer een beetje opgeknapt is. Dank je wel voor je goede wensen. Wij hopen ook dat ze snel opknapt, want het is afschuwelijk als je hond zo ziek is van medicatie. En bedankt voor de tip van Phytonics! "

Lijkt me inderdaad afschuwelijk...

Ook jammer dat er niet wat meer bekend is bij artsen welke middelen reacties kunnen oproepen bij dit gen defect ..

Fijn dat de ontlasting al wat beter is zonder de rijst.

Hopelijk is ze ook snel van het spugen af.

alle goeds gewenst met het herstel

 

honden page profiel MargreetMargreet

" Lijkt me inderdaad afschuwelijk...
Ook jammer dat er niet wat meer bekend is bij artsen welke middelen reacties kunnen oproepen bij dit gen defect ..
Fijn dat de ontlasting al wat beter is zonder de rijst.
Hopelijk is ze ook snel van het spugen af.
alle goeds gewenst met het herstel
  "

Ja, dat vind ik ook jammer, dat er zo weinig bekend is bij dierenartsen, terwijl er toch best veel honden die gen defect kunnen hebben en ook alle +/- honden er gevoelig voor kunnen zijn. We spuiten nu iedere 5 uur Metomotyl en ze eet nu hele kleine hapjes die ik wel met de hand moet voeren, dus we zien vooruitgang. We zijn dankbaar voor iedere dag dat het beter gaat dan de vorige. Ze loopt iets stabieler ook en valt minder om gelukkig. Dank je wel voor je goede wensen!

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Diki heeft twee x een kuur metrrobactin gehad voor een darminfectie, totaal geen probleem.  Zag dat het ook bij giardia helpt?  Vroeg toen is dit die ab waar  neurologische problemen bij voor kunnen komen , ja dat werd bevestigd.  Dus zij wist het wel. 

honden page profiel MargreetMargreet

" Diki heeft twee x een kuur metrrobactin gehad voor een darminfectie, totaal geen probleem.  Zag dat het ook bij giardia helpt?  Vroeg toen is dit die ab waar  neurologische problemen bij voor kunnen komen , ja dat werd bevestigd.  Dus zij wist het wel.  "

Jeetje, werd dat bij jou bevestigd? Dan zijn er dus wel dierenartsen die daarmee bekend zijn! In eerste instantie werd ontkend dat het van de Metrobactin kon komen. Pas toen ze de gevolgen in de spreekkamer zag van Morgaine die amper nog kon lopen en met een scheef koppie voorover hing werd er toch serieus gereageerd. Veel dierenartsen gaan er van uit dat als het niet in de bijsluiter staat, het niet kan gebeuren. Kennis is onmisbaar en blijkbaar is er over het MDR1 gendefect nog erg weinig kennis. Dank voor je bericht! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Jeetje, werd dat bij jou bevestigd? Dan zijn er dus wel dierenartsen die daarmee bekend zijn! In eerste instantie werd ontkend dat het van de Metrobactin kon komen. Pas toen ze de gevolgen in de spreekkamer zag van Morgaine die amper nog kon lopen en met een scheef koppie voorover hing werd er toch serieus gereageerd. Veel dierenartsen gaan er van uit dat als het niet in de bijsluiter staat, het niet kan gebeuren. Kennis is onmisbaar en blijkbaar is er over het MDR1 gendefect nog erg weinig kennis. Dank voor je bericht!  "

Ja werd gezegd. Ik had het hier gelezen, maar wist nietdenaam meer. Dus ik vroeg het.

Moet er dan een gendefect zijn in de hond als deze zo reageert op de metrbactin? Want ik ben best bang geworden voor dit spul.  Diki 2x zo,n kuur gehad, dat ging goed, betekent dit dat zij dat defect niet heeft en ook nooit zo eng op deze ab zal reageren?

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

Volgens mij staat het zelfs in de bijsluiter. Ik ben zelf niet bekend met het MDR1 gendefect dus weet ook niet of dit bij Kira het geval is geweest.

Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat 2 antibotica kuren, met de maximale dosering, langs elkaar teveel van het goede is geweest. 

 

Hopelijk knapt Morgaine snel weer helemaal op. 

honden page profiel MargreetMargreet

" Ja werd gezegd. Ik had het hier gelezen, maar wist nietdenaam meer. Dus ik vroeg het.
Moet er dan een gendefect zijn in de hond als deze zo reageert op de metrbactin? Want ik ben best bang geworden voor dit spul.  Diki 2x zo,n kuur gehad, dat ging goed, betekent dit dat zij dat defect niet heeft en ook nooit zo eng op deze ab zal reageren? "

Ik weet niet of honden zonder dit gendefect ook zo reageren. Gelukkig heeft jouw Diki er geen last van gehad. Mijn dierenarts wist het in ieder geval niet en toen ik woensdag in paniek de praktijk belde, heeft ze de bijsluiter en het geneesmiddelen vademecum gelezen en daar stond het niet in. Maar daar staan lang niet alle middelen in die bij het MDR1 gendefect verdacht zijn. Niet ieder ras heeft dat gendefect. Het zijn voornamelijk rassen zoals Schotse Herders, collies en collie kruisingen, maar ook Aussies die dit gendefect kunnen hebben. Er wordt weinig onderzoek naar gedaan, omdat lang niet alle rassen (buiten de genoemde) dat gendefect hebben. Dank je wel voor je berichtje, Ientje.

honden page profiel MargreetMargreet

" Volgens mij staat het zelfs in de bijsluiter. Ik ben zelf niet bekend met het MDR1 gendefect dus weet ook niet of dit bij Kira het geval is geweest.
Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat 2 antibotica kuren, met de maximale dosering, langs elkaar teveel van het goede is geweest. 
 
Hopelijk knapt Morgaine snel weer helemaal op.  "

Nee, het staat niet in de bijsluiter. Ik had geen bijsluiter gekregen, maar achteraf gezien had ik daar wel naar moeten vragen dus. Toen ik woensdag in paniek de dierenarts belde over de neurologische klachten zei ze dat het niet in de bijsluiter stond en ook niet in het geneesmiddelen vademecum. Daarmee gaf ze mij het gevoel dat het dat niet kon zijn. Gisterochtend hebben we een spoedconsult gevraagd en konden we gelijk terecht, omdat de klachten verergerden en ze onophoudelijk spuugde. Toen ze eenmaal zag wat er aan de hand was, schrok ze er van. Ze kon niet lopen, scheef koppie en viel om. Toen zei ze dat ze er wel melding van ging maken. 

Je hebt gelijk dat 2 kuren met maximale dosering teveel van het goede zijn, maar ik vertrouwde mijn dierenarts. Ik had zelf beter na moeten denken. Elyn, onze jongste collie, heeft nierfalen met terugkerende asymptomatische blaasontstekingen. We testen iedere paar maanden de urine, omdat ze symptoomloze blaasontstekingen heeft, die wel (meestal tijdelijk) de nierwaardes laten verslechteren. Toch sloop er een blaasontsteking tussendoor waarvoor lang behandeld moest worden. Zij kreeg echter 3 verschillende kuren, met 3 verschillende middelen en had daar geen klachten van. Ze knapte er enorm van op. 

Blijkbaar is het eindeloos herhalen van 1 middel gewoon schadelijk voor honden met het gendefect. We zijn ons enorm aan het verdiepen nu in dit soort bijwerkingen en ik zal nooit meer klakkeloos een voorgeschreven middel geven. 

