Bully Gate 2.0 !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Ik zeg niet dat je niet zuinig op ze bent  Of waar lees jij dat?
Ik (en de rest in dit topic) proberen je echter wel te waarschuwen dat dit soort honden wanneer ze weer een conflict krijgen wel eens schade kunnen oplopen, of jijzelf bij het scheiden.   "

 daar moet je juist zuinig op zijn kun je ook interpreteren alsof ik dat niet ben

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz 3 doggies

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ik zit toch wel met enige verbazing je topic te volgen eerlijk gezegd.


Hier 2 honden (lab en berner), 2 reuen en kunnen echt een hoop van elkaar hebben.. maar eten doen ze apart, altijd en alles!!!!


Een in de woonkamer en een in de gang, deur even dicht. Is de berner klaar (die is trager) deuren open, dan gaan ze naar elkaars bakken.. even kijken of er nog wat te halen valt ;-)

Met zo'n simpel iets kan je zoveel ellende voorkomen dat ik oprecht niet begrijp waarom je het risico wilt lopen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  daar moet je juist zuinig op zijn kun je ook interpreteren alsof ik dat niet ben "

 Ik bedoelde het als compliment maar ok..

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Je hebt zo'n mooie honden, moet je juist zuinig op zijn! 
En jij bent diegene met verstand niet zij!duss..... "

 

 

Is dat zo ???? 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Ik schrik toch wel als ik dit topic lees. Ik heb namelijk het idee dat je niet inziet hoe erg je situatie, zoals jij hem beschrijft, eigenlijk is? Dit is gewoon wachten tot het een keer fout gaat en ik snap echt niet dat je er niet meer aan doet om dit te voorkomen. Of denk je dat je ze nog uit elkaar krijgt als een van je honden een keer besloten heeft dat ze het gedrag van Bolle niet meer pikt.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  Dat is jou interpretatie ,mijn hondjes zijn niet zielig die slapen op elkaar ,spelen met elkaar   en respecteren elkaar .Rare definitie van zielig heb jij "

 

Jawel, dat is het wel, je zegt het zelf, al gebeurt dit nog 100000x, je lost het zelf wel op... Als dat echt het geval gaat zijn, vind ik het enorm zielig dat je in dat geval je honden niet eens een beter huis zou gunnen waar ze niet elke keer onder de wonden zitten, of uberhaupt iets van hulp erbij halen... 

 

Als het hier 1 keer zo fout zou gaan als bij jou dan zou ik al flippen, hulp halen, en als het meerdere keren gebeurd, zou ik echt niet denken "ik los het zelf wel op", nee, dan denk ik alleen maar aan mezelf, dat IK mijn honden wil houden, dat doe ik niet, ik denk aan hun, dan kan ik er beter 1 weg doen om ervoor te zorgen dat ZIJ een fijn en gevechtsvrij leven hebben....

 

Dus ja, wat jij zei is wel zielig, maar dat zie jij gewoon niet in... 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nou, volgens mij doe je stiekem super je best, en een foutje maken mag. Het siert je ook dat je niet alleen de mooie plaatjes laat zien, maar ook de incidenten.

 

Hier eten ze altijd samen, no problem. Maar ik heb simpele Keeshondjes. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Eten naast elkaar is een verhoogd risico ,maar dit is nog nooit fout gegaan . Die ene  keer had bolle wat laten liggen en  had ik de bak vergeten weg te nemen (ben ook maar een mens ) Toen angel dat wou opeten  werd ze gecorrigeerd . Van deze keer heeft ze wel geleerd ze komt nu niet meer in de bak van Bolle .
Ja dank je ,tot nu geen advies nodig het lukt nog allemaal prima "

 Maar waarom zou je,je honden blootstellen aan een verhoogd risico?

Waarom ze niet apart laten eten,rust voor de honden,rust voor de baas?

 

Het lijkt wel dat je erop kickt,van kijk mij eens ik het alpha mannetje zal het wel regelen.

