Pup vijf maanden, gebroken teen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mishamisha

honden foto van misha

Ten eerste, Hallo allemaal. Ik had hier enkele maanden geleden al een account aangemaakt per ongeluk blijkbaar mijn account gewist (zo dom) dus ik doe het in de herkansing

 

Onze Golden retriever Pup, Chiva, heeft afgelopen zondag een teen gebroken gebeurde in een oogwenk. lekker weer, lekker wandelen....we lopen vlak bij ons huis een heuveltje af, ik keer me om om te zien waar ze is, en....ze loopt mank. Vrij snel weer naar huis omdat ze niet meer verder wilde en we snel doorhadden dat ze niet op de bewuste achterpoot wilde staan. Dat was dus foute boel.

 

Meteen naar de dierenarts en die constateerde een breuk in een van haar tenen. Een lelijke ook, want het laatste kootje van haar teen stond dwars. Poot is inmiddels getaped en gespalkt en donderdag horen we af de teen recht genoeg staat en ze het zo laten helen of dat er een operatie aan te pas moet komen.

 

Mijn vraag is: zijn er mensen die iets dergelijks hebben gehad met hun hond/pup en wat we zo ongeveer van het herstel mogen verwachten. Een tweede vraag; ze verveelt zich stierlijk , zat net lekker in haar ritme, om 9.00 en 16.00 een heerlijk speeluurtje met honden uit de buurt in het bos, wat nu dus niet kan -- en alleen maar korte wandelingen.

 

heeft iemand misschein tips over hoe ik haar toch wat bezig kan houden. Ik vind haar zo sneu nu. Ligt me voortfurend zo triest aan te kijken. het arme beestje snapt helemaal niet waarom ze niet teveel mag spelen 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup vijf maanden, gebroken teen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat vervelend voor zo'n jonge hond om te moeten rusten.

Als Yara rustig aan moet doen (of als het slecht weer is ) doen we veel hersenwerk met haar. Doen jullie dat wel eens?

Er zijn een hoop sites met leuke tips voor hersenwerk. Ik merk dat Yara daar moeier van wordt dan van een wandeling.

En verder een kong maken met een moeilijke vulling, dan zijn ze ook wel even zoet en daarna voldaan.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Succes in elk geval!

honden page profiel Anneloes en BoefjeAnneloes en Boefje

honden foto van Anneloes en Boefje

 

Oei wat vervelend zeg! Sterke met het teentje :(!

 

 

Je kan inderdaad van die leuke hondenpuzzels kopen waar je brokjes in kan doen. Wat ik zelf wel eens doe ik gewoon een plastic bekertje opstekop op de grond. Daaronder een brokje en ze vermaamt zich prima!

 

en een kong is vullen is natuurlijk ook een top optie!

honden page profiel mishamisha

Bedankt voor de reacties en tips. Ik ga ermee aan de slag

honden page profiel mishamisha

honden foto van misha

Gisteren weer naar de dierenarts geweest. gelukkig goed nieuws gekregen. De breuk is, ook tot zijn niet geringe verbazing, mooi aan het genezen. teentje staat weer vrijwel recht. Ze hoeft dus gelukkig, niet geopereerd te worden. Nog wel een dag of 10 rustig houden zoals nu, dus uitlaten aan de lijn, niet te druk en nog niet met haar vriendjes spelen (vooral dat laatste was voor chiva slecht nieuws -- maar dit is tenminste te overzien)

 

Gisteravond haalde ze wel een stunt uit door in 1x het hele verband eraf te trekken. Weer meteen dierenarts gebeld, maar die maakte er niet zo´n groot punt van. Zelf weer even proberen te verbinden en even een sok erover en ´s morgens terug komen om het opnieuw te laten verbinden. Dat is inmiddels gebeurt.