Gelukkig knapt Morgaine nu iedere dag een beetje meer op. Dank je wel voor je reactie en je goede wensen!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Nee, het staat niet in de bijsluiter. Ik had geen bijsluiter gekregen, maar achteraf gezien had ik daar wel naar moeten vragen dus. Toen ik woensdag in paniek de dierenarts belde over de neurologische klachten zei ze dat het niet in de bijsluiter stond en ook niet in het geneesmiddelen vademecum. Daarmee gaf ze mij het gevoel dat het dat niet kon zijn. Gisterochtend hebben we een spoedconsult gevraagd en konden we gelijk terecht, omdat de klachten verergerden en ze onophoudelijk spuugde. Toen ze eenmaal zag wat er aan de hand was, schrok ze er van. Ze kon niet lopen, scheef koppie en viel om. Toen zei ze dat ze er wel melding van ging maken. 
Je hebt gelijk dat 2 kuren met maximale dosering teveel van het goede zijn, maar ik vertrouwde mijn dierenarts. Ik had zelf beter na moeten denken. Elyn, onze jongste collie, heeft nierfalen met terugkerende asymptomatische blaasontstekingen. We testen iedere paar maanden de urine, omdat ze symptoomloze blaasontstekingen heeft, die wel (meestal tijdelijk) de nierwaardes laten verslechteren. Toch sloop er een blaasontsteking tussendoor waarvoor lang behandeld moest worden. Zij kreeg echter 3 verschillende kuren, met 3 verschillende middelen en had daar geen klachten van. Ze knapte er enorm van op. 
Blijkbaar is het eindeloos herhalen van 1 middel gewoon schadelijk voor honden met het gendefect. We zijn ons enorm aan het verdiepen nu in dit soort bijwerkingen en ik zal nooit meer klakkeloos een voorgeschreven middel geven. 
Gelukkig knapt Morgaine nu iedere dag een beetje meer op. Dank je wel voor je reactie en je goede wensen! "

538964.jpg

de bijsluiter

honden page profiel MargreetMargreet

Roos! Het staat erin! Hoe kan ze dan zeggen dat het er niet in staat. Ik wist niet dat je een bijsluiter op internet kunt vinden. Dank je wel! Ik heb gezocht op internet, maar deze niet gevonden. Dank je wel... Dat verklaart ook het onophoudelijke braken.

honden page profiel FransFrans

Onze Bouvier die helaas 3 jaar geleden is overleden had ook twee keer de hoogste dosering gehad (onze dierenarts dacht dat hij het één maal gegeven had maar aangezien ik hem vertrouwde heb ik onze boef de tweede kuur ook gegeven.

Ik denk dat het met de tweede fout is gegaan. Hij is hier overigens niet aan overleden, helaas negen maanden na deze toestand met metrobactin is hij ingeslapen vanwege zwaar hartfalen :(

honden page profiel MargreetMargreet

" Onze Bouvier die helaas 3 jaar geleden is overleden had ook twee keer de hoogste dosering gehad (onze dierenarts dacht dat hij het één maal gegeven had maar aangezien ik hem vertrouwde heb ik onze boef de tweede kuur ook gegeven.
Ik denk dat het met de tweede fout is gegaan. Hij is hier overigens niet aan overleden, helaas negen maanden na deze toestand met metrobactin is hij ingeslapen vanwege zwaar hartfalen :( "

Wij hebben ook gehandeld vanuit het vertrouwen in onze dierenarts, maar dat zal ik niet snel weer doen. Ik zal in het vervolg alles wat voorgeschreven wordt zelf ook checken. Bij Morgaine is het ook met de tweede kuur fout gegaan. 

Wat erg dat jouw hond zo snel is overleden. Dat had dus niets te maken met de Metrobactin? Dank je wel voor je reactie!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Roos! Het staat erin! Hoe kan ze dan zeggen dat het er niet in staat. Ik wist niet dat je een bijsluiter op internet kunt vinden. Dank je wel! Ik heb gezocht op internet, maar deze niet gevonden. Dank je wel... Dat verklaart ook het onophoudelijke braken. "

Daarom dacht ik ik zet hem hier even neer.

hier ook de link naar de hele bijsluiter..mocht je die willen gebruiken om je da mee te confronteren

https://diergeneesmiddelen.info/antibiotica/metrobactin-tabletten

Ik  vind dat je dat je dierenarts ook flink mag inpeperen.

