bichon frise , blind geworden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessica van achterbergjessica van achterberg

hoi allemaal, 

 

mijn bichon frise is blind geworden aan 1 oog, nu heeft de dierenarts dit nog nooit meegemaakt en is de oorzaak ook niet bekend. mijn vraag zijn er meer mensen die een bichon frise hebben met dit probleem ?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik kan je niet helpen,  maar er zijn dierenartsen gespecialiseerd in ogen.  Misschien een idee om daar heen te gaan om te kijken wat het is en misschien om het andere oog te kunnen sparen.

Ik weet niet waar je woont maar de dierenkliniek in Ermelo heeft een goede arts voor ogen. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe oud is je hondje? Heb je de fokker het al verteld?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik kende wel een border collie die in een oog blind werd omdat er een tumor op de oogzenuw drukte. 

honden page profiel jessica van achterbergjessica van achterberg

river is nog maar 3. Nee, ze is gekocht via een particuliere verkoper, maar helaas kan ik zijn gegevens nergens meer vinden.  *sterker nog , ze zou gechipt moeten zijn, maar  ik kan het code niet registeren dat in het boekje staat *

Oogkliniek heb ik aan gedacht, maar de dierenarts raadde aan om dat pas te doen als het andere oogje iets gaat mankeren. hij wist wel 100 procent zeker dat het niks met de oogdruk te maken had en dat het staar is, maar hoe het komt, dat is hem niet duidelijk. Wel dat het niet door een bacterie of virus is. Ze is echt helemaal door de molen gehaald .  

Maar het is en blijft vind ik vreemd een hondje van 3 jaar met aan 1 oog staar. Ze is er gelukkig niet minder lief om , maar het is nog maar 3 weken echt blind en je merkt dat ze geen diepte kan inschatten (vooral mijn vingers merken dat haha)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jessica,

Heