Hond mag niet mee!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Even voor de goede orde: die hond op de foto is níet Mellow! 

Ze is best wel eens vies, maar zó bont heeft ze het nooit gemaakt. Gelukkig, want zo'n smeerkees wil ik niet in huis haha 

Dooie, half vergane, bedorven rat vond ik al erg genoeg...

 

Wij gaan niet vaak op visite, ik vind er zelf ook niet zoveel aan namelijk 

Toen Mellow nog klein was ging ze wel mee naar mijn ouders, dat kan nu niet meer. Ik neem haar nog wel eens mee naar mijn broer en schoonzus (tenzij mijn ouders hun hond meenemen). Verder gaat ze niet mee, ze wordt alleen maar bloednerveus, dan zit ik zelf ook niet lekker (en ik zit zónder hond al niet lekker haha ).

Ik doe haar een groter plezier door haar 4 uur thuis te laten dan een uurtje op visite in een huis vol met lawaaiige mensen die ze niet kent. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

domme vraag ja of dat Mellow was, die rolt liever in een half vergane rat haha

 

Met Lola was het ook niets om op visite te gaan, die begreep zoiets niet en bleef liever thuis, dus was het nooit langer dan een paar uurtjes dat we weg bleven, en dan nog maar zelden want ik bleef dan eigenlijk liever bij haar dan dat ik op bezoek ging.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, had je kunnen weten he 

 

Mellow zit doordeweeks ook niet heel lang alleen. Als we op een zaterdag eens naar Amsterdam gaan gaat een van ons eerst een uurtje met haar naar het bos, kan ze lekker even rennen, plassen, poepen en rollen (gewoon in het gras ), dan thuis even eten en dan slaapt ze wel een poosje hoor. 

 

Ik ga niet vaak weg, blijf liever thuis, maar soms wil ik tóch wel eens even een paar uurtjes wat leuks doen op zaterdag. Van te voren even lekker lopen, daarna ook nog en dan kan dat best eens.

Maar dat doe ik makkelijker omdat ik doordeweeks ook alle middagen thuis ben.

 

Ik ga geen energie steken in het 'gezellig' mee gaan op visite. Ik vind er zelf ook niks gezelligs aan en verwacht ook niet dat dat de komende 10 jaar nog gaat veranderen. En als ik het zelf al niet geweldig leuk vindt, dan hoeft Mellow het van mij ook niet leuk te gaan vinden.

Maar dat is inderdaad een keus die ieder voor zich moet maken.

 

Ben wel benieuwd wat TS uiteindelijk gaat doen, want 45 uur alleen en dan óók nog in het weekend is inderdaad wel érg veel.

honden page profiel anoniemanoniem

  • Dagopvang van HUS / asiel, pension?
  • iemand die particulier vakantieoppas doet valt soms mee te regelen dat die een dagdeel je hond opvangt
  • Mensen in de buurt, meestal met zelf een hond waar het goed mee klikt
  • www.oopoeh.nl
  • Je hond meenemen en evt dáár in opvang
  • je hond meenemen en zorgen dat hij zich redelijk gedraagd
  • niet gaan
  • keuzes maken: ene keer die, andere keer die

dagelijks 9 uur en af en toe een dagje weg met reistijd alleen al 3 uur? Het maakt weinig uit dat hij zijn behoefte kan ophouden. Misschien kan hij dat wel 12 uur. Een hond is een sociaal dier, dat sociale is net zo belangrijk als eten, drinken, poepen en plassen. 

Als je voor een hond kiest, kies je ook voor de beperkingen die het met zich mee brengt. Die verantwoordelijkheid moet je IMO nemen aangezien je het baasje bent. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi blijft ook thuis maar wij zijn eigenlijk nooit weg of nooit lang. Ik ben niet zo van de verjaardagen...

Obi houdt ook niet zo van vreemde situaties en mensen die hij niet kent zijn soms wat eng voor hem, nee dus. 

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Ik krijg het idee dat je je hond meer als last ziet. Je moet wel een oplossing willen vinden natuurlijk. Er zijn genoeg oplossingen aangeraden.

Hier blijft de hond ( nu honden ) merendeel alleen thuis bij verjaardagen. Maar die hebben we niet zo vaak en als we gaan dan blijven we niet zo lang. Bij de familie ( ouders, zussen, broers) gaan ze mee.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bij ons is het inderdaad ook eigenlijk alleen familie waar de hond mee gaat. Nu we dichterbij wonen en ook wel eens bij anderen op de visite gaan, blijft hij meestal gewoon thuis. Echter zorgen we er dan wel voor dat we niet al te lang wegblijven (max 5 uur ongeveer). Hetzelfde bijvoorbeeld als we gaan winkelen (dus niet gewoon de boodschappen, maar andere zaken). 

 

Het is echt niet zo dat de hond Altijd mee moet. Maar je moet er wel rekening mee houden. Een hond is een gezelschapsdier. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Kun je anders niet een groot bot kopen en een reisbench (geen idee hoe groot de hond is) kopen en die gewoon meenemen. Laat je je hond lekker veilig in z'n eigen ruimte even kauwen. Neem je hem tussen door eens even mee naar buiten, misschien heel even bij de visite en dan weer naar huis. 

 

Kun je ook hem in de gaten houden of het wel goed gaat met het bot. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb het geluk dat ik een hond heb die in de trein lekker gaat liggen pitten en op visite iedereen even gedag zegt en dan haar eigen plekje zoekt  Nu is het wel zo dat de verjaardagen waar wij naartoe gaan eigenlijk altijd met een vaste groep familie is, dus inmiddels kent ze iedereen wel. Af en toe wordt er met haar gespeeld, iedereen gaat lekker mee wandelen. En we doen het al vanaf dat ze een pup was.

Mijn moeder echter wil absoluut geen hond in huis, want ze vindt het vies als ze met haar kont op het tapijt komt. Tsja, dan ga ik alleen maar heen als mijn vriend thuis blijft met het hondje en anders komt mijn moeder hier. Als we een keer een feestje hebben met vrienden, waar het er dus wel wat anders aan toe gaat ook al zijn het geen zuipfeesten, gaat Aiko een nachtje naar mijn opa en oma en hun evenoude hond. Ja dat is 2 uur heen en 2 uur terug reizen en dan de volgende dag dus weer. Maarja ik doe haar daar meer plezier mee dan op een druk feest.

Als je wil kun je dus best met wat passen en meten, naar aanleiding van wat de hond fijn vindt, komen waar je wil. Ga bijvoorbeeld eerst eens bij de familie in kwestie op bezoek als er geen drukke verjaardag is, dan leert hij de mensen en de plek wat kennen. Dan is het een volgende keer minder raar als er meerdere mensen zijn. Neem zijn eigen kleedje mee bijvoorbeeld en zorg dat je die als je er bent op een vaste plaats legt, bijvoorbeeld in de hal zodat hij een vertrouwde plek heeft waar hij wat rust kan zoeken. Ik denk echt dat je je hond wat meer vertrouwen moet geven wat betreft dat hij zich zal gedragen. En dat jij daarnaast wel zult moeten investeren in hem, want je kunt niet verwachten dat hij in ene weet wat de bedoeling is en zich voorbeeldig gedraagt. Dus laat hem rustig wennen, stapje voor stapje zodat hij geen stress heeft en ja je kunt ook gewoon een uur aan de lijn gaan wandelen en leuke opdrachtjes doen onderweg of je kunt van tevoren hersenwerkjes doen. Wordt ie niet vies van maar doordat hij zich wat heeft ingespannen zal hij rustiger zijn in de auto. Ik zou me als ik jou was meer focussen op het gedrag wat je wél wil zien en hoe je dat kunt bereiken. Want van focussen op het negatieve schiet niemand iets op. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Ik vraag me eigenlijk af waarom een hond altijd mee moet op feestjes...
Als ik een feestje heb, blijft de hond gewoon thuis. Heb veel familie die het niet leuk vinden dat ik mijn hond constant overal mee naartoe sleep.
Ik blijf dan gewoon niet lang op een feestje, misschien 3 hooguit 4 uurtjes. Als het een familie dag betreft ga ik tussendoor gewoon even naar huis of ik zorg ervoor dat iemand de hond wil uitlaten of dat de hond daar naartoe kan. "

 Leuk idee als je schoonouders 3 uur rijden weg wonen...

En er op staan dat je ook blijft eten.

Tja niet iedereen woont bij elkaar om de hoek.

Als ik naar mijn ouders wil is het 1.25 uur rijden... alleen heen

Me schoonouders is 2.15 uur rijden... alleen heen...

Nou zit je daar ook een uur of 4. Ben je zo 8/9 uur van huis weg...

Nou neem ik ze gewoon mee. Desnoods een nylon bench. En ze liggen keurig onder mijn stoel.