1 Dat je geen bijsluiter kreeg

2 Het staat er allemaal in

3 dat ze 3x nadenkt voor dat ze het middel inzet bij een dier

Ik vind het ook raar dat je dierenarts niet heeft verteld dat dat braken daar ook van is.

even iets anders...Het is het overwegen waard om met je hond naar een goede holist arts te gaan voor herstel hiervan.

bv met acupunctuur kunnen ze het lijf al goed ondersteunen in het herstel.

De misselijkheid is waarschijnlijk omdat de lever een opdonder heeft gehad..je mag het middel immers niet geven bij leverklachten en overbelasting van de lever geeft misselijkheid en braken.

Mijn Jeff had een overbelaste lever en had veel baat bij acupunctuur en gemmotherapie (plantaardige druppels)

 

 

honden page profiel FransFrans

" Wij hebben ook gehandeld vanuit het vertrouwen in onze dierenarts, maar dat zal ik niet snel weer doen. Ik zal in het vervolg alles wat voorgeschreven wordt zelf ook checken. Bij Morgaine is het ook met de tweede kuur fout gegaan. 
Wat erg dat jouw hond zo snel is overleden. Dat had dus niets te maken met de Metrobactin? Dank je wel voor je reactie! "

 

honden page profiel FransFrans

Nee zijn overlijden heeft niets te maken met metrobactin, hij scheen een aangeboren hartafwijking te hebben.

honden page profiel MargreetMargreet

Wat verschrikkelijk, Frans, die aangeboren hartafwijking. Wat een verdriet...

 

honden page profiel SanneSanne


Hallo,

Ik hoop dat ik op dit forum meer informatie kan krijgen over de behandeling na een heftige reactie op zo als het uit ziet de antibiotica metrobactin. Afgelopen zondag is de ellende begonnen. Onze labrador 9.5 jaar oud kreeg de antibiotica na een operatie aan zijn poot vanwege een heftige ontsteking. We troffen hem zondag avond in ‘shock’ aan. Trillen, niet op achterpoten kunnen staan, met hulp heel erg moeilijk. Direct naar dierenarts, daar werd de diagnose vestibulair syndroom gesteld. Alleen werd het met het half uur erger, vreselijke nacht. Niet meer kunnen lopen, bij elke beweging van hoofd in een insult schieten, verkrampen, niet meer kunnen eten of drinken. Filmpje gemaakt, maandag ochtend meteen naar dierenarts. Hij constateerde dat dit echt niet goed was en zoals het uitziet niet met het vestibulaire syndroom te maken heeft.

Vermoedde, hele heftige reactie op dit medicijn!!!

Arts is mee naar ons huis gekomen en is maandag ochtend meteen opgenomen. Krijgt diazepam via infuus en vocht toegediend. Gister at hij een beetje en waren de aanvallen minder. Hele grote aanvallen zijn niet meer gezien. Probeerde gister avond een Klein beetje vooruit te kruipen voor een koekje. Hij gaat met kleine stapjes vooruit dus we houden hoop!

Op dit moment ligt hij nog steeds in de kliniek. 
kan iemand mij vertellen hoe lang het herstel duurde en welke behandeling er is ingezet? 
hij heeft afgelopen maandag ochtend de laatste dosering antibiotica gekregen. 

Vriendelijke groeten, Sanne 

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Hallo,
Ik hoop dat ik op dit forum meer informatie kan krijgen over de behandeling na een heftige reactie op zo als het uit ziet de antibiotica metrobactin. Afgelopen zondag is de ellende begonnen. Onze labrador 9.5 jaar oud kreeg de antibiotica na een operatie aan zijn poot vanwege een heftige ontsteking. We troffen hem zondag avond in ‘shock’ aan. Trillen, niet op achterpoten kunnen staan, met hulp heel erg moeilijk. Direct naar dierenarts, daar werd de diagnose vestibulair syndroom gesteld. Alleen werd het met het half uur erger, vreselijke nacht. Niet meer kunnen lopen, bij elke beweging van hoofd in een insult schieten, verkrampen, niet meer kunnen eten of drinken. Filmpje gemaakt, maandag ochtend meteen naar dierenarts. Hij constateerde dat dit echt niet goed was en zoals het uitziet niet met het vestibulaire syndroom te maken heeft.
Vermoedde, hele heftige reactie op dit medicijn!!!
Arts is mee naar ons huis gekomen en is maandag ochtend meteen opgenomen. Krijgt diazepam via infuus en vocht toegediend. Gister at hij een beetje en waren de aanvallen minder. Hele grote aanvallen zijn niet meer gezien. Probeerde gister avond een Klein beetje vooruit te kruipen voor een koekje. Hij gaat met kleine stapjes vooruit dus we houden hoop!
Op dit moment ligt hij nog steeds in de kliniek. kan iemand mij vertellen hoe lang het herstel duurde en welke behandeling er is ingezet? hij heeft afgelopen maandag ochtend de laatste dosering antibiotica gekregen. Vriendelijke groeten, Sanne  "

