Voor het eerst eigenaar van hond maar erg onzeker.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een lief diertje. Als van alles bij jullie aan komt lopen en je houdt dat dier is wel heel lief. Je woont een stuk hiervandaan begrijp ik? Hoe gaat men in het algemeen met honden om in jou omgeving? Het lijkt erop dat men daar aandere ideeen heeft dan wij hier? Wil je succes wensen met een jong stuiterballetje in huis. Enja ik zou ook proberen samen naast elkaar te lopen met wandelen dat is veel gezelliger.

honden page profiel leetjeleetje

Jullie adviezen hebben al zijn vruchten afgeworpen. Ik heb vandaag al 3x gewandeld met Bruno en 3 x een super relaxte wandelen gehad. Hij begon wel even met zijn riem te spelen maar ik heb het genegeerd en hij stopte snel. (Uiteraard beloond????) Bij de 3e wandeling ging hij toen mijn dochtertje te ver achter ons aan liep zelfs liggen totdat ze dichtbij was????????????.

De puppytrainster komt uit Engeland maar heeft mss nog middeleeuwse ideeen????????. In ieder geval past haar idee van een hond opvoeden niet bij mij. Ik had haar gevraagd te komen om me zekerder te maken en niet nog meer onzeker. Door naar mijn eigen gevoel te luisteren en

Ik woon in een expat land waar mensen dus hun dieren achter laten als ze weer terug gaan naar hun eigen land of verder reizen, ook de lokale bevolking is niet zo diervriendelijk. :-( 

helaas is er hier niet veel keuze wat puppy training of cursus betreft dus moet het doen met wat er is. Maar jullie adviezen en ervaring helpen me enorm.

nu is het weer nog lekker hier maar over maand zal het naar de 30 graden en uiteindelijk naar de 40 gaan dus zal er een nieuwe uitdaging komen om hem zijn beweging te geven. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" En alle zij 's veranderen op magische manier naar hij 's ;p "

 Zo te lezen is Bruno een hij ?

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Leetje bij jullie is het dan wel heel anders dan hier. 40 graden phoe moet er niet aan denken. Dacht ik al niet zo vriendelijk voor dieren waar je woont. Moeilijk dan ook om precies te weten hoe of wat. Ook sneu om je dier achter te laten als je naar je thuisland terug gaat. Probeer op dit forum eruit te pikken wat jij denkt wat goed is voor de pup. En ik denk, die g.t. daar heb je niet nodig met haar aparte ideeeen.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wow, wat een leuk pupje heb je!!!

Zoals hier al gezegd: ik zou allereerst eens een andere hondentrainer zoeken. Of gewoon naar puppyklas op de hondenschool (als dat bij jullie bestaat).

Geen enkele pup gromt of blaft uit agressie. Je moet ook weten dat grommen en blaffen eigenlijk hetzelfde is dan dat wij praten of roepen of neuriën, ...

Om hem bezig te houden en genoeg rust te geven kan je hem een kluifje geven of een gevulde kong (met kaas erin, smelten in de microwave en dan effe vriezer in om te stollen). Bruno gaat zichzelf dan moe maken zonder wild te doen en uiteindelijk zal hij in slaap sukkelen en meer rust hebben.

Wij hebben sinds juni een windhond uit Spanje erbij en die loopt vanzelf achter mij (met harde hand opgevoed ginder, mishandeld enz.) terwijl de rest van mijn kroost voorop of naast loopt. Ik vind zelf achter heel erg vervelend, want ik moet constant kijken of ze nog wel mee is, haha.

Ik denk dat je best gewoon een boek erbij neemt van een bekende hondentrainer (er bestaan er zo veel) (Martin Gaus is wel leuk), waar jij je goed bij voelt. Dit zou ik zo goed mogelijk aanhouden.

Bij de meeste problemen helpt negeren. Soms moet je een engelengeduld hebben, maar het helpt echt! Belonen bij gewenst gedrag is ook een eerste regel die je moet hanteren! Dit is eigenlijk de belangrijkste.

