Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Astrid (Gast)

Hallo, Onze boomer van 9 maanden heeft al vele malen een panacureen antibiotica gehad en blijkt nu drager te zijn van giardia. Heeft er iemand ervaringen met de huisdierendokter om eventueel giardex en gastro te gaan geven? Alvast bedankt voor de reacties zowel negatieve als positieve feedback is welkom. Astrid.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ervaringen met de huisdierendokter heb ik niet, maar.. waarom niet gewoon naar de dierenarts? Het lijkt erop alsof je hond cystes heeft (en die zijn niet vatbaar voor medicijnen). Die blijven 'uitkomen' en je hond opnieuw besmetten. Je dierenarts kan daar rekening mee houden. Als ik kijk op de huisdierendokter website zie ik dat het alternatieve geneesmiddelen zijn en per definitie is van een alternatieve geneeswijze/geneesmiddel NIET wetenschappelijk bewezen dat het werkt. En geloof me, zo heel moeilijk is het niet om wetenschappelijk te bewijzen dat een geneesmiddel werkt, dus dat zegt wel iets. Zeker bij giardia zou ik dat risico absoluut niet nemen, het is een heel vervelende parasiet en mensen kunnen er ook mee besmet raken (in het ergste geval kan dat hele ernstige gevolgen hebben voor diverse organen). 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Sorry kan je niet helpen misschien wel iemand op hp hier best da gaan ook veel geluk verder

honden page profiel toto

honden foto van to

metrobactin en pannacur zijn 2 medicijnen voor giardia...

giardia is een darm parasiet, de helft van de parasieten is immuun voor pannacur en jawel de andere helft voor metrobactin...

 

niks doen is dodelijk voor je hond, echt je moet langs de dierenarts en een heel streng schoon maak plan gaan hanteren anders blijft de hond zichzelf herbesmetten..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je hond al meerdere kuren AB en Panacur heeft gehad en nu Giardia blijkt te hebben; dan vraag ik me af of dit niet al eerder aan de hand was. Voor medicatie ben je in eerste instantie aangewezen op het advies en voorschrijven van je dierenarts.

 

Als  je hier vanaf wilt komen, dan moet ook je hele huis schoongemaakt worden. De ontlasting van je hond ook buiten opruimen; andere honden kunnen hierdoor besmet worden.

 

Maak ook de anus van je hond schoon na het poepen i.v.m. herbesmetting mocht je hond daar gaan likken. 

 

Giardia is zéér besmettelijk; ook voor mensen. Als je meer dieren in huis hebt, dan moeten deze ook behandeld worden.

 

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

 

 

 

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Net een Giardia besmetting achter de rug bij mijn 11 maanden oude herdermix. Dierenarts heeft 5 dagen panacur, 5 dagen niks en opnieuw 5 dagen panacur voorgeschreven. Op de 3e en 5e dag van allebei de kuren moest de hond gewassen met hondenshampoo. En inderdaad zoals al gezet, alles goed schoonmaken waar de hond ligt, mee speelt etc... bij ons was dat dus ook tapijt, kleedje op de bank, diverse kussens.... 

Oh ja en na het traject moesten we opnieuw ontlasting verzamelen om te kijken of het weg was.

Succes!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Was de dosering wel goed van de panacur?

 

Als ik jou was ging ik naar een holistisch dierenarts.

 

Zelf heb ik wel goede ervaringen met de huisdierdokter (voor andere klachten: allergie)  maar het blijven algemene middelen. Een holistisch arts geeft een middel speciaal afgestemd op jouw hond. En vraagt ook naar de achtergrond van de hond, wat ze eet, etc. etc. Met giardia niet zelf gaan dokteren daar is het te gevaarlijk voor.

 

Overigens is de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) wel degelijk  wetenschappelijk bewezen te werken, wij weten er hier alleen heel weinig van, maar de huisdierdokter is geen arts die hiervoor geleerd heeft heb ik pas vernomen en dus op een heel andere wijze denkt over genezen dan een gediplomeerd TCG arts zou doen.

