seizoenen topic, winter 2016.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

"  als je ze hebt, de sneeuw komt eraan... met gladheid heeft het niets te maken, winterbanden of niet, maar wel met sneeuw... meer grip. "

 

Winterbanden zijn zo ie zo beter als het koud is dan zomerbanden. Zomerbanden zijn veel harder dan winterbanden waardoor een winterband meer grip heeft in koude omstandigheden zoals regen en gladheid. De winterband is zachter en heeft een andere afvoer van water. Maar verstandig rijden moet je altijd. Met of zonder winterband.

 

Wij hebben net weer een doggydate gehad. Weer een gezellige wandeling gehad van iets meer als een uur. Wel een zwarte hond mee terug na huis. Erg blubberig in het bos

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Onder de 7 graden heb je al voordeel van winterbanden :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Zijn int bos geweest. Wouden naar het meertje alleen we moeten een sloot over.. We zagen een bruggetje alleen toen lag gijs al in de stinksloot, bleeh. Daarna ook wel gezwommen maar hij stinkt!! Dus ga hem zo wassen

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

" Onder de 7 graden heb je al voordeel van winterbanden :-) "

 

Klopt, mijn garagist had mij aangeraden om winterbanden te laten opleggen als ik merkte dat de temperatuur onder de 8 graden zou zakken.

In oktober hadden we al een winterprikje hier. Ik dus in allerijl naar de garage. Na enkele dagen was het alweer warmer en ook weinig regen. Hahaha. Gelukkig wordt het nu wel wat kouder!

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Ik rij met all seasons banden. Werkt voor Nederland prima! Ik hoef gelukkig niet ver en de sneeuw die ik heb gehad kwam ik goed door.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Ik vind winterbanden sowieso fijner zelfs zomers, maar jah officieel niet mijn auto. Ik mag hem enkel gebruiken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zijn int bos geweest. Wouden naar het meertje alleen we moeten een sloot over.. We zagen een bruggetje alleen toen lag gijs al in de stinksloot, bleeh. Daarna ook wel gezwommen maar hij stinkt!! Dus ga hem zo wassen "

 Wat erg Lieke, dan helpt ook een waterblazer niet hoor, eerst wassen dan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier donker, maar wel dreigende wolken, wat valt er naar benee....regen.    ....Bams hoeft niet meer uit.....vanavond nog even plassen meer niet.....niemand hoef te komen, ze weet de weg.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Ik heb besloten....de winterbanden gaan er morgen onder.

 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

" Hihi.......ergens leuk en ook weer niet...ik heb nimmer honden achter d'r aan, en ook Bams ruikt behoorlijk dan naar bloemetjes, hahaha......wel is het zo dat er hier een heel leuk reutje loopt, zo,n verlegen leuk mooi reutje, en niets van de grote van Bams moet hebben, en.........Bams is loops, geen bloemetjes .......en het reutje komt vriendelijk naar Bams, zo leuk, niet om te wippen maar gewoon van, je bent wel heel erg leuk, hahaha, eindelijk durfde die bij Bams te komen......hahahahaha....z,n baas moest er ook om lachen, want we komen elkaar best wel vaak tegen in de wijk....... "

Apart is dat dan toch, wat de hormonen kunnen doen, haha. 

Leuk om zo te lezen. 

 

Kon er gisteren wel om lachen. Ik ken de baas en de hond wel een beetje uit de buurt, Daya speelt er wel eens mee op het veld. De hond doet ook geen vlieg kwaad. Baas komt hem ook altijd meteen halen.

 

 

Dat is al heel wat anders dan sommige die hier loslopen en baasjes die dan maar 20 meter verderop blijven roepen en schreeuwen, terwijl de honden al snauwende op Daya springen.  Niet dat die van ons een heilig boontje is, maar je kunt zo weinig met 1 vaste hond en 1 die losloopt en maar door blijft gaan. En ik ben te zachtaardig om ze weg te schreeuwen.  

 

Vandaag geen last gehad van reuen trouwens, want deze keer wel aan de lavendel gedacht. 

 

 

 

Vanavond nog een lekkere lange wandeling gedaan, samen met 2 vriendinnen erbij. 

Daya was ontzettend onzeker tegenover 1 vriendin, ze leek haast bang.  Ik kom toch regelmatig bij die vriendin, samen met Daya en dan is er niks aan de hand. Heel vreemd vond ik het. 

Toen we terug kwamen heb ik die vriendin 3 kleine, gedroogde visjes laten geven en toen ging het wel. Beetje omkopen dan maar, haha!

 

Nog zoiets wat ik nog nooit meegemaakt heb met Daya.

Ik heb Daya als pup met allerlei verschillende mensen gesocialiseerd (ook donkere mensen, deze vriendin is wat getint). En ik denk niet dat deze vriendin, zonder mijn bijzijn, Daya stiekem heeft geknepen ofzo. 

Ze is af en toe een beetje gek hahaha, maar dat ben ik ook als ik een rare bui heb.  Dat we opeens rare geluiden gaan maken en vreemd gaan dansen.

Maar dat leek me ook niet logisch, want Daya doet dan meestal vrolijk mee. 

 

Ze hield die vriendin de hele tijd in de gaten. Als de vriendin naar Daya keek, stond Daya stil en liep in een boog achter mij door van haar weg. Haren gingen zelfs omhoog, oren lagen in haar nek. 

Kwam Daya toch heel voorzichtig dichterbij, snuffelen. Vriendin aaide haar en Daya maakt zich heel klein en kwispelde laag. Bij niemand heeft ze dat ooit gedaan.  Vond het apart, zo ken ik mijn hond niet. 

 

Bij de andere vriendin deed ze normaal, daar ging ze zelfs achter staan om steun te zoeken, denk ik? Stiekem langs de benen naar de "enge" vriendin kijken.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

ma 11 jan 2016, 07:00

 

Gedurende de week kouder

11 jan. 2016, 07:00 uur - Vanochtend is het wisselend bewolkt en eerst overwegend droog, maar later in de ochtend gaat het vanuit het zuiden regenen. De dagen daarna is het wisselvallig met vaak buien, maar in het weekend is het waarschijnlijk meestal droog. Eind van de week wordt het gevoelig kouder en stijgt de kans op winterse perikelen met op grote schaal vorst in de nacht.
 

Vanochtend zien we eerst een afwisseling van bewolking en soms wat zon. Vanuit het zuiden wordt echter de bewolking steeds dikker en later in de ochtend volgt regen.

Vanmiddag kunnen we regelmatig regen verwachten. De wind komt uit zuid- tot zuidoostelijke richting en is in het binnenland matig van kracht. Aan zee en op het IJsselmeer waait het (vrij) krachtig. De temperatuur komt uit op 6 of 7 graden. 

Vanavond en vannacht worden droge perioden afgewisseld met een bui en tussen de bewolking door is ook ruimte voor opklaringen. De wind draait naar het zuidwesten en de temperatuur daalt naar een waarde tussen 2 en 5 graden.

Morgen moeten we rekening houden met enkele buien. De zon blijft meestal verborgen achter een dikke laag bewolking en de temperatuur stijgt wederom naar 6 of 7 graden. De wind is matig tot krachtig en komt uit westelijke richting. 

Woensdag liggen er opnieuw buien in het verschiet, maar tussendoor schijnt soms even de zon. In Zeeland kan de temperatuur oplopen naar 7 graden, maar in het noordoosten wilt het met maximaal 4 graden qua temperatuur niet vlotten. De wind is west- tot noordwestelijk en maakt het er voor het gevoel niet warmer op.

Donderdag begint de dag fris en wordt het in de middag ook niet warmer dan 3-4 graden. Er komen verscheidene regenbuien voor en de bewolking laat weinig ruimte over voor de zon.

Vrijdag wordt het nog iets frisser en begint de dag op veel plaatsen met vorst. De buien blijven ook deze dag aanwezig en kunnen lokaal een winters tintje krijgen.