Wat vervelend!!! Lijkt heel erg op wat Kira had. Ik ben gestopt met de Metrobactin, heb 2 dagen diazepam gegeven en daarna ging het langzaam beter. Het vergif moet er uit en dat heeft helaas tijd nodig.

 

Heel veel sterkte! 

honden page profiel MargreetMargreet

" Hallo,
Ik hoop dat ik op dit forum meer informatie kan krijgen over de behandeling na een heftige reactie op zo als het uit ziet de antibiotica metrobactin. Afgelopen zondag is de ellende begonnen. Onze labrador 9.5 jaar oud kreeg de antibiotica na een operatie aan zijn poot vanwege een heftige ontsteking. We troffen hem zondag avond in ‘shock’ aan. Trillen, niet op achterpoten kunnen staan, met hulp heel erg moeilijk. Direct naar dierenarts, daar werd de diagnose vestibulair syndroom gesteld. Alleen werd het met het half uur erger, vreselijke nacht. Niet meer kunnen lopen, bij elke beweging van hoofd in een insult schieten, verkrampen, niet meer kunnen eten of drinken. Filmpje gemaakt, maandag ochtend meteen naar dierenarts. Hij constateerde dat dit echt niet goed was en zoals het uitziet niet met het vestibulaire syndroom te maken heeft.
Vermoedde, hele heftige reactie op dit medicijn!!!
Arts is mee naar ons huis gekomen en is maandag ochtend meteen opgenomen. Krijgt diazepam via infuus en vocht toegediend. Gister at hij een beetje en waren de aanvallen minder. Hele grote aanvallen zijn niet meer gezien. Probeerde gister avond een Klein beetje vooruit te kruipen voor een koekje. Hij gaat met kleine stapjes vooruit dus we houden hoop!
Op dit moment ligt hij nog steeds in de kliniek. kan iemand mij vertellen hoe lang het herstel duurde en welke behandeling er is ingezet? hij heeft afgelopen maandag ochtend de laatste dosering antibiotica gekregen. Vriendelijke groeten, Sanne  "

Hallo Sanne,

Wat afschuwelijk voor jullie hond en voor jullie, want je voelt je machteloos. Wij zijn per direct met de Metrobactin gestopt en begonnen met probiotica. Onze hond kreeg geen Diazepam trouwens, waarom ze dat niet kreeg weet ik niet. Het ergste duurde een dag of vijf, daarna begon het beter te gaan. We zagen in die eerste 5 dagen wel telkens een kleine verbetering: een stukje lopen naar de achterdeur, niet meer bij iedere poging om op te staan omvallen etc. Hele kleine, ministapjes ging het vooruit. Ik snap alleen niet waarom jouw dierenarts toch door is gegaan met Metrobactin, terwijl er ook andere middelen zijn. Wij hebben twee collies met het MDR1 gendefect, waardoor ze extreem reageren. Het duurde wel anderhalf tot twee weken voordat de verschijnselen helemaal weg waren. Onze hond had heftige neurologische verschijnselen en we zijn dankbaar dat ze er nog is. Heel veel sterkte!

