Jet - Hooper topic - NEDERLANDS KAMPIOEN!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Met Jet doe ik aan Nadac Hoopers. Dit jaar is het eerste wedstrijdseizoen van start gegaan, omdat ik hier samen met Jet aan deelneem lijkt het mij leuk om hier onze vorderingen en wedstrijduitslagen bij te houden.

Nadac Hoopers komt van oorsprong uit de Amerikaanse NADAC Agility.
Een laagdrempelige sport, zonder sprongen waarbij de hond op afstand door een parcours bestaande uit Hoops, tunnels, tonnen en hekjes wordt gestuurd. Doordat er geen sprongen in het parcours voorkomen is deze sport door de minimale belasting geschikt voor (bijna) iedere hond en handler.

We zijn begonnen met parcoursen lopen in september 2015. Voor die tijd was het vooral trainen op toestelherkenning en met max. 4 tot 5 hoopers achter elkaar. Van het ene op het andere moment begonnen we met de echte parcoursen, dit omdat we mee gingen doen aan de 2e proefwedstrijd van Nederland die in november 2015 bij ons op de hondenschool gehouden werd.

Wedstrijd 16-05-2016 - KC Pampus, Almere

Onze eerste officiële wedstrijd was in Almere. Hier deden we mee in de starters klasse. Het bleek al snel dat alles veel te dicht op elkaar stond voor Jet waardoor ze hoopers over ging slaan. Na deze wedstrijd meteen besloten om onszelf te promoveren naar de Novice klasse, de hoogste klasse tot nu toe.

Spel parcours: 1e ronde: disk - 2e ronde: disk. - 0 punten.
Vast parcours: 1e ronde: disk - 2e ronde: disk. - 0 punten.
Numbered hoops: 1e ronde: disk - 2 ronde: 1 weigering - 45 punten.Wedstrijd 25-06-2016 - Dogs4fun, Valkenswaard

Onze 2e wedstrijd en voor ons de eerste wedstrijd in de Novice. Ik ben erg blij met de keuze om Novice te gaan lopen, en dat was ook meteen te zien aan de resultaten!

Numbered hoops: 1e ronde: 1 fout - 2e ronde: foutloos! - 95 punten + 1e Q binnen!
Bij de 2e ronde stond ik zelf een keer verkeerd, maar Jet ging daarna weer netjes verder.

Vast parcours: 1e ronde: foutloos! - 2e ronde: disk. - 50 punten.
Bij de 1e ronde was ik zelf een paar keer de weg kwijt, wat ook wel te zien is. Maar ik kon Jet steeds goed bijsturen waardoor ze 'm helemaal goed liep. Bij de 2e ronde liep ze uiteindelijk ook netjes vanaf het moment dat ik d'r terug haal en we 'opnieuw' beginnen vanuit het vak.

Spel parcours: 1e ronde: disk. - 2e ronde: disk. - 0 punten.
Jet was deze 2 rondes behoorlijk stout aan het doen. Komt vast door de regen.. ;-)

Bij de numbered hoops en het vast parcours zijn we 1e geworden!Onze volgende wedstrijd zal zijn op 7 augustus in Rotterdam!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hoe leuk! We hebben de hooper challenge van de maand juni gewonnen! Elke maand is er op de Facebook pagina van Nadac Hoopers een challenge. Hier moet je een filmpje van maken en vervolgens kun je deze inzenden. Je kan verder niks winnen, alleen de eer. 

Daar hoort natuurlijk een filmpje bij:
 
https://youtu.be/-9khsI-dJ6I
 
 

honden page profiel Danielle, Kyra*, Kaylin* en DjairaDanielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

Wat doet jullie het goed, ik doe ook hoopers met mijn australian shepherd, maar dat gaat absoluut niet zo vlekkeloos, zij vindt het erg moeilijk dat ik haar weg moet sturen, ze blijft liever bij mij.