 

De Kong is in ieder geval een groot succes. Vindt ze prachtig en is er wel een tijdje zoet mee. Zijn nog 2 denkspelletjes onderweg, dus die komende 10 dagen komen we ook wel door. denk ik...hoop ik

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Ah sneu allereerst sterkte..
Je kan koekjes verstoppen in je woonkamer, honden puzzel kopen...., ik heb voor diesel ook wel eens een stok met touwtjes gemaakt met aan de touwen koekjes gemaakt zo dat ze kon koekhappen..

honden page profiel mishamisha

" Ah sneu allereerst sterkte..
Je kan koekjes verstoppen in je woonkamer, honden puzzel kopen...., ik heb voor diesel ook wel eens een stok met touwtjes gemaakt met aan de touwen koekjes gemaakt zo dat ze kon koekhappen.. "

Koekhappen! Dat is misschien ook wel iets voor haar (:

Ik kan gelukkig iets langer met haar lopen; aan de riem, met regelmatig een pauze ( en vooral proberen haar vriendjes te ontlopen....) en dan is ze ook redelijk moe en gaat lekker slapen.

 

we gaan dus met de dag meer vooruit ((::

honden page profiel Roxanne*BlueRoxanne*Blue

honden foto van Roxanne*Blue

Hey!

Mijn hond had haar achterpoot gebroken, ik heb haar ook in deze staat overgenomen van haar eigenaar. Blue zat in een reisbox 27/7 en werd zo depressief als het maar kan! Eigenaar wilde haar laten inslapen, toen heb ik gezegt niks, geef haar maar hier :-) Maandenlang moeten werken om haar erbovenop te krijgen. Wat leuk is om met je hond te doen zijn denkspelletjes. Zet bijvoorbeeld een plastic bekertje op z'n kop met een koekje eronder, en laat 'm zelf bedenken hoe ie dat koekje kan pakken. Of geef hem een lekkere massage, de meeste honden zijn er gek op! Of leg koekjes op z'n neus, en pas als jij zegt pakken, mag ie ze opeten. Veel sterkte en success!:-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

http://m.youtube.com/watch?v=YfL99xcEpXc

Dingen om te doen met een hond die hokrust heeft. 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Een kennis had een Barzoi pup met een gebroken teen. Er is wel een operatie geweest en het is helemaal goed gekomen. Het was inderdaad een opdracht om de hond een tijd lang rustig te houden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik ben ooit een door mij gefokte pup moeten gaan ophalen omdat eigenaar ze niet meer wou omdat ze 'een beetje mankte'

Beest kon niet meer op haar poot lopen, meteen naar DA gereden,daar bleken alle middenvoetsbeentjes dwars over.
Ingespalkt en elke week verband veranderen en dat is erg netjes geheeld, zie je niets meer van.

Grootste probleem was trouwens de andere poot, daar die al krom gegroeid was omdat ze er altijd moest op lopen.... geen idee dus hoelang ze met die gebroken tenen heeft moeten rondlopen eer eigenaar me eens wou verwittigen ;-)
Ook die is in verband gestoken geweest en ook die is helemaal in orde gekomen ;-)

honden page profiel mishamisha

bedankt voor de reacties allemaal. Ik ben blij te horen dat in merdendeel van de gevallen het aleemaal is goed gekomen met het pootje.

Het herstel van Chiva verloopt voorspoedig. Pijn lijkt ze niet tot nauwelijks te hebben, en dat is te merken als we even een blokje omgaan; mevrouw loopt inmiddels als een kiviet en moet echt worden ingetoomd ( als het aan haar lag stormde ze zo het bosin !....) 

 

Donderdag hebben we weer een afspraak bij de dierenarts ik hoop dat het herstel zo voorspoedig blijft verlopen als nu. Gelukkig hebben we het weer mee momenteel en kan ze af en toe even lekker op haar plaid in de tuin liggen. Daar geniet ze dan ook met volle teugen van (-:

honden page profiel MirjamMirjam

Beste Misha, hoe is dit afgelopen.. onze pup van 6 maanden loopt mank en het zit er dik in dat ik een tijd benchrust moet geven. Te sneu... maar hoe heb je dit opgelost en is het helemaal weer goedgekomen?

Groet Mirjam

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik heb ook ooit een pup gehad met een gebroken teen. Volgens mij zei de DA toen dat hoe jonger de pup, hoe sneller het geneest. Omdat ze dus sowieso al hard groeien. Ze heeft maar twee weken lijnrust gehad en toen mochten we alles weer doen. Dus dat viel bij ons heel erg mee. Ik heb haar toen veel trucjes geleerd om de tijd door te komen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Mirjam dit is al een heel oud topic, en zal in het archief geplaatst worden, 

 

je kunt uiteraard een eigen topic aanmaken over je hond

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup vijf maanden, gebroken teen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^