Is een Samojeed iets voor ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

hallo! Ik en mijn ouders zijn erover aan het denken een Samojeed aan te schaffen. Wij vinden de Samojeed een hele mooie hond met een leuk karakter. Vooral zijn familiegerichtheid spreekt ons heel erg aan, aangezien we een grote familie hebben. Ons gezin bestaat uit mij, een meisje van 14 jaar, Mijn ouders en mijn zusje van 10 jaar. Hoewel ik nog nooit een hond heb gehad, hebben mn ouders samen wel al een hond gehad en mijn vader alleen al meerdere honden. Wij wonen in een groot huis met grote tuin. Mijn ouders werken in principe full-time, maar mijn moeder is bereid tijdelijk thuis te werken om voor de pup te zorgen. Ik zal het meeste voor de hond zorgen. Dit houdt in: alle wandelingen wanneer ik thuis ben, eten geven en borstelen. Is de Samojeed een goede hond voor ons? Bedankt :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Tja, 't is natuurlijk wel een beetje een tegenstelling: je kiest een samojeed omdat ie zo familiegericht is, maar dan blijkt de familie weinig thuis te zijn? (full-time werken en school)

Familiegericht houdt namelijk ook in dat de hond graag bij z'n familie is, en hen niet wil missen. Je moeder wil tijdelijk thuis werken als de hond nog pup is, maar daarna?

Hou daar a.u.b. rekening mee. Poolhonden zijn emotioneel zeer gehecht aan hun mensen, ze kunnen niet goed tegen alleen zijn. Vaak toont zich dat in huilen en sloopgedrag.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

ik volg even mee....

dit vind ik namelijk de leukste van de trekhonden rassen...

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Mooie honden en het geweldige karakter van een poolhond <3

Dat mooie karakter vraagt ook wel wat van jullie, consequente opvoeding, mentaal en fysiek bezig houden. Hoe lang is de hond straks alleen thuis als je moeder ook weer full time gaat werken en hoe lang wilt je moeder minder gaan werken voor de pup?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Poolhonden kunnen inderdaad niet zo heel gemakkelijk alleen blijven. Maar houd er ook rekening mee dat Samojeden heel actieve honden zijn. Ze zullen later wel wat meer uitdaging nodig kunnen hebben... 

Dus als je het leuk vind om je ook te verdiepen in een hondensport! Dan is het al top :)  

 

En als jullie het natuurlijk niet erg vinden dat de hond flink kan ruien ;)  

Samojeden komen niet heel vaak voor volgens mij kwa ras dus ze zullen ook wel duur zijn. En dan nog het voer etc. Kunnen jullie dat allemaal betalen? 

 

Groetjes :) 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Lisa & Mikai (<- klik )heeft een samojeed. Ze wil je vast wel meer vertellen over het ras. :)

Anoniem (Gast)

" Poolhonden kunnen inderdaad niet zo heel gemakkelijk alleen blijven. Maar houd er ook rekening mee dat Samojeden heel actieve honden zijn. Ze zullen later wel wat meer uitdaging nodig kunnen hebben... 
Dus als je het leuk vind om je ook te verdiepen in een hondensport! Dan is het al top :-)  
 
En als jullie het natuurlijk niet erg vinden dat de hond flink kan ruien ;-)  
Samojeden komen niet heel vaak voor volgens mij kwa ras dus ze zullen ook wel duur zijn. En dan nog het voer etc. Kunnen jullie dat allemaal betalen? 
 
Groetjes :-)  "
we kunnen het wel betalen, ja. Over het sporten: ik houd zelf heel erg van wandelen en mijn moeder ook. We wonen ook naast een bos, wat wel leuk is vind ikzelf :) in die sporten zal ik me eens verdiepen, het klinkt hele leuk!

bedankt voor je reactie !

Anoniem (Gast)

" Lisa & Mikai (<- klik )heeft een samojeed. Ze wil je vast wel meer vertellen over het ras. :-) 
 
Wat een leuke pagina! Bedankt voor je reactie!

Anoniem (Gast)

" Mooie honden en het geweldige karakter van een poolhond <3

Dat mooie karakter vraagt ook wel wat van jullie, consequente opvoeding, mentaal en fysiek bezig houden. Hoe lang is de hond straks alleen thuis als je moeder ook weer full time gaat werken en hoe lang wilt je moeder minder gaan werken voor de pup? "

 Mijn moeder is nog een beetje aan het bedenken hoe lang ze thuis wil gaan werken. Ze wil eventueel later de hond mee naar werk nemen (dat kan, ze werkt bij het bedrijf van mijn vader) en dan kan ze er daar op passen en uitlaten.

en, ik heb altijd al een hond gewild: vooral poolhonden vind ik geweldig! (En ook herders; bijvoorbeeld de witte zwitserse)

 

bedankt voor je reactie :)

Anoniem (Gast)

