Prijsindicatie pups rashonden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

" Emma, je hebt wel gelijk dat de fokker zijn prijs kan vragen maar ik vind dat je als koper recht hebt om de prijs te weten.
Waarom er geheimzinnig over doen?
Bij alles wat ik koop wil ik toch eerst de prijs weten.
Ik kan dan beslissen of het mij dat waard is en of ik dat überhaupt wel kan kopen.
Ik ga niet naar een kasteel kijken als ik maar een rijtjeshuis kan betalen, nog belangrijker, kan onderhouden.
Tussen 800 euro en 3000 euro zit best wat verschil.

Voor de fokker is het toch ook fijner als mensen al weten wat die voor zijn pups vraagt? Zo hoeft die zich niet te verantwoorden als die hoger ligt dan andere fokkers. "

 Ja, absoluut, daar moet zeker transparantie in zijn.

Toen ik een eerste mailtje stuurde naar de fokker om mij uitgebreid voor te stellen, vroeg ik ook achter de prijs. Ik kreeg snel een mailtje terug met alle info, de prijs en een uitnodiging om langs te komen.

 

Ik vind niet dat de prijzen op de website moeten staan, maar als je telefonisch of via e-mail contact opneemt én je netjes voorstelt (enkel vragen met "wat moet het kosten", vind ik dan ook weer niet erg beleefd, we willen verantwoorde fokker, wel zij willen ook verantwoorde kopers), mogen ze de prijs gewoon meedelen.

Sommige fokkers willen het pas meedelen als je daadwerkelijk op bezoek komt. Ik begrijp dat wel, maar vind het zelf ook niet ok. Een prijs meedelen is nog niet hetzelfde als de pup daadwerkelijk aan iemand verkopen, maar je wilt als kandidaat koper idd toch al een idee hebben.

 

Ik vind het zelfs geen goed idee om prijzen op de website te zetten, want een hond kopen is niet hetzelfde als online voor een stofzuiger shoppen, zeg maar. Dan gaan mensen toch teveel op prijs alleen vergelijken, vrees ik, terwijl als er contact moet genomen worden om meer info en de prijs te krijgen, dan geeft dat al een bredere basis om te beslissen bij welke fokker je gaat. De keuze voor de juiste fokker mag echt niet afhangen van de goedkoopste prijs. Uiteraard moet je wel een indicatie hebben wat een hond van dat ras bij een goede fokker je gaat kosten, zodat je dat kan voorzien, maar reken zelf toch ook maar wat extra marge in, zodat je met je hart en verstand kan beslissen en niet louter je portemonnee.

 

Je kan ook altijd nog contact opnemen met de rasvereniging (als die er is) om een gemiddelde prijs te weten en dan weet je genoeg om meer specifiek op zoek te gaan.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ik vraag me af waarom je denkt, of besluit dat fokkers geheimzinnig over hun prijs doen. "

 Dat is ook een goede vraag.
Ik heb dat ondervonden door te bellen of aanspreken op tentoonstellingen en over mail.
Je ziet hier de openheid van fokkers dus ik zeg ook niet dat iedereen dat verborgen houd maar toch wel zeker de helft van de fokkers willen eerst weten waarom, of je geschikt bent, of je de ruimte hebt, of je de tijd hebt noem maar op.
Ik ben bang dat mensen die zich oriënteren en deze moeilijkheid ondervinden af haken en dan als nog een hond kopen waar het gemakkelijk kan.
Dat zijn per definitie geen slechte kopers of baasjes die geen geduld hebben om te wachten op een geschikt nestje maar mensen die informatie aan het verzamelen zijn om zo een juiste keuze te maken.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Mijn prijzen staan ook niet op onze site ,maar als men per telefoon of mail vraagt wordt daar echt niet geheimzinnig over gedaan ,ik zeg het gelijk .

Maar ik ken gossenfokkers die het de mensen uitsluitend persoonlijk mededelen ,

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Ik lees telkens dat fokkers geheimzinnig zouden doen over hun prijs... Is dat wel zo?
 
Ik denk dat als je een fokker opbelt, je even netjes voorstelt, uitlegt dat je graag een pup van dat ras wilt en dan vraagt hoeveel een pup kost bij hun kennel dat je dan gewoon normaal antwoord zal krijgen."

