Metrobactin ellende!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Meeke77 (Gast)

Mijn lubbus van 16 jaar heeft dit middel vandaag gekregen voor heftige buik en darm klachten....diaree met vloed erin.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Mag aannemen dat je er mee bij de dierenarts bent geweest? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb zelfs nog nooit gehoord van Metrobactin  zal nieuw zijn misschien ? 

 

Lance heeft al drie keer zware maagdarm ontst. gehad en kreeg telkens STOMORGYL in combinatie met BUSCOPAN tegen de krampen. Zowel van DA hier als in Spanje.

 

Een dierenarts wordt verondersteld van zijn job te kennen dus ik zal wel denken dat jouw arts dat speciale medicijn geeft om een speccifieke reden . Normaal merk je vlug beterschap hoor. 

 

Dus niet wanhopen , komt vast goed .

Eline (Gast)

Hier helaas ook een hond met metrobactin vergiftiging. Ze was er heel erg aan toe, epilepsie, verkrampingen, hele erge aanvallen, tollen met de ogen en niet meer kunnen staan. We zijn ons rot geschrokken, we dachten echt dat we haar moesten in laten slapen. Totdat de dierenarts opeens de ontdekking deed. Wat zijn we blij, ze is er nog zeker niet, maar het gaat steeds beter! Wij gaan wel een klacht indienen bij de dierenarts die de metrobactin heeft voorgeschreven 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft ook circa 5 weken (met pauzes) metrobactin gekregen toen ze Giardia had. Nergens last van gehad, enkel wat buikpijn.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Wij gaan wel een klacht indienen bij de dierenarts die de metrobactin heeft voorgeschreven  "

 metronidazol is een veel gebruikt antibiotica, met weinig bijwerkingen.

 

vervelend dat jouw hond hier overgevoelig op reageert. maar tenzij je dierenarts een verkeerde dosering heeft voorgeschreven, zal een klacht indienen weinig zinvol zijn

suzan (Gast)

Mijn bordeaux dog heeft gister metrobactin gehad en werd daarna niet lekker, vandaag kan hij niet meer lopen? ? Achterkant krijgt hij niet meer omhoog! Komt dit nog goed? En hoe lang duurt dat?  Hoop snel iets te horen van jullie.  Krijg hem niet naar de dierenarts en die zegt ook dat het niet aan de med kan liggen 

suzan (Gast)

" Hier helaas ook een hond met metrobactin vergiftiging. Ze was er heel erg aan toe, epilepsie, verkrampingen, hele erge aanvallen, tollen met de ogen en niet meer kunnen staan. We zijn ons rot geschrokken, we dachten echt dat we haar moesten in laten slapen. Totdat de dierenarts opeens de ontdekking deed. Wat zijn we blij, ze is er nog zeker niet, maar het gaat steeds beter! Wij gaan wel een klacht indienen bij de dierenarts die de metrobactin heeft voorgeschreven  "

 

Anoniem (Gast)

" Mijn bordeaux dog heeft gister metrobactin gehad en werd daarna niet lekker, vandaag kan hij niet meer lopen? ? Achterkant krijgt hij niet meer omhoog! Komt dit nog goed? En hoe lang duurt dat?  Hoop snel iets te horen van jullie.  Krijg hem niet naar de dierenarts en die zegt ook dat het niet aan de med kan liggen  "

 Bij onze bouvier begon het ook inderdaad met niet meer kunnen lopen, de achterpoten wilden niet meer. Als je stopt met metrobactin kan het nog anderhalve week duren voordat hij weer helemaal de oude is. Onze dierenarts zei ook dat het niet aan metrobactin kon liggen, maar een andere dierenarts kwam erachter dat het wel aan metrobactin ligt. Ik zou zeggen stop met metrobactin en vraag andere antibiotica!! Succes met jouw lieverd en beterschap!

