Newfoundlander

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ......

honden foto van ...

" de newfy is een absolute tophond - maar schaf er u aub geen aan indien je geen haar wenst te eten "

 Hoe kan je dat voorkomen? (Dat haar per ongeluk eten)

honden page profiel esmeedogloverresmeedogloverr

" Waar woon je ? Je mag als je in de buurt bent, op bezoek komen. Wanneer je de hond goed verzorgd wat beharing betreft en goede voeding geeft, en je kachel in de winter laag zet. , valt de verharing mee, maar in het voorjaar als de hond in de rui is, is het hard werken.......het zijn honden die het heel gauw warm hebben, heerlijk zwemmen is bijna een must, zeker zomers.......een waterblazer aanschaffen is geen weelde, die kan overuren maken.......ruimte ? In huis niet nodig, hoewel ik wel mijn huis heb aangepast aan een grote hond....een tuin is ideaal en het liefst met schaduw......zelf zou ik geen ander ras willen hebben......nog iets, het zijn grote lobbesen daar moet je heel veel mee doen, zomers iedere dag als het warm is zwemmen, en door weer en wind eruit, het geeft geen pas om dan eens te denken, nou vandaag even niet, met een kleine ras is het even anders, deze honden als je er niets mee doet gaan ze in de slaapstand, en heb je alleen een mooi vloerkleed in huis, die heel snel van alles gaat mankeren, soepel houden is een must...........ga niet over een nachtje ijs, kijk naar een goede fokker, een zware hond met HD Ed hart problemen worden niet oud..... "

 Hoi ik kom uit Sevenum(noord limburg)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"  Hoi ik kom uit Sevenum(noord limburg) "

 oeps. heeeeel ver weg, ik woon in noordoost groningen, ben wel laatst daar geweest voor een pup. hahahaha..... maar echt een newfoundlander kan zeker een parel zijn hoor, goed verzorgen, en dan kan de hond gerust binnen toeven...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"  Hoe kan je dat voorkomen? (Dat haar per ongeluk eten) "

 er zit wel eens een haar in je koffie kopje, maar is dat niet bij iedere hond ? en echt haren eten ? nee hier niet hoor... echt niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Esmee, ga eens op internet bij de vereniging water training kijken voor newfoundlanders, daar staan datums op bij jou in de buurt, ook wandelingen, ga eens mee, meld je aan, dan kan je tijdens de training zien wat voor honden het zijn en tijdens wandelingen vragen stellen aan andere eigenaars, een newfoundlander is een veeleisende hond wat verzorging betreft, maar als je daar tijd in steekt heb je een geweldige huisgenoot...

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Nou Balou z'n haar vind ik zelfs als we uit eten gaan hoor :p

zit toch aan je kleren hihi

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Nou Balou z'n haar vind ik zelfs als we uit eten gaan hoor :p
zit toch aan je kleren hihi "

 M'n bureaustoel op het werk zit volgeplakt met witte obi-haartjes...

En dan te bedenken dat ik een aparte jas heb voor als ik met Obi ga en een aparte jas (netter) voor werk... De nettere jas hangt op het werk wel eens over de stoel. Omdat ze daar nog steeds geen kapstokken hebben..

 

Ik heb ook zo'n haar-verwijder borstel in m'n auto liggen. Zo vaak dat je ergens uitstapt en denkt dat je netjes aan bent en ja hoor weer overal Obi haar omdat hij je nog net eventjes gedag zou komen zeggen. Obi heeft van die kleine stijve steekhaartjes die zich al naaldjes in een stof rijgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

een spijkerbroek daar kleven geen haren aan, en neem een kleefborstel mee dan is dat ook weer opgelost....... bij Ikea een dozijn voor weinig.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" een spijkerbroek daar kleven geen haren aan, en neem een kleefborstel mee dan is dat ook weer opgelost....... bij Ikea een dozijn voor weinig. "

 Jawel joh! Tenminste... Obi's kleine "babyhaartjes" kleven net zo goed op een spijkerbroek.  Ik moet toe geven niet zo goed als op een niet-spijkerbroek maar kleven doet het wel. Die grote, steverige haren die zitten inderdaad niet op een spijkerbroek. Die rijgen zich in wat "zachtere" stoffen hahaha. In de autobekleding moet ik ze er soms met m'n nagels uitplukken.