 Ik denk dus van niet, maar ik hoop natuurlijk wel dat je gelijk hebt. Maar zoals ik hierboven al vermeldde denk ik dus dat een fokker zich beledigd voelt als je meteen vraagt naar de prijs. 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik ben ook van mening, als mensen interesse hebben in een pup, moeten ze niet alleen interesse hebben in de prijs.. als ze enkel de goedkoopste willen, zijn ze hier niet welkom ..

 

ik bene eerlijk over mijn prijzen, maar als mensen een gesprek beginnen met "wa kost DAT of hoeveel kost  DIE" nou mogen ze van mij vertrekken .. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  Ik denk dus van niet, maar ik hoop natuurlijk wel dat je gelijk hebt. Maar zoals ik hierboven al vermeldde denk ik dus dat een fokker zich beledigd voelt als je meteen vraagt naar de prijs.  "

 Ja dat denk ik ook, te meer omdat ze zich gelijk gaan verdedigen.

Anoniem (Gast)

Ja fokkers zijn net mensen hoor!!
die snappen ook wel dat de prijs (rond 200) euro) heel veel geld is...

Anoniem (Gast)

oh oh moet 2000 euro staan... foutje.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Ik voel me totaal niet beledigd wanneer men naar de prijs vraagt,

en indien men er niet naar vraagt zeg ik het zelf.
Het is uiteraard een belangrijk punt om weten.

Zoals ik al eerder heb aangehaald, maar soms worden niet alle pagina's hiervoor gelezen, een hobbyfokker mag en kan geen prijzen vermelden op zijn site.
Wanneer hij dat doet is hij geen hobbyfokker meer maar automatisch een verkoper/handelaar voor de wet.

Ook wanneer er schriftelijk naar de prijs gevraagd wordt en je geeft een prijs ben je voor de wet een verkoper/handelaar en val je onder een ander stelsel.

Daarom dat een fokker graag heeft dat je gewoon belt, dat je kan spreken met elkaar en je kan gewoon normaal naar de prijs vragen.
Geen enkel fokker is beledigd wanneer je dat gewoon vraagt.
Hoe kan je anders weten of dat in je budget past of niet.

En die wet is er nu eenmaal, die heb ik niet gemaakt en niet uitgevonden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Een gesprek letterlijk beginnen met "wat kost die" is natuurlijk anders dan een net gesprek waar je je even voorstelt, wie je bent, waar je uitlegt dat je dat ras graag wilt en dan vraagt hoeveel een pup kost. 

 

Als fokkers zich beledigd gaan voelen omdat je naar de prijs vraagt... Ik persoonlijk zou het maar raar vinden, ik vind dat je als fokker 100% achter je prijs moet staan, en als je dat doet, dan hoef je je ook niet te schamen over die prijs en hoef je die prijs ook niet te verdedigen. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Een gesprek letterlijk beginnen met "wat kost die" is natuurlijk anders dan een net gesprek waar je je even voorstelt, wie je bent, waar je uitlegt dat je dat ras graag wilt en dan vraagt hoeveel een pup kost. 

 

Als fokkers zich beledigd gaan voelen omdat je naar de prijs vraagt... Ik persoonlijk zou het maar raar vinden, ik vind dat je als fokker 100% achter je prijs moet staan, en als je dat doet, dan hoef je je ook niet te schamen over die prijs en hoef je die prijs ook niet te verdedigen.  "

 Daar ben ik het dus helemaal mee eens.
Ook met jou antwoord Xtine. Ik had je andere bericht ook gelezen en snap nu waarom het niet op de site staat.
Met je laatste bericht snap ik nu ook dat via mail de prijs geven je ook als handelaar gezien wordt en is dat ook een goede verklaring.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Persoonlijk vind ik dat het maar net is hoe het gevraagd wordt. Als ik een mailtje krijg zonder aanhef, afsluiting, etc. en er dus echt alleen staat "wat kost een pup?" Tja, dan reageer ik niet. Als er gewoon netjes een stukje staat over het gezin en dan daarbij de vraag wat ze kunnen verwachten qua prijs voor een pup, dan geef ik netjes antwoord. Ik heb liever dat mensen via de mail weten wat het kost en dan niet meer langs komen, dan dat ze op bezoek zijn geweest en dan zeggen "het is ons toch te duur".

