Beide honden linkeroog ontstoken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

Mijn pup kreeg een paar dagen geleden aan zijn ene oog wat pus en smorgens is t natuurlijk opgedroogd. Ook z'n oogje ia wat rood maar niet extreem. We maken dit schoon met steriel water. Nu n paar dagen later heeft ons volwassen hondje t ook. Is zoiets dan besmettelijk? T lijkt bij onze pup nu wat minder te worden maar omdat onze andere hond t nu ook heeft vraag ik me af of ik gewoon dezelfde behandeling moet geven dan ik deed.

 

 

honden page profiel SuusFNSuusFN

honden foto van SuusFN

Het is altijd goed om het schoon te maken.

 

Weet je wat de oorzaak kan zijn? Hebben ze door prikbosjes gelopen? Of zijn ze in aanraking geweest met bepaalde planten? Of komt de ontsteking door iets anders?

Onze honden hebben er ook wel eens last van (ook na elkaar), vooral als ze door bosjes hebben gestruind of berenklauwen/brandnetels zijn tegengekomen. Bij ons helpt goed schoonmaken altijd.

 

Als je het niet vertrouwt en bang bent voor besmetting zou ik de DA even bellen.

honden page profiel ShaspyShaspy

honden foto van Shaspy

Ze struinen wel met z'n 2en door het gras buiten maar wel op het honden uit laat veld. De weg erheen is verhard zeg maar.. Er staan er wel distels.. Maar onze volwassen hond heeft t nog nooit gehad alleen nu dus n paar dagen nadat onze pup t heeft. Ik doe ze FF blijven behandelen zoals ik doe. Als t erger wordt kan ik altijd bellen. Of als t na n paar dagen niet enigszins verbeterd is. Vroeg me gewoon af of zoiets besmettelijk kon zijn.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Een soep/vies oog kan zeker besmettelijk zijn. Hangt er vanaf waardoor het is ontstoken. 

Als er iets inzit is het natuurlijk niet besmettelijk, maar een ontstoken oog kan besmettelijk zijn.

Als het bv door plantjes/gras/zand etc komt helpt het om na de wandeling de oogjes schoon te maken met steriel water (gekookt en afgekoeld), of met kamille thee.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn honden hebben op het moment ook last van vieze ogen, ik denk zelf dat het door het struinen door het hoge gras komt, als ze door het gras hebben gelopen zitten ze onder de zaadjes, deze komen ook in de ogen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Oogontsteking is zeker besmettelijk. Ga maar bij jezelf na, als je 1 ontstoken oog hebt en je gaat daar met je vinger door en daarna door het goede oog, kun je er van op aan dat je goede oog ook ontsteekt na een dag of 2. Zo is het ook besmettelijk voor andere mensen en of dieren.

 

Ik zou het toch even bij de dierenarts laten zien. 't Zijn wel de ogen, als het uiteindelijk een fikse ontsteking word ben je nog verder van huis.

 

Puck had eens een ontstoken oog omdat een andere hond er tijdens spelen in gekrabd had. Gevolg, 1 week oog zalven.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Casper had laatst ook een kleine ontsteking aan een oog.

Ik heb dit onder controle gekregen door ca. 5 dagenlang 4 x per dag het oog schoon te maken met een wattenpad vochtig gemaakt in afgekoelde kamillethee. Met een pipetje deed ik een paar druppels kamillethee in zijn oog.

Kamillethee werkt ook desinfecterend.

Als de ontsteking niet snel onder controle is te krijgen, laat de dierenarts ernaar kijken; er is dan waarschijnlijk oogzalf met antibiotica nodig zoals bijv. Cavasan. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik merk het ook dat als mijn hond in sommige wateren zwom ze dat ook wel eens kreeg. Weet niet of die van jou ook zwemt.

Verder is het hierboven al duidelijk uitgelegd

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^