Maar als de vlam in de pan slaat zullen ze toch schijt aan je hebben, dat hebben ze al bewezen.

 

Ik kan je gedachtegang niet volgen,het zal wel....zal wel vrouw eigen zijn,beter safe dan sorry.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

"  

Ja, maar sommige situaties vragen toch om een beetje meer fysieke acties?
"Lieve lieve hond, graag zou ik willen dat je hiermee stopt".. Nee, je springt er meteen bovenop want het moet even klaar wezen. Respect moet je soms afdwingen. "

 dat klopt op zich wel, maar liever niet van de honden onderling 

bovendien, ik ga er niet vanuit dat ze van een fysieke actie van mij wat leren. 

Als je Beer wegtrekt van iets dat hij vast wil pakken, waar jij dat niet van wil hebben, met een flinke NEE, doet hij het dan de volgende keer niet meer? Soms werkt dat maar in het merendeel van de gevallen niet. 

 

En dat bedoel ik ook aan Daven duidelijk te maken: Bolle heeft te leren dat de zich moet matigen in haar respons. Is haar dat niet te leren, door haar aard, dan hoort ze niet thuis in een roedel met meerdere honden. Want dan is het wachten op nieuwe problemen. Of je moet veel strikter gaan managen. Want Daven geeft zelf aan dat hij het niet aan ziet komen. En dat is knap vervelend. 

 

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Elke hond is anders zei je eerder en dat is ook zo maar ik weet wel wat het is om een Beyoncé in huis te hebben en zo te lezen is jouwe nog in de ontwikkelingsfase.

 

Alle praatjes ten spijt. Als de dag komt dat ze volledig zo is ben je te laat. Ik had eerst ook volledig begrip voor je aanpak maar het is nu vrij snel weer raak. Weliswaar om een logische reden maar wel raak. Ik snap niet waarom je haar gewoon niet strakker gaat trainen. Het is geen moeite, levert geen extra spanningen op.. Het enige wat het je oplevert is meer controle. Het bewijs is er nu dat het zoals het gaat toch niet helemaal zo kan blijven. 

 

Waarom niet zorgen dat het zo kan blijven? (En dan niet gaan zeggen dat ze niet kunnen gehoorzamen daar trap ik niet in haha)

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

Ook al scheid je honden, het kan altijd misgaan. Hier een grote teef met enorme voer nijd en een klein hondje. Eten apart, kluiven apart, slapen apart. En toch ging t vorige keer mis omdat mijn kleine kids hun konijntje in de tuin een appel gingen voeren en er een schil viel. Gevolg dat de teef de kleine greep en wilde schudden! En nou ben ik er altijd bij dus geen schade maar toch. Dus daven kan ze scheiden, maar dat helpt dus niet altijd.  Want hier is het, zolang er geen eten in het spel is, altijd leuk tussen de honden.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Nou ja,apart eten. Hier staat een prullebak tussen. Ik heb ook wel andere types honden. Spaniel is af en toe giftig op kluifjes die in de kamer liggen en jat ze ook wel met veel herrie van de andere hond.Ook toen Jazz er nog niet was en de jrt was er nog.

 

Geen gewonden alleen een bak herrie.En hoe gek ook zo eten met een prullenbak ertussen gaat altijd goed.Nogmaals het zijn wel een ander soort.

 

 

 

Gewond raken als je mot hebt is niet fijn niet leuk,maar ik denk dat je oud en wijs genoeg bent om te doen wat moet Daven.