Ik snap niet dat iemand daar een probleem mee heeft...

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Oef, da's inderdaad niet om de hoek dan. Ik heb alle familie binnen een kwartier rijden. 

 

Heb puck een keer met pasen meegenomen omdat ik moest werken voor de tijd en anders zat ze ook zolang alleen.

Kon alleen aan de blikken al zien dat niemand dat echt leuk vond.

Ben dus ook na n uur weer naar huis gegaan.  

 

Sindsdien kom ik nooit meer op een feestje als ik de hele dag heb gewerkt. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib gaat overal mee naar toe, van pup af aan. Zo heb ik een heerlijke hond gekregen die zich aanpast aan elke situatie. Zelfs als ik twijfels heb, laat zij mij zien dat ze het prima aan kan. Maar hier zit dus wel wat train uren in.
Ik neem haar dus niet alleen mee naar verjaardagen, maar ook naar mijn banen, restaurants, tuincentra, dierenwinkels, kermis, trein station, in de bus, markten, de stad, in bootjes als we een boot huren, op vakantie in NL (wij gaan nooit naar het buitenland op vakantie) etc. Alleen dan kun je een evenwichtige hond krijgen.
Ze was zelfs de hele dag mee met onze trouwerij :-)

Wanneer er iets is dat ze niet mee kan (Laatst een begrafenis aan de andere kant van NL), dan komt er tussendoor een oppas die haar laat lopen en gelijk al mijn dieren van aandacht voorziet (we hebben het echt enorm getroffen met haar!) of Drib gaat naar een andere oppas.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat je hond mee moet naar anderen.wat een onzin .anders ga je niet op bezoek.

Dat las ik ergens in dit topic.

 

In goed overleg met de ander is het prima maar de hond moet mee.oneens.

 

We hebben allemaal voor een hond gekozen mag hij mee naar een ander erg fijn, zoniet is dat de ander zijn goed recht om te weigeren.

 

Hier gaan ze mee naar 1 vriendin en naar onze dochters verder niet.

En wij houden ook rekening met ver rijden dan blijven we niet zo lang.

Wel jammer maar ja wij hebben voor de honden gekozen.

 

Hoewel ik wel begrijp als je familie hebt die ver weg woont dat je de hond mee wil nemen.

In het beroerdste geval wil de buurvrouw of vriendin hier wel helpen.

 

Er zijn ook nog honden in mijn kringetje die ik hier in huis niet wil hebben .

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik heb mijn beide honden van pup af aan overal mee naar toe genomen. De kruising Jack Russel vind dit niet meer leuk, hij is overal te nerveus. De Teckel wel en die gaat dan ook zoveel mogelijk mee. 

Als ze niet mee kunnen dan blijven ze hooguit 4 tot 5 uurtjes alleen. 

Ook mijn werk heb ik aangepast toen ik ze had naar halve dagen.

Nu hebben zij het geluk dat ik chronisch ziek ben en hele dagen thuis ben.

Als we langer dan 5 uurtjes weg zijn gaan ze naar mijn ouders.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hahaha, ik dacht ook dat dat heerlijke modderbeest Mellow was

Mijn honden konden tot vorig jaar, toen nog met z'n vieren, prima halve dagen alleen thuis blijven. Toen door frequente herrie bij de buren helaas niet meer. Ik was toen al mijn baan kwijt dus veel thuis. Maar ook naar een feestje, verjaardag ging niet meer, tenzij iemand oppast.

En 3 honden meenemen zit ook niet iedereen op te wachten.

Mee naar mijn mam, die gek op ze is, vinden ze zelf ook leuk.

Maar met een te drukke bedoening doe ik de ouwe dames zelf ook niet veel plezier meer.

Dus dat doe ik alleen als mijn lieve oppasmeisje kan en anders ga ik gewoon lekker niet.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Grootte en gewicht zou niet uit moeten maken. Ik snap dat er situaties zijn dat je hond gewoon niet mee kan, bijvoorbeeld als degene waar je op bezoek gaat bang is voor honden of als degene waar je naartoe gaat heel net is op zijn/haar huis (--dus haren/kwijl absoluut niet waardeert). Maar de redenen die jij noemt, daar valt toch gewoon aan te werken? 

 

Hier ook een grote herder en die gaat overal mee naartoe op visite --behalve bij oma want zij valt in de categorie smetvrij huis en haar doen we absoluut geen plezier met Mike's aanwezigheid. 