 

Je moet wel het juiste middel voor het juiste dier krijgen en dat kan pas na het dier grondig te onderzoeken.

 

 

Astrid (Gast)

Bedankt allemaal voor jullie reactie.

Natuurlijk zijn wij met ons hondje bij de DA geweest en heeft inmiddels al vele panacure gehad en zelfs antibiotica.

We zijn zelfs al overgestapt naar een andere DA omdat ze ons niet meer konden helpen.

Ook doen we er van alles aan om de omgeving schoon te houden en ook de poep rapen we buiten op.Zelfs de speeltjes worden om de zoveel tijd weg gegooid en vervangen door nieuwe.Ook op de 3e en 5e dag wordt Bobbie gewassen en was ik de handdoeken op 90 graden.Ook maken we zijn kont schoon als hij heeft gepoept.

Nu heeft Bobbie weer panacure en elke keer weer wordt ie gardia positief getest.Je kunt al aan de poep zien dat het nog steeds niet verholpen is.

Ook hebben we al vele soorten voeding geprobeerd,maar tot nu toe zonder resultaat.

We worden er een beetje moedeloos en ook radeloos van.Je wilt je hond helpen alleen je weet niet hoe.

Gelukkig blijft Bobbie een actieve hond en is hij er (nog)niet ziek van.

Dus mocht er nog iemand tips hebben dan hoor ik dat graag!!!

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja ik zou echt een holistisch dierenarts consulteren voor Bobbie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik zou na zoveel trammelant en nooit resultaat, nu ook mijn heil bij een holistisch dierenarts zoeken.

 

In welke regio woon je? Dan kunnen forumleden hun ervaring doorgeven met een holistisch dierenarts bij jou in de buurt.

 

Ik ken alleen hollistisch dierenarts Tannetje Koning in Otterlo, die regelmatig wordt aanbevolen. Mijn hondje is door haar getiterd (bepaling van nog aanwezige antistoffen van eerdere inentingen, zodat niet onnodig geënt wordt).

http://www.centrumoase.nl/

 

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Ik zie dat dit forum al van een tijdje geleden is, maar wil toch nog even raad geven moest het probleem nog niet opgelost zijn.

Onze labrador (nu 11 maanden) heeft ook enkele maanden last gehad van giardia. Ze at toen nog Royal Canin en we hebben echt alles geprobeerd om het te verhelpen (meerdere keren Panacur, speciaal voer van hills, alles ontsmetten,...) en niets hielp.

We hebben toen beslist om over te stappen op vers voer omdat iemand ons dit aanraadde. In de winkel waar we dit zijn gaan halen hadden ze gelukkig ervaring met giardia van bij hun eigen honden en zij raadden ons aan om Farm Food hart en pens te geven voor 2 weken en daarbuiten totaal niks meer wat granen bevat (snoepjes uit gewone dierenwinkels, pedigree,...). Granen zijn blijkbaar de ideale bron voor de parasiet. 

Na die 14 dagen hebben we het terug laten testen en weg was de giardia. Nu eet ze dus nog steeds vers vlees en het is niet meer teruggekomen.

Op de website van Farm Food staat het nog eens uitgelegd:

http://www.farmfood.nl/hondenvoeding/hondenvoer/holistische-aanpak/help-mijn-hond-heeft-giardia.html

Ik weet niet wat jou hond eet, maar dit heeft bij ons enorm geholpen dus ik kon het je alleen maar zeggen 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat bedoelt je da met drager van giardia.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Wat bedoelt je da met drager van giardia.
  "

 Dat wil zeggen dat de hond gardia cyste met zich meedraagt maar verder geen symptomen vertoont. Die cystes kunnen andere besmetten 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat wil zeggen dat de hond gardia cyste met zich meedraagt maar verder geen symptomen vertoont. Die cystes kunnen andere besmetten  "

 Dank je!

Dan kunnen die cystes toch bestreden worden?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Giardia is giardia, een cystetelling en DNA profiel bepaalt of er sprake is van gerichte infectie of niet. Giardia drager....elke hond met giardia is drager en hoeft daar niet ziek van te zijn. Er lopen meer dragers rond dan dieren met gerichte infectie. Gerichte infectie houdt in dat door verzwakking giardia kan toeslaan en ziekte veroorzaakt.