" Tja, 't is natuurlijk wel een beetje een tegenstelling: je kiest een samojeed omdat ie zo familiegericht is, maar dan blijkt de familie weinig thuis te zijn? (full-time werken en school)
Familiegericht houdt namelijk ook in dat de hond graag bij z'n familie is, en hen niet wil missen. Je moeder wil tijdelijk thuis werken als de hond nog pup is, maar daarna?
Hou daar a.u.b. rekening mee. Poolhonden zijn emotioneel zeer gehecht aan hun mensen, ze kunnen niet goed tegen alleen zijn. Vaak toont zich dat in huilen en sloopgedrag. "
 

 Je hebt helemaal gelijk. Ik zal het hier nog eens met mijn ouders over hebben. Wat is ongeveer de maximale tijd die een Samojeed alleen thuis mag blijven achter elkaar? Bedankt!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zegt dat je naast een bos woont. Is je verwachting dat de hond lekker los mee kan lopen? Poolhonden hebben namelijk nogal een jachtinstinct en zijn weglopers, dus kunnen niet altijd los.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Wat vind je van een grote/grijze keeshond?

 

 

zijn ook familie gericht en hebben een soortgelijk karakter, alleen net iets minder uitdaging. Ze hebben wel veel energie en zijn vaak dol op sport en spel.

 

Ze hebben weinig jachtinstinct en de meeste keesjes kunnen loslopen. Ze houden alleen (net als de meeste rassen) niet van alleen zijn, want het zijn echt gezinshonden. Hoe lang zou de hond alleen moeten zijn?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat is ongeveer de maximale tijd die een Samojeed alleen thuis mag blijven achter elkaar? Bedankt! "

 Dat hangt heel erg van de hond zelf af, je kan er op voorhand geen tijd op plakken. 

Bij mijn oudste hond heb ik er maanden over gedaan tot ze zo'n 3 uur alleen kon blijven. Langer ging niet, dan ging ze hartverscheurend joelen.

Toen m'n tweede hond erbij kwam en ze dus gezelschap had, kon ik het opbouwen tot 5 à 6 uur. Maar het is uitzonderlijk dat ze dit moeten doen, want ik werk van thuis uit, en we zijn dus meestal samen.

Als ik dit dagdagelijks van hen zou verwachten, ben ik zeker dat ze in protest gaan.

 

Wil niet zeggen dat geen enkele poolhond alleen kan blijven, sommigen kunnen het wel, maar of je ze er een plezier mee doet, is een andere vraag.

Samojeden waren in oorsprong nomade-honden (net als mijn malamutes, trouwens). Dat wil zeggen dat ze de hele tijd bij hun mensen waren, meereisden, samen op pad waren, ze werden betrokken in alle aspecten van het samenleven: babysitten op de kinderen, kudde hoeden, vracht trekken, gezelschap, enz.

De hunker naar deze innige en waardevolle manier van samenleven, is er nog steeds bij de honden. Naar mijn mening ook 't mooiste wat er is, en dus zeker iets om rekening mee te houden, dat je een manier vindt om hen dit te kunnen bieden. 

Je schrijft dat je mama de hond later mee naar het werk kan nemen. Dat zou erg mooi zijn!

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik heb een Samojeed en ze zijn idd graag bij hun familie. Maar de onze heeft ook wel zijn rust nodig en gaat regelmatig ergens gaan liggen helemaal weg van ons (vooral 's avonds ). Onze sam zit 4 dagen in de week 4 uur alleen en 1 dag 7 uur ( mijn mama gaat dan wel in de middag naar huis om een wandeling te kunnen doen met hem), dit gaat perfect. Maar dit hangt natuurlijk van hond tot hond af. Ze hebben veel beweging nodig. Ze zijn super slim en leren graag. Ik doe met mijn sam agility, dat doet hij ook heel graag.

Los lopen kan hij ook, hij zal nooit ver weg van ons gaan. Op groepswandelingen loopt hij altijd in ons buurt en kijkt vaak achter hem of we nog volgen en komt dan ook vaak eens 'dag zeggen'

 

 

 

Nicole (Gast)

Wat leuk dat je ook bezig bent met een samojeed als hond.

Wij willen rond de zomerperiode gaan kijken naar een samojeed pup. Al contact gehad met fokker. Wat een prachtig mooie honden zijn het!

Onze situatie:

Wij hebben een beneden huis met vrije ruime tuin en hebben een zoontje van bijna 9. Ook 2 heilige birmanen van 1.5. Ik werk partime in de ochtend en ben of half 1 thuis of 3 uur. En mijn vriend begint om 2 uur in de middag. De hond zou dus niet vaak en lang alleen zijn. Op nabije afstand bos en strand. Zal zeker elke dag met hond en kind lekker daarheen gaan. 

Is een sport beoefenen echt noodzakelijk, ik ga me er wel wat over inlezen misschien is het wel leuk om te gaan doen. Wil zoiezo op puppycursus gaan. 

Is het echt zo moeilijk om een samojeed los te leren lopen? 

Groetjes nicole

Anoniem (Gast)

Hallo iedereen!