 

Mike namen we vanaf het begin al overal mee naartoe in de auto. Dit was hij niet gewend (oudere herplaatser), maar door veel autorijden naar leuke gebieden (bos/strand/etc) legde hij snel de link auto = iets leuks doen. We namen hem ook mee naar familie en vrienden, en omdat hij bij zoveel mensen over de vloer komt, past hij zich aan en gedraagt zich prima. Zelfs bij de tante die bang is voor honden, komt Mike als enige viervoeter in huis. In het begin voorzichtig, maar inmiddels is hij de enige hond die ze vertrouwd.

 

Uiteindelijk doen we Mike het grootste plezier als hij met ons mee mag en hij activiteit in zijn dag heeft, ipv alleen thuis te laten. Als jullie hond ook zo is, wat wel zo klinkt, dan doe je hem het grootste plezier om hem mee te nemen. Dat je zelf dan extra moet opletten tja... dat hoort er nu eenmaal bij, vooral in het begin als je hond nog niet gewend is om overal mee naartoe gesleept te worden.  Maar het gaat voor jullie allemaal wennen, jou, de hond, en ook de mensen waar hij naartoe gaat. De nieuwigheid gaat er snel van af en het wordt normaal. 

 

Belangrijkste om op te oefenen is plaats/af, eventueel neem je een kleedje mee die dient als de plek van de hond, zodat de hond in elke omgeving weet: dat is mijn plekje. Dat hij altijd een plekje heeft om tot rust te komen als hij daar behoefte aan heeft. Uiteraard geldt dan voor iedereen: hond op de plaats = hond met rust laten. Dan heeft de hond de kans om rust te vinden, waar jullie hem ook mee naartoe nemen. 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn honden hebben inmiddels goed geleerd om alleen thuis te zijn, ik ga immers ook werken.. Ik heb dit wel rustig aan opgebouwd.

Als ik weg ga zorg ik er altijd voor dat ze even lekker hebben kunnen rennen, dan krijgen ze een goed gevulde kong waar ze een tijdje zoet mee zijn en tegen de tijd dat ze daar klaar mee zijn, vallen ze lekker in slaap.

Ik denk dat ze dat prettiger vinden dan mee te moeten naar een onbekende plaats, met heel veel onbekende mensen, die dan ook vast nog allemaal aan ze willen zitten en lekkers van tafel willen voeren. Vooral voor Babs zou dit zoveel meer stress opleveren dan gewoon lekker thuis op haar eigen bank/kussen met iets lekkers.

Overigens ga ik op dagen dat ik heb gewerkt niet ook nog in de avond weg, of het moet naar de hondenclub zijn. Die tijd is helemaal voor mijn hondjes!

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Heb je niemand die een paar uur wil komen oppassen ? Of neem hem eens mee en zie hoe het gaat. Het kan best heel goed meevallen !

Als je je familie kan overtuigen dat het een "proef" is en het gaat goed, dan mag hij wellicht iedere keer mee.

 

Ik neem mijn hondjes ( zijn natuurlijk klein, maar het zijn er wel 2 )zo veel mogelijk mee. Ik voel me echt niet goed als ik weet dat ze alleen thuis zijn en het loopt uit...

Als ze echt niet mee kunnen dan mogen ze bij m'n ouders.

 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Oh dacht dat het probleem was dat de hond niet mee mocht!maar dat mag dus wel :-).wat is dan in godsnaam het probleem?

Mijn hond gaat overal mee naartoe waar hij mag.en hij is nog pup,dus moet ook opletten dat de kinderen hem op tyd gerust laten en dat hij niet wwegloopt ed.maar wat zou het alternatief zijn?uren thuis laten en dan zelf ambetant zijn omdat je hem zo lang alleen laat en dan toch vroeger weggaan van het feestje?

Ik weet wel wat ik zou kiezen:-).en als het echt niet gaat,een oppas zoeken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Is TS er feitelijk nog ?

En wat denkt ze van onze voorstellen en ervaringen ? 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja hahaha, zitten we weer met z'n allen te bomen en wie vroeg het ook weer

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

50 kg is wel erg veel voor een Duitse herder.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja, das best wel een beste herder.