En wanneer je iets niet 'kan' negeren (bijten bij het spelen), probeer je eerst om je pup af te leiden met wat anders. Helpt het echt niet, mag je best eens 'nee' of 'foei' roepen hoor! En een klein tikje tegen de poep of zo heeft nog geen enkele pup verprutst.

Maar dit moet je laatste oplossing zijn. En nooit echt kwaad zijn. Je mag wel kwaad 'spelen' maar het niet echt zijn.

Een hele uitdaging, denk ik zo.

En laat je niet bang maken door die trainster, die zegt dat je een wilde hond gaat hebben als ie groter wordt. Jonge honden spelen en zijn energiek. Dat is nou eenmaal zo. Als je veel ruimte hebt en je pakt het nu goed aan, dan wordt die hond helemaal niet wild!

Mijn windekind (Nala) heeft zichzelf soms ook niet onder controle en dan moet ze lekker hard rennen en gek doen, soms maar eventjes, om die energie kwijt te raken, en dan is het weer suffen op de bank voor enkele uurtjes.

Wat je wel kan doen om je pup toch zo goed mogelijk alsnog te socialiseren is hem voor korte periodes (beginnen met een kwartiertje of zo) meenemen naar de markt, naar een café, een terrasje doen, de stad in, ... Geluiden zoals auto's, fietsers die voorbij rijden enz. moet hij allemaal nog goed leren kennen. Blijft hij er kalm onder: belonen! Schrikt hij? Negeren!

Als je hond bang is van iets of hij heeft op zijn kop gekregen, weet dan dat als je op dat moment gaat 'ocharme' en aaien maar, je eigenlijk de schrikreactie versterkt. Opgelet daarmee.

Ik gebruik het hier wel eens als mijn man er eentje op zijn kop geeft (Nee, foei!) en ze komen dan bij mij steun zoeken, dan geef ik die overdreven, zodat ik de Nee, foei eigenlijk versterk, hahaha. Werkt elke keer!

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Volgens mij zit je eigen gevoel wel goed, die trainster heeft je alleen aan het twijfelen gemaakt, niet doen, stel maar gewoon hier je vragen anders

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Straks heb je een hele dierentuin.

Maar wat een beauty is Bruno. Veel geluk gewenst met hem.

En ja van mij ook een dikke pluim voor wat je doet voor hem en voor de andere dieren die je al hebt aangenomen.

Ik heb niet alle reacties gelezen maar de boekjes van Turid Rugaas vind ik een aanrader. Onder andere Kalmerende Signalen vind ik heel goed.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Frappant dat je in de tropen woont en ik in mijn vorige reactie schreef dat ik een dergelijke kruising had toen ik op de Antillen woonde.

 

Als het hondje daar geboren is en de ouderhonden ook in de tropen wonen, dan is het klimaat geen probleem. Altijd zorgen dat de hond bij vers water kan. De hond zoekt zelf schaduw op of gaat naar binnen.

 

Van de huidige methode om honden op te voeden, hebben hondentrainers daar - met enige uitzondering - geen kaas van gegeten en het gaat helaas daar met de zeer ouderwetse harde hand. Tegenwoordig wordt een en ander aangeleerd door goed gedrag van de hond te benoemen en belonen.

bijv. als de hond zit; "goed zo zit of sit" en daarna een beloning.

Veel wordt ook bereikt met het negeren van ongewenst gedrag.

In de encyclopedie van dit forum, bovenin de bruine balk, vind je veel artikelen over opvoeden en trainen van puppy's/honden.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/index.php

 

Het boek van Turid Rugaas "Kalmerende signalen" is een aanrader.

Veel trainers werken met deze methode.

 

http://www.dierbewust.nl/7-kalmerende-signalen-die-jouw-hond-elke-dag-laat-zien/

 

Het opvoeden van de pup gaat met ups en downs; maar ook met veel plezier. De tijd, die je nu steekt in de opvoeding en positieve benadering, krijg je dubbel en dwars terug gedurende de rest van het leven van je hond.

 

Succes en geniet van je pup.