 

De parcourtjes uit de eerste 2 filmpjes komen mij bekend voor, deze heb ik op trainingen geoefend.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Wat doet jullie het goed, ik doe ook hoopers met mijn australian shepherd, maar dat gaat absoluut niet zo vlekkeloos, zij vindt het erg moeilijk dat ik haar weg moet sturen, ze blijft liever bij mij.
 
De parcourtjes uit de eerste 2 filmpjes komen mij bekend voor, deze heb ik op trainingen geoefend. "

Het van mij af werken heeft ook aardig wat training gekost, Jet had daar ook moeite mee. Alles moest dicht bij elkaar staan. Inmiddels is dat 360 graden omgedraaid.  Maar daar ben ik wel heel blij mee! Nu moeten we vooral gaan trainen op de technieken. 

 

Hopelijk lukt het bij jullie binnenkort ook! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik zal hier ook even updaten! 

 

Voor de maanden juli en augustus was er een hele leuke zomerchallenge, deze loopt Jet fantastisch! 

 

7 augustus hadden we een wedstrijd bij HSV de Oase in Rotterdam: 

 

Jet is normaal gesproken erg snel, maar vandaag was dat totaal het tegenovergestelde.. Baalde best wel, want het ging juist zo lekker de laatste tijd tijdens de trainingen. 


Maar goed, als Jet vind dat er niet sneller gelopen wordt is dat nou eenmaal zo.. Dus we hebben er maar het beste van gemaakt. 

Spelparcours: Deze 2 rondes liep ze nog lekker door. Bij de eerste ronde had ik zelf even niet door dat ze al om de ton was geweest  En wilde haar er weer omheen sturen, maar Jet dacht hier (uiteraard) anders over. Ik begon even 'opnieuw' door haar naast me neer te zetten en raakte haar dus aan. Dus helaas een disk. Maar daarna liep ze het rondje heel netjes. De 2e ronde liep ze super en hebben we (volgens mij) 38 punten gelopen. 

Vast parcours: Hier begon de ellende van het traaaage lopen (en daardoor op 3 pootjes lopen, ziet er ongelukkig uit maar dit is ze uit gewoonte gaan doen nadat ze patella luxatie heeft gehad). Bij de 1e ronde kreeg ze het voor elkaar om de tunnel aan de verkeerde kant te nemen. Daarna liep ze verder netjes. De 2e ronde begon best goed, totdat ze een hooper over sloeg en ik d'r niet meer terug kon halen. Ze rende naar haar riem + bal, heb d'r maar laten gaan, volgens mij was ze er klaar mee. 

Numbered hoops: Beide rondes best netjes gelopen. Maar weer heel erg traag en gewoon stil gaan staan. Bij beide rondes 1 weigering en een tijdfout. In totaal 79 punten verdiend vandaag. 

 

Filmpje: 

 

Gisteren hadden we een wedstrijd bij KC Zoys in Amersfoort:

 

Vandaag was het niet echt onze dag tijdens de wedstrijd... Helaas 6x een disk gelopen. En ik had zo gehoopt om minimaal meer dan 60 punten te lopen over de hele dag, dit i.v.m. de 400 punten die je nodig hebt om geselecteerd te worden voor de eindwedstrijd. Volgende keer beter! 


Spel parcours: Best een lastig parcoursje voor ons. Er zat een soort zigzag in, dat hebben we nog nooit gedaan, en dat was te merken (leuk trainingspuntje) Tel daar bij op een (nieuw) veld vol konijnenkeutels en vergeet het maar met Jet. Konijn is veel interessanter! Gelukkig was bij de 2 parcoursen hierna het veld al een stuk minder interessant. 

Vast parcours: Normaal kan Jet heel goed van mij af starten, maar de 1e ronde lukte dat niet. Vervolgens kreeg ik haar ook niet om de gate. Bij de 2e ronde liep ze doodleuk tussen de gate en een hooper door (eerst om de gate, daarna door de hooper). Soms is Jet zo slim om als ik haar daarop corrigeer, om de hooper heen te lopen en weer door te gaan. Maar vandaag even niet. Toen gewoon het rondje afgemaakt en dat ging heel erg goed! 