Giardia is met name een weerstandsprobleem en krijg je niet volledig weg met heftige medicatie. Vaak is het beter om aan gerichte weerstandsverhoging te doen, al dan niet met tussenkomst van een holistisch dierenarts. Binnen de kruidengeneeskunde is veel mogelijk, waaronder het afdrijven van giardia.

In veel gevallen kan er beter niet gekozen worden voor conventionele belasting, omdat die het doeldier onnodig extra belasten en bij veelvuldige toepassing resistentie in de hand werken. En wat echt een fabel is, is dat naaste dieren ook meteen mee behandeld moeten worden. Doe dat niet, nergens voor nodig. Faecesonderzoek geeft antwoord of dat nodig is of niet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Dank je!
Dan kunnen die cystes toch bestreden worden? "

 Cystes zijn heel moeilijk te bestrijden. Ze kunnen tegen vele slechte omgevingsomstandigheden. Zodra ze terug in goede omgevingsomstandigheden zijn groeien ze verder uit. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Giardia is giardia, een cystetelling en DNA profiel bepaalt of er sprake is van gerichte infectie of niet. Giardia drager....elke hond met giardia is drager en hoeft daar niet ziek van te zijn. Er lopen meer dragers rond dan dieren met gerichte infectie. Gerichte infectie houdt in dat door verzwakking giardia kan toeslaan en ziekte veroorzaakt.
Giardia is met name een weerstandsprobleem en krijg je niet volledig weg met heftige medicatie. Vaak is het beter om aan gerichte weerstandsverhoging te doen, al dan niet met tussenkomst van een holistisch dierenarts. Binnen de kruidengeneeskunde is veel mogelijk, waaronder het afdrijven van giardia.
In veel gevallen kan er beter niet gekozen worden voor conventionele belasting, omdat die het doeldier onnodig extra belasten en bij veelvuldige toepassing resistentie in de hand werken. En wat echt een fabel is, is dat naaste dieren ook meteen mee behandeld moeten worden. Doe dat niet, nergens voor nodig. Faecesonderzoek geeft antwoord of dat nodig is of niet. "

 Zelfs mensen zijn dragers. Maar het is alarmmerend als er overwoekering is. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Cystes zijn heel moeilijk te bestrijden. Ze kunnen tegen vele slechte omgevingsomstandigheden. Zodra ze terug in goede omgevingsomstandigheden zijn groeien ze verder uit.  "

 Aha, ik snap hem.

Dan lijkt het me belangrijk om aan  je weerstand werken.

En waarschijnlijk regelmatig ontlasting controleren

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Zelfs mensen zijn dragers. Maar het is alarmmerend als er overwoekering is.  "

Ook voor mensen volstaat faecesonderzoek alvorens te behandelen. Veel mensen lopen geen infectie op. Wel zwakke individuen, getriggerd door teveel suikers uit de voeding waar giardia zich prima mee voedt.

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Dus mijn hond haar darmen zitten waarschijnlijk vol cystes en als haar weerstand zwak is wordt ze er weer ziek van? We hadden na Panacur behandeling begin April opnieuw ontlasting laten testen en toen was er niks meer gevonden. Nu, 2 maanden later opnieuw besmetting geconstateerd bij ontlastingonderzoek...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Kvv zou ook oplossing kunnen zijn ..... Graan in de brokken zou juist goede voedingdbron zijn voot cystes te laten groeien

honden page profiel Claudia & DesnyClaudia & Desny

honden foto van Claudia & Desny

Mhm sinds de eerste besmetting krijgt ze Tammenga vleesmixen, daarvoor Lukullus (zit rijst in, is dat ook voedingsbron voor de cysten? Ik geef nu namelijk ook wat rijst bij omdat haar ontlasting zo dun was...). Ik heb wel nog Snoepjes waar graan inzit, die wou ik met en met opmaken, alle nieuwe snoepjes die ik koop let ik op graanvrij. Zouden dan 5gram van die snoepjes op n dag te veel zijn? Sommige dagen krijgt ze dat nog niet s binnen van die snoepjes, denk ik...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

rijst is ook graan dus ik vermoed van wel. Maar rauw zorgt voor een betere weerstand en een mooier evenwicht van parasieten in de darmen.

