Hond mag niet mee!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" .. en iedereen bied altijd aan van neem de hond maar mee en blijf maar hier slapen… "

 Mensen, voor de goede orde, de hond MAG mee van de familie, maar TS wil dit zelf niet.

Dus uitspraken als "wanneer m'n hond niet welkom is kom ik ook niet" zijn hier niet van toepassing 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  
2 toypoedels in de bench???
 
Heb je wel eens geprobeerd om je toy poedels gewoon los in de kamer alleen te laten en dit langzamerhand in tijd op te bouwen?
 
Mijn dwergpoedel zat tot 6 maanden soms in de bench. Hij raakte vaak totaal in paniek als ik hem in de bench stopte. Niet iedere hond is geschikt voor een bench. Ik heb mijn hondje - met langzame opbouw van tijd - geleerd om als hij alleen thuis moet blijven, los in de kamer te zijn. Hij ligt dan meestal op zijn eigen plekje op de bank. Als ik weg ga, leg ik meestal wel grote kluiven en speeltjes, die hij niet kapot kan maken, op de vloer. Er is hier tot nu toe niets kapot gemaakt/gesloopt.
 
Mijn dwergpoedel mag bijna overal mee naar toe, als we op bezoek gaan. "

 Wijze woorden Loesje  maar ach .....

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Helaas Sjors, een bench wordt hem niet heeft hij nooit in gewild en weigert dat pertinent... daarnaast eerst naar het bos dan is meneer helemaal vies en heel eerlijk heb ik geen zin om eerst een uur te lopen met hem in het bos en dan nog 1,5 uur heen in de auto... hij is ook erg pieperig in de auto... totdat je goed boos wordt en dan stopt hij wel.
 
Ik wil gewoon niet de strenge boze baas uithangen op een feest die de hele tijd haar hond moet corrigeren. Laat hem echt veel liever thuis... als ik erover nadenk verdient hij eigenlijk een beter huisje... maar dat breekt mijn hartje weer want zo slecht heeft hij het ook weer niet... "

Je kan wel eerst een flinke wandeling maken en dan pas vertrekken zonder hond. Misschien een beetje later vertrekken naar het feest en wat vroeger terug komen. Ik begrijp het probleem wel maar zo gaat dat met een hond, je moet er veel voor doen en veel voor laten, zeg ik altijd.

 

Ik neem mijn hond mee waar het kan. Bij familie normaal gezien wel, bij sommige vrienden ook. Ligt eraan hoeveel volk er is enzo... Sommige gelegenheden zijn (vind ik) niet geschikt voor een hond: bv. trouwfeest of optredens of ja hele drukke toestanden met veel lawaai.

 

Het is soms afwegen wat het beste is. Maar ik vind het ook altijd heel vervelend als hij niet mee kan.

Nouschka (Gast)

Eerlijk gezegd zou mij die verjaardagen niet kunnen schelen. Bij sommige families is het heel vaak raak. Stel je hebt wederzijdse ouders, je broers en zussen, plus soms nog eens kinderen. Dan ben je aardig druk. Elkaar zien bij feestdagen is voor mij al genoeg. Zou zeker mijn hond niet zo lang alleen laten, stel dat er onderweg iets gebeurt met jezelf zit de hond thuis. En dan? Een dagje opvang is de enige mogelijkheid, het kost wel wat maar dat moet dan maar. Bij ons is het 10 euro. Wij doen dat ook wel eens. Hij is het gewend om erheen te gaan en vind het leuk. Is meteen goed voor de hond. Onze zoon woont op twee uur rijden van ons. Zou de hond alleen blijven kan het zo maar gebeuren dat hij zes uur alleen zit. We hebben wel eens in een file gestaan die al 2 uur duurde. Waren helemaal gerust dat het dier in de opvang zat. Hebben daar ook afgesproken dat we bellen als er iets zou gebeuren en we de hond niet kunnen ophalen. Als er geen goed adres in de buurt is kan het lastig zijn. Wat mij betreft zou de familie dan moeten en kunnen begrijpen dat je niet steeds op komt draven. Al is je familie uiteraard belangrijk, wij vinden het nou eenmaal heerlijk om een hond te hebben en dan passen we daar wel wat op aan. Vooral je eigen familie zou daar toch wel begrip voor moeten kunnen opbrengen als je niet kan komen.

Succes ermee!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

mijn hondjes gaan altijd overal mee naar toe, behalve verjaardagen van neefjes en nichtjes waar veel krijsende en drukke kinderen rondrennen, maar daar ben ik zelf ook altijd weer snel weg en verder ben ik het hele weekend en doordeweeks elke middag thuis.

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Kan je hond goed om met andere honden?  Of zie je de mogelijkheid dat hij vriendjes kan worden met een andere hond ?

 

Dan is het misschien een idee om eens op zoek te gaan naar iemand, niet te ver uit je buurt, die zo'n beetje met hetzelfde probleem zit.

 

Jullie kunnen dan nu en dan samen met de honden gaan wandelen zodat ze elkaar goed leren kennen en dan elkaars hond voor een dagje opvangen als het nodig is.

 

Missien is het zelfs mogelijk om hier op HP een forum te maken waardoor baasjes vlugger zo'n match vinden.

 

 

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als je de plaats en de ruimte hebt, dan zou ik buiten een kennel met een hok bouwen, net zoals in een pension. Op die manier is de hond wel alleen (zoals je nu doet) maar heeft hij wel de mogelijkheid zich te ontlasten als dat moet. Eten en drinken kun je zo ook voorzien.

 

Een hele dag alleen en dan nog moeten ophouden....dat mag niet.

 

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: binnen plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^