Prijsindicatie pups rashonden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Barbara CorthalsBarbara Corthals 3 doggies

Franse bull: tussen de 1500€-2500€, hangt wat van bloedlijn af.

Maar is zeer duur hondje om te kweken. Komen veel testen aan te pas en zijn ook meestal redelijk kleine nestjes.

Bij BF staan zo ook al gauw rond de 800€, en wat voor een miskweeksels dat je daarvoor krijgt...

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Een Border Collie kost gemiddeld tussen de €800 en €1000. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik vind het wel absurd trouwens dat er in Amerika zoveel geld voor een pup wordt gevraagd! De meeste bedragen die ik daar voor een golden langs heb zien komen liggen tussen de 2000 en 3000 dollar, nog meer als je er ook mee wil fokken.. Nou doen de fokkers die ik gezien heb wel een stuk meer aan socialisatie en training van de pups dan de gemiddelde golden fokker hier, maar toch vind ik dat wel apart. Iemand enig idee waar dag door komt? Puur interesse hoor

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Ik vind het wel absurd trouwens dat er in Amerika zoveel geld voor een pup wordt gevraagd! De meeste bedragen die ik daar voor een golden langs heb zien komen liggen tussen de 2000 en 3000 dollar, nog meer als je er ook mee wil fokken.. Nou doen de fokkers die ik gezien heb wel een stuk meer aan socialisatie en training van de pups dan de gemiddelde golden fokker hier, maar toch vind ik dat wel apart. Iemand enig idee waar dag door komt? Puur interesse hoor "

Daar beslissen zij of je er mee mag fokken of niet.
Je kan er dus eentje kopen met volledige stamboom, en dan betaal je dus enorme prijzen, of eentje waar je niet mee mag fokken (vermeld op stamboom) en die zijn goedkoper.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

De Nederlandse Sheltie Vereniging geeft jaarlijks een richtprijs waar fokkers zich niet verplicht aan zijn te houden, maar die wel laat zien wat een beetje een redelijk bedrag is voor een goed gefokte pup. Ook staat hierbij een tabel met waar de kosten aan op gaan en waarom een pup kopen bij een verantwoordelijke fokker zo belangrijk is. Die pagina is hier te vinden, de richtprijs is op dit moment overigens 1000 euro en is zo bepaald dat als een fokker een gemiddelde nestgrootte heeft deze zonder complicaties ongeveer quitte zal spelen.

Voor de Chinese Naakthond bestaat zo een richtprijs helaas niet waardoor de prijzen van fokkers onderling zeer uiteen lopen. Veelal worden binnen dat ras prijzen bepaald op basis van de showresultaten van de ouderdieren (kampioenstitels), gedane gezondheidsonderzoeken en lijnen waaruit de pup afkomstig is. Bij sommige fokkers kun je al tussen de 500 á 1250 euro een pupje vinden terwijl anderen bedragen tot de 2500 euro vragen. De prijs zegt echter binnen dit ras zeker niet altijd wat over de gezondheid van de pups en diens ouderdieren. Het is daarom dus ook belangrijk dat pupkopers van dit ras zich niet blind staren op de prijs en verder kijken naar wat zij echt zoeken in een fokker en op basis daarvan een fokker uitkiezen.


Vandaar ook dat ik altijd benadruk dat een pupkoper zelf ook z'n huiswerk moet doen net zoals een fokker. Er komt immers zoveel kijken bij het vinden van een gezond, goed gefokt en gesocialiseerd hondje afkomstig van een verantwoordelijke fokker. Ik begrijp goed dat de prijs een hond belangrijk is voor mensen maar zoals hierboven ook al wordt geopperd kost een pup uit een broodfok of pretnest combinatie op den duur soms veel meer dan een pup afkomstig van een fokker die zijn huiswerk wel heeft gedaan.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Daar beslissen zij of je er mee mag fokken of niet.Je kan er dus eentje kopen met volledige stamboom, en dan betaal je dus enorme prijzen, of eentje waar je niet mee mag fokken (vermeld op stamboom) en die zijn goedkoper. "

Dat had ik gezien inderdaad, maar die hondjes waar je niet mee mocht fokken waren evengoed heel duur. En ik zie daar ook veel onderscheid tussen pet-puppies en performance puppies. Wel gek hè, dat het daar zo anders gaat. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Vanaf het moment dat een hobbyfokker een prijs op zijn site zet is hij geen hobbyfokker meer maar een "handelaar" een "verkoper".Dan valt hij wettelijk gezien onder een heel ander stelsel.Dat is de reden waarom deze prijzen niet vermeld staan.Een simpel telefoontje en een vraag naar de prijs geeft je die. "

 De rasvereniging kan toch een indicatie geven? Op de site van de Eurasiervereniging staat t precies vermeld. Wel zo transparant.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Bij de Parson Russell Terrier liggen de prijzen hier in Nederland tussen de 700 euro en 1200 euro nu. Er zitten wel uitschieters bij en met name als de ouderdieren gepresteerd hebben in shows. 

