Hondenverzekering - artrose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ik was aan het denken aan een hondenverzekering. Heb hier nog al eens aan gedacht, maar in belgie zijn er volgens mij niet zoveel verzekeringen voor huisdieren.

Cooper heeft huisstofmijtallergie, allergie voor eieren en sinds kort heeft de dierenarts ook via een foto opgemerkt dat hij een hele slechte rug heeft/artrose. De foto had niets te maken met pijn in zijn rug of dergelijke (darmontsteking), maar hier kwam dit wel in naar voren.

Ik ken niet zoveel van de verzekeringen, maar ik dacht dat hij dan voor dit allemaal al uitgesloten wordt voor terugbetaling, moest hij bv in de toekomst wel last krijgen van artrose en bv onderzoeken moet ondergaan of medicatie nemen?

Hij heeft nu van de dierenarts ook een supplement meegekregen om de artrose wat af te remmen. Dit kan ik dan waarschijnlijk ook niet terugvorderen via een verzekering moest ik deze nu aan gaan (als dit al überhaupt zou gaan).

Van zijn allergie heeft hij trouwens niet echt last, dus hier moet hij ook niets van innemen ofzo. En hoe zit het met inentingen?

Iemand die hier meer over weet?

Alvast bedankt!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Op het moment dat de verzekering ingaat, worden alle lichamelijke aandoeningen dan aanwezig bij je hond en/of vóór die tijd aanwezig, uitgesloten van de verzekering.

 

Inentingen zijn niet standaard meeverzekerd. Aanvullende verzekering, waar bijv. inentingen wel verzekerd zijn, wordt meer premie in rekening gebracht, waar als je alleen ent en verder geen gebruik maakt van andere aanvullingen, je de entingen beter zelf kunt betalen.

 

In NL zijn er vele verzekeringmaatschappijen, die een dierenverzekering aanbieden. Ik denk dat er in België weinig van deze verzekeringen zijn.

honden page profiel --

Een verzekering nemen voor de artrose heeft geen zin. Alle bekende medische aandoeningen van de hond worden sowieso niet gedekt, dus mocht hij daar later last van krijgen, word er niks uitbetaald.

Verzekeringen zijn ook nog wel zo dat ze zelfs andere dingen op de artrose willen gaan gooien. Ik heb niks met dierenverzekeringen. Beter een spaarrekening..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goede verzekering is altijd aan te bevelen, maar tijdens het verzekeren moet je hond in zeer goede conditie zijn, lichamelijk niets mankeren... anders is een verzekering niet mogelijk.....

je kan een goed supplement gaan geven voor de artrose, overleg het met je orthopeed, het helpt, de pijn en soepelheid, primmeval gelatinaat is een goed alternatief ervoor. google er maar eens op.

Volgende forumvraag: Woekering tandvlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^