verwaarloosde hond? graag advies!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik weet niet of mijn vraag/verhaal hier bij het juiste onderwerp staat maar toch wilik even mijn verhaal kwijt en graag advies van jullie! Een kennis van ons heeft een pitbull van 14, maand. Die hond is sinds kort het huis aan het slopen als hun van huis zijn. Zo heeft hij de bloemen van tafel gegooid en gat in de leren bank gegraven plinten van de muur getrokken enz. Dus ik zei al dat is vast verveling of angst. Wel is het zo dat die hond dat de eerste maanden nooit heeft gedaan. Ze kregen die hond toen ze een half jaar oud was. Nu blijkt dat die hond ook al tijden nauwelijks wil eten. Hij piept en jankt als ze weg zijn..maar ook als ze thuis is wel eens.vooral als ze haar dochter van 4 aandacht geeft. Daarna heb ik gevraagt hoeveel aandacht die hond krijgt.maar dat blijkt dus niks te zijn. 1x per dag een klein stukje wandelen. Want ze ging niet meer met hem wandelen want ze luisterd niet en trekt aan de riem. Die hond heeft geen speelgoed want dat wordt toch maar gesloopt. Die hond krijgt geen bot want dat is te duur. Dis ik adviseerde een gedrags deskundige oid want die hond heeft nog nooit 1 puppy oid training gehad want was ook allemaal maar gedoe. Heb nog gezegt eens naar de dierenarts omdat hij ook niet eet? Nee was te duur. En ze moest toch over een paar maand zou ze dan wel zeggen. Maar die hond eet nauwelijks!! In mijn beleving krijgt die hond te weinig aandacht en voelt zich eenzaam. Er wordt niet mee gewandeld gespeeld oid. Wat kan ik hier aan doen of wat zou mijn kennis moeten doen? Enig idee wat die hond heeft?

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Het lijkt me een puberende hond die zich stierlijk verveelt. Niet vreemd ook!

Misschien kan je eens voorstellen dat jij de hond een keertje uitlaat? Als hij dan lekker moe is, kunnen ze met eigen ogen zien dat het dan een veel leuker beest is?

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Ik denk dat het gewoon een heel gefrustreerde hond is. Vind het gek, beestje heeft niks te doen. Waarom herplaatsen ze de hond niet gewoon?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ik snap wel dat het moeilijk is om een jonge hond her op te voeden terwijl je een kleintje rond hebt lopen. Maar ik snap dan niet waarom ze een hond hebben genomen? Geen speelgoed want ze sloopt die toch maar? Wel, liever de speelgoed dan men meubels denk ik dan. En als je geen geld hebt voor een hond oke ik snap dat wel, iedereen verdient de liefde van zon trouw beestje, rijk of arm maakt het beestje helemaal niets uit. Maar vind het toch zielig voor de hond want het lijkt erop dat ze de hond niet meer of een last zien .. Heb je hier al iets opgezegd? Mss als jij met jouw hondje buiten gaat vragen aan je vriendin of ze lekker meewandelt met haar hond. Een hond is nu eenmaal een familymember, als je zo niet denkt weet ik begod niet waarom ze dan een hond heeft genomen :/

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou vragen waarom ze een hond hebben?
Als er geen enkele bereidheid is om tijd, aandacht en geld aan het dier te besteden, zouden ze hem beter kunnen herplaatsen.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Jullie denken er dus allemaal hetzelfde over als ik. Bedankt in elk geval. Zal toch het gesprek met haar aanmoeten. Waarom zou die hond niet eten? Verdriet of eenzaamheid?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Jullie denken er dus allemaal hetzelfde over als ik. Bedankt in elk geval. Zal toch het gesprek met haar aanmoeten.

Waarom zou die hond niet eten? Verdriet of eenzaamheid? "

 



Kan best wel zijn als een hond enorm veel stress heeft of enorm ongelukkig is, gaan ze amper nog eten ( kijk maar naar sommige asielhonden). Maar kan best wel iets medisch zijn ook, beste zou toch zijn om eens naar de DA te gaan. Als je haar kan overtuigen zou dat super zijn ;-)

Of mss kan je overleggen met je vriendin om hem te herplaatsen ( liefst niet naar een asiel brengen, gaatie ng meer stress krijgen en het lijkt me al een verwarde hond ) maar zoeken achter mensen die deze hond aankunnen en genoeg aandacht willen geven. Je kunt vragen aan een asiel om hem op pets.be te plaatsen. En dat hij tot hij een nieuw baasje vind bij je vriendin blijft.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Piepen, janken, slopen, niet uitgelaten worden.. Klinkt als een hele gefrustreerde,verveeld en erg gestresste hond.. Heel sneu :(

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Walgelijk zo ga je niet met beesten om en begrip waar om ze hem genomen hebben heb ik ook niet.

Ze hadden beter een knuffel bij de speelgoedwinkel kunnen kopen ...heeft hun kindje ook nog wat aan.


Is niet negatief naar jou hoor ts maar je zit in een moeilijk pakket en probeer te praten maar wees voorzichtig want weet niet hoe belangrijk deze vriendschap is voor jou

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geweldig dat jij het je aantrekt dat je vriendin zo met deze hond omgaat, ze heeft geen tijd voor de hond, nog een kleintje waar ze ook de aandacht voor moet geven, dan is de hond bijzaak.

vriendin van je, ga eens om de tafel zitten met haar, en kaart het eens aan of ze niet voor de hond een ander tehuis kan zoeken, als vriendin zijnde zou je dat best eens kunnen zeggen, een hond die geen enkele aandacht krijgt, te weinig wordt uitgelaten, ja niet raar dat het een sloper wordt, bepraat het eens met dr , vraag of ze de hond wel wil behouden, is dat zo, dan moet ze toch wat meer aandacht eraan besteden. als je vriendinnen bent, mag je dat gerust eens zeggen hoor.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zal het niet vaak zeggen maar ik denk dat het voor de hond beter is om een nieuwe plek te krijgen. Ik denk dat deze mensen hebben onderschat wat het houden van een hond betekent. Ze willen er geen aandacht in stoppen om met de hond te werken, dan blijven deze problemen bestaan. Willen ze de hond echt graag houden (wat we allemaal natuurlijk hopen) dan is het goed om eens rond de tafel te gaan zitten en een schema op te stellen voor de hond. Wat moeten we met de hond doen op een dag. Wat moeten we doen om ongewenst gedrag (trekken aan de riem, slopen) eruit te trainen. De hond is nog jong en kan echt nog wel leren wat er van hem verwacht word. Er moet alleen wel tijd en aandacht in gestopt worden en je vriendin moet even goed na denken of ze dat ervoor over heeft.

Je vriendin moet nu eerlijk zijn tegenover zichzelf en ook tegen over de hond. Ze verdienen allebei een plek waar ze zich op hun gemak voelen en nu is dat niet. En dat maakt de situatie er natuurlijk niet beter op.
Ik hoop dat er snel een goede oplossing gevonden word voor het gezin.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Trek je stoute schoenen aan, en zeg het hen nü dat het zó niet verder kan. Dan inderdaad de hond wegdoen , zó heeft het dier ook geen leven. En waarschijnlijk wordt het nog gestraft ook als het iets uitsteekt....

Snap sommige mensen echt niet.

 

 

edit schrijffout

Chanel (Gast)

Misschien is het een idee de hondenbescherming in te schakelen die kan ook erg goed advies geven aan de eigenaren van deze hond, en er is een grote kans dat ze het wel zullen aan nemen van een vreemde en is ook moeilijk natuurlijk om een kennis op de vingers te tikken. Mijn buurvrouw was ook erg slecht voor der honden maar toen de buren de hondenbescherming ingeschakeld had ging het veeeel beter en bleek het meeste gewoon onwetendheid te zijn. Ook weet ik wel dat de dierenbescherming vaak een deel van de dierenarts kosten kan vergoeden als je contact met ze hebt opgenomen, de castratie van onze vorige teef is ook voor de helft vergoed omdat we een laag inkomen hadden toen.

 

En als dit niet mocht werken zijn er natuurlijk ook erg veel adressen die dit soort honden opvangen zoals asiels of particuliere bully/pitbull opvang adressen.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Probeer eens te praten met die kennis dat je je zorgen maakt over de hond. En vraag haar of ze het fijn zou vinden dat jij haar een beetje helpt met
het uitlaten. En haar helpt met aandacht te geven. Want die hond verveeld zich en is erg gefrustreerd. Als dat niet goed gaat zou ik haar aanraden hem ergens anders te plaatsen.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Enn? Ben best wel benieuwd

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou ook de dierenbescherming en 144 bellen. Dat kan gewoon anoniem.

Het is pure verwaarlozing wat hier gebeurd en dat is nog strafbaar ook..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Denk dat de dierenbescherming weinig zin heeft.

Ik hoor te vaak dat ze niks doen omdat de hond gewoon in huis leeft.

Of de hond moet graatmager zijn?

 

In mijn ogen is het ook geen oplossing dat ts een keer met die hond gaat wandelen.

Dan zou ze dat elke dag moeten gaan doen en dan veranderd er verder nog niks.

Waarschijnlijk denkt de eigenaar dan dat het lekker makkelijk is dat zij zelf niet meer hoeft te wandelen.

 

Ik zou gewoon eens keihard vragen waarom ze die hond hebben aangeschaft en of ze wel enig idee hebben wat ze hem aandoen.

Het beestje kan niet voor zichzelf spreken, dat moet een ander doen.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Mooi dat je, je het lot van deze hond aantrekt t.s.

Sara (Gast)

het meldpunt 144 is helemaal niet anoniem ik zit hier met hetzelfde probleem de hond wordt buiten in een kleine hok gehouden wordt 1x per dag uitgelaten en zit buiten door weer en wind en graatmager hij blaft 24 uur per dag en soms is hij stil te moe nog om te blaffen aangezien ik ze erop aangesproken heb en er niks aan gedaan wordt wil ik graag een melding maken maar bij geen 1 instantie voor dieren kan je anoniem een melding doen het gaat mij door merg en been.

 

wie heeft de gouden tip voor mij om deze hond te redden?

Sarah (Gast)

en wegens bedreiging kan ik geen aangifte anoniem doen. Dat maakt het moeilijk hij loopt ook moeilijk omdat hij bijna als niet uit het hok komt en zijn ogen zijn zo rood en hangen omdat het geen daglicht kan verdragen dat wou ik nog even kwijt.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Oei een hond die niets mag of krijgt. En daar loopt een kleintje van 4 jaar tussen. Lijkt me niet ideaal . Hoop dat er iets aan gedaan kan worden zowel voor hond en kind. Stel je voor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een nare mensen, kan je hen niet overhalen hem te herplaatsen, of liever dat jij hem meeneemt en jij hem zelf herplaatst, aangezien het geen mensen lijken te zijn die het iets kan schelen aan wie ze hun hond meegeven?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je kunt inderdaad niet anoniem melding doen van verwaarlozing van dieren, maar je kan wel verzoeken om jouw naam niet bekend te maken aan de dierenmishandelaren. Ik heb hier zelf ervaring mee.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Meld misdaad anoniem Misschien?
0800 7000

Als je bedreigd wordt, altijd melden bij de politie.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dierenbescherming bellen?
Is dat een optie?
Als ze zien hoe de hond er bij zit en graad mager is, nemen ze vast de hond wel in beslag.
Misschien in overleg met mede buurtbewoners er moeten toch meer mensen zijn die dit mee krijgen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" het meldpunt 144 is helemaal niet anoniem ik zit hier met hetzelfde probleem de hond wordt buiten in een kleine hok gehouden wordt 1x per dag uitgelaten en zit buiten door weer en wind en graatmager hij blaft 24 uur per dag en soms is hij stil te moe nog om te blaffen aangezien ik ze erop aangesproken heb en er niks aan gedaan wordt wil ik graag een melding maken maar bij geen 1 instantie voor dieren kan je anoniem een melding doen het gaat mij door merg en been.
 
wie heeft de gouden tip voor mij om deze hond te redden? "

 Volgens mij mogen ze jouw gegevens idd niet verstrekken. 

Vraag anders eens na wat ze met jouw gegevens doen als ze die hebben. 

 

Ik hoop dat je toch een melding gaat maken zodat de hond geholpen kan worden. 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Arme arme hond, waarom nemen ze dan een hond, ze moeten gewoon tijd maken, die duts is doodongelukkig en dat uit zich dan in gedrag dat ze niet op prijs stellen terwijl het hun eigen schuld is.

 

Hoop dat je de arme hond kan helpen en ben wel heel blij dat jij het aantrekt en er wat aan probeert te verhelpen. Toch eens een heel goed gesprek aangaan, als dat kan en anders hulp inroepen. Beestje verdient duizend keer beter dan wat hij nu krijgt. Succes !!!

 

Is het in Nederland dan ? Want hier kan je beslist wel anoniem een klacht neerleggen, nuja, als een beestje in nood is, kan het me niet schelen of het al dan niet anoniem is. Het dier gaat voor. En trouwens, dit ras staat bij ons in het asiel bekend als één van de gevoeligste, hebben bijv ook het meeste last van een verblijf in een asiel omdat ze zo hunkeren naar aandacht.

Volgende forumvraag: angstige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^