Wat ik vaak als argument hoor om de prijs niet te noemen is dat fokkers niet willen dat er geshopt wordt. Zo van "oh, die fokker is goedkoper, dus dan ga ik daar naartoe."

Ik vind op dat punt dat er ook wat te zeggen is voor één vaste pupprijs of het eerst laten langs komen van mensen. Zelf heb ik zoiets van: als mensen graag bij die goedkopere fokker willen gaan, laat ze dan. Ik ben die pupkopers heel eerlijk liever kwijt dat rijk.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  volgens mij klopt van deze site echt niks.. mag je mij is 1 fokker aanduiden van dwergpoedels, waarje een hond hebt met stamboom voor maar €450... 
 
of een schipperke voor maar €500
 

  "

 

Ik geef slechts de link; zonder commentaar.

Prijsinfo kan je aan de vermelde fokkers vragen. Er staat ook niet bij of de prijzen up-to-date worden gehouden.

 

schipperke - Van de Moerheuvel NL

 

poedels

- PinQerton Poedels

- Of Nathalie's Pride

- Dizzybells

- Gemarsandi's poedels

 

Bovengenoemde fokkers fokken met Raad van Beheer/FCI stamboom

en volgen het fokreglement inclusief de verplichte testen op erfelijke aandoeningen van de Nederlandse poedelclub.

 

Anoniem (Gast)

@ het gouden duo..
wij hebben bijna tot de dag dat we de pup thuis kregen niet geweten wat hij kosten moest..

ik wilde perse van die fokker een pup, de fokker verontschuldigde zich voor de prijs t.o.v. de fokker van onze oudste hond...
zo kan het dus ook.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" @ het gouden duo..
wij hebben bijna tot de dag dat we de pup thuis kregen niet geweten wat hij kosten moest..

ik wilde perse van die fokker een pup, de fokker verontschuldigde zich voor de prijs t.o.v. de fokker van onze oudste hond...
zo kan het dus ook. "

Ik vertel bij het eerste gesprek wat de pups kosten, dan is dat helder tussen beide partijen. Wat ik met onderstaand "liever kwijt dan rijk" bedoelde is dat ik inmiddels een paar keer heb ervaren dat ik een e-mail kreeg met een leuk verhaaltje en dan wat kost de pup en ik dan nadat ik mijn prijs noemde als reactie terug kreeg "dat is te duur, we hebben een andere fokker gevonden die ze voor 600,- verkoopt".

Ik vind het helemaal prima dat ze dan een pup bij die fokker halen, dat is hun eigen keuze. Alleen als ze dan vervolgens bij mij opnieuw aankloppen krab ik mijzelf toch wel twee keer op het achterhoofd of ik ze op mijn lijst wil zetten. Zij houden dan een plek bezet voor mogelijke gezinnen die helemaal weg zijn van de combinatie en voor mij als fokker willen gaan.

 

Ik bedoel het echt niet zo van "mijn pups zijn de beste en ik wil alleen maar het beste voor ze", maar ik wil het liefst wel gezinnen die beseffen dat een hond (dus ook de aanschaf) veel kosten met zich mee brengen en ook mij als fokker fijn vinden.

Het is toch een soort van wederzijds vertrouwen. ;) Jij moet als pupkoper zeker weten dat je pup de eerste 8 weken goed zit en de fokker dat de pup voor de rest van het leven op de juiste plek zit.

 

Dus mensen mogen van mij gerust informeren naar de prijs, die zal ik ook geven. Alleen na verschillende berichten "ik ga liever voor een pup van onder de 600,-" word je wel wat selectiever.

Als fokker stop je toch een hoop tijd in de bezoeken. Ik probeer met iedereen te wandelen, je praat toch al gauw twee uur, etc. Als je dan daarna een mailtje krijgt "ik ga toch liever voor een goedkopere pup" dan kan ik daar toch best wel stiekem een beetje geïrriteerd van raken. 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

"  


Komen ze dan uit de kosten met de Duitse herder?


