Grommen om alles

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Heeft je hond wel goed kennis kunnen maken met je kind?
Ik lees daar niks over. Hoe gaat dat?
Wat doe je met de hond als het kind beneden is?
Hoe reageert je hond op het kind?
Heb je het interieur omgegooid om plaats te maken voor babyspullen en is daardoor de plek van de hond veranderd?

Wat zal je hond vermoeit zijn als die de hele dag overal op moet reageren.
Heb je al eens geprobeerd of de hond wel rust heeft in een ander huis, bij je ouders bijvoorbeeld?
Zonder jullie. Met jullie maar zonder kind. Met jullie en kind .

Ik zou dat wel eens willen weten.


honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Nog even iets, Is je hond wel rustig als iedereen weg is en dus alleen thuis is?
Je zou een camera neer kunnen zetten om het op te nemen.
Laat dan 1 voor 1 de mensen binnen komen en kijk hoe je hond reageert afzonderlijk van elkaar.

Zo kom je er achter waarom je hond dit doet.
Dan pas kan je verder kijken wat eventueel de oplossing is.

Miranda (Gast)

@soraya: de bench afdekken ga ik doen! Fietsen is helaas geen optie.. Hij trekt me letterlijk van de fiets.. Wat we wel met hem doen en nu ook intensiever willen doen is flirtpolen( weet niet of je dat kent), daar is hij gek op!!! Bedankt ook voor wat hersenwerk tips.. Ik ga zeker internet eens af struinen! @S&F: bedankt voor de reactie. We hebben indd niet helemaal juist gehandeld omdat we allerlei adviezen kregen en dit dan uit gingen voeren wat tot nu toe tot geen resultaat gezorgd heeft. Daarom ook hier de vraag of iemand de gouden tip heeft die ons kan leiden tot resultaat. Het is Een heerlijk geweldig beest verder en is echt ons kindje. Maar hoe zorg je in jou ogen dan dat dat vertrouwen weer komt??

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" de reden van het grommen is denken wij het beschermen van het huis/gezin.. Als we bij hem in de buurt zijn of als onze kleine meid ( nu 5 maanden) huilt dan is t vele malen erger! Vooral als ons meisje huilt gaat hij non stop grommen. 
 
  "

 Ik zou het eerder zoeken in het feit dat de hond zijn leefomgeving erg gewijzigd is.  Het feit dat hij het gehuil van de baby niet verdraagt, wil zeggen dat dit iets is wat hij niet kan plaatsen.  Er is geen rust in zijn omgeving, terwijl hij dit wel gewoon is.

Onze Niké kan ook grommen als er drukte is.  Te veel lawaai, te veel over en weer geloop maakt dat de hond niet gerust is (Niké is een onzeker type), er moet rust in zijn omgeving komen...

Niké zal zeker een blaffende, jankende of grommende hond aanvallen, als wij niet op voorhand ingrijpen en haar uit de chaos halen.

Ik wil je niet bang maken, houd het gewoon in je achterhoofd... ik denk niet dat het beschermen is, dan zou hij het ook elders doen, het is waarschuwen, hij vindt de gewijzigde omstandigheden raar en laat weten dat hij zich niet op zijn gemak voelt.

 

Laat hem nooit alleen met een huilende baby, als jullie er niet zijn, kan hij zelf de leiding nemen en wie weet wat hij dan gaat doen.

 

 

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik vraag me ook af of jullie nog 1 op 1 tijd met hem hebben of is de kleine er altijd bij?

Gaat 1 van jullie nog wel is alleen met hem op pad of leuke dingen doen?

 

Tijdens de zwangerschap wat waakser of scherper op dingen is trouwens niet zo gek. Heb zelf 2 staffords rond hobbelen die tijdens m'n zwangerschap waakser waren dan normaal.  

Miranda (Gast)

we hebben hem zeker direct kennis laten maken met de baby en hij mag er altijd bij! Is ook heel lief voor haar. Toen we uit het ziekenhuis kwamen hebben we de maxi cosi op tafel gezet en mocht hij snuffelen en kijken. En elke keer als we beneden komen met haar dan begroeten we hem met de kleine. We geven hem ook zeker 1 op 1 aandacht zonder de kleine erbij. Lekker met hem naar het water, bos of flirtpolen op een groot veld hier. In huis ook spelen met hem en knuffelen. Aandacht krijgt hij dus zeker wel 1 op 1.. 

Het is niet zozeer in drukte dat hij gromt.. Zoals nu zit ik rustig op de bank.. De kleine ligt op bed en hij ligt bij me maar gromt non stop.... 

Anoniem (Gast)

Gabber: we hebben express zijn plaats niet veranderd in de woonkamer. Bench staat nog waar die altijd stond net als z'n kussen.. We wilde het zoveel mogelijk normaal voor hem houden en rust.. Als hij alleen thuis is is hij rustig .. Gromt alleen als er iemand voorbij komt of op t pad komt. Verder ligt hij de hele dag te slapen.. Dit hebben we al bekeken.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Gabber: we hebben express zijn plaats niet veranderd in de woonkamer. Bench staat nog waar die altijd stond net als z'n kussen.. We wilde het zoveel mogelijk normaal voor hem houden en rust.. Als hij alleen thuis is is hij rustig .. Gromt alleen als er iemand voorbij komt of op t pad komt. Verder ligt hij de hele dag te slapen.. Dit hebben we al bekeken. "

 



Wat doet je hond als jij thuis komt ZONDER KIND?
Gaat hij dan ook grommen?


Dank je wel voor je antwoord.
Het ligt dus niet aan het verbouwen achter je huis want dan zou hij ook grommen als hij alleen is.

honden page profiel MirandaMiranda

Hij gromt niet tegen mensen die binnen komen. Alleen mensen die voorbij komen en dingen in huis... Als wij thuis komen gromt hij niet. Is altijd heel enthousiast en vrolijk als 1 van ons thuis komt. Of als we samen thuis komen.. En ook als er visite komt. 

Nee indd ligt daar ook niet aan.. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Hij gromt niet tegen mensen die binnen komen. Alleen mensen die voorbij komen en dingen in huis... Als wij thuis komen gromt hij niet. Is altijd heel enthousiast en vrolijk als 1 van ons thuis komt. Of als we samen thuis komen.. En ook als er visite komt. 

Nee indd ligt daar ook niet aan..  "

 



Ik bedoel eigenlijk dat als je man alleen thuis is of je hond dan ook gaat grommen als de vloer kraakt of wat dan ook.


Zelfde als jij alleen thuis bent zonder kind, of hij dan ook gromt.

Ik vraag me dus af of door jouw of door je kind de aanwezigheid is dat je hond op alles gaat reageren.

Niet alleen een kind in huis is een verandering, jij zelf bent ook veranderd voor je hond. Alleen je geur al maar ook je gemoedstoestand door bv hormonen. Honden voelen ruiken dat. Dit omdat je hond al zo reageerde voor de baby geboren is.

Ik vraag me dus af of: als jij alleen bent, of de hond dan net zo reageert op alles.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals nu zit ik rustig op de bank.. De kleine ligt op bed en hij ligt bij me maar gromt non stop....  "

 Staat er een babyfoon aan?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@S&F: bedankt voor de reactie. We hebben indd niet helemaal juist gehandeld omdat we allerlei adviezen kregen en dit dan uit gingen voeren wat tot nu toe tot geen resultaat gezorgd heeft. Daarom ook hier de vraag of iemand de gouden tip heeft die ons kan leiden tot resultaat. Het is Een heerlijk geweldig beest verder en is echt ons kindje. Maar hoe zorg je in jou ogen dan dat dat vertrouwen weer komt?? "

 Het enige wat ik kan zeggen is hoe ik het zelf zou aanpakken. Hier is het simpel; Kun je je werk niet handelen om het zo maar te zeggen dan moet je met verplicht verlof. 