honden page profiel SimoneSimone

Vannacht hetzelfde meegemaakt met Selena, 1 van onze 2 Pekinezen, die het middel slikken ivm Chiardia. Precies de verschijnselen als hier beschreven. Daarbij nog vreselijk janken, gillen gewoon.  Wij dachten dat ze aan het sterven was, verschrikkelijk. Voorheen kregen we een ander antibioticum. Ze krijgen het pas 4 dagen, de kuur is voor 10 dagen. Nachtdienst gebeld die ons niet konden helpen en vanochtend gelijk weer naar de dierenarts, die niet echt dacht dat het aan de Metrobactin ligt maar toch vond dat we bij Selena moeten stoppen met het middel maar dat Dylan, de andere Pekinees, de kuur moet afmaken. Omdat het me niet lekker zat ben ik gaan zoeken op internet en stuit nu op dit bericht in dit forum. Ik schrik me rot. Ga hier ook zeker over praten met de dierenarts en stop ook accuut met de kuur bij Dylan. Selena kan niet eten en nu dit gelezen te hebben heb ik haar gevoerd. Dat is gelukt. Nu nog iets verzinnen om haar aan het drinken te krijgen. We durven haar niet alleen te laten en vannacht slaapt een van ons bij haar. Hoop dat ze er goed doorheen komt. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wij hebben een paar jaar geleden met Faro ook een vreselijk zieke hond door het middel gekregen, niet zo erg dat hij niet meer kon lopen, maar ik ben er ook heel snel mee gestopt, hij was doodziek, hij kreeg het voor een dikke darm ontsteking.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Oud topic!

 

Maar Metrobactin staat om deze nare bijwerkingen bekend.... Het is vreemd dat er zoveel honden doodziek van worden en het middel nog steeds niet verboden is in NL. Terwijl om middelen waar op het oog geen symptomen plaats vinden al lang uit de handel zijn genomen....vreemd, heel vreemd.

 

Toch zijn er oa erfelijke aandoeningen die er ook voor kunnen zorgen dat honden extreem op bepaalde geneesmiddelen reageren. Noem bv MDR1 of Maligne Hyperthermie. Dit kan een rol spelen bij medicijnen of narcose. En zo zullen er ook andere aandoeningen bestaan. Altijd kijken of de hond in kwestie mogelijk drager of lijder is bij erfelijke aandoeningen. Zo kun je evt problemen voorkomen.

 

Hier kun je een testkit aanvragen rasgebonden. Af laten nemen door bv dierenarts en opsturen. Onderzoek zit bij de prijs van de testkit in. https://www.combibreed.com/nl-nl/Webshop/DNA-Tests/Hond

honden page profiel SimoneSimone

Cody, ik had gezien dat het een oud topic is maar ik ben blij het hier gevonden te hebben. Omdat onze honden beiden Chiardia hebben hebben ze toch wel eens een kuur nodig. Door speciaal voer gaat het de laatste jaren een stuk beter. Zij zijn 10 en 11 en nu bijna 6 jaar bij ons. Via beslagname door de dierenbescherming bij ons gekomen. Tot nu toe kregen ze andere antibiotica, geen idee waarom ze nu Metrobactin gekregen hebben. Kennelijk is mijn dierenarts niet op de hoogte want zelfs gister toen we met boven beschreven klachten en totaal apathische hond, die niet lopen kon, bij hem kwamen dacht hij niet dat het aan de Metrobactin lag. Na wat research op internet en vooral dit topic is het voor ons wel duidelijk. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hoe gaat het nu met je hondjes? Nog last van de bijwerkingen? (In mijn ogen eigenlijk vergiftiging door dat middel)

honden page profiel SimoneSimone

Alleen het teefje heeft er last van. Ze is apathisch, reageert nu wel, loopt een paar stapjes, wilt niet naar buiten en eet en drinkt niet zelfstandig. Ligt verder alleen in haar mandje. Vanochtend wilde ze niet eten. Afgelopen vrijdag heeft ze de laatste keer Metrobactin gehad, is dus nog kort geleden, nu pas de 2e dag. Het reutje geven we sinds vandaag het niet meer, maar die had geen last. Afgaande op Frans zijn verhaal hebben we goede hoop dat het beter zal gaan. Ben zo blij deze topic gevonden te hebben anders waren we gewoon doorgegaan. Morgen gesprek met de dierenarts. Dank je wel dat je nog even informeert.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik heb zelfs nog nooit gehoord van Metrobactin  zal nieuw zijn misschien ? 
 