Bouvier, hd, ed en oogonderzoek.

Bobtail hd en oogonderzoek.

Je zou dan verwachten dat de bouvier duurder is dan de Bobtail, niets is minder waar. "

 Dekreu 1000 euro
Aranka kreeg 5 puppy's. dmv een keizersnede op zondag (hoe is het mogelijk hé?
1 pup zelf gehouden, 1 pup beloofd.
En dan nog de pups, op laten groeien tot een week of 7.
Stambomen, enten, de chipper.
Maar we hebben genoten, de kosten, nee die heb ik er niet uit kunnen halen. ;-)

honden page profiel Dorien & LucaDorien & Luca 3 doggies

honden foto van Dorien & Luca

Friese stabij met stamboom €800,00 via de vereniging natuurlijk 

Wij hebben er sinds 2 weken een vriendje bij. 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Ben eigenlijk verbaasd over de prijzen van de newf.

 

1600 euro voor een pup vind ik nogal wat. 

 

Nanook bij een erkende fokker 1250.- en Murphy de Ier was 1500 euro wat, wat ik begrepen heb, de normale prijs is voor een Ier.

 

maar met zulke verschillen vraag ik me dan toch af waarin dit dan ligt. 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Border collie pups voorbij zien komen van 500 euro (met isds papieren, uit werkende ouders die enkel een ogentest gehad hebben) tot 1500 euro, met fci/vdh papieren, ook uit werkende ouders/

Ik vraag zelf meestal pas naar de prijs als ik al minstens een keer de pups gezien heb.

Als ze me niet aanspreken heeft het ook geen zin er verder tijd en moeite aan te verspillen, zeker ook niet de fokker zijn tijd.

Maar een fokker waar ik op voorhand weet dat een pup 1500 euro kost zal ik niet snel gaan kijken.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Friese stabij met stamboom €800,00 via de vereniging natuurlijk 

Wij hebben er sinds 2 weken een vriendje bij.  "

 Oooooh, hebben hebben

veel plezier samen!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.


Maar een fokker waar ik op voorhand weet dat een pup 1500 euro kost zal ik niet snel gaan kijken.
  "

 Dit dus... Ik sta eigenlijk versteld hoe makkelijk er over veel prijzen gedaan wordt. Fokker mag er wat aan verdienen, ja tuurlijk. Maar in mijn ogen zou een goede fokker er niet eens aan willen verdienen. Je hebt toch een doel met die pups voor ogen, niet alleen geld verdienen...

 

Ja erg offtopic weer maar met de jaren ga ik steeds verbaasder kijken. Die prijzen worden hoger en hoger maar of je er nu meer voor krijgt... 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Voor een goedgefokte hond met stamboom en alle informatie over ouders, grootouders etc, en alle noodzakelijke testen die de fokker dan met plezier zal laten zien en uitleggen.... Dan zit je bij de meeste rassen rond de €1000.... Zijn er geen goede honden van rond de €350?.... Ja, die zijn er wel maar dan moet je als koper veel,en veel meer onderzoek doen, en bereid zijn (en dat is moeilijk als je de pups eenmaal hebt gezien) om weg te lopen als je merkt dat iets niet klopt....

Ik heb 1 "huiswerk" hond (Tess )... Heeft 3 jaar geduurd voordat ik het juiste nestje had gevonden.... En 1 "goede fokker" hond.... Van een fokker hier op HP :-)

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Ik vraag me af waarom je denkt, of besluit dat fokkers geheimzinnig over hun prijs doen. "

Toen ik een nieuwe hond wou, heb ik een hele uitgebreide mail gestuurd naar 2 fokkers. Met hoe ik een asiel Golden had gehad en nu een goed gefokte hond wou, wat ik allemaal met Chico had gedaan, hoe zijn karakter was enzovoorts. Hoe hij aan zijn einde was gekomen op respectabele leeftijd.