Mijn Vera kwam qua formaat redelijk in de buurt van een herder en die woog 30 kilo.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ja hahaha, zitten we weer met z'n allen te bomen en wie vroeg het ook weer "

 Mja dat gebeurd vaker...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mmm ... ja! Tis dan maar weer dan Anny even op d'r fluit fluit

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Dat je hond af en toe alleen is, zodat jij op visite kan, lijkt me niet het ergste. Maar dat je hond bijna dagelijk 9 uur alleen zit, vind ik persoonlijk echt veel te lang. Zelf zou ik het niet in me hoofd halen om mijn hond zolang alleen te houden, zelfs niet een enkele keer. Als ik jou was zou ik toch opzoek gaan naar iemand in de buurt die weinig werkt of werkloos is en jouw hond dagelijks wil verzorgen, zodat hij niet meer zoveel alleen is. Ik snap dat dit hard over kan komen, maar ik vind dat het wel wat vaker gezegd mag worden dat mensen die veel werken geen hond moeten nemen. Of juist een makkelijker en kleiner ras, zodat je wat meer mogelijkheden hebt om een oppas te vinden.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Dat je hond af en toe alleen is, zodat jij op visite kan, lijkt me niet het ergste. Maar dat je hond bijna dagelijk 9 uur alleen zit, vind ik persoonlijk echt veel te lang. Zelf zou ik het niet in me hoofd halen om mijn hond zolang alleen te houden, zelfs niet een enkele keer. Als ik jou was zou ik toch opzoek gaan naar iemand in de buurt die weinig werkt of werkloos is en jouw hond dagelijks wil verzorgen, zodat hij niet meer zoveel alleen is. Ik snap dat dit hard over kan komen, maar ik vind dat het wel wat vaker gezegd mag worden dat mensen die veel werken geen hond moeten nemen. Of juist een makkelijker en kleiner ras, zodat je wat meer mogelijkheden hebt om een oppas te vinden. "

 Helemaal mee eens!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Sophietje, ik zou dat ook graag doen. gewoon verjaardagen en feestjes afschaffen.. Het probleem is alleen dat het altijd zo gezellig is en iedereen bied altijd aan van neem de hond maar mee en blijf maar hier slapen. Wat echt heel lief is, maar ik ga geen hond van 50 kilo in een klein huis of kleine tuin met minstens 8 kinderen rond laten rennen. Dan ben ik hele avond aan het opletten op mijn hond in plaats van gezellig kletsen. Hond is nog speels en luisterd niet super goed naar mij. Slapen ergens met hond begin in al helemaal niet aan.  "

 Het lijkt me dat je je hond niet alleen wil laten maar ook niet de verjaardagen wil laten...

Je zal toch één van de twee moeten kiezen.

 

Hier laten we de honden nooit langer alleen dan een uurtje of 3 max. 4 en dan hebben we de hele dag met ze doorgebracht en een lange wandeling gemaakt zodat ze toch een beetje voldaan zijn.

Hoe gezellig een feestje ook is, mijn honden gaan voor...

Martha (Gast)

Ik heb 2 toypoedels, dus niet het formaat van jouw hond. Maar ze gaan gewoon mee. Ik woon in België en mijn familie verspreid over Nederland. Ze zouden dan veel te lang in de bench zitten. Wel zeg ik het altijd tegen m'n familie dat ik ze meeneem. Mochten ze dan zeggen dat ze niet welkom zijn dan ga ik gewoon niet. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik heb 2 toypoedels, dus niet het formaat van jouw hond. Maar ze gaan gewoon mee. Ik woon in België en mijn familie verspreid over Nederland. Ze zouden dan veel te lang in de bench zitten. Wel zeg ik het altijd tegen m'n familie dat ik ze meeneem. Mochten ze dan zeggen dat ze niet welkom zijn dan ga ik gewoon niet.  "

 

2 toypoedels in de bench???

 

Heb je wel eens geprobeerd om je toy poedels gewoon los in de kamer alleen te laten en dit langzamerhand in tijd op te bouwen?

 

Mijn dwergpoedel zat tot 6 maanden soms in de bench. Hij raakte vaak totaal in paniek als ik hem in de bench stopte. Niet iedere hond is geschikt voor een bench. Ik heb mijn hondje - met langzame opbouw van tijd - geleerd om als hij alleen thuis moet blijven, los in de kamer te zijn. Hij ligt dan meestal op zijn eigen plekje op de bank. Als ik weg ga, leg ik meestal wel grote kluiven en speeltjes, die hij niet kapot kan maken, op de vloer. Er is hier tot nu toe niets kapot gemaakt/gesloopt.

 

Mijn dwergpoedel mag bijna overal mee naar toe, als we op bezoek gaan.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: binnen plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^