Lance heeft al drie keer zware maagdarm ontst. gehad en kreeg telkens STOMORGYL in combinatie met BUSCOPAN tegen de krampen. Zowel van DA hier als in Spanje.
 
Een dierenarts wordt verondersteld van zijn job te kennen dus ik zal wel denken dat jouw arts dat speciale medicijn geeft om een speccifieke reden . Normaal merk je vlug beterschap hoor. 
 
Dus niet wanhopen , komt vast goed . "

Ik herneem even mijn eigen quote van 2017 ivm Lance zijn darmontstekingen. 

Inmiddels is vastgesteld dat Lance, zoals bij mensen de ziekte van Crohn heeft en wat later in aug 2017 is hij aan de METROBACTIN gezet....... 1/4 alle dagen . Is veel ja , maar het kòn met dit medicijn vgs de dierenarts.

De enige manier om de ziekte de baas te blijven, lukt goed en vgs DA uit dierenkliniek is dit de enige antibiotica die niet veel bijwerkingen geeft. Ze zullen er uiteraard wel zijn of komen maar gelukkig nu nog niks te merken.

Wat moet, moet nu eenmaal en tot nu geeft deze Metrobactin geen enkel merkbaar neveneffect.

Wat het op lange tijd zal zijn ? Wil ik niet aan denken zònder gaat het echt niet en hij is nu vrolijk en zonder pijn.

 

Ik twijfel dus of Metrobactin hier bij topicstarter hun hond deze nare verschijnselen heeft veroorzaakt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk dat iedere hond anders kan reageren. Als ik zelf augmentin krijg als ab, mag ik blij zijn op tijd in het ziekenhuis aan te komen.

Mijn lhasa kreeg metrobactin  dit najaar voor  aanhoudende diarree. Zelf vond ik het best heftig ab voor diarree. Hier in de buurt heerste het erg, die diarree en het ging niet over bij ons hondje, begon steeds weer opnieuw en het was, geen giardia.. mijn dierenarts geeft niet snel ab maar nu was het nodig zei hij..  Met de metrobactin was het zo over en totaal geen bijwerkingen. Sinds die tijd overgestapt op insectenbrokjes en veel minder en betere ontlasting, dan voor de diarree Wie weet hoe lang dit heeft zitten prutten in zijn lijfje.

 

honden page profiel AngelaAngela

Hallo, jammer dat er op het onderwerp Metrobactin een slotje zit. Wij kampen met een doodzieke Labrador na het toedienen van Metrobactin. Evenwichtsstoornissen, epilepsie, en ook niet kunnen lopen, drinkt gelukkig wel en eten gaat redelijk. Waarschijnlijk de oorzaak van de  Metrobactin, die onze labrador vanaf december kreeg voor een maag/darmontsteking die te zien was na het maken van een echo + röntgen. In december dus 1e kuur metrobactin + maagzuurremmers, diareeremmers en ontstekingsremmers. 

Precies één maand later begint onze labrador weer met hevig braken en diaree. Weer Metrobactin voorgeschreven en een ontlasting onderzoek uitgevoerd, oorzaak de giardia parasiet. Dus doorgaan met de Metrobactin en een ontwormkuur tegen de giardiaparasiet. Deze kuur was in totaal 15 dagen 

en op de laatste dag van de kuur ( de 15e dag ) kan hij 2 uur na het geven van de Metrobactin niet meer lopen, zijn achterpoten laten hem in de steek, hij krijgt epileptische aanvallen etc. 

Nu 3 dagen later gestopt met de diazepam op advies van de dierenarts  en nu maar hopen dat onze lab weer snel de oude is. 

Het verhaal van Frans geeft ons hoop ???????? op (volledig) herstel. 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Och, wat erg, in de bijsluiter staat wel dat zodra je hond neurologische klachten krijgt en te veel bijwerkingen dat je dat meteen bij de dierenarts moet melden zodat er een ander middel gekozen kan worden.

Domme dierenarts dus om dat te blijven geven..

honden page profiel AngelaAngela

De neurologische klachten deden zich pas de laatste dag van de kuur voor. 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

aah ja, eerst een week en daarna 15 dagen, tja, heel naar, het word wel speciaal tegen Giardia voorgeschreven.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hernia Franse Bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^