Newfoundlander

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doglover ashley (Gast)

hallo iedereen! Ik heb een vraagje ik wil misschien een newfoundlander aanschaffen, ik heb veel ruimte thuis voor een grote hond alleen zie ik meestal staan op sites dat newfys heel veel verharen en veel kwijlen. Heeft iemand ervaring met newfoundlanders kwijlen en verharen ze echt zoveel als ze zeggen? groetjes Newfylover Ashley  

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Elke hond verhaart in de rui, nu is het natuurlijk bij een hond als newfy extra veel. Je kan zelf de rui doorhulpen dmv een waterblazer en de vacht goed bijhouden.

Tsja en kwijlen.. Zelf hebben wij een leonberger, binnen kwijlt hij niet. Buiten, vooral op hondenweides, druipt het kwijl er van af. Dan hebben ook alle hondjes die bij hem komen buurten, een lekker wit en slijmerig kwijlspoor :-D

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Willemijn hier op HP heeft een newfoundlander.

Ze heeft ooit een een stukje geplaatst, wat je eens moet lezen:

 

Waarom (geen) Newfie?

Een Newfoundlander in uw leven…. U wilt een hond en u bent gevallen voor deze imposante, zachtaardige reus! Tenminste….. dát wordt deze schattige bol wol na een tijdje…

Heeft u wel goed nagedacht over de aanschaf van een Newfoundlander? Vergewis u ervan, dat:

 • Deze schattige bol wol heel snel groot is
 • En deze lieve pup ook stout kan zijn
 • En dus wel eens een voorkeur heeft voor het kauwen op schoenen of aan tafelpoten
 • De Newfoundlander een ras is, dat behept kan zijn met gezondheidsaandoeningen (zie gezondheid)
 • De Newfoundlander een grote hond is
 • De voerkosten daardoor ook erg hoog zijn
 • Een Newfoundlander veel plaats in beslag neemt
 • De vachtverzorging veel tijd kost, en dat dat minimaal 1x per week moet gebeuren (zie vachtverzorging)
 • Uw Newfy zijn haren ook in huis verliest
 • Deze lieverd veel zand, modder en stof mee naar binnen neemt
 • Uw Newfy ook kan kwijlen
 • Uw schone huis dus snel niet meer schoon is
 • De witte muren in uw huis na een tijdje niet meer wit zijn
 • De zwiepende staart heel wat koffiekopjes en drinkglazen van de salontafel doen sneuvelen
 • Uw bezoek niet altijd gecharmeerd is van deze grote reus
 • Uw auto misschien wel aan de kleine kant is
 • U voor opvang dient te zorgen indien u uw hond niet mee op vakantie kunt nemen
 • Uw Newfy ook kleine kinderen wel eens omver loopt
 • En dat de Newfoundlander ook wel eens een duik neemt in modder en water, ook wanneer het ú niet uitkomt?
 • De Newfoundlander dus ook wel eens zijn eigen plan trekt
 • U niet hele dagen van huis weg kunt zijn
 • Uw Newfoundlander goed getraind moet worden omdat hij anders ú uitlaat in plaats van dat u hém uitlaat
 • U ook in slecht weer met hem naar buiten moet

Bent u zich bewust van bovenstaande en weet u (nog steeds) zeker dat de Newfoundlander het ras voor u is, dan weet u ook dat de Newfoundlander:

 • Een hond is, die, als hij met liefde is opgevoed, een gezinslid is die ongelofelijk trouw is en veel van zijn gezin houdt
 • Een hond is, die, nadat u even boodschappen heeft gedaan, u begroet alsof u weken weg bent geweest
 • Een prachtige hond is, met een zachtmoedige uitdrukking en u wegsmelt wanneer hij u met die donkere ogen aankijkt
 • Het erg fijn vindt om met u te gaan zwemmen
 • Uw kinderen zal beschermen
 • Erg graag bij u is

MAAR: Bezint dus eer ge begint!

aya (Gast)

de newfy is een absolute tophond - maar schaf er u aub geen aan indien je geen haar wenst te eten

aya (Gast)

een van de beste uitspraken betreffende de newfy

voor de aanschaf bezin u alvast over of u het wel zit zitten om in een cambionette rond te rijden (deze uitspraak klopt , er komt waarschijnlijk nog een tweede bij)

honden page profiel DD

honden foto van D

De newfoundlander die ik ken kwijlt erg. Als in, als ik 's avonds daar ging babysitten, zette ik een stuk van de kamer af zodat ze niet in de buurt kon komen, want als ze zich uitschudde vlogen de druppels in het rond Ook mijn tas ging zo snel mogelijk op tafel want anders zat daar een kwijlsliert op. Ze is wel een schat van een hond!