 

 

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

"  Bezits agressie, gebeurd bij honden die een band hebben met elkaar.
Het is maar net wat de een belangrijk vind, los van wie welke plek heeft.
Het kan, dat de jongste voor het grootste stuk bot gaat, de oudste vind  misschien de ligplaats naast de baas het belangrijkst. Staat los van rangorde. De plek in een roedel  gaat niet gepaard met agressie.
 
hier een samen atting recentelijk onzerzoek.
http://www.licg.nl/864/nieuws/rangorde-bij-honden-niet-gebaseerd-op-agressie.html
  "

 volgens mij gebeurt bezitsagressie zowel bij honden die een band met elkaar hebben als bij honden die dat niet hebben (er zijn genoeg incidenten van honden die hun bal verdedigen naar onbekende honden) 

 

Juist honden die een band met elkaar hebben, hebben een onderlinge relatie met rangorde aspecten. 

Ik zie rangorde ook als dynamisch, niet gepaard gaand met geweld. Interessant is dat in de ogen van sommige gedragsdeskundigen juist het uitdelen van privileges dominant is. Bij mijn vorige honden zag je dat ook heel duidelijk: Chenak liet bijvoorbeeld altijd eerst Janouk drinken, hij zorgde ook altijd voor Janouk (wonden schoonmaken etc). Dat gebeurde nooit andersom. Hij claimde wel zijn bak, maar er ontstond nooit ruzie over botten oid. Terwijl Chenak toch echt dominant was. Maar ja, die had het ook nooit nodig om te vechten. Die kon het zo wel af. 

Bij Shadow en Spot was het heel anders: toen Shadow zich na een gevecht met Spot de sterkere voelde (was hij fysiek ook) begon hij Spot te terroriseren: claimde speeltjes en eten. Spot liet dat toe. Voor vreemden was het bijna niet te zien: Spot deed een stapje terug, nou dan vond hij het zeker niet belangrijk, zei een GT. Maar ik wil niet dat een van mijn honden uit angst voor de ander dingen moet laten. Dat als ik hem een bot geef, Shadow dat direct afpakt.  Shadow moest zich echt leren matigen. Hij is nog steeds ranghogere, in die zijn dat hij nog steeds regelmatig datgene claimt wat hij belangrijk vindt, maar als Spot iets ECHT belangrijk vindt, zal hij dat soms wel claimen naar Shadow en die accepteert dat nu ook. 

En als ik Spot wat geef, vindt hij dat ook goed. 

 

Dus ja, ik denk dat er wel een verband is maar dat het binnen de rangorde wel beide kanten op plaats kan vinden. 

Hier staat nog een stukje over dominantie dat het beter uitlegt dan ik nu kan ;-) 

http://suzanneclothier.com/die-verdraaide-dominantie-discussie#.V6ea-mU2x-U

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  dat klopt op zich wel, maar liever niet van de honden onderling 

bovendien, ik ga er niet vanuit dat ze van een fysieke actie van mij wat leren. 

Als je Beer wegtrekt van iets dat hij vast wil pakken, waar jij dat niet van wil hebben, met een flinke NEE, doet hij het dan de volgende keer niet meer? Soms werkt dat maar in het merendeel van de gevallen niet. 

 

En dat bedoel ik ook aan Daven duidelijk te maken: Bolle heeft te leren dat de zich moet matigen in haar respons. Is haar dat niet te leren, door haar aard, dan hoort ze niet thuis in een roedel met meerdere honden. Want dan is het wachten op nieuwe problemen. Of je moet veel strikter gaan managen. Want Daven geeft zelf aan dat hij het niet aan ziet komen. En dat is knap vervelend. 

 

  "

 Ik dacht eerder dat het bedoeld werd naar de baas. Dat je als baas geen respect krijgt met fysieke acties etc.
Ik weet namelijk vrij zeker dat een hele hoop honden zich totaal niks aantrekken van de baas zijn lieve woordjes of een 'nee' als ze ergens echt voor willen gaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  volgens mij gebeurt bezitsagressie zowel bij honden die een band met elkaar hebben als bij honden die dat niet hebben (er zijn genoeg incidenten van honden die hun bal verdedigen naar onbekende honden) 
 