Numbered hoops: Hier liet ze hele mooie stukken zien, maar ze ging ook hoopers overslaan.. Kan het haar ook niet kwalijk nemen: het was warm en ze werd moe. Toen we na ons laatste rondje bij de tent kwamen moest ze overgeven  

Wat ik wel echt jammer vind aan de novice klasse (en hoger) is dat je geen speeltje bij je mag hebben in de ring. (in je broek/jas zak bijv.) Alles gaat en moet heel positief (wat superfijn is aan deze sport), maar vervolgens kun je niet direct belonen, wat zeker voor Jet heel belangrijk is. Met het speeltje kan ik Jet bij de start even 'opwinden' Dan loopt ze heel enthousiast. Vervolgens bij het eind kan ze meteen beloond worden, want Jet loopt echt voor de beloning. Nu moeten we eerst de ring uitlopen, speeltje tevoorschijn toveren en vervolgens is Jet alweer afgeleid en heb ik haar niet kunnen belonen, dat merk je toch gedurende zo'n wedstrijddag. 

Onze volgende wedstrijd is op 24 september in Purmerend. Hopelijk is het die dag minder warm en wil Jet ook eens op een wedstrijd laten zien hoe goed ze eigenlijk kan hooperen! Tot die tijd lekker 2x per week trainen.

 

Filmpje:

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wauw wat zijn jullie goed bezig!!  Leuk om dit te volgen!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Wauw wat zijn jullie goed bezig!!  Leuk om dit te volgen! "

 Dankjewel! 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Oww kijk nou... een heel eigen 'Jet door de hoepel' topic... die heb ik helemaal gemist

Maar nu ga ik volgen want ik vind dat zo onwijs gaaf... en de kleine dame heeft er zoveel lol in... echt super 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Oww kijk nou... een heel eigen 'Jet door de hoepel' topic... die heb ik helemaal gemist
Maar nu ga ik volgen want ik vind dat zo onwijs gaaf... en de kleine dame heeft er zoveel lol in... echt super  "

 Haha, leuk! Het is ook zo'n leuke sport! 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Superrr gaaf! Ik volg ook graag mee.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Superrr gaaf! Ik volg ook graag mee. "

 Leuk!

honden page profiel Danielle, Kyra*, Kaylin* en DjairaDanielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

Ik ben gisteren middag nog wezen kijken bij de hooper wedstrijd bij de kc zoys, wist niet dat jij daar aan mee deed.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Ik ben gisteren middag nog wezen kijken bij de hooper wedstrijd bij de kc zoys, wist niet dat jij daar aan mee deed. "

 Oh, wat leuk! Heb je Jet niet herkent ergens? 

honden page profiel Danielle, Kyra*, Kaylin* en DjairaDanielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

"  Oh, wat leuk! Heb je Jet niet herkent ergens?  "

 nee, volgens mij niet, liepen best veel honden, ik heb vanaf het terras zitten kijken, had mijn puber pup bij mij.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

"  nee, volgens mij niet, liepen best veel honden, ik heb vanaf het terras zitten kijken, had mijn puber pup bij mij. "

Ah, ja. Er waren ook best veel honden, was een lange dag. Misschien een volgende keer beter! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Afgelopen dinsdag tijdens het trainen hebben we het spelparcours van de wedstrijd van 3 september er bij gepakt. Op de wedstrijd was het 3x niks. Maar dinsdag ging het super! 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Goed zo Jetje!

 

En Nikki ook hoor. Jij zou een goeie politieagente kunnen zijn ook denk ik hihi.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Goed zo Jetje!
 