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" de newfy is een absolute tophond - maar schaf er u aub geen aan indien je geen haar wenst te eten "

 Ik denk dat dit voor elke hond wel opgaat, wij noemen het smaakmakers ;-)

aya (Gast)

nog eens de newfy's een absolute tophond - maar schaf er u aub geen aan als je vies bent van een beetje (veel) kwijl

of modder, of als je er niet tegen kunt om af en toe ne keer omver gelopen te worden

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Waar woon je ? Je mag als je in de buurt bent, op bezoek komen. Wanneer je de hond goed verzorgd wat beharing betreft en goede voeding geeft, en je kachel in de winter laag zet. , valt de verharing mee, maar in het voorjaar als de hond in de rui is, is het hard werken.......het zijn honden die het heel gauw warm hebben, heerlijk zwemmen is bijna een must, zeker zomers.......een waterblazer aanschaffen is geen weelde, die kan overuren maken.......ruimte ? In huis niet nodig, hoewel ik wel mijn huis heb aangepast aan een grote hond....een tuin is ideaal en het liefst met schaduw......zelf zou ik geen ander ras willen hebben......nog iets, het zijn grote lobbesen daar moet je heel veel mee doen, zomers iedere dag als het warm is zwemmen, en door weer en wind eruit, het geeft geen pas om dan eens te denken, nou vandaag even niet, met een kleine ras is het even anders, deze honden als je er niets mee doet gaan ze in de slaapstand, en heb je alleen een mooi vloerkleed in huis, die heel snel van alles gaat mankeren, soepel houden is een must...........ga niet over een nachtje ijs, kijk naar een goede fokker, een zware hond met HD Ed hart problemen worden niet oud.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zelf vind ik dat de kwijlen meevalt, maar ik heb een zusje die dat wel vind, hahahaha, opvoeding is een vereiste dat je gelijk al begint als de pup binnen komt, ze zijn schattig als e klein zijn maar als ze groot zijn en veel gaan wegen is dat even anders........met een doek lopen als je ergens naar toe gaat is een bekend verschijnsel , even de bek schoon maken, en zeker als ze het warm hebben.................wegbrengen naar een trimmer kan altijd maar zelf vind ik dat niet bevorderend, een band met je hond is heel belangrijk en daar is de verzorging bij..........castreren wat veel eigenaars doen van andere rassen is geen optie bij de newfoundlander, zware honden worden snel dan incontinent, is het medisch noodzakelijk dan is dat een ander verhaal..........opvoeden omdat E anders met jou er van doorgaan..................een newfoundlander vereenzaamt als je geen aandacht aan de hond schenkt of alleen buiten laat in een buiten kennel, natuurlijk kan de hond buiten, maar als je vind dat dat wel makkelijk is in verband met vuil dan geen newfoundlander, de hond moet bij je kunnen, zeker als ze alleen zijn, bij mij een kijkje nemen kan altijd.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Ja als je niet tegen troep kunt zou ik geen newfoundlander nemen!

 

Hoewel ik Balou altijd afdroog en schoonblaas met onze waterblazer is er toch altijd zooi in huis. Als hij gedronken heeft lekt hij nog zeker een paar minuten water. Daar loopt hij doorheen en dan heb je de hele vloer vies. Ook komt hij altijd zn bek aan mij afvegen 
En ja elke hond haart! Maar een grote harige hond als de newfoundlander ook zeker!!