Margreet

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hallo,
Ik hoop dat ik op dit forum meer informatie kan krijgen over de behandeling na een heftige reactie op zo als het uit ziet de antibiotica metrobactin. Afgelopen zondag is de ellende begonnen. Onze labrador 9.5 jaar oud kreeg de antibiotica na een operatie aan zijn poot vanwege een heftige ontsteking. We troffen hem zondag avond in ‘shock’ aan. Trillen, niet op achterpoten kunnen staan, met hulp heel erg moeilijk. Direct naar dierenarts, daar werd de diagnose vestibulair syndroom gesteld. Alleen werd het met het half uur erger, vreselijke nacht. Niet meer kunnen lopen, bij elke beweging van hoofd in een insult schieten, verkrampen, niet meer kunnen eten of drinken. Filmpje gemaakt, maandag ochtend meteen naar dierenarts. Hij constateerde dat dit echt niet goed was en zoals het uitziet niet met het vestibulaire syndroom te maken heeft.
Vermoedde, hele heftige reactie op dit medicijn!!!
Arts is mee naar ons huis gekomen en is maandag ochtend meteen opgenomen. Krijgt diazepam via infuus en vocht toegediend. Gister at hij een beetje en waren de aanvallen minder. Hele grote aanvallen zijn niet meer gezien. Probeerde gister avond een Klein beetje vooruit te kruipen voor een koekje. Hij gaat met kleine stapjes vooruit dus we houden hoop!
Op dit moment ligt hij nog steeds in de kliniek. kan iemand mij vertellen hoe lang het herstel duurde en welke behandeling er is ingezet? hij heeft afgelopen maandag ochtend de laatste dosering antibiotica gekregen. Vriendelijke groeten, Sanne  "

Jeetje zeg...jou hond ook al.surprised

Lijkt wel of het steeds vaker voor komt.Dat dat rotspul niet uit de handel wordt gehaald verbaast me echt.

Ik heb zelf gelukkig geen ervaring maar hoop dat je dierenarts het meldt.

Wil je iig heel veel sterkte toewensen en hoop dat je hond er snel bovenop komt.

honden page profiel SanneSanne

Dankjewel voor de reacties. 
Na verdenking van een reactie op de antibiotica is per direct gestopt met dit medicijn. 
Net weer telefoon gehad, hij probeerde op te staan! Dit lukte overigens nog niet. Maar in ieder geval weer een klein stapje de goede kant op! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ohhh Sanne wat vreselijk. Hoop dat hij snel beter is. 

Is hier niets aan te doen. Heb je een rechtsbijstandverzekering?  Misschien de fabrikant aanklagen en hopen dat de dierenarts een rapport wil schrijven?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja ik vind het ook best veel, ik heb al eerder in dit topic verteld dat Faro dit ook ooit heeft gehad, we waren toen op vakantie en Faro werd heel sloom, wilde niet meer eten, met mijn dierenarts gebeld, en de klachten gingen na 1 dag al weg na direct stoppen, Faro had het maar een dag of 3 gehad.

 

honden page profiel SanneSanne

Dit geeft ons hoop. Vanavond probeerde hij zelf te gaan staan. Met hulp lukte dit een paar seconde. En daarna naar buiten gedragen waarop hij een paar pasjes heeft gelopen.(heel wankel maar de wil was er!)

Hij reageerde blij en bewoog zijn hoofd veel heen en weer zonder in een insult te schieten. vanaf nu krijgt hij geen diazepam meer dus duimen! 

honden page profiel MargreetMargreet

" Dit geeft ons hoop. Vanavond probeerde hij zelf te gaan staan. Met hulp lukte dit een paar seconde. En daarna naar buiten gedragen waarop hij een paar pasjes heeft gelopen.(heel wankel maar de wil was er!)
Hij reageerde blij en bewoog zijn hoofd veel heen en weer zonder in een insult te schieten. vanaf nu krijgt hij geen diazepam meer dus duimen!  "

Wat fijn, Sanne! Met veel kleine stapjes komt het vast goed. Ik hoop dat hij snel opknapt en weer helemaal de oude wordt.

Groetjes, Margreet

 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Het gaat weer goed met Thara
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^