Maaaar... het zal me verder een worst wezen. Ik bedoel soms ben ik niet thuis en vind ik het fijn om Obi toch een beetje bij me te hebben hoe cliché dat ook klinkt  als ik op zo'n onverwachte plek van huis weg toch weer zijn vacht tegenkom haha  Kan dat ijsbeertje toch echt niet missen. En dat is het.. honden geven je zoveel terug dat je je dan al vaak niet meer druk maakt om het haar of vieze pootjes in huis. Tenminste zo zie ik het. Het is ook gewoon gezond om een (voor ons mensen) "vieze"  hond in huis te hebben goed voor je weerstand etc. 

Zo'n kleefborstel heb ik trouwens ook ooit gehad vond ik niet zo goed werken eigenlijk. Plakt maar heel kort.. misschien eens ander merk proberen dan ofzo?

gast (Gast)

upje

honden page profiel JessicaJessica

Willemijn:

jij houdt je hond en huis erg schoon. Hoeveel tijd per dag ben je dan gemiddeld meer kwijt om alles zo schoon te houden? (Als je bijvoorbeeld zou vergelijken met een ander ras.... Ehhh neem border collie of dalmaat... Of een ander ras wat niet berucht is wegens vachtverzorging.)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Gastinnerje, die haal je bij Ikea, ook elders hoor maar daar zijn ze spotgoedkoop, het zijn rollen met kleefpapier, je gaat er mee langs je kleren, tot het papier vol is en dan haal je een laag papier eraf, en heb je weer schoon kleef.....ideaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Willemijn:

jij houdt je hond en huis erg schoon. Hoeveel tijd per dag ben je dan gemiddeld meer kwijt om alles zo schoon te houden? (Als je bijvoorbeeld zou vergelijken met een ander ras.... Ehhh neem border collie of dalmaat... Of een ander ras wat niet berucht is wegens vachtverzorging.) "

 

Net zoveel tijd, als Bams is wezen zwemmen dan eerst blazen en drogen voor ze binnen mag, soms kost me dat een klein uur, dikke vacht , zeker in de winter......in de winter ruit Bams niet meer, nu al niet meer, geen extra haar in huis, kruimels liggen er altijd maar die zijn niet van haar, en iedere dag stofzuigen is niet nodig hier, stoffen doe ik wel wat vaker.......en eten buiten en als het kan drinken ook, binnen ligt er een badztofmat voor haar bak............komt hier onverwachts iemand op bezoek dan hoef ik me echt niet te schamen omdat er niets gedaan is..........net zoveel als de rassen die jij noemt......maar hier een langharige hond die verliest geen kleine haartjes, en ik zit in de winter altijd in de kou om geen extra verharing te hebben, als een hond bij de verwarming ligt, ruit de hond het hele jaar........in het voorjaar wel wat meer doen , want dan gaat haar hele jas uit................

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

hier nog een met een newf. 

 

Het kwijlen ... Nanook is onze 2de en zij kwijlt alleen als ze eten krijgt. Nu is er een verschil tussen de Amerikaanse en Europese types en de Amerikaanse types kwijlen wel weer meer omdat de kop en bek anders zijn. 

 

Haren ... eh .... ja er zal vast wat op de grond liggen maar de Ier, hus en herder die zijn pas erg .... daar vallen die paar haren van Nanook niet meer in op. 

 

Het is meer het vuil wat ze mee neemt en daarom is een blazer wel bijna een must om te hebben of het scheelt je in ieder geval een hoop troep. 

 

En Willemijn ... elke dag zwemmen  jij bent in een positie dat je dat kunt doen met Bamse maar ook dit vind ik geen must ... het is geweldig als je het kunt doen maar niet iedereen heeft water in de buurt en is het geen ramp als je het niet kunt doen. 

 

Hier gaat de verwarming echt niet lager daarbij brand de haard elke dag in winter ... zolang je newf gelegenheid heeft koel plekje op te zoeken. 