Sommigen kwijlen heel erg, dat verschilt echt per hond. Balou kwijlt binnen eigenlijk bijna niet, maar zoals ik al zei, als hij gedronken heeft loopt alles er zo langs 

En als ie soms even lekker uitschud zie je toch wat kwijlklodders rond vliegen, die plakken overal hahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Enne, ik hebben grote zware hond van 75 kilo, en ik heb een FIAT 500 !!!!!!!!!!!!!! Wel verbouwd. Zodat er ruimte genoeg is.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

En dit stukje blijft altijd de beste test! Natuurlijk is het wat overdreven, maar als je hier de lol van inziet ben je helemaal geschikt:


Als er visite binnen komt laat ze dan lekker op de bank gaan zitten. Gooi gelijk een zak met aardappels van 50 kilo op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht. (socialisatie proces)

Ga eens oefenen om iets heel snel uit de koelkast te halen. Bedenk van te voren precies wat je wilt hebben en waar het staat. Doe de deur open en pak wat je wilt hebben en sluit de deur weer. Duurt dit langer dan 10 seconden? Helaas....... dan ben je de inhoud van je koelkast voor een groot gedeelte kwijt.

Kun je tegen de rotzooi die een Newfoundlander maakt? Om dat uit te vinden probeer je het volgende: Zorg eerst dat je heel je huis hebt schoon gepoetst. Gooi een emmer modder over de net gedweilde keukenvloer. Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes .. de koelkast.. en de oven. Maak ook met modder een paar voetstappen op de vloerbedekking in de woonkamer en de hal. Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur. Zo....hoe vind je dat er uit zien?!!!!!

Heeft u net de tuin zomerklaar, vraag dan of uw buurkinderen in de tuin komen voetballen! Oefen om op niet meer dan een achste deel van jouw stoel te zitten. Probeer verschillende manieren uit om een kopje koffie op de leuning van je stoel te laten balanceren. Probeer eens stilletjes er een koekje bij te eten. Geef het maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel.

Vergeet de luxe auto maar en koop gelijk een stationwagen. Koop wat koekjes en wat botjes. Stamp de koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en gooi ook wat in de achterbak. Gooi de botjes los in de auto. Ga naar de kapper en vraag daar of je het vloerafval van de afgelopen week mag meenemen. Strooi dit in grote hoeveelheden in de auto over de bekleding. Maak nu met modder nog een paar mooie afdrukken op de bekleding. Maak nu met een hark nog wat krassen op de buitenkant van uw auto. Zo,... dat is perfect!"

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hihi, jullie maken het wel heel erg bont wat vuilbetreft, hahahahahah. Als er bezoek hier onverwachts komt en Bams is buiten, zien ze niet dat er zo,n grote hond binnen leeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Anouk......hahahahahahahahahahhah jij maakt het helemaal te bont zo schrik je topicopener wel heel erg af, hahahahaha kom jij ook maar eens hier op bezoek, hahahahah

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik kom er nog op terug als topicopener nog reageerd.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Anouk......hahahahahahahahahahhah jij maakt het helemaal te bont zo schrik je topicopener wel heel erg af, hahahahaha kom jij ook maar eens hier op bezoek, hahahahah "

 Het is ook wel een beetje overdreven zoals ik al zei. Maar zo gaat het wel!

Waar baasjes van kleinere honden ook niet bij stil staan is hoe vies de ramen worden!! Oh en de vensterbank! Balou legt zn kop daarop ja en dan blijft er toch wel wat kwijl achter 

En de ramen... ja als je graag schone ramen wilt moet je ze HEEL vaak zemen hahahaha

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja doen ze. Maar het zijn heerlijke honden. Overigens kwijlt onze Obi ook.. Dus of dat een reden is om er geen te nemen. Dat is ook een grotere hond, herder. Maar die veegt het kwijl aan je kleding als je niet oppast. Bij Newfoundlanders vliegt het kwijl misschien rond als ze schudden haha door de wangetjes. Newfoundlanders worden wel viezer denk ik en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Ze houden van water en hebben een langere enorme dikke vacht als die verhaart dan heb je wat te doen. Maar ze zijn echt zooo lief. En zulke grote knuffelberen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Het is ook wel een beetje overdreven zoals ik al zei. Maar zo gaat het wel!Waar baasjes van kleinere honden ook niet bij stil staan is hoe vies de ramen worden!! Oh en de vensterbank! Balou legt zn kop daarop ja en dan blijft er toch wel wat kwijl achter En de ramen... ja als je graag schone ramen wilt moet je ze HEEL vaak zemen hahahaha "