 

 

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Wat een leuke hond. Wij hebben ook weer een pup van 9 weken in huis. En ondanks dat ik al meerdere honden heb gehad en goed heb opgevoed, heb ik het gevoel dat ik nu weer helemaal overnieuw begin. Ik maak dingen mee die ik niet meer weet of nog nooit mee maakte. Dus ook hier onzekerheid! Ligt niet helemaal aan een eerste hond. Al zat dat nog veel spannender zijn. Bij jullie gaat het helemaal goed komen lees ik al!

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Een hond heeft vrij veel rust nodig. Om alle indrukken te verwerken. Da is erg belangrijk.

Er staat een snoephe geven als ie niet komt. Ik neem aan dat daar moet staan als ie wel komt. Anders beloon je juist gedrag dat je nuet wilt.

 

In de riem bijten is vaak een uiting van stress, te veel opwinding, overprikkeling, grote vermoeidheid wasr ze dan doorheen gaan.

Naar huis. Kauw materiaal geven en baar zijn plek sturen. Na wat kauwen afreageren vallen ze vaak sneller in slaap.

 

Onzeker worden niet doen. Die diertjes voelen alles 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Wat een leuk hondje  

honden page profiel ElianeEliane

Dat is dan een pupje met veel geluk, omdat hij jullie is tegen gekomen!

Een mooi knulletje.

 

De puppytrainster kan best eerst wat gaan bijscholen, zodat ze leert hoe een hond heden ten dage wordt opgevoed.

 

Je zal zien dat wanneer je de pup aan een lange lijn uitlaat (4 à 5m) dat hij daar echt happy mee gaat zijn.

Zo kan hij zelf, (hetzij beperkt) kiezen waar hij wil gaan snuffelen. Die neus.....Iets wat zo ontzettend belangrijk is voor een hond. Dat je baas moet zijn over jouw hond dateert van de jaren 70. En is ondertussen echt wel achterhaald.

Een hond heeft veel meer aan een liefdevolle opvoeding met geduld, begrip en beloning. Een hond begrijpt geen mensentaal. Ze leren uiteindelijk door observatie en wat wij laten zien aan lichaamstaal.

 

Nog heel veel mensen hebben het idee dat ze van hun hond een kilometervreter moeten maken. Wat helemaal niet hoeft. Buiten komen en geuren opsnuiven  aan zijn eigen tempo.

 

Waar ik je wel wil op attent maken, aangaande die hoge temperaturen.....

Zeker niet van alles dan met de hond willen gaan doen. Een hond regelt zijn temperatuur helemaal anders dan het menselijk lichaam.

Ze kunnen ook niet zweten (enkel aan de poten) maar dat is zeer beperkt.

Een hond regelt zijn temperatuur via de ademhaling. Om af te koelen gaan ze dan zwaar hijgen. Dit doen ze om frisse lucht binnen te krijgen zodat ze het frisser kunnen krijgen.

Ze hebben een lichaamstemperatuur van ca. 37,5 à 38C°

Dus als je dan bij temperaturen van 40C° en meer, activiteiten gaat doen of zelfs maar gewoon wandelen. Geraakt een hond niet afgekoeld. Integendeel hij geraakt verhit. En dan wordt het gevaarlijk tot levengevaarlijk. Een lichaamstemperatuur die bij de hond boven de 40C° gaat wordt echt wel gevaarlijk. Eens boven de 41C° dat niet afgekoeld geraakt ontstaat er schade aan de organen.

Bij warm weer er goed voor zorgen dat de hond ergens zit waar het niet te warm is.

 

Ik vermoed dat je van temperaturen spreekt gemeten in de schaduw? Dus dat het in de zon nog warmer is?