Juist honden die een band met elkaar hebben, hebben een onderlinge relatie met rangorde aspecten. 
Ik zie rangorde ook als dynamisch, niet gepaard gaand met geweld. Interessant is dat in de ogen van sommige gedragsdeskundigen juist het uitdelen van privileges dominant is. Bij mijn vorige honden zag je dat ook heel duidelijk: Chenak liet bijvoorbeeld altijd eerst Janouk drinken, hij zorgde ook altijd voor Janouk (wonden schoonmaken etc). Dat gebeurde nooit andersom. Hij claimde wel zijn bak, maar er ontstond nooit ruzie over botten oid. Terwijl Chenak toch echt dominant was. Maar ja, die had het ook nooit nodig om te vechten. Die kon het zo wel af. 
Bij Shadow en Spot was het heel anders: toen Shadow zich na een gevecht met Spot de sterkere voelde (was hij fysiek ook) begon hij Spot te terroriseren: claimde speeltjes en eten. Spot liet dat toe. Voor vreemden was het bijna niet te zien: Spot deed een stapje terug, nou dan vond hij het zeker niet belangrijk, zei een GT. Maar ik wil niet dat een van mijn honden uit angst voor de ander dingen moet laten. Dat als ik hem een bot geef, Shadow dat direct afpakt.  Shadow moest zich echt leren matigen. Hij is nog steeds ranghogere, in die zijn dat hij nog steeds regelmatig datgene claimt wat hij belangrijk vindt, maar als Spot iets ECHT belangrijk vindt, zal hij dat soms wel claimen naar Shadow en die accepteert dat nu ook. 
En als ik Spot wat geef, vindt hij dat ook goed. 
 
Dus ja, ik denk dat er wel een verband is maar dat het binnen de rangorde wel beide kanten op plaats kan vinden. 
Hier staat nog een stukje over dominantie dat het beter uitlegt dan ik nu kan ;-) 
http://suzanneclothier.com/die-verdraaide-dominantie-discussie#.V6ea-mU2x-U "

 Dat is ook waar dat het ook buiten de roedel gebeurd. Je haalt de bal weg en het is klaar. Die honden hebben verder niets met elkaar.

 

Binnen de roedel, vind ik het een ander verhaal, die honden hebben een band, leven met elkaar. Thuis moet je je veilig voelen.

 

Een hoop kan je voorkomen, door appart eten te geven en als baas duidelijk te zijn.

 

Mooi gedrag van Chenak. De hogere in rang, die voor de jongere zorgt. Wat je zegt, hij hoeft zich niet te bewijzen.

Zo zie ik het ook.

Als er een onenigheid is, om bezit, dan staat dat echter los van de rangorde. Het heeft te maken met motivatie, hoe graag wil je iets en hoe schat je je kans in.

De rangorde is een natuurlijk gegeven, je hoeft je niet te bewijzen.

 

Shodow is sterker, behaalde succes met zijn gedrag naar Spot. Shadow, steeds zekerder in zijn gedrag, grenzen verleggen. Spot weet dat hij geen kans maakt, dat het geen nut had iets te proberen en dan leg je je er bij neer.

Zegt wat over motivatie en win kans bij Shadow. Honden met een band, weten elkaars motivatie en kracht.

In mijn ogen, staat de rangorde hier buiten, alles te maken met motivatie en winkans.

 

De rang orde zie ik als dan ouderen die jongeren van alles leren.

Zorgen voor, wat Chenak deed, beschermen. Jongeren kijken gedrag af, die leren van.

Ruzie ontstaat door hoe graag ze iets willen en dat los van de rangorde.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ik dacht eerder dat het bedoeld werd naar de baas. Dat je als baas geen respect krijgt met fysieke acties etc.
Ik weet namelijk vrij zeker dat een hele hoop honden zich totaal niks aantrekken van de baas zijn lieve woordjes of een 'nee' als ze ergens echt voor willen gaan. "

 Het ging om het gevecht tussen de honden. Dat en nu respect is voor Cookie.