 Maar dan doen alle honden toch? Zelfs mijn autoruit zit vol met neusvegen van obi. Soms zo erg dat ik beperkt zicht heb met inparkeren...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

heb ik een bijzondere hond ? tuurlijk neemt de hond vuil mee naar binnen, maar dat is met iedere hond toch ? ramen zemen ? nee hier niet, geen ramen tot de grond......

en Bams kwijlt niet binnen, eet buiten, er is wel op haar slaapplek waar ze vaak ligt op de muur een afscheiding van de vette huid, maar als je die om de zoveel maanden even mooi weer opverft is het erge leed weer zo geleden, wel draait hier de wasmachien overuren, vaak handdoeken doekjes enz.

en als je zorgt dat de bak ergens staat waar het water opgevangen wordt als ze drinkt heb je ook niet te veel water in je huis... hier wordt vaak gestofzuigd gedweild maar net als bij iedere andere hond.

ik zal wat fotoos neerzetten anders krijg je toch de indruk dat eigenaars met newfoundlanders maar viezerikken zijn, hahahahah.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 

 

 

een paar fotoos, van het buiten eten, een shirt aan als er een bullepees of runderkophuid wordt gegeven, de vacht is zwaar en dicht als je dat zo geeft kan je de boender er op zetten, en is dit een ideale oplossing...... binnen mag de hond overal komen, de deur staat hier altijd open, ook in de winter, swinters komt de temperatuur niet boven de 15 graden  in de woonkamer, elders is het koud ...... als je de temperatuur niet aanpast dan zit of de hond altijd buiten of het hele jaar in de rui met een mindere vacht, op kou kan je je kleden, lekker een dikke trui vest aan, en  zo is de hond dan ook binnen, buiten wordt er altijd gegeten... doe je dat binnen dan kan je het vlees van de wanden afschrapen, en buiten een  emmer water erover heen, schoon...... een kleine auto die verbouwd is, er kunnen twee grote newfoundlanders in, en geen passagiers meer achterin.... dat is een  keuze die je maakt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

topicopener, nog iets, laminaat kan niet, stroef zeil is ideaal, niet glad en goed schoon te houden, laminaat is veels te glad voor een hond als de newfoundlander, en zeker kan het niet als ze klein zijn.... uitglijden is zo gebeurt.... stroeve ondervloer is een must.....

 

een vetbed is niet nodig, alleen in de winter is het heerlijk als ze dan toch een  warm bedje hebben.... al is het maar buiten in de tuin.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hahaha, maar Willemijn, jouw hond heeft echt tenminste 6x meer vacht dan de mijne, daar gaat ook 6x meer vuil in zitten :D Onze hond kwijlt bovendien niet. Dus vergeleken met haar, ja, dan kwijlt een newfoundlander belachelijk veel, komt er idioot veel haar uit en nog meer vuil.

 

Maar dat is toch ook de charmes van een grote hond? De knuffels zijn ook 6x groter!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 

wanneer je je hond goed leert om de waterblazer niet eng te vinden kunnen kinderen, wel onder begeleiding zelfs met gemak de hond droog blazen....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

TS wordt uitvoerig geïnformeerd; hopelijk krijgen jullie nog wel reactie(s) van Doglover Ashley.

 

De foto's van Bamse zijn zo leuk en ook informatief.