En Nikki ook hoor. Jij zou een goeie politieagente kunnen zijn ook denk ik hihi. "

 Haha! 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat ben je leuk bezig met Jet.

Zo jammer als er luchtjes in het gras zijn en de neus op de grond gaat. Bij Jet is het duidelijk, dat als ze eenmaal in de flow rent en goed op jou let, ze als een speer gaat.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Gisteren wedstrijd gehad in Purmerend bij HS de Spoorlijn. Met weer 6x een disk weer niet helemaal onze dag.. 

Jet was ineens totaal vergeten wat een 'weg' is. En de ring uitlopen moet je natuurlijk ook eens gedaan hebben, dus dat deden we meteen 2 keer. 

Wat wel erg fijn was, was dat er tot aan de start een speeltje aan de riem mocht zitten. Ik had verwacht dat Jet daardoor enthousiaster zou lopen, maar dat viel erg tegen. Ik denk dat het gewoon nog de wedstrijdsfeer is waar ze erg aan moet wennen. Thuis en op de hondenschool gaat ze altijd als een speer, maar op vreemd terrein loopt ze altijd veel trager. 

Voor degene die het leuk vinden toch nog even een filmpje van al onze disk'en 

Volgende week zondag naar Den Haag, duimen dat we daar wat puntjes lopen!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik ga zeker duimen!

Het ziet er echt ontzettend leuk ( en knap!) uit 

(ik heb geen idee wat helemaal precies de bedoeling is, door de hoepeltjes krijg je punten?)

 

Ik zie het mijn honden iig niet met zoveel overgave doen 

Superleuk dat je zo sportief met Jet  bezig bent, ik vind haar zo leuk!

heel veel succes voor zondag in Den Haag van mij en van Marlieke 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Ik ga zeker duimen!
Het ziet er echt ontzettend leuk ( en knap!) uit 
(ik heb geen idee wat helemaal precies de bedoeling is, door de hoepeltjes krijg je punten?)
 
Ik zie het mijn honden iig niet met zoveel overgave doen 
Superleuk dat je zo sportief met Jet  bezig bent, ik vind haar zo leuk!
heel veel succes voor zondag in Den Haag van mij en van Marlieke  "

Per parcours kun je 100 punten verdienen (2 x 50, want je loopt ieder parcours 2x) Bij een fout, weigering of tijdfout gaan er punten af. Bij een diskwalificatie gaan er 50 punten af. Verder loop je nog voor kwalificatie- en titelpunten. Een kwalificatiepunt krijg je bij 90-99 punten en een titelpunt bij 100 punten. Deze punten heb je nodig om te promoveren naar de volgende klasse. 

 

Het is de bedoeling dat de handler in het midden in een vak van 3x3 meter staat en de hond middels commando's en gebaren het parcours rond stuurt.

 

Hihi, dankjewel! 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Dankjewel voor de uitleg!

Pfff..dat stukje van dat vak van 3 x 3 waar je niet uit mag, had ik nog niet eens begrepen, maar maakt het nog eens extra moeilijk..

Dus diepe buiging voor jou! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Oeps! Al heel lang geen update geplaatst hier! 

 

23-10-2016: Wedstrijd Tholen

 

De eerste ronde van de numbered hoops liep ze foutloos! De 2e ronde helaas een disk omdat ze 1 hooper oversloeg. Maar het foutloze rondje was wel goed voor een 1e plaats! Bij het vast parcours en het spel zaten er stukjes tussen waarvan ik wist dat ze die moeilijk zou vinden, tunnel negeren.. Daarom nog 4x een disk gelopen, maar ze liep super verder. (Ze rende een paar keer naar de emmer toe waar haar bal in lag, daar zijn we dus hard mee aan het trainen )

 

23-11-2016 Wedstrijd Gorssel

 

Een thuiswedstrijd voor ons, maar helaas had Jet een off-day.. Uiteindelijk 1x met moeite rondgekomen op het vast parcours. De rest was drama helaas!  