Anoniem (Gast)

onze hond is er uiteindelijk ook afgekomen door vers vlees in combinatie met probiotica. Hij had daarvoor al 3 kuren gehad, die niks hielpen. Ook maaktte ik als een gek schoon.Hielp allemaal niks.Ik ben ervan overtuigd dat het vers vlees hem eraf heeft geholpen icm probiotica

Anoniem (Gast)

Het verhaal is dat de giardia parasieten, immuun geworden zijn voor de pannacur (de 1e helft) en de andere helft voor de metrobac..

dus het is een soort.. eindeloos gebed zonder einde om alle parasieten te doden..

En dat wordt een steeds groter probleem. Om de giardia uit te roeien. Vaak ook om dat je ook buiten net zo makkelijk de parasieten weer oppikt.

Maar goed schoonmaken heeft echt wel nut....

Anoniem gast (Gast)

Hallo, ik ben ook al 5 jaar aan het tobben met mijn Jack Russel!! van alles geprobeerd vers vlees, lang durig probiotica, panacur, metrobac , zilverwater , honden brokken van Royalcanin sensitieve . Het huis als een gek schoonmaken alles wassen op 60 graden. En van tijd tot tijd om de zeven a achtweken  gaat het op spelen . Dan is ze misselijk en krijg ze darm krampen, en wil maar naar buiten, gras eten en na een poosje krijg ze hele dunne ontlasting met veel slijm, en heel erg stinken. Dan geef ik ze Okugest en dat help voor de krampen en misselijkheid . Je word er moedeloos van !! Nu ben ik sinds van de week begonnen met Baroen ...  Diatom .....dat pakt alle wormen en ook Giardia aan . Dat gaat ik als laatste proberen. ik zal jullie op de hoogte houden. groetjes .

honden page profiel toto

honden foto van to

" Hallo, ik ben ook al 5 jaar aan het tobben met mijn Jack Russel!! van alles geprobeerd vers vlees, lang durig probiotica, panacur, metrobac , zilverwater , honden brokken van Royalcanin sensitieve . Het huis als een gek schoonmaken alles wassen op 60 graden. En van tijd tot tijd om de zeven a achtweken  gaat het op spelen . Dan is ze misselijk en krijg ze darm krampen, en wil maar naar buiten, gras eten en na een poosje krijg ze hele dunne ontlasting met veel slijm, en heel erg stinken. Dan geef ik ze Okugest en dat help voor de krampen en misselijkheid . Je word er moedeloos van !! Nu ben ik sinds van de week begonnen met Baroen ...  Diatom .....dat pakt alle wormen en ook Giardia aan . Dat gaat ik als laatste proberen. ik zal jullie op de hoogte houden. groetjes . "

 heeft u de hond al eens laten testen of er sprake is van de ziekte van Addison??

Anoniem gast (Gast)

Hallo, bedankt voor je reactie!! Ik heb ze nog nooit laten testen op de ziekte van Addison. Maar het is het overwegen waard. ik heb op die forum zitten kijken van Addison, Aan de ene kant lijkt de symtonen er op dat van haar te lijken. Maar aangezien ze maart 2014 nog positief was voor giardia, lijkt ze me toch meer dat ze door de besmetting en als ze in stress situatie is ,dat het bij haar gaat opspelen.Want dan stink haar ontlasting zo erg dan weet je dat die giardia opspeelt . En aan gezien ze nog al eens in vieze sloten duikt , en aan een park woont  en haar conditie dan slecht is, dan heeft ze zo een besmetting te pakken, om dat die cysten in die darmen leven . ik ga eerst die behandeling afwachten met die Diatom dat moet je twee a drie maanden gebruiken door de eten . ik hou jullie op de hoogte . Gr.

Volgende forumvraag: Beide honden linkeroog ontstoken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^