Hier is dat of de gang of honden kamer waar geen verwarming is ( bewust gedaan )  

Mocht je ervoor gaan dan zou ik fokster vragen het rustige pupje uit nest te nemen anders toch wat langer en meer werk met opvoeding van .... en even vergeten of dit je eerste hond gaat zijn ... maar als dat zo is dan zou ik het zeker vragen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik heb het Europese type, maar Bams had de lippen van het grotere type, en bij haar is een lipcorrectie uitgevoerd, aan de ene kant 9 cm, en aan de andere kant 10 cm, het was nodig.........het eten werd een Krim, ook daar kan je voor komen te staan en dan zijn de kosten niet lullig, heel hoog dus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

  geen  kwijlende bams meer, de speekselklieren hebben ze niets aan gedaan hoor, dat is in goede staat.... maar Bams had het wel heel erg...... als klein pupje en jonge hond viel het allemaal wel mee, maar ze werd ouder en de gootjes werden wel heel erg groot ook ging bams moeilijk eten, vandaar..... een goede kliniek heeft dit uitgevoerd, wordt zelden of nimmer gedaan....... de onderste foto is een perfecte lipverhouding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

en als het warm is, heeft ze net als iedere newfoundlander speeksel hangen hoor,  maar het blijft niet meer in de goten hangen , schudden en de klodders vliegen in het rond, dat is over.... normaal zoals iedere newfoundlander, alleen heeft Bams wel hele mooie lippen nu. hahahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

de eerste twee fotoos voor de operatie, de derde foto net na de operatie... ze kon gelijk eten, hechtingen die binnen drie maanden oploste.... stevig hecht materiaal was nodig omdat het in de bek was....... de onderste foto is pas genomen, deze zomer, en het is nu twee jaar geleden dat het gedaan is... Bams eet weer als een normale hond zonder op haar ..goten..te kauwen.

honden page profiel SarahSarah

Hallo allemaal. 

 

Als alles goed gaat hebben wij binnen enkele maanden ook een newfy in huis. 

Hebben al heel wat gelezen en afgespeurd... Onze auto geweken voor een lichte vracht laughing maar had nog een vraagje.... Kan het kwaad als je hem als je weg gaat en gaat slapen dat hij zijn persoonlijk plekje krijgt in de garage? Het is daar ook altijd lekker fris, tegelvloer en ook nog altijd in de woning of kan je hem echt beter  binnenshuis (leefruimte) houden? Kan dit ook al als pup. Of is dit echt not done? Voor de rest zou die uiteraard wel heel het huis mogen hebben tongue-out enkel als we weg moeten of gaan slapen.

 

Alvast bedankt  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hond lekker bij je in huis houden, bij snikheet weer kan die snachts buiten verblijven, een newfoundlander zeker als die alleen is is erg op zijn familie de mens gesteld....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hallo allemaal. 
 
Als alles goed gaat hebben wij binnen enkele maanden ook een newfy in huis. 
Hebben al heel wat gelezen en afgespeurd... Onze auto geweken voor een lichte vracht  maar had nog een vraagje.... Kan het kwaad als je hem als je weg gaat en gaat slapen dat hij zijn persoonlijk plekje krijgt in de garage? Het is daar ook altijd lekker fris, tegelvloer en ook nog altijd in de woning of kan je hem echt beter  binnenshuis (leefruimte) houden? Kan dit ook al als pup. Of is dit echt not done? Voor de rest zou die uiteraard wel heel het huis mogen hebben  enkel als we weg moeten of gaan slapen.
 
Alvast bedankt   "

de eerste tijd hou je de pup bij je in de nacht, en tuurlijk kan je de pup eens in een aparte ruimte zetten, als die heeft gespeeld gegeten geplast en gepoept heeft en aan slapen toe is...maar bekijk hoe de pup is, en handel daarnaar.    En newfy pup is geen benchhond, hebben het heel gauw warm en willen graag vaak verplaatsen....buiten kan je ook een ruime ren maken voor als je weg moet, bij het huis, niets mis mee, maar weer als er gewandeld is enz....even dat je je handen vrij hebt en even een  boodschap moet doen......goed bot erin, veilig...

honden page profiel SarahSarah

Alvast bedankt voor de snelle reactie. Ja omdat we lezen dat ze uit verveling nogal eens durven knabbelen aan al wat ze zien. Dachten we dat het mss beter was hem dan daar te zetten wanneer we bvb naar de winkel moeten, aangezien we de garage toch niet gebruiken en hij dan een lekkere grote "bench" heeft die altijd heerlijk fris is.