 

Hier in Nederland is alleen (nog) niet verplicht om de BEAR test uit te voeren. Terwijl dat in bepaalde landen wel is en ik vind persoonlijk dat ze het hier ook mogen verplichten. 

 

Overigens liggen de prijzen in het buitenland vaak hoger voor een Parson. Maar ook daar zijn uitzonderingen. De fokker die Maylo's vader had vraagt rond de 600 euro per pup. En die woont in België 

 

 

 

 

 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Harlekijndwergpoedel (geen fci,wel ukc stamboom) tussen de 1000-1200 euro  "

 

Onze pups hebben BKC stamboom en vertrekken voor €900 

daisy hebben we €1000 betaald, met VOE stamboom.

 

 

Voor de teckels, standaardjes hebben we €1200 €1500 betaald voor betaald. Beide met FCI stamboom & Doschka zijnde russisch kampioen.. :)

 

Onze pupjes van de dwergteckels hebben €850 - €900 voor gevraagd 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Voor een Bull terriër zit je vaak rond de 800-1000 euro met hier en daar wat uitschieters.
Als je kijkt bij de br..dfokker, liggen de prijzen ook ongeveer rond die bedragen. Dus wat win je ermee? Niets. Een hoop dierenartskosten. "

 Dat klopt niet hoor. Bull Terriërs bij Nederlands fokkers aangesloten bij raad van beheer, betaal je tussen de 1000 en 1900 euro.

En de pupprijs waar ik het over heb van 1000 euro is ook al weer 7 jaar geleden, dus best grote kans dat zijn prijzen nu ook hoger liggen.

 

Dus dat is een behoorlijk verschil met een broodfokpup en een stamboompup.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Border collie +/-  €900

Silken windsprite +/-  €1200

Oudduitse herder +/-  €1000

Vlinderhondje +/-  €1000

Nova scotia duck tolling retriever +/-  €1000

Kooikerhondje +/-  €900

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Met stamboom Raad van Beheer/FCI:

Dwergpoedel 2013 prijs 1000 Euro.

Huidige prijs kapot gefokte ras Cavalier King Charles Spaniël;

1000 -1250 Euro.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Vanaf het moment dat een hobbyfokker een prijs op zijn site zet is hij geen hobbyfokker meer maar een "handelaar" een "verkoper".Dan valt hij wettelijk gezien onder een heel ander stelsel.Dat is de reden waarom deze prijzen niet vermeld staan.Een simpel telefoontje en een vraag naar de prijs geeft je die. "

 Kijk, dat is de reden.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" De Nederlandse Sheltie Vereniging geeft jaarlijks een richtprijs waar fokkers zich niet verplicht aan zijn te houden, maar die wel laat zien wat een beetje een redelijk bedrag is voor een goed gefokte pup. Ook staat hierbij een tabel met waar de kosten aan op gaan en waarom een pup kopen bij een verantwoordelijke fokker zo belangrijk is. Die pagina is hier te vinden, de richtprijs is op dit moment overigens 1000 euro en is zo bepaald dat als een fokker een gemiddelde nestgrootte heeft deze zonder complicaties ongeveer quitte zal spelen.Voor de Chinese Naakthond bestaat zo een richtprijs helaas niet waardoor de prijzen van fokkers onderling zeer uiteen lopen. Veelal worden binnen dat ras prijzen bepaald op basis van de showresultaten van de ouderdieren (kampioenstitels), gedane gezondheidsonderzoeken en lijnen waaruit de pup afkomstig is. Bij sommige fokkers kun je al tussen de 500 á 1250 euro een pupje vinden terwijl anderen bedragen tot de 2500 euro vragen. De prijs zegt echter binnen dit ras zeker niet altijd wat over de gezondheid van de pups en diens ouderdieren. Het is daarom dus ook belangrijk dat pupkopers van dit ras zich niet blind staren op de prijs en verder kijken naar wat zij echt zoeken in een fokker en op basis daarvan een fokker uitkiezen.Vandaar ook dat ik altijd benadruk dat een pupkoper zelf ook z'n huiswerk moet doen net zoals een fokker. Er komt immers zoveel kijken bij het vinden van een gezond, goed gefokt en gesocialiseerd hondje afkomstig van een verantwoordelijke fokker. Ik begrijp goed dat de prijs een hond belangrijk is voor mensen maar zoals hierboven ook al wordt geopperd kost een pup uit een broodfok of pretnest combinatie op den duur soms veel meer dan een pup afkomstig van een fokker die zijn huiswerk wel heeft gedaan. "

 Een richtprijs zou al helemaal geweldig zijn.
Het hoeft toch allemaal niet zo geheimzinnig.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Dat klopt niet hoor. Bull Terriërs bij Nederlands fokkers aangesloten bij raad van beheer, betaal je tussen de 1000 en 1900 euro.

En de pupprijs waar ik het over heb van 1000 euro is ook al weer 7 jaar geleden, dus best grote kans dat zijn prijzen nu ook hoger liggen.

 

Dus dat is een behoorlijk verschil met een broodfokpup en een stamboompup. "

 Oh dan is de prijs inmiddels weer behoorlijk omhoog gegaan... 1900 euro voor een bull? pfff. Ik keek inderdaad naar de prijzen die wijn zijn tegengekomen toen we Bink aanschaften (in 2006)

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

"  

Een richtprijs zou al helemaal geweldig zijn.
Het hoeft toch allemaal niet zo geheimzinnig. "

Ik ben zelf ook erg pro-richtprijs en vind het jammer dat niet meer rasverenigingen hier mee werken. Het verplicht maken is nergens voor nodig, je ziet bij de Shelties dat de meeste fokkers zich keurig aan de richtprijs houden of hier net iets boven of onder gaan zitten. Prima!
Het maakte het voor mij als beginnende fokker van dat ras ook erg makkelijk om een goede prijs voor mijn pups te bepalen. Iets wat ik nu persoonlijk bij de Chinese Naakthond en ons aankomende eerste nestje een stuk lastiger vind...

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ik ben zelf ook erg pro-richtprijs en vind het jammer dat niet meer rasverenigingen hier mee werken. Het verplicht maken is nergens voor nodig, je ziet bij de Shelties dat de meeste fokkers zich keurig aan de richtprijs houden of hier net iets boven of onder gaan zitten. Prima!Het maakte het voor mij als beginnende fokker van dat ras ook erg makkelijk om een goede prijs voor mijn pups te bepalen. Iets wat ik nu persoonlijk bij de Chinese Naakthond en ons aankomende eerste nestje een stuk lastiger vind... "

 Zeker voor een fokker een goede richtlijn.
Ook voor een koper.
Van te voren weten waar je rekening mee kan houden.
Als het goed is koop je niet ieder jaar een pup. Mijn hond is nu bijna 14 jaar oud.
Ik weet dat de prijzen van de honden omhoog gegaan zijn maar weet niet waar ik straks rekening mee moet houden. Mijn vorige Nizinny is 11 jaar geworden. Vorige bouvier 10 jaar. Kruising bouvier 12 jaar. Er zit dus een hele tijd tussen de aanschaf van een hond en het valt me op dat sommige rassen telkens in de 10 jaar verdubbelen terwijl andere rassen een geringe prijsstijging hebben.

Als je een richtprijs weet hoef je niet telkens te bellen. Niet iedere fokker wil de prijs van de pup doorgeven voor ze meer weten over de persoon. Dat is wat ik geheimzinnig vindt en dat maakt een pup kopen voor mensen toch wat moeilijker.
Die mensen belanden bij de br00dfokkers waar de prijzen vermeld staan.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  scheeld het zoveel in raad van beheer kosten als je onder een kennelnaam pups krijgt,  
ik had zelf ook berekend wat het mij zou kosten de eerste 4 pups zou ik al kwijt zijn aan da en raad van beheer.
Maar ik heb er sws van afgezien omdat mijn teef na die tijd allergie problemen kreeg. "

 

Het is maar net wat je allemaal als kosten wil opvoeren.

 

Als ik sommige fokkers hoor praten over kost prijzen van 750,-, dan vraag ik me serieus af wat men allemaal doorrekend. Werpkist kan je oneindig gebruiken, dus 1 malige aanschaf. Lamp gaat ook tig nesten mee en ga zo maar door. Als men tijd gaat doorrekenen, ja dan word het duur, maar goed je fokt om zelf verder te kunnen met hetgeen je voor ogen heb, niet om alle puppen te verkopen, want dan ben je gewoon voor de centen aan het fokken en dus aan het vermeerderen ipv instand houden.

 

Ik snap vele "ervaren" fokkers niet, die tig keer gaan prikken. De mensen waar ik mee samen heb gewerkt, hebben werkelijk nog nooit geprikt om te weten dat de teef zover was. Vele maken pret echo's, zou niet weten waarom dat noodzakelijk is. Zo kun je jezelf natuurlijk flink op kosten jagen, terwijl er geen noodzaak is en ja zo word het erg duur.

 

Kennelnaam of niet de kosten voor de RvB zijn dacht ik gelijk, maar ik kan het mis hebben.

 

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Interessant topic. En de openheid van de fokkers is fijn. En ook van de mensen die recent een pup hebben aangeschaft. ;-)

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Toen wij  zo'n 20 jaar geleden een witte herder wilde kopen schrokken wij al van de prijzen. Destijds was dat 1500/2000 gulden. Tegenwoordig is het rond de 1000/1200 euro.

 

Onze teckels komen van een duitse fokker. Daar heb ik maar de helft betaald van wat ze hier zouden kosten. Beide hebben een fci stamboom.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  
Het is maar net wat je allemaal als kosten wil opvoeren.
 
Als ik sommige fokkers hoor praten over kost prijzen van 750,-, dan vraag ik me serieus af wat men allemaal doorrekend. Werpkist kan je oneindig gebruiken, dus 1 malige aanschaf. Lamp gaat ook tig nesten mee en ga zo maar door. Als men tijd gaat doorrekenen, ja dan word het duur, maar goed je fokt om zelf verder te kunnen met hetgeen je voor ogen heb, niet om alle puppen te verkopen, want dan ben je gewoon voor de centen aan het fokken en dus aan het vermeerderen ipv instand houden.
 
Ik snap vele "ervaren" fokkers niet, die tig keer gaan prikken. De mensen waar ik mee samen heb gewerkt, hebben werkelijk nog nooit geprikt om te weten dat de teef zover was. Vele maken pret echo's, zou niet weten waarom dat noodzakelijk is. Zo kun je jezelf natuurlijk flink op kosten jagen, terwijl er geen noodzaak is en ja zo word het erg duur.
 
Kennelnaam of niet de kosten voor de RvB zijn dacht ik gelijk, maar ik kan het mis hebben.
 
  "

 Dit vind ik ook wel iets om te willen weten ja.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

"  

Zeker voor een fokker een goede richtlijn.
Ook voor een koper.
Van te voren weten waar je rekening mee kan houden.
Als het goed is koop je niet ieder jaar een pup. Mijn hond is nu bijna 14 jaar oud.
Ik weet dat de prijzen van de honden omhoog gegaan zijn maar weet niet waar ik straks rekening mee moet houden. Mijn vorige Nizinny is 11 jaar geworden. Vorige bouvier 10 jaar. Kruising bouvier 12 jaar. Er zit dus een hele tijd tussen de aanschaf van een hond en het valt me op dat sommige rassen telkens in de 10 jaar verdubbelen terwijl andere rassen een geringe prijsstijging hebben.

Als je een richtprijs weet hoef je niet telkens te bellen. Niet iedere fokker wil de prijs van de pup doorgeven voor ze meer weten over de persoon. Dat is wat ik geheimzinnig vindt en dat maakt een pup kopen voor mensen toch wat moeilijker.
Die mensen belanden bij de br00dfokkers waar de prijzen vermeld staan. "

Precies!
Ik weet bij de Shelties dat ik ten tijden van mijn laatste nestje, dat was in 2010, een pupprijs van 850 euro heb gehanteerd en toen iets onder de richtprijs zat geloof ik. Weet natuurlijk niet hoe snel/traag deze prijs bij andere rassen stijgt maar wellicht dat mensen hier nog iets aan hebben.

Ik weet inderdaad dat een hoop fokkers moeite hebben met openheid geven van hun pupprijzen, iets wat ik persoonlijk altijd wat dubbel vind. Natuurlijk wil je geen pupkopers hebben die het alleen om de prijs gaat, maar ik kan me heel goed voorstellen dat voor een pupkoper de prijs wel iets heel belangrijks is. Voor ons was dat destijds niet anders toen wij op zoek gingen naar een nieuwe hond immers!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Dit vind ik ook wel iets om te willen weten ja. "

 Kosten kennelnaam, 262,70

 

https://www.houdenvanhonden.nl/over-ons/tarievenlijst/

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

"  Kosten kennelnaam, 262,70
 
https://www.houdenvanhonden.nl/over-ons/tarievenlijst/ "

 ok.dank je

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Of fokkers die de kosten van shows, voer voor de volwassen honden, soms zelfs de kostprijs van hun hond (!) doorberekenen in de vraagprijs. Vind je het gek dat de vraagprijs dan omhoog schiet. Ik vind het erg raar dat sommigen dit allemaal doorbereken in hun prijzen.

 

Oké, bij sommige rassen zijn shows verplicht. Dus 2 shows doorberekenen vind ik nog eens begrijpelijk. Maar als je 50 shows loopt, tja...

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Desondanks is Lynn haar kostprijs ontelbaar keer waard  

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Of fokkers die de kosten van shows, voer voor de volwassen honden, soms zelfs de kostprijs van hun hond (!) doorberekenen in de vraagprijs. Vind je het gek dat de vraagprijs dan omhoog schiet. Ik vind het erg raar dat sommigen dit allemaal doorbereken in hun prijzen.
 
Oké, bij sommige rassen zijn shows verplicht. Dus 2 shows doorberekenen vind ik nog eens begrijpelijk. Maar als je 50 shows loopt, tja... "

 Nou dit dus precies. Honden hebben we als het goed is allemaal als hobby. Heeft jouw hobby nu zoveel potentie en is zo rastypisch dat het de moeite waard is om er wat mee te doen helemaal goed. Maar voer etc dan neigt dit in mijn ogen weer naar broodfok. Zoveel ben je kwijt, zoveel moet er dus minimaal uit gehaald worden.

 

Stel dus ik zou nu mijn hond laten dekken, 5 jaar is ze wel wat ouder maar oke wel een hond waarvan ik de puppy's zo kwijt ben. Dan heb ik al 5 jaar voer en dierenarts kosten betaald, laat ik alle troep die ze vernield op dagelijkse basis maar even achterwege... Wat zouden ze dan moeten opleveren, vier duizend per pup maar even doen?  Dan heb ik de aankomende jaren ook "gratis". 

 

Voordat iemand denkt dat het serieus is, alles is uit haar buik gehaald een aantal jaar geleden maar goed. Die denkwijze gewoon alleen al. Dat spreekt helemaal niet meer van passie en liefde voor honden. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Of fokkers die de kosten van shows, voer voor de volwassen honden, soms zelfs de kostprijs van hun hond (!) doorberekenen in de vraagprijs. Vind je het gek dat de vraagprijs dan omhoog schiet. Ik vind het erg raar dat sommigen dit allemaal doorbereken in hun prijzen.
 
Oké, bij sommige rassen zijn shows verplicht. Dus 2 shows doorberekenen vind ik nog eens begrijpelijk. Maar als je 50 shows loopt, tja... "

Persoonlijk reken ik als fokker alleen de verplichtingen. In mijn ras is het dus 4x ZG of U. Betekent dus vier shows rekenen voor de pupkopers, omdat zij het belangrijk vinden dat ik fok volgens de richtlijnen van de rasvereniging.

Die andere 3 shows die ik nog extra heb gelopen zijn mijn eigen kosten. Al heb ik die overigens wel genoteerd staan, maar meer omdat ik zelf wil weten wat ik ongeveer uit geef aan showen. ;)

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Iedereen heel erg bedankt voor de antwoorden.


Niet alleen de kosten, ook de nestgrootte zal er mee te maken hebben neem ik aan.
Gemiddeld 4 pups of gemiddeld 10 pups per nest(ras). Verdeel daar maar eens de kosten over.
Dan zouden de prijzen nog meer uiteen moeten lopen.
Zou bv een nest 4000 euro moeten opbrengen om de kosten te dekken, dan zou het nest van 4 1000 euro kosten en het nest van 10, 400 euro. Doe daar 100 euro bij voor extra entingen stambomen noem maar op.

Dit is natuurlijk onzin. Ik maak alleen even een vergelijking om te laten zien dat dit zo niet werkt.
Als fokker ga je echt geen 500 euro meer vragen per pup omdat je hond een keizersnee heeft moeten ondergaan. Dan raak je de pups echt niet meer kwijt als de prijs dik boven het gemiddelde ligt.

Vandaar een indicatie.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Ik vermoed ook b.v. op m.p. de pup mag meteen mee. Voor veel mensen geeft dat de doorslag. Of je nu serieus nadenkt over een hond want die zijn er ook die op m.p. kijken of spontaan een pup wil denk ik toch dat 8 weken of langer voor sommigen een grote opgave is. Dat willen ze niet. "

 En dat zijn vaak de honden die je terug ziet in het asiel.
De impuls aankopen, zeker bij een eerste hond.
Als je een bepaald ras wil, dan wacht je daar wél op en wil je niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Groetjes Didy

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Dwergschnauzer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^