 

Vertrouwen is iets dat ontstaat wanneer ze weten dat ze op je kunnen bouwen. Wanneer je ze begrijpt en zorgt dat ze geen gevaar lopen weten ze dat uiteindelijk. Zelf ben ik daarbij van de strakke structuur en transparant zijn. 

 

Bijvoorbeeld dat van de bench een holletje maken heb ik ook gedaan. Maar daarbij ook meteen de regel; Niemand er bij. Als jij dan constant alles er bij uit de buurt houdt gaan ze leren dat dat een veilig plekje is waar ze met rust gelaten worden. Mochten ze zich dan willen terug trekken... 

 

En zo is dat met alles zo. Als jij de leiding neemt en een veilige omgeving creëert met daarbij de nodige ontspanning en beweging buiten dan komt er een evenwicht. Een balans. Wat die balans is.. Dat is voor iedere baas en hond anders. 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan een tijdje proberen het zicht op het pad en buiten te blokkeren, kijken of dat meer rust geeft. 

Kijk ook of je je hond rust (vermijden prikkels) kan geven vóór hij het zat is. 

honden page profiel MirandaMiranda

@gabber: hij gromt ook als m'n vriend alleen met hem is. En ook als ik alleen thuis ben. Zit dus geen verschil in. Wel/geen kind..wel/niet allemaal thuis.

de babyfoon staat alleen aan als m'n dochtertje op bed ligt.. Anders gaat ie uit.. 

S&F bedankt voor de tips!!

het zicht op het pad/tuin blokkeren doen we wel s door de luxaflex dicht te doen.. Maar dan hoort ie alsnog van alles dus gromt ie ook gewoon... 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" @soraya: de bench afdekken ga ik doen! Fietsen is helaas geen optie.. Hij trekt me letterlijk van de fiets.. Wat we wel met hem doen en nu ook intensiever willen doen is flirtpolen( weet niet of je dat kent), daar is hij gek op!!! Bedankt ook voor wat hersenwerk tips.. Ik ga zeker internet eens af struinen! @S&F: bedankt voor de reactie. We hebben indd niet helemaal juist gehandeld omdat we allerlei adviezen kregen en dit dan uit gingen voeren wat tot nu toe tot geen resultaat gezorgd heeft. Daarom ook hier de vraag of iemand de gouden tip heeft die ons kan leiden tot resultaat. Het is Een heerlijk geweldig beest verder en is echt ons kindje. Maar hoe zorg je in jou ogen dan dat dat vertrouwen weer komt?? "

 Ja,ik weet wat het is,vinden ze géweldig!!Zal hij ook moe van worden.Wat je nog kan doen daarna...een paar minuten denkwerk,om hem weer rustiger te krijgen.Het flirtpolen is wel iets wat heel erg zijn jachtinstinct aanwakkert met de daar bijbehorende hormonen (adrenaline),wat je lichaam ook onrustiger maakt,door het denkwerk zal hij afsluiten met rust.

honden page profiel MirandaMiranda

Dat is zeker een goeie ja! Al wil die even niks anders dan languit liggen en uithijgen voor het eerste half uur. Vaak gaat ie bij de voordeur of op straat al liggen..

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber


Mag ik nog eens vragen, wat doet de hond op het moment dat hij gromt.
Tilt hij ook soms of vaak zijn lip op.
Hoe staat hij? Stand oren, stand staart, lichaam.
Of gaat alles gewoon door zoals kwispelen.
Staat je hond stijf en houd hij zelfs zijn kop vrij stil.
Misschien toch eens een filmpje maken.
Is het wel echt grommen?
Miranda, ik maak me toch wat zorgen om jullie en om de hond.
Misschien toch een bezoekje aan de dierenarts om uit te sluiten dat hij wat mankeert.
Ik vermoed dat dit niet echt waken en verdedigen is maar overprikkeling wat zo maar eens kan escaleren.