In het weekend is het veelal droog, maar de neerslag die valt is meestal winters van aard. In de nachten vriest het op grote schaal en overdag stijgt de temperatuur op de meeste plaatsen naar een paar graden boven nul. In het noordoosten kan het ook overdag blijven vriezen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo meiden, achter de koffie, Martin, Hein.... jullie vergeet ik niet hoor

 

eerst de pillen ingenomen en gedouced eer ik aan Bams kon denken, maar ze is makkelijk en wacht geduldig op alles. naar beneden gestrompeld en Bams kan gaan....... ze weet de weg.

 

koffie en een grote omelet en samen gebroedelijk op bank, wat verwennen mag vind ik..... gisteren is ze 4 x uit geweest, tien minuten per keer, veels te weinig, maar Bams is een grote beer waar niet iedereen makkelijk mee weg wandeld, mijn zus loes heeft Bams iedere keer mee genomen, geen hond gewend dus het is voldoende moet ze denken..... vandaag hulp voor Bams, ik durf eigenlijk niet alleen te gaan, het is onverantwoord, als ik een misstap maak lig ik..... de eigenaresse van de cres komt om 10 uur straks, neemt bams mee, ook voor tien minuten.... het is in ieder geval wat...... kan en mag niet auto rijden, door de pillen, anders hoppa de auto in, ik op een bankje bams lekker zwemmen en wandelen, maar dat gaat dus niet, en in een andere auto bij een ander is geen doen....... zijn ze niet voor ingedeeld... helaas, Bams moet het even met een paar x tien minuten doen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Petra, groot gelijk, tenslotte heb je de banden, en heus de kou komt er aan.... ook sneeuw.

 

Jen, Daya zit in een andere fase en gaan anderen kritische bekijken, waarbij de een dan gelijk bevalt en de ander is het aftasten, goed dat je jouw vriendin wat lekkers hebt laten geven aan Daya, ze komt wel weer bij Daya...... ze moet de fase uit, hebben veel honden dat er opeens een periode komt dat ze wat onzeker worden..... zo door gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik rij met all seasons banden. Werkt voor Nederland prima! Ik hoef gelukkig niet ver en de sneeuw die ik heb gehad kwam ik goed door. "

 hier ook geen sneeuw banden [winterbanden] maar de auto is nieuw, en als er echt veel sneeuw ligt rij ik zo wie zo niet, hoef er niet uit alleen voor de sport, dat kan dan wachten.........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Schaduw.... jullie weer een heerlijke doggy dag gehad, wat leuk dat je vaak met de honden met z,n allen er op uit trekt.... heerlijk...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Jen, daya is ook loops toch toen die vriendin er was, volgens mij kunnen ze dan ook ineens anders reageren?

Misschien dat ze de volgende keer weer gewoon normaal doet als anders

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs heeft in het park lekker los gelopen, er was toch niemand. Nog even gespeeld met een jonge witte herder :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ben zelf met Bams gegaan, en nee niets gedaan, alsof ze het er om doet......ik hou me aan d'r vast, ze wil dan niet van me vandaan  lopen, toch maar iemand even charteren.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Weer bij gelezen van 2 dagen, had het weekend 2 avonddiensten gehad.

Ik heb ook winterbanden onder de auto sinds half december.

Die all seasons banden kende ik niet, dat is ook wel makkelijk dan.

 

Willemijn, wat bedoel je met je laatste berichtje?

Dat Bamse niet met de mevrouw van de cres mee wilde lopen?

En dat je toen zelf met Bamse bent gaan lopen?

Gelukkig dat je zus ook met haar loopt, wel niet zo lang maar is in ieder geval wat.

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Kop op he Willemijn, betere tijden komen er zeker weer snel aan voor jou! 

 

Ik ben 1 dag vrij... vanmorgen 20 minuutjes gewandeld met Chica.

Stukje over de dijk.

Zometeen even naar het parkje toe denk ik. Ik hou het verder vandaag rustig. Blij dat ik een dag niet overal heen moet dus ook met Chica rustige niet al te lange rondjes door het dorp enz. Ze gaat deze weel weer 3 dagen naar de opvang toe dus ja.

 

Heb alweer een berg was liggen en ook Chica haar fleece kleedjes zijn uitgewassen.