@willemijn hebben trouwens al een hele map aangelegd let al je tips. Ondertussen al een heus handboekje aan het worden. hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Aan de fokker kan je natuurlijk ook een boel vragen.....wanneer wordt de pup verwacht ? Ik zelf heb nooit geen slopers gehad, hou je hond bezig met leuke dingen zodat tie tevreden gaat slapen....

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik sliep eerste tijd beneden bij nanook nam ze nooit mee naar boven .... heb hier een bench nu met deur open en daar ligt ze toch vaak in ... als zo ook de anderen. 

 

Heb haar eerste 2.5 mnd in bench gehad .... met mij ernaast slapende eerste tijd ... gezien wij nog een pup in huis hadden .... gaf haar haar eten in begin erin .... knuffelkleed ... gewoon om het leuk te houden en zodat ze eraan ging wennen ... later gewoon met deur open en kon ze kiezen waar te liggen 

 

Kwijlen bij nanook valt mee alleen als ze eten krijgt en heel af en toe met schudden een beetje maar dat is eigenlijk weinig. 

 

Krijg je een europese of amerikaanse daar zit nog wel verschil in met kwijlen. 

honden page profiel SarahSarah

Normaal rond juni. Europees type. 

Ja we hebben hier ook al gedacht van de eerste dagen de zetel maar om te vouwen tot bed hp-smile 

Er zullen inderdaad nog wel wat vragen volgen aan de fokker. Maar liever al een heleboel op voorhand uitgepluisd en geweten. 

Bezin eer je begint he wink 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bedenk ook de verzorging van de newfoundlander en denk aan dierenartskosten, grote hond altijd duurder dan een klein hondje, denk na over een verzekering, hoe jonger hoe goedkoper...hier en verzekering zonder modules, dat houdt de premie betaalbaar, heb de ohra topdekking en er zeer tevreden over....

honden page profiel SarahSarah

Ja de kosten enzo hebben we allemaal in rekening gebracht. Hondenverzekering hebben we bekeken en inderdaad ohra is super verzekering. Heb al contact met hen gehad maar daar kunnen wij niet terecht. Wij zijn van belgie vandaar. Hier stellen de verzekeringen helemaal niks voor. Dus gaat onze beer maar een eigen rekening krijgen hp-shiny

ik heb reeds ervaring met labrador en manlief had vroeger een  leonberger 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ooo wat jammer zeg.....is niet anders , dan een pot maken, en er iedere maand een bedrag in steken, bedenk dat als je hond een uitglijder maakt je voor hoge kosten komt te staan......of iets anders, zorg echt voor een goed gevulde pot dan....

honden page profiel ivonvdvivonvdv

honden foto van ivonvdv

Verharing.....ja wel wekelijks borstelen maar eigenlijk geen haren in huis (had hiervoor twee goldens en dat was elke dag alsof het had gesneeuwd in huis), nu wel wat zand op de grond maar kwijlen.... amper.. ik vind onze Tom echt veel minder “viezigheid” geven als de vorige lieverds. 

Ik heb een kruising newfoundlander x Sint bernhard (lang harig) misschien is dat anders als een 100% newfy

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier ook geen haren, als er rui tijd is, plukken, en als je je hond goed door de rui heen haalt, heb je weinig haar van de newfoundlander.   Ik verzorg de honden iedere dag met dit plurkenweer, ze komen niet schoon binnen en dan omdat ze bij mij binnen vertoeven wil ik dat ze schoon binnen komen, dat is even werk maar dat weet je als je een newfoundlander aanschaft, die gaan niet netjes om de plassen heen...en dan is een waterblazer geen weelde.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pup vijf maanden, gebroken teen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^