honden page profiel MirandaMiranda

Oren naar achter, Staart omhoog en haren overeind. Soms staat ie daarbij stijf op de bank naar buiten te kijken, als ie buiten wat hoort.. Maar soms rent ie door t huis heen, richting keuken of gang als ie denkt daar wat te horen.. Heeft ook vaak als ie onder t plaid ligt op de bank wat ie graaaaag doet dat ie al liggend gromt als ie wat hoort.. Of als je bijv geluid Vd tv ofzo uitzet... En als we zeggen dat t klaar is als ie door blijft gaan gaat ie sluipen...of hij komt bij je om t goed te maken... Wil die op je kruipen of kop op je schoot leggen.... Lief dat je bezorgd bent.. Heb ook veel aan jullie! 

Kunnen jullie filmpje hier bekijken als ik dat maak? Zal dat morgen dan eens doen! 

honden page profiel MirandaMiranda

Ow ja.. Hij trilt niet en trekt ook geen lip op..

honden page profiel MirandaMiranda

Denk trouwens ook aan de hand van alle info van iedereen hier dat t overprikkeling is.... Hij heeft rust en duidelijkheid nodig... En t vertrouwen dat t goed is... 

honden page profiel ElianeEliane

Ik ben wat later ingeklokt :-) .....

Zou je iets willen uitproberen?

De AS is een stressgevoelige hond.
Stress is geen gemoedstoestand. Maar een lichamelijke toestand die het gedrag bepaald.
Er worden door impulsen en prikkels een aantal stoffen aangemaakt in hoogste versnelling die dan onmiddellijk in het bloed terecht komen. Dit is van oorsprong om te kunnen handelen in noodgevallen, om te kunnen overleven.....

Door onze evolutie krijgen we tegenwoordig als mens en dier wel met heel wat meer stress te maken dan alleen maar enkel om te overleven. Als het via een fokbeleid dan nog extra in je genen gemanipuleerd wordt, ben je voor dat je het beseft een mooi stresskonijn :'( En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Zonder dat je er besef van hebt zorgt de flirtpole voor een BOM van prikkels bij je hond. En die korte hevige draaibewegingen.....? Ik hou mijn hart vast voor de kruisbanden kwetsuren.

Op een bepaald moment is men jaren terug beginnen zeggen (geen idee op wat men zich baseert) dat een hond beweging nodig heeft. Je moet je hond moe maken ???
Wat echt niet wil zeggen dat je er een race machine van moet maken. Een hond houdt van kalmte, rust.... geen opgefokte toestanden.
Dan krijg je weer die rollercoaster van stresshormonen door de aderen gepompt. Nadeel is dat die stoffen dagen nodig hebben vooraleer ze uit het lichaam zijn afgebroken en verwijderd. Dus bijteu veel frequente prikkels gaat er te veel aan stresshormonen in het lichaam zitten die niet snel genoeg kunnen afgevoerd worden. En zo ontstaat er een onevenwicht. Wat mogelijk tot een heel deel problemen kan lijden. Zowel in gedrag als lichamelijk.

Ga met je hond op een rustige ontspannen manier wandelen in een omgeving zonder al te veel prikkels (dus geen bouwkranen, betonmixers, metselaars, enz..... Als hij niet los kan, maak dan gebruik van een lange lijn (5 à 10 mtr). En laat je hond in alle rust zijn eigen tempo bepalen. Links, rechts, terug links Laat je hond hond zijn en laat hem zijn favoriete orgaan gebruiken. Zijn reukorgaan. Strooi hier en daar eens lekkere stukjes gedroogd vlees in het gras... Laat hem rondsnuffelen dat het een lieve lust is en dat er rust in zijn hoofd ontstaat.