Strijken ga ik vanmiddag doen. Boodschappen voor een paar dagen zijn gedaan en er staat een cake in de oven te bakken. 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Zo lekker gewandeld in de regen, wat kan ons het schelen. Gewoon naar het veldje geweest. Toch niemand in het park dus hoppa los en rennen maar. Samen met een vriendje. En met 3 hondjes teruggelopen. Verder niemand gezien, lekker rustig

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Jack is onrustig...hij heeft het voor elkaar gekregen om zijn bench kleed uit de bench te trekken.

En ik zie hem nu richting keuken lopen...hup daar gaat het dekentje uit zijn mand.

Met enig gemopper heeft hij nu het bench kleed in zijn mandje gepropt.

Gekke hond.

Ik laat hem maar even.......

 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Jack is onrustig...hij loopt met zijn bench kleed te slepen en zie hem nu richting keuken lopen...hup daar gaat het dekentje uit zijn mand.
Met enig gemopper heeft hij nu het bench kleed in zijn mandje gepropt.
Gekke hond.
Ik laat hem maar even.......
 
  "

 Misschien komt er slecht weer aan? Sommige honden schijnen daar op te reageren?

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

"  Misschien komt er slecht weer aan? Sommige honden schijnen daar op te reageren? "

 Ik dacht misschien verveling...omdat vrouwtje niet zoveel zin had om een hele lange wandeling te maken in de regen. Dus het was een kortere route dit keer.

 

Maar misschien is het de reden die jij schrijft.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

"  Ik dacht eerder verveling...omdat vrouwtje niet zoveel zin had om een hele lange wandeling te maken in de regen. Dus het was een kortere route dit keer.
 
Maar misschien is het de reden die jij schrijft. "

 Dat kan ook haha

Misschien lekker wat hersenwerkjes doen? Hier ook geen enorme wandelingen gemaakt na de ochtendwandeling, maar lekker even wat trucjes geoefend en dat soort dingen, dus Ollie ligt ook tevreden te snurken nu. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

"  Dat kan ook haha
Misschien lekker wat hersenwerkjes doen? Hier ook geen enorme wandelingen gemaakt na de ochtendwandeling, maar lekker even wat trucjes geoefend en dat soort dingen, dus Ollie ligt ook tevreden te snurken nu.  "

 Jack ligt heerlijk te slapen in zijn opgepropte bench kleed.

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Lieke, dat kan ook eens lekker zijn! Hoe gaat het ondertussen met de waterblazer zoektocht? 

 

Petra knuffel voor jouw manneke! 

 

Joyce, lekker een cake. Die lust ik ook wel.  

 

Pff... de wandeling van vamiddag verliep wat anders als gepland. Al vrij snel viel ik doordat een veter uit een 'haak, klem' schoot en aan de 'haak, klem' van mijn andere schoen ging. Gevolg ik werd getackeld door mijn schoenen... 

 

Daarna nog lekker losgelopen en ik dacht ik maak een rondje en ga nog even trainen. Maar toen kwamen er van alle kanten hondjes aan en vond Binny het nodig daar heen te gaan. Samen liepen wij dan maar het park uit, de andere kant als dat ik hoopte. Toen hadden we genoeg gelopen en het begon te regenen. Richting huis dan maar, trainen we wel een andere keer. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ilse, ik heb die van bol.com besteld, lijkt me voldoende voor Gijs zijn vacht. Ben eeerg benieuwd. Houd jullie op de hoogte. Mijn vader wou hem helemaal betalen () maar ik zei half half is genoeg

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Ilse, ik heb die van bol.com besteld, lijkt me voldoende voor Gijs zijn vacht. Ben eeerg benieuwd. Houd jullie op de hoogte. Mijn vader wou hem helemaal betalen () maar ik zei half half is genoeg "

 Leuk, ben benieuwd! 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb net op tijd met mijn 2tal gewandeld.

Nu hoor ik de regen, gelukkig was het net droog.

Niet te ver gewandeld.

Omdat ik nog niet zeker weet of Nala weer hersteld is.

Maar dit stuk ging goed.

Nu liggen ze beide te slapen.

 

pagina 16 van 65 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65
Volgende forumvraag: brandnetel pootjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^