En ja, uiteindelijk ook de prijs want ik heb gewoon echt geen idee, want altijd asielhonden gehad. Moet ik denken aan 800 euro of 1200? Nogal een verschil. Een fokker heeft nooit geantwoord, de ander wou het alleen toelichten in een persoonlijk gesprek. Tja... ik kan me het sentiment van "geheimzinnig doen" wel voorstellen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Toen ik een nieuwe hond wou, heb ik een hele uitgebreide mail gestuurd naar 2 fokkers. Met hoe ik een asiel Golden had gehad en nu een goed gefokte hond wou, wat ik allemaal met Chico had gedaan, hoe zijn karakter was enzovoorts. Hoe hij aan zijn einde was gekomen op respectabele leeftijd.
En ja, uiteindelijk ook de prijs want ik heb gewoon echt geen idee, want altijd asielhonden gehad. Moet ik denken aan 800 euro of 1200? Nogal een verschil. Een fokker heeft nooit geantwoord, de ander wou het alleen toelichten in een persoonlijk gesprek. Tja... ik kan me het sentiment van "geheimzinnig doen" wel voorstellen. "

Dat er eentje niet geantwoord heeft vind ik zeer erg en onbeleefd,
maar dat de tweede graag een persoonlijk gesprek met je heeft vind ik wel normaal.
Ik vraag dat ook altijd.
Gewoon omdat ik graag met de mensen praat en wanneer ik met hen spreek kan ik ze ook meer inschatten en meer een idee van hen vormen.
Ik vind het belangrijk om persoonlijk contact te hebben met de mogelijke kandidaten voor mijn pups, en dat heeft dan niets te maken met geheimzinnig doen over de prijs.

honden page profiel DisneyDisney 3 doggies

" Ben eigenlijk verbaasd over de prijzen van de newf.
 
1600 euro voor een pup vind ik nogal wat. 
 
Nanook bij een erkende fokker 1250.- en Murphy de Ier was 1500 euro wat, wat ik begrepen heb, de normale prijs is voor een Ier.
 
maar met zulke verschillen vraag ik me dan toch af waarin dit dan ligt.  "

 Ik ga er voor mijzelf vanuit dat de newfy moeder hond qua gewicht ed veel meer eet ed  dan een kleiner ras.

persoonlijk wilde wij een newf bij een erkende fokker vandaan en dan ben je ongeveer deze prijs gewoon kwijt.

Gewoon een vraag??

je schrijft dat Murhy de Ier 1500,00 kost en een newf kost hetzelfde 1500,00 of in Willemijn haar geval 100,00 euro duurder dus naar mijn idee scheelt dat toch niets of nauwelijks iets in vergelijking tot Murhy??

ik ga er ook vanuit dat de lijst van officiele erkende fokkers klein is

en mensen vaak voor een langere tijd op de wachtlijst staan.

Bij een erkende fokker moet je vaak geduld hebben...... bv op marktplaats kun je ze voor de helft of veel minder kopen maar moet je dat willen...

ik denk maar zo ik hoop dat de honden erg oud worden gedeeld door het aanschaf bedrag dan valt het best mee uiteindelijk.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

" Dat er eentje niet geantwoord heeft vind ik zeer erg en onbeleefd,maar dat de tweede graag een persoonlijk gesprek met je heeft vind ik wel normaal.Ik vraag dat ook altijd.Gewoon omdat ik graag met de mensen praat en wanneer ik met hen spreek kan ik ze ook meer inschatten en meer een idee van hen vormen.Ik vind het belangrijk om persoonlijk contact te hebben met de mogelijke kandidaten voor mijn pups, en dat heeft dan niets te maken met geheimzinnig doen over de prijs. "

Tja, ik moet een auto huren om ergens te komen, een aangezien ik totaal geen idee heb van de prijs behalve "ergens rond de 1000 euro", zou ik dan wel graag van te voren weten of het überhaupt binnen mijn budget is voor ik de moeite neem om een auto te huren.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Tja, ik moet een auto huren om ergens te komen, een aangezien ik totaal geen idee heb van de prijs behalve "ergens rond de 1000 euro", zou ik dan wel graag van te voren weten of het überhaupt binnen mijn budget is voor ik de moeite neem om een auto te huren. "

 Uiteraard. 

Daarom dat ik ook tegen iedereen de prijs zeg voordat ze komen kennis maken.