Zorg thuis ook voor voldoende kauwmateriaal, zoals gedroogde kophuid of bullpees. En laat hem best vlak na het eten een uurtje of 2uurtjes kauwen, dagelijks. Is nog goed voor de tanden proper te houden ook.
In de natuur en honden die barfen, produceren op deze manier nog endorfine en daar worden ze rustig van. Dit helpt trouwens ook het spijsverteringsstelsel.


honden page profiel MirandaMiranda

@eliane: bedankt voor je reactie! Weten indd dat je zeer op moet passen met flirtpolen.. We proberen dan ook zoveel mogelijk op een groot veld mee te rennen en zo weinig mogelijk bochten te creëeren... Gewoon rennen achter de flirtpole aan.. We hadden namelijk begrepen dat hij juist teveel energie in z'n koppie kan hebben omdat hij eigenlijk nu alleen maar naast de kinderwagen mee loopt.. En dat dus geen voldoening zou geven.. Proberen wel met m naar t bos en water enzo te gaan .. Even 1 op 1.. Het is een druktemaker buiten.. Eigenlijk ook nooit oog voor een balletje oid.. Maar hij moet dus juist gewoon lekker wandelen en z'n ding kunnen doen... Aan de lange lijn doen we hem in t bos en op stukken waar t overzichtelijk is kan hij af en toe los, kan hij even z'n ding doen.. Echt rennen doet ie dan ook niet.. Meer overal snuffelen.. Kreeg de tip van een gedragsdeskundige waar ik even mee gebeld had dat we hem mee moeten nemen voor een rustige wandeling en even een tijdje rustig op een bankje te zitten en hij er rustig bij.. Dit is zo geen doen! Hij is zo druk buiten...... Weet niet hoe ik m buiten rustig krijg... Hebben 3 cursussen met m gedaan maar t drukke gedrag blijft... Ziet en ruikt te veel waardoor die druk blijft doen... Trekt de arm uit m'n kom als ik ergens ga zitten en daar wil blijven zitten tot ie rustig is...

honden page profiel MirandaMiranda

Geven m trouwens paar x per week een kluif. Maar alles is binnen no time op..... 

honden page profiel ElianeEliane

Inderdaad, gewoon rust en kalmte. Een hond is een prooi en prikkeldier. Dat zijn de enige 2 zaken waarop een hond reageert. Pech dat er 100001 prikkels zijn.

Probeer daarom zoveel mogelijk in prikkelarme omgevingen te gaan wandelen. Van wat ik lees en wat je me nu vertelt is de drukte de grote oorzaak van zijn gedrag.
Voorzie je in het begin van VEEEEEL lekkers :-) gedroogde vleessnackjes (als je moet concurreren met prikkels moet je natuurlijk wel iets hebben dat de moeite is. Strooi dat geregeld in het gras. Laat hem zoals ik ook al eerder aangaf, snuffelen. Dat rustig op een bankje gaan zitten is zeker niet slecht (maar doe dit voorlopig waar het echt rustig is). Geef hem in het begin dan ook vrij kort opeenvolgend stukjes vlees. Bouw heel rustig de tijd op van ergens te gaan zitten (in het begin niet te lang. Afhankelijk van de hond enz een half minuutje of een minuutje). En heel langzaam aan bouw je de hoeveelheid lekkers af. Maar nooit stoppen met belonen. Als je ze op deze manier beloont mag je nooit helemaal stoppen met lekkers, want dan creer je onzekerheid.

Ook deze week heb weer een deel nieuwe hondjes, die helemaal opnieuw moeten leren van rustig, kalm, niet gestressd, angstig of onzeker te zijn.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Dus buiten gaat het ook niet goed?
Ik begreep dat hij buiten wel op zijn gemak was maar zo te lezen is hij buiten alles behalve op zijn gemak, al uit dat zich niet in grommen.
Als dit zo door gaat dan is niet de vraag of het mis gaat maar wanneer.