Bedankt voor jullie leuke/lieve/behulpzame reacties.

ik dacht dat jullie het misschien leuk zouden vinden on te horen dat ik vandaag een pup heb gekocht!

het is geen Samojeed, maar een witte Shiba Inu. 

Ik ben helemaal in love!!

nogmaals bedankt voor alles :)

~Anna

honden page profiel --

honden foto van -

" Hallo iedereen!
Bedankt voor jullie leuke/lieve/behulpzame reacties.
ik dacht dat jullie het misschien leuk zouden vinden on te horen dat ik vandaag een pup heb gekocht!
het is geen Samojeed, maar een witte Shiba Inu. 
Ik ben helemaal in love!!
nogmaals bedankt voor alles :-)
~Anna "

Zo hé dat is snel na je eerste post! Heb je hem al thuis of moet je nog wachten voordat je hem op mag halen? 

 

Veel plezier met hem! Heb je een foto? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gefeliciteerd met jullie pup!

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Gefeliciteerd met de pup! Prachtige honden! Wanneer komt de pup thuis?

koert (Gast)

een reu of teefje

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Volledig uiteenlopende karakters.... Maar veel plezier met je pup. Heb je hem al in huis?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Veel plezier samen. Mocht je hem gelijk meenemen? 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Een witte shiba inu? Is dat een erkende kleur?

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

Veel plezier met je pup!

Alhoewel ik hoop wel dat jullie je goed hebben ingelezen in het ras, van karakter verschilt de shiba inu nogal van samojeed volgensmij...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Een witte shiba inu? Is dat een erkende kleur? "

 Het is geen erkende kleur, in de zin van dat ze bijvoorbeeld niet op shows worden toegelaten, maar er kan wel een witte pup worden geboren uit een combi van ouders met correcte kleuren. De witte vacht wordt bij het ouder worden dan wat gelig. Dus op zich kan het wel.

 

Het verbaast me wel dat er voor een heel ander ras wordt gekozen amper 10 dagen na het informeren naar een samojeed, en dat die pup er dan ook al meteen is. Komt een beetje over als een impulsaankoop, ik kan alleen maar hopen dat het bij een goeie fokker is gebeurd en de kleine puppiewuppie lekker gezond en wel en een heerlijke deugnieten-shiba mag worden 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Het is geen erkende kleur, in de zin van dat ze bijvoorbeeld niet op shows worden toegelaten, maar er kan wel een witte pup worden geboren uit een combi van ouders met correcte kleuren. De witte vacht wordt bij het ouder worden dan wat gelig. Dus op zich kan het wel.
 
Het verbaast me wel dat er voor een heel ander ras wordt gekozen amper 10 dagen na het informeren naar een samojeed, en dat die pup er dan ook al meteen is. Komt een beetje over als een impulsaankoop, ik kan alleen maar hopen dat het bij een goeie fokker is gebeurd en de kleine puppiewuppie lekker gezond en wel en een heerlijke deugnieten-shiba mag worden  "

 Jij zegt het, ik dacht het.  wit zullen ze er niet zijn, maar crème komt wel voor. Bij de amerikaanse rasvereniging wordt dit als een grote fout gezien en mogen die niet opzettelijk worden gefokt. Kan er bij nippon inu even niets over vinden, behalve dat ze kleur niet als erkende kleur noemen:)

 

Mijn hondje ziet er eigenlijk ook niet helemaal uit volgens de rasstandaarden. maakt je pup voor jou natuurlijk niet minder leuk. Post je een foto? ;)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Jij zegt het, ik dacht het.  wit zullen ze er niet zijn, maar crème komt wel voor. Bij de amerikaanse rasvereniging wordt dit als een grote fout gezien en mogen die niet opzettelijk worden gefokt. Kan er bij nippon inu even niets over vinden, behalve dat ze kleur niet als erkende kleur noemen:-)
 
Mijn hondje ziet er eigenlijk ook niet helemaal uit volgens de rasstandaarden. maakt je pup voor jou natuurlijk niet minder leuk. Post je een foto? ;-) "

 Ik vind mila toch zoals de rasstandaard hoor ;D wat heeft ze dan anders ? 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Ik vind mila toch zoals de rasstandaard hoor ;D wat heeft ze dan anders ?  "

 Mila's vader is een wolfgfijze kees, Mila's moeder een keeshond middenslag. Mila is dus eigenlijk een kruising, vandaar de tekening in haar vacht en de zwarte/ donkerbruine snoet

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Mila's vader is een wolfgfijze kees, Mila's moeder een keeshond middenslag. Mila is dus eigenlijk een kruising, vandaar de tekening in haar vacht en de zwarte/ donkerbruine snoet "

 ik ken veel kezen met een zwarte snoet hoor ;D Het is niet "toegestaan" om de groottes te "kruisen" maar het blijft wel een zuivere kees als de ouders zuiver zijn 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Maar mila ziet er gewoon uit als andere kezen hoor  Er zijn vele kleuren toegestaan bij de kees behalve verdunningskleuren

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Een 2e hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^