 

Willemijn: ik mis nog de foto van Bamse met slab.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  

 

 

een paar fotoos, van het buiten eten, een shirt aan als er een bullepees of runderkophuid wordt gegeven, de vacht is zwaar en dicht als je dat zo geeft kan je de boender er op zetten, en is dit een ideale oplossing...... binnen mag de hond overal komen, de deur staat hier altijd open, ook in de winter, swinters komt de temperatuur niet boven de 15 graden  in de woonkamer, elders is het koud ...... als je de temperatuur niet aanpast dan zit of de hond altijd buiten of het hele jaar in de rui met een mindere vacht, op kou kan je je kleden, lekker een dikke trui vest aan, en  zo is de hond dan ook binnen, buiten wordt er altijd gegeten... doe je dat binnen dan kan je het vlees van de wanden afschrapen, en buiten een  emmer water erover heen, schoon...... een kleine auto die verbouwd is, er kunnen twee grote newfoundlanders in, en geen passagiers meer achterin.... dat is een  keuze die je maakt. "

 Had jij ook niet slabbers voor Bamse? Of verwar ik je nu met iemand anders?

Obi is meer als een stuk zeil haha als ie supersmerig, vies onder het zand is of wat dan ook, keertje kammen en vegen en hij is weer als nieuw. Opgedroogd = schoon. Hij is nog nooit in bad gehoeven hij stinkt ook niet, nooit. Z'n vacht is geweldig wat dat betreft. Bij onze golden was dat ook wel zo maar die ging wel vaak evengoed stinken. Onze westie was een ramp die nam als 7kg hondje meer troep mee dan Obi. Dusja het scheelt echt enorm. Ik had dat nooit verwacht...

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

"  

Maar dan doen alle honden toch? Zelfs mijn autoruit zit vol met neusvegen van obi. Soms zo erg dat ik beperkt zicht heb met inparkeren... "

 De Maltezer die we vroeger hadden maakte hier echt de ramen in huis niet vies hoor :)

 

zoals ik zei baasjes van kleinere honden...

 

natuurlijk maakt elke hond troep. Maar een grote harige hond toch wel ietsje meer. 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Het is trouwens niet zo dat ik de topicstarter probeer af te schikken hoor.
het is mijn droomras en ik wil nooit meer iets anders. Maar ik persoonlijk vind het zielig als een hond niet lekker hond kan zijn omdat de baas het huis niet vies wil. Want de meesten zijn nou eenmaal dol op modder, sloten en water. En die vinden zo OVERAL. En nou is luisteren met water in de buurt erg moeilijk 

 

Hier worden ze gewoon happy van!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  De Maltezer die we vroeger hadden maakte hier echt de ramen in huis niet vies hoor <img class=" />

 

zoals ik zei baasjes van kleinere honden...

 

natuurlijk maakt elke hond troep. Maar een grote harige hond toch wel ietsje meer.  "

 Onze lady, westie deed dat ook hoor. Die klom bovenop de bank, sprong op de rugleuning en stond dan voor het raam. En dat is een oldskool huis met hoge, kleinere ramen. Auto maakte ook zij hardstikke vies met neus vlekken. Oh ze was er zo goed in alles smerig te maken. Door de rokken onder haar buik bleef alles erin hangen. Ze bracht wel eens 3 tamme kastanjes mee vastgekleefd in dat haar. Complete kop onder de stekeltjes van planten, snoet vol met een grote zandsnor.. Dat was een veel gezien plaatje hier. Gebeurde echt heel veel maar we lieten haar ze hield zo van dat gewroet. Het was net een biggetje die hond.... Zoooo smerig en ze knorde ook zo als ze driftig was. Zij was ook de enige hond die met regelmaat niet geknuffeld werd omdat ze eruit zag als een wrattenzwijn. Eff schoonmaken ging ook niet, dat hielp niet alleen met een bad en schaar kreeg je haar soms schoon. Het ging wat beter met kort haar maar ze maakte zichzelf smerig tot op de huid. En ze had de grootste hekel aan baderen. Verder was ze lief hoor haha. Mis haar...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 

 

 

een slabber is ook nog een optie, en ik deel jullie viezigheid niet hoor, hahaha, vind het wel allemaal meevallen, leren dat je hond niet vies binnen komt, eerst schoon maken en dan mag de hond binnen komen..... en tuurlijk is het een grote haarbal, maar goede voeding voorkomt in huis verharing, in het voorjaar is het een grote zorg en  verzorging maar kan de hond ook vaak buiten zijn, en nogmaals kom maar hierheen dan kan je zien dat ik Bams gewoon binnen hebt en echt geen vuiligheid in huis heb.......

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup vijf maanden, gebroken teen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^