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Als het straks zo heet is, is het slim om 's morgens en 's avonds te wandelen. Overdag lekker luieren, veel te heet om dan actief te zijn. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Jullie adviezen hebben al zijn vruchten afgeworpen. Ik heb vandaag al 3x gewandeld met Bruno en 3 x een super relaxte wandelen gehad. Hij begon wel even met zijn riem te spelen maar ik heb het genegeerd en hij stopte snel. (Uiteraard beloond????) Bij de 3e wandeling ging hij toen mijn dochtertje te ver achter ons aan liep zelfs liggen totdat ze dichtbij was????????????.
De puppytrainster komt uit Engeland maar heeft mss nog middeleeuwse ideeen????????. In ieder geval past haar idee van een hond opvoeden niet bij mij. Ik had haar gevraagd te komen om me zekerder te maken en niet nog meer onzeker. Door naar mijn eigen gevoel te luisteren en
Ik woon in een expat land waar mensen dus hun dieren achter laten als ze weer terug gaan naar hun eigen land of verder reizen, ook de lokale bevolking is niet zo diervriendelijk. :-( 
helaas is er hier niet veel keuze wat puppy training of cursus betreft dus moet het doen met wat er is. Maar jullie adviezen en ervaring helpen me enorm.
nu is het weer nog lekker hier maar over maand zal het naar de 30 graden en uiteindelijk naar de 40 gaan dus zal er een nieuwe uitdaging komen om hem zijn beweging te geven.  "

Kan best zijn dat de trainster helemaal niet slecht is maar gewoon andere ideeën wbt opvoeden van een hond/dier heeft. Misschien kan je hier met haar over praten, of als je haar helemaal niet ziet zitten een andere zoeken. Maar waarschijnlijk zoals je al schrijft zal er niet veel te vinden zijn in de buurt.

Gewoon uit alles wat je lees en hoort de adviezen nemen die je aanspreken en waar je je goed bij voelt. Hij is nog maar net bij jullie, jullie moet aan hem wennen, maar hij ook aan jullie.

Vreselijk dat mensen hun dier gewoon achter laten als ze gaan verhuizen, hier in Nederland hoor je dat ook wel eens. Ik kan me dat echt niet voorstellen.

 

honden page profiel leetjeleetje

Daar ben ik weer, ik heb Bruno net uitgelaten en net zoals gisteren was hij weer wild. Te trekken aan de riem, we kwamen mensen tegen en hij begon op te springen en te grommen en luisterde alleen naar zit maar voor de rest was geen land mee te bezeilen. Ik was net thuis en sta in de keuken en net als gisteren begon hij weer tegen mij aan te rijden. Ik heb hem bij zijn halsband gepakt en in zijn bench gedaan maar ben wel erg geschrokken. Vooral van het opspringen en grommen en hij raakte bijna mijn kleine meid. Ik sta zelfs een beetje te trillen.:-(

Ik had van mijn vriendin geleerd om hem dan op zijn rug te gooien en dat heb ik gedaan maar meer uit wanhoop. Hij stopte daarna wel met springen en grommen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Absoluut niet de hond op zijn rug gooien! Daar leer je hem alleen maar mee dat je gewelddadig bent en niet te vertrouwen. Dat is zo'n methode van 40 jaar geleden, die helaas nog steeds bij sommige mensen populair is (het domineren van de hond). 

 

Het is nog maar een puppy. Als hij laat zien dat het te veel wordt, verwijder hem dat uit de situatie. Bij het rijden zet je hem op zijn plek met verplichte rust, dat deed je goed (zijn hoofd zat denk ik te vol met indrukken van de wandeling).

 

Tijdens de wandeling geen kans geven om op te springen, hou de riem kort en leer hem wat je wél van hem verlangt. Bijvoorbeeld zitten, daar luisterde hij wel naar zei je. Beloon hem op dat moment, en geef hem geen aandacht als hij opspringt. Opspringen is vaak zelfbelonend, omdat de hond door krijgt dat hij aandacht krijgt telkens als hij opspringt. Zorg dus dat het hem niets oplevert. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Probeer voor jezelf eens na te gaan wat je vandaag al allemaal met hem gedaan hebt en wat hij allemaal voor indrukken heeft gehad

vaak later pups dit gedrag zien als ze overprikkeld zijn en toe zijn aan rust

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Dat is trouwens goed om in je achterhoofd te houden: 

 

Een hond gaat door met gedrag dat hem iets oplevert dat hij leuk vindt. Als gedrag hem niets oplevert, zal hij met dat gedrag stoppen. 