Ik vind dat ze er geen positieve dingen van leren.

 

Met de relatie baas, hond. Als een baas ingrijpt en de hond gaat toch door, ben je niet duidelijk, serieus genoeg, idd te lief.

Een hond gaat door met zijn gedrag, en heeft daar mee succes. Hij leert, dat het nut heeft soms niet maar de baas te luisteren.

Ingrijpen, hoeft echter nooit fysiek. Lijn je hond aan en neem hem mee, zonder woorden. Geef hem een time out, zonder iets te zeggen.

 

Zo ben je duidelijk en heel serieus.

Het probleem is ook, dat wij mensen niet altijd concequent zijn en een keer een succes van de hond en hij zal het weer vaker proberen.

Honden nemen de ruimte die wij ze geven.

 

 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

"  Van vergissingen leer je roos (nouja vergissing is niet het juiste woord,was het vergeten ) Maar ik leer niet alleen ,angel ook dus een volgende keer zal ze het niet meer wagen
Die voorbeelden zijn niet vergelijkbaar  de een is wel te voorkomen (als ik eraan denk ) de ander door hormonen niet . "

 Beste Daven,

Ik heb je topic gevolgd en ik vond dat je je best deed om ze samen te laten leven, bewonderenswaardig...

 

Nu ben ik het echter niet met je eens.

Je zegt dat Angel dit de volgende keer niet meer zal wagen.  Ik moet je ongelijk geven.  Zoals je weet, hebben wij ook enkele akkefietjes gehad met onze Dogo's en geloof me, als ze vinden dat ze iets moeten rechtzetten, corrigeren of verdedigen (hoe je het ook noemt) zullen ze dat ook doen.

 

Ik vind dus dat je onnodig risico loopt door ze naast elkaar te laten eten.  Dat hebben wij nooit gedaan, al van onze tweede dogo niet meer, en toen hadden we nog helemaal niks met ze meegemaakt.

Gewoon omdat ik vind dat je geen onnodige spanningen moet creëeren.   Je weet wat je in huis hebt, en als je het niet wist, heb je het inmiddels al wel ondervonden.  Voorkom dan extra spanningen of je komt uit op een situatie waar ze in elkaar klappen omdat ze gewoon maar te dicht in mekaars buurt komen.

 

Wees gewoon de moeilijkheden voor ipv af te wachten tot je weer een keertje iets vergeet of je bent afgeleid...

We zijn maar mensen, we doen dagelijks wel eens iets fout of we vergeten wat, we kunnen niet 24/24 op onze hoede zijn.

 

Het gebeurt zo snel en het zal elke keer ietsje escaleren... voorkom dat !

Cindy, Binky (Gast)

Dit topic is ontzettend HP-onwaardig. Ik word kotsmisselijk van jouw lichte gedachten over dit onderwerp. Echt waar... Alsof er niks aan de hand is. Bah!

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Ik zit toch wel met enige verbazing je topic te volgen eerlijk gezegd.


Hier 2 honden (lab en berner), 2 reuen en kunnen echt een hoop van elkaar hebben.. maar eten doen ze apart, altijd en alles!!!!


Een in de woonkamer en een in de gang, deur even dicht. Is de berner klaar (die is trager) deuren open, dan gaan ze naar elkaars bakken.. even kijken of er nog wat te halen valt ;-)

Met zo'n simpel iets kan je zoveel ellende voorkomen dat ik oprecht niet begrijp waarom je het risico wilt lopen? "

 Mensen vergeten dat dit nog nooit voor problemen heeft gezorgd ,als ik maar aan de bakken denk en ik hou dit heus wel in de gaten hoor als er een klaar is  loop ik er naar toe en ruim meteen de bakken op .Ik geef ze geen eten en ga even mijn boodschappen doen !