Laat de flirtpole voor wat het is want hij kan helemaal niet met die energieboost overweg.
Het is een te groot verschil met langs de kinderwagen lopen.
Energie moet je opbouwen en vervolgens weer tot rust komen. Rust is er ook niet.

Zoek een goede gedragsdeskundige die jullie verder kan helpen met een goede balans.
Dit is niet alleen voor jullie vervelend maar zeker te meer voor je hond.





honden page profiel MirandaMiranda

Hij loopt buiten keurig rustig naast de kinderwagen ..is dan een hele andere hond! Luistert heel goed ook!  Maar zodra hij aan de lange lijn mag is ie een ongeleid projectiel. Dat is wat ik bedoel. En rustig gaan zitten is er dan niet bij. Naast de kinderwagen wel.. 

Eliane ik ga je advies zeker opvolgen! Gedroogd vlees is hij gek op! We geven hem alleen maar natuurlijk spul en is ie dol op! En dan continu belonen als hij rustig is of sowieso onder t wandelen steeds geven? 

Sorry hoor maar wil t graag nu goed doen. Al zoveel goed bedoelde adviezen gekregen ( zoals dus gaan flirtpolen, terwijl ik nu weer hoor dat t juist NIET goed is) 

honden page profiel MirandaMiranda

Ook altijd geleerd dat je juist veel moet wandelen en dan stevig doorlopen.. Nergens laten snuffelen. Jij bepaald!! Even plassen, poepen en stevige pas lopen.... Maar ik begrijp dus ook Eliane dat je juist je hond lekker moet laten snuffelen en m dat de voldoening geeft die die nodig heeft?! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ook altijd geleerd dat je juist veel moet wandelen en dan stevig doorlopen.. Nergens laten snuffelen. Jij bepaald!! Even plassen, poepen en stevige pas lopen.... Maar ik begrijp dus ook Eliane dat je juist je hond lekker moet laten snuffelen en m dat de voldoening geeft die die nodig heeft?!  "

 Ja vreselijke manier van doen voor een hond,hoe we/ze het ooit verzonnen hebben

 

Snuffelen is voor een hond net zoiets als voor ons de krant lezen,of twitteren Even goed snuffelen wie er langs is geweest,die ene hond van de overkant,die hond uit de andere buurt die ik minder leuk vind enz enz.

Van mogen snuffelen worden moe/kalm en voldaan.

honden page profiel MirandaMiranda

Oke! Super om te horen! Ik ga hier morgen gelijk mee aan de slag. Snap dat t even een tijd nodig heeft maar hoop zo dat we hiermee de oude Blue ( zo heet ie) weer terug te krijgen.. Dus geen druk gedoe om m daarmee rustiger te krijgen.... Werkt dus NIET! Ben heel blij met deze informatie. En de info van de verdere leden uiteraard ook! Ben al heeeel stuk verder gekomen! Heb nu ook een kleed over z'n bench gedaan ( ligt ie alleen snachts in) vind ie maar gek... Hihi 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Flirtpole triggert misschien een hoop maar mensen vergeten wel dat dat ook voldoening kan geven. Zolang je als eigenaar inzicht hebt in je eigen hond... Is daar niets mis mee hoor. 

 

Toen mijn hond zo erg was zei iedereen ook dat moet je niet doen, al doe stress... Nou als ik het niet deed mocht ik gaan vrezen voor iedereens leven. 

 

Het is noodzaak bij overspannen honden om het zo maar te zeggen om te weten wanneer je moet stoppen. Je ziet het in hun blik op een gegeven moment, ze raken moe en dan slaan ze om en worden nog tien miljoen keer zo fanatiek. Dat punt dus vermijden haha, net gewoon even fysiek voldaan zijn. Meer niet.

 

Nogmaals die suffe balans weer.. Sporten geeft namelijk net zo goed stoffen af. Je moet alleen wel de grip er op houden en uitvinden tot hoe ver je kan gaan.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: verwaarloosde hond? graag advies!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^