3 yorkjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

Boy is een kruising Lhasa Apso van 11 jaar. Hij woont bij ons vanaf dat hij ongeveer 4 maand oud was. Hij komt waarschijnlijk uit de broodfok, maar buiten een zeer slacht gebit een kerngezond hondje.

Boy heeft eigenlijk nooit problemen met anderen honden. Zowel aan de riem als los. zijn er eigenlijk geen problemen. Bekende honden begroet hij (groot en klein) en onbekende honden worden volledig genegeerd. Hij heeft nog nooit ruzie gemaakt of iets in die richting tot we in dit huis kwamen wonen. We wonen hier nu zo'n 3,5 jaar met veel plezier. Heerlijk de ruimte om te wandelen en een goed afgesloten thuis zodat met mooi weer de deur open kan en de honden zelf kunnen kiezen waar ze willen liggen. Wat is dan het probleem?

Het grote nadeel is dat er hier mensen in de buurt wonen met 3 Yorkjes. Erg lieve hondjes zolang je niet op 4 poten rondloopt. Zodra ze een hond zien gaan ze volledig uit hun dak. Dan hangen ze alle 3 in de riem en keffen enorm. Ivor negeert ze en loopt gewoon door. Boy daar in tegen is het inmiddels zo zat dat hij compleet los gaat als hij ze ziet of ruikt. Ik heb al van alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat hij dit niet doet. Omdraaien als ik ze aan zie komen, helaas loopt de eigenaar van de Yorkjes dan gewoon achter mij aan. Boy afleiden met een snoepje of speeltje, helaas is hij helemaal niet voer gericht of gek op een speeltje. Stug doorlopen en er dan maar snel langs aan de andere kant van de weg, gevolg 4 hondjes die helemaal uit hun dak gaan en Ivor die net doet alsof zijn neus bloed. Ook nadat we zijn gepasseerd blijft Boy dan nog een tijdje onrustig. Niet meer blaffen of grommen, maar wel erg onrustig in zijn lopen.

Ook begint Boy nu te reageren als ze langs ons huis lopen. Zolang ze stil zijn als ze langslopen is er geen probleem, maar zodra ze geluid maken, ligt Boy te mopperen en te grommen. Dan is even een aai over zijn koppie voldoende om hem weer rustig te krijgen, maar leuk is het niet. Vooral voor Boy lijkt het me een vermoeiende bezigheid zo.

Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Heel vervelend, is de mogelijkheid als je aan de wandel bent om de afstand te gaan vergroten, naar de overkant van die drie hondjes , de gillende keukenmeiden ? ......zelfs mijn hond zou daar toch ook wat kriegelig van worden als die drie hondjes zo te keer gaan tegen jouw honden, vermijden is het enigste wat je kan doen, wat betreft in de tuin, tja ....ik zou ze direct naar binnen doen als jouw honden mee gaan blaffen, maar het blijft verveeld als de drie gillende keukenmeiden langs komen......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Het is nog heel  vroeg geloof ik, jij hebt maar een hond alleen Boy ? Bou doet het toch goed ? Even brommen en klaar, mooi door lopen en de afstand van de gillende meiden vergroten....en in de tuin , even manen stil, goed zo, lijkt voor Boy voldoende, en dat Boy dan even bromt, dat mag , als die maar niet mee gaat blaffen......

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor

honden foto van Esther en Ivor

" Het is nog heel  vroeg geloof ik, jij hebt maar een hond alleen Boy ? Bou doet het toch goed ? Even brommen en klaar, mooi door lopen en de afstand van de gillende meiden vergroten....en in de tuin , even manen stil, goed zo, lijkt voor Boy voldoende, en dat Boy dan even bromt, dat mag , als die maar niet mee gaat blaffen...... "

 In huis bromt hij alleen even en dan is het over, maar buiten gaat hij helemaal uit zijn plaat. Ik probeer de afstand zoveel mogelijk te vergroten, maar dat is helaas niet voldoende om te voorkomen dat zowel de yorkjes als hij compleet los gaan. Onze andere hond Ivor negeert ze volledig

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ooo je hebt er twee .......als Boy uit zijn plaat gaat, binnen....maar zou toch eens de eigenaar er voor aanspreken of hij niet langs je tuin loopt, zijn honden die telkens zo te keer gaan zal die ook niet leuk vinden, gewoon eens op attenderen, en doet tie niets, dan zou ik Boy binnen roepen, het is moeilijk voor Boy om het te negeren.....maar voor jou en je buren vervelend.

Volgende forumvraag: Wanneer is het tijd om te gaan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^