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Ik bedoelde het als compliment maar ok.. "

 oke dan heb ik niets gezegd 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  
 
Is dat zo ????  "

 Voor jou een vraag ,voor mij een weet

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Ik schrik toch wel als ik dit topic lees. Ik heb namelijk het idee dat je niet inziet hoe erg je situatie, zoals jij hem beschrijft, eigenlijk is? Dit is gewoon wachten tot het een keer fout gaat en ik snap echt niet dat je er niet meer aan doet om dit te voorkomen. Of denk je dat je ze nog uit elkaar krijgt als een van je honden een keer besloten heeft dat ze het gedrag van Bolle niet meer pikt. "

 Gelukkig ben jij degene die schrikt en niet ik ,want denk als ik zou schrikken die energie niet pos zou werken .

Mijn honden zullen niet snel Bolle gaan aanvallen (enja er zijn altijd uitzonderingen door bv hormonen )en dan ben ik er nog altijd

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Waarom open je eigenlijk zo'n topic terwijl je vrijwel niet openstaat voor commentaar? 

 

Ik zou het advies ten harte nemen om PREVENTIEF de honden niet meer naast elkaar te laten eten, je weet maar nooit in hoeverre er een nieuw conflict zal ontstaan.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  
Jawel, dat is het wel, je zegt het zelf, al gebeurt dit nog 100000x, je lost het zelf wel op... Als dat echt het geval gaat zijn, vind ik het enorm zielig dat je in dat geval je honden niet eens een beter huis zou gunnen waar ze niet elke keer onder de wonden zitten, of uberhaupt iets van hulp erbij halen... 
 
Als het hier 1 keer zo fout zou gaan als bij jou dan zou ik al flippen, hulp halen, en als het meerdere keren gebeurd, zou ik echt niet denken "ik los het zelf wel op", nee, dan denk ik alleen maar aan mezelf, dat IK mijn honden wil houden, dat doe ik niet, ik denk aan hun, dan kan ik er beter 1 weg doen om ervoor te zorgen dat ZIJ een fijn en gevechtsvrij leven hebben....
 
Dus ja, wat jij zei is wel zielig, maar dat zie jij gewoon niet in...  "

 Dat jij zo snel schrikt en iets zielig vind ,wil niet zeggen dat ik hier in mee moet gaan

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Nou, volgens mij doe je stiekem super je best, en een foutje maken mag. Het siert je ook dat je niet alleen de mooie plaatjes laat zien, maar ook de incidenten.
 
Hier eten ze altijd samen, no problem. Maar ik heb simpele Keeshondjes.  "

 Ik let ook heus wel op ,ga tussendoor niet even boodschappen doen als ik ze net eten heb gegeven

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Maar waarom zou je,je honden blootstellen aan een verhoogd risico?
Waarom ze niet apart laten eten,rust voor de honden,rust voor de baas?
 
Het lijkt wel dat je erop kickt,van kijk mij eens ik het alpha mannetje zal het wel regelen.
Maar als de vlam in de pan slaat zullen ze toch schijt aan je hebben, dat hebben ze al bewezen.
 
Ik kan je gedachtegang niet volgen,het zal wel....zal wel vrouw eigen zijn,beter safe dan sorry. "

 Waarom meteen van het negatieve uitgaan ,terwijl het nog nooit voor problemen heeft gezorgd .Ik denk hier niet aan en misschien wel goed ook want als ik daar aan denk straal ik dat ook uit en gaat het net mis !

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Waarom open je eigenlijk zo'n topic terwijl je vrijwel niet openstaat voor commentaar? 
 
Ik zou het advies ten harte nemen om PREVENTIEF de honden niet meer naast elkaar te laten eten, je weet maar nooit in hoeverre er een nieuw conflict zal ontstaan. "

 Volgens mij staat hij prima open voor commentaar...zodat hij er zelf een smartass comment op kan geven...en dat al 17 pagina's lang.