 

 

Een week later hebben we tijdens het trainen het numbered hoops parcours van de wedstrijd in Gorssel neergezet. Meteen foutloos, stinkerd.

 

 

28-01-2017 Teamwedstrijd Woudenberg.

 

We hebben meegedaan aan de eerste teamwedstrijd Nadac Hoopers. Wat een leuke en gezellige dag! Jet liep echt fantastisch! Maar wel 4x een disk en dat was bij 3 van de 4 parcoursen mijn eigen schuld. Ik weet niet wat ik allemaal deed, maar qua handling leek het nergens op! 

 

 

En als laatste nog de maandelijkse challenge, deze is van februari, meteen foutloos! 

 

 

Degene die het leuk vinden hebben weer wat filmpjes te bekijken, haha! 

 

19 maart start het nieuwe seizoen met de nieuwe reglementen. We lopen nu elk parcours 1x i.p.v. 2x en er is een 4e parcours bijgekomen; het lijnparcours. i.p.v. in een vak moet je achter een lijn blijven, bij alle toestellen die voor de lijn staan mag je meelopen, maar je mag niet over de lijn heen. Je mag wel over de gehele lengte van de lijn meelopen. Verder krijgen de kleine honden vanaf novice niveau (daar loop ik met Jet in) een groter vak 4x4 i.p.v. 3x3. 

 

Wij gaan er weer voor dit seizoen! 

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Haha.... geweldig die Jet... of het nu goed of fout gaat, ik vind het zo super als je haar ziet gaan, volgens mij heeft die altijd een grijns op haar snoet.

 

Veel succes in het nieuwe seizoen... we blijven graag volgen 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Haha.... geweldig die Jet... of het nu goed of fout gaat, ik vind het zo super als je haar ziet gaan, volgens mij heeft die altijd een grijns op haar snoet.
 
Veel succes in het nieuwe seizoen... we blijven graag volgen  "

 Haha, klopt! 

 

Leuk! 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Zeer leuk

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Aaah zie d'r gaan, super lief! Kleine pret raket 

Echt leuk om te zien hoe ze geconcentreerd bezig is. Knap zeg!

 

En die foutjes, dat houdt het spannend, haha!

honden page profiel Danielle, Kyra*, Kaylin* en DjairaDanielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*, Kaylin* en Djaira

Geweldig leuk om te zien die filmpjes, wie weet ga ik ook ooit nog wel hoopers wedstrijden meedoen.

Ben vorige week weer met de training begonnen, met mijn jongste aussie, vorig jaar heeft ze ook al aantal lesjes gehad, maar dat was echt snuffelen aan het hoopers, ze was toen nog een echte puber pupje, nu is ze net 1 jaar en merk ik al heel veel verschil in het trainen.

 

Ze doet bijna alles wat ik vraag van haar heel beheerst ( wat ik zelf wel heel knap vindt voor een hond welke 24 februari 1 jaar is geworden ), we lopen nog geen lange parcourtjes, hooguit 4 tot 6 hoops en af een toe een tunneltje en ton tussendoor.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Geweldig leuk om te zien die filmpjes, wie weet ga ik ook ooit nog wel hoopers wedstrijden meedoen.
Ben vorige week weer met de training begonnen, met mijn jongste aussie, vorig jaar heeft ze ook al aantal lesjes gehad, maar dat was echt snuffelen aan het hoopers, ze was toen nog een echte puber pupje, nu is ze net 1 jaar en merk ik al heel veel verschil in het trainen.
 
Ze doet bijna alles wat ik vraag van haar heel beheerst ( wat ik zelf wel heel knap vindt voor een hond welke 24 februari 1 jaar is geworden ), we lopen nog geen lange parcourtjes, hooguit 4 tot 6 hoops en af een toe een tunneltje en ton tussendoor. "

 Wat leuk dat ze het al zo goed doet op haar leeftijd! 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Behendigheid/agility jonge hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^