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

"  Ik ga er voor mijzelf vanuit dat de newfy moeder hond qua gewicht ed veel meer eet ed  dan een kleiner ras.
persoonlijk wilde wij een newf bij een erkende fokker vandaan en dan ben je ongeveer deze prijs gewoon kwijt.
Gewoon een vraag??
je schrijft dat Murhy de Ier 1500,00 kost en een newf kost hetzelfde 1500,00 of in Willemijn haar geval 100,00 euro duurder dus naar mijn idee scheelt dat toch niets of nauwelijks iets in vergelijking tot Murhy??
ik ga er ook vanuit dat de lijst van officiele erkende fokkers klein is
en mensen vaak voor een langere tijd op de wachtlijst staan.
Bij een erkende fokker moet je vaak geduld hebben...... bv op marktplaats kun je ze voor de helft of veel minder kopen maar moet je dat willen...
ik denk maar zo ik hoop dat de honden erg oud worden gedeeld door het aanschaf bedrag dan valt het best mee uiteindelijk. "

 Verschil in prijs tussen de Ier en newf waar Willemijn voor betaald heeft scheelt idd niet veel.

 

maar was meer onder de newfs zeg maar. Een 1250 of een 1600. 

 

Wilde altijd nog een pup van de fokster van onze Tuur maar zij was gestopt. De vader van Nanook is wel een van haar reuen en dit was het laatste nestje van Nanook haar fokster. 

 

Zonder eigenlijk de prijs te weten hadden we al besloten dat we haar graag wilden. Als het ook een 1600 was geweest had ik toch wel even moeten slikken maar toch wel er voor betaald. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Uiteraard. 
Daarom dat ik ook tegen iedereen de prijs zeg voordat ze komen kennis maken.
  "

 Heel verstandig om eerst de prijs te zeggen ,

Fokken is leuk ,maar al die mensen die willen komen kost ontzettend veel tijd ,en dat vind ik een groot nadeel van het fokken ,

Vele uren ben je kwijt aan bezoek ,voorlichting geven ,koffie ,thee chocomel ,fris ,sommige zijn niet weg te meppen wat ik dan weer ten koste vindt gaan van mijn honden .

Met van te voren al van alles doorpraten en de prijs zeggen selecteer je ook al wat .

Natuurlijk zijn er mensen die totaal niet naar de prijs vragen  en dan zeg ik het ook niet .

Dekking ,dracht ,bevalling ,de opgroei de eerste 8 a 10 weken ,ik vind het geweldig ,maar het pupbezoek ,eerlijk gezegd baal ik daar wel eens van ,en vooral als het wederzijds klikt ,je afspraken maakt ,ze wekelijks komen kijken ,pupje willen ,afspraak maken voor ophalen ,en ze dan een dag van te voren laten weten dat ze het toch maar niet doen ,Beter nu afzeggen als dat ze het doen als de pup in huis is  ,maar er gaat dan zoveel tijd inzitten ,dat is de andere kant van het fokken  en die is niet altijd even leuk .

En natuurlijk zitten er ook droevige kanten aan ,Als je bv de hond na jaren terug krijg vanwege  scheiding ,overlijden ,ziekte ,want dat vind ik wel ,als je zo nodig wilt fokken ,dan blijf je je leven lang verantwoordelijk voor wat je op de wereld zet ,dus ten alle tijden of ze nu vier maanden of 12 jaar zijn ,ze komen hier terug ,want een door mij gefokte hond wil ik niet in een asiel hebben .

En met al deze service vraag ik niet eens de hoofdprijs voor een pup ,want met al die opgeschroefde prijzen bereik je alleen maar dat mensen eerder voor een handelaars hondje gaan .

 

Anoniem (Gast)

Wat ik me wel afvraag is waarom de prijs ieder jaar omhoog gaat bij veel rassen. Mijn rashond koste vier jaar terug  rond de 800 euro. Heb toen bij meerdere fokkes gekeken overal die prijs. Nu kost hetzelfde ras tussen de 1000 en 1200 euro. Er zijn geen testen bijgekomen. Ik vind goed fokken belangrijk dus ik betaal het wel maar krijg hier wel een raar gevoel bij als pupkoper. 

 

pagina 4 van 7 12 3 45 6 7
Volgende forumvraag: Dwergschnauzer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^