 

Ik snap niet eens dat er nog mensen tijd en moeite nemen (verspillen) om hem advies te geven,omdat het toch meer dan duidelijk is dat dit topic is geopend vanwege een eigen ego en daarmee- de komende maanden/jaren- aan ons te gaan bewijzen dat hij gelijk had en wij ongelijk.

En dat hij een toppie pack leader is.

 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  dat klopt op zich wel, maar liever niet van de honden onderling 
bovendien, ik ga er niet vanuit dat ze van een fysieke actie van mij wat leren. 
Als je Beer wegtrekt van iets dat hij vast wil pakken, waar jij dat niet van wil hebben, met een flinke NEE, doet hij het dan de volgende keer niet meer? Soms werkt dat maar in het merendeel van de gevallen niet. 
 
En dat bedoel ik ook aan Daven duidelijk te maken: Bolle heeft te leren dat de zich moet matigen in haar respons. Is haar dat niet te leren, door haar aard, dan hoort ze niet thuis in een roedel met meerdere honden. Want dan is het wachten op nieuwe problemen. Of je moet veel strikter gaan managen. Want Daven geeft zelf aan dat hij het niet aan ziet komen. En dat is knap vervelend. 
 
  "

 Bolle is een schat van en hond (1 x doordat cookie humeurig was door hormonen en 2 x eten in het spel wat bij veel honden een trigger is ) Verder nooit last gehad met bolle en ze wordt vaak uitgedaagd door angel ,geloof mij maar

Je kunt zo'n aanval niet afleren dat zit in haar (pitbull)genen , Dit is niets specifieks iets voor een bully ,maar niet elke jachthond kan ook jagen . Een hond met prooidrift kun je dit met geluk beteugelen maar afleren zal je niet lukken als dat er eenmaal in zit !

Rekening maar dat ik bolle strak hield in de tijd van de hormonen (nu is dat niet nodig en heerst er totaal geen spanning ,onderling )

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Bolle is een schat van en hond (1 x doordat cookie humeurig was door hormonen en 2 x eten in het spel wat bij veel honden een trigger is ) Verder nooit last gehad met bolle en ze wordt vaak uitgedaagd door angel ,geloof mij maar
Je kunt zo'n aanval niet afleren dat zit in haar (pitbull)genen , Dit is niets specifieks iets voor een bully ,maar niet elke jachthond kan ook jagen . Een hond met prooidrift kun je dit met geluk beteugelen maar afleren zal je niet lukken als dat er eenmaal in zit !
Rekening maar dat ik bolle strak hield in de tijd van de hormonen (nu is dat niet nodig en heerst er totaal geen spanning ,onderling ) "

 Is dat sociaal meerdere malen op een ander klappen en ook nog jou in je vinger bijten? 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Elke hond is anders zei je eerder en dat is ook zo maar ik weet wel wat het is om een Beyoncé in huis te hebben en zo te lezen is jouwe nog in de ontwikkelingsfase.
 
Alle praatjes ten spijt. Als de dag komt dat ze volledig zo is ben je te laat. Ik had eerst ook volledig begrip voor je aanpak maar het is nu vrij snel weer raak. Weliswaar om een logische reden maar wel raak. Ik snap niet waarom je haar gewoon niet strakker gaat trainen. Het is geen moeite, levert geen extra spanningen op.. Het enige wat het je oplevert is meer controle. Het bewijs is er nu dat het zoals het gaat toch niet helemaal zo kan blijven. 
 
Waarom niet zorgen dat het zo kan blijven? (En dan niet gaan zeggen dat ze niet kunnen gehoorzamen daar trap ik niet in haha) "

 waarom strakker trainen ,dit zijn genen dat kun je niet eruit krijgen .Denk je nu werkelijk als ze strak onder appel staat dat ze de volgende keer niet meer vastbijt ?  Ik zo geval hoort en ziet ze niets meer ! Jij moet toch beter weten dat dit!

pagina 17 van 27 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende forumvraag: Steriliseren of niet.......
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^