 

Als je dus wil dat Bruno gedrag laat zien wat jij wil, zorg dan dat goed gedrag hem wat oplevert (bijvoorbeeld een goed zo, aai, speelgoed, eten. Voor pups is aandacht op zichzelf vaak al heel belonend) en slecht gedrag niks oplevert. Aandachtvragend gedrag zoals opspringen is dus het makkelijkst op te lossen door geen aandacht te geven. 

honden page profiel leetjeleetje

Ik heb hem bewust meer laten slapen vandaag. Als hij wakker wordt na 2 A3  uur ga ik met wandelen voor ongeveer 10 a 15 min. Daarna mag hij een kwartiertje in de tuin rennen, dan nog even in de mand naast mij met een speeltje of kluifje en dan weer bench in. Misschien heb ik de fout gemaakt om hem na 3 uur niet meer in zijn bench te stoppen. Hij heeft maar heel even in zijn mand geslapen mss 10 min dus is 3 uur wakker geweest. Mss is dat hem te veel.

Hij is nu heel wild in zijn bench en aan het huilen. Ik negeer dat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ahh wat een leuke hond. Ik volg,

 

je hebt al veel goede tips hier gehad, helaas niet van de mensen in je omgeving, die tips van je vriendin en de trainster, stammen uit de vorige eeuw het tijdperk dat we angst hadden dat honden ons de baas zouden willen zijn. Hier wordt veel uitgelegd hoe dat zo gekomen is

http://www.dogcity.nl/assets/Plaatjes/Algemeen/watisermetdominantie.pdf

 

Een hond lang negeren terwijl hij huilt en jankt lijkt me niet goed, ik zou hem dan liever eerst leren dat de bench een veilig plekje voor hem is, stapje voor stapje, of kijken of er geen ander veilig plekje is waar hij zich wel fijn en veilig voelt.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb hem bewust meer laten slapen vandaag. Als hij wakker wordt na 2 A3  uur ga ik met wandelen voor ongeveer 10 a 15 min. Daarna mag hij een kwartiertje in de tuin rennen, dan nog even in de mand naast mij met een speeltje of kluifje en dan weer bench in. Misschien heb ik de fout gemaakt om hem na 3 uur niet meer in zijn bench te stoppen. Hij heeft maar heel even in zijn mand geslapen mss 10 min dus is 3 uur wakker geweest. Mss is dat hem te veel.
Hij is nu heel wild in zijn bench en aan het huilen. Ik negeer dat. "

 Heel even negeren mag, maar niet te lang. Ga er dan even bij zitten zonder aandacht te geven. De bench moet een veilige plek zijn.

Heb je benchtraining gedaan?

honden page profiel leetjeleetje

Ik heb hem 3 weken en gaat al 3 weken prima in de bench. De mensen die Bruno in eerste instantie hebben opgevangen voor een week deden hem ook in een bench dus ik denk dat voor hem een veilige plek is. Ik zal hem de volgende keer als ik hem moet 'straffen' in de keuken doen, ik heb daar een hekje

 

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

"  Zo te lezen is Bruno een hij ? "

 Volgens mij wel, heb het ook even terug gelezen, want ik wist niet zeker of ik het goed had geschreven met mijn zij's;)

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Op de rug gooien is leuk, tot het een flinke volwassen hond is die het niet zomaar meer toelaat. Dan wordt het een strijd en dat moet je niet willen.

 

Wat je deed: bij de halsband pakken en even in de bench was prima. Daar hoeft geen op de rug leggen bij te horen.


Edit: even om mezelf te verklaren, het op de rug gaan is wel normaal gedrag voor een hond, maar dat komt dan uit de hond zelf. Dus een pup ziet een grote volwassen hond aankomen, is geïntimideerd en wil laten zien dat hij niets kwaads in de zin heeft. De pup gaat op zijn rug liggen.honden page profiel ElianeEliane

Hier momenteel 6 honden. In de opvangperiode waren het er nog meer. Allemaal zonder bench.

 

Je hebt voor en tegenstanders ivm de bench.

In de wereld van hondengedrag, met name bvb Turid Rugaas, waar ik me volledig bij aansluit wordt het gebruik van een bench afgeraden. Mensen sluiten dieren nu eenmaal op in hokjes. Via marketing wordt de mens dan nog beïnvloed en gestuurd, want zo krijgen ze rust en hebben ze een veilig holletje (men moet er iets op vinden om het verkocht te krijgen.

