Woekering tandvlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenateRenate

Vorig jaar in september had mijn cockertje van 10 jaar een "gezwelletje" op het tandvlees. Het was vierkant van vorm en bewoog, maar kwam niet vanzelf los. Het is dan onder narcose verwijderd.

Het voorbije weekend ontdek ik opnieuw een gezwelletje, anders van vorm en ook weer niet vast op het tandvlees. Het bloedde fel toen ik er aan kwam en het hondje heeft er duidelijk last van. Straks dus maar weer naar de DA...Ik vind het vooral erg als ze weer onder narcose moet.

Heeft iemand hier ervaring mee? Lost het na een tijdje toch vanzelf? Moet de hond telkens onder narcose?

honden page profiel ElianeEliane

De narcose zorgt ervoor dat de hond stil blijft liggen.

Anders zou men niet kunnen werken en de hond zou te angstig zijn. Maar misschien een ontleding van het weefsel laten doen. Dan kan de DA ook beter uitleggen wat er al dan niet aan de hand is.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Meestal zijn het epiluden, dit zijn goedaardige gezwelletjes aan het tandvlees. Ik laat ze pas weghalen als ze zo groot zijn dat de hond er echt last van heeft aangezien ze steeds terug komen. Heel vervelend want ze kunnen behoorlijk groot worden.

honden page profiel RenateRenate

Epiluden, nooit van gehoord. Ik ben het meteen even gaan opzoeken.  Blijkbaar komt het meer voor bij boxers?

Mijn hondje heeft er last van, ze zit dikwijls, ook 's nachts te "smakken". Het is daardoor dat ik er achter gekomen ben.

Eliane, het kan natuurlijk niet zonder narcose, maar bij een hond van tien jaar vind ik het toch telkens een risico. Ik wilde gisteren naar de DA, blijkt dat die enkel nog op afspraak werkt...

Misschien nog even aanzien en hopen dat het vanzelf lost?

honden page profiel RenateRenate

Voor ik naar de DA belde, nog even gekeken naar het tandvlees en het gezwelletje was weg! Tandvlees zag er mooi uit, alsof er niets geweest is.

Dankjewel voor de reacties

Volgende forumvraag: Pea Pure
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^