Terwijl dit de hond alleen maar frustratie/stress bezorgt. Uiteindelijk leggen de meeste er zich bij neer. Ze gaan ook van zichzelf uit er in slapen omdat hun dit werd aangeleerd.

 

Er worden in de opvoeding van honden zoveel zaken vertelt. Bij een deel van die items, vraag ik me af op wat ze gebaseerd zijn.

 

Wat heel duidelijk ik jouw verhaal naar voor komt is dat de hond vrij veel last heeft van spanning/frustratie. Wat ook heel goed te merken is aan zijn gedrag.

Ga met de wandelingen back to basic. Beperk ze in tijd. Max 10 à 15 min.

Je kan ook een test buiten met je pup doen. Laat hem nu eens met jou gaan wandelen. In de zin van. Laat hem de richting en het tempo bepalen. Geef hem de mogelijkheid om te snuffelen.

 

Kijk eens hoe hij zich gedraagt zonder hem bvb overdag niet in de bench te doen. 

Geef hem ook bezigheid. Bvb een grote kartonnen doos die je voor hem iets lager dan zijn borst hoogte maakt. Vul die voor 2/3 met lege rolletjes van toiletpapier. Strooi er wat lekkers in.

Zet hier en daar eierdoosje met wat lekkers in voor hem op strategische plekken. Als hij dat stuk bijt, dat is zijn bezigheid. Zorg voor een paar plekjes in huis waar hij lekker kan gaan slapen.  

Als een pup "gerust" is. En heeft nood aan slaap. Dan zal hij vanzelf slaap nemen als hij dat nodig heeft. Zorg voor een kalme omgeving. Als je op dat moment volop rond loopt en bezig bent met poetsen, moet je ook niet verwachten dat de pup rustig wordt.

 

Bezorg hem ook voldoende natuurlijk kauwmateriaal. Zoals gedroogde kophuid, bullpezen. Kan je via internet bestellen en maten opsturen, als het bij jou niet verkrijgbaar is.

 

Hieronder een link -> filmpje van spelende honden.

Het springen, happen, het gebruik van hun voorpoten. Dit hoort allemaal bij het gedrag van honden. Deze honden zijn aan het spelen

https://www.youtube.com/watch?v=YRvn2tQfDK4

 

Maar in andere contexten kan happen en springen ook weer ee uiting zijn van frustratie

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Is wel ook de context waarin een bench gebruikt word. Hier een nylon bench, haar veilige hut. Nooit dicht. Vrij in gebruik. Ze gebruikt hem veel en graag.

Rustpunt en veilig vluchthonk.

 

honden page profiel ElianeEliane

" Is wel ook de context waarin een bench gebruikt word. Hier een nylon bench, haar veilige hut. Nooit dicht. Vrij in gebruik. Ze gebruikt hem veel en graag.

Rustpunt en veilig vluchthonk.
  "

   

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

"     "

 Wil erbij zeggen dat ze hem pas in oktober 2015 heeft gekregen omdat ze extreem reageerde op vuurwerk geknal hier en duidelijk behoefde had aan een schuilplek.

Ze was toen 2 jaar en 3 maand.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Is wel ook de context waarin een bench gebruikt word. Hier een nylon bench, haar veilige hut. Nooit dicht. Vrij in gebruik. Ze gebruikt hem veel en graag.

Rustpunt en veilig vluchthonk.
  "

 

Die gebruik ik ook precies het zelfde als jou. Ze ziet het echt als haar mand en ligt er heel graag in maar never nooit  is ie dicht. Echt haar holletje

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

"  
Die gebruik ik ook precies het zelfde als jou. Ze ziet het echt als haar mand en ligt er heel graag in maar never nooit  is ie dicht. Echt haar holletje "

 Sadi is veel rustiger en vliegt na een knal tenmiste niet achter de computertafel strak tegen de muur war je geen contact meer met r kan maken. Voor haar scheelt deze oplossing heel veel. En dat zal voor meer gelden, maar elke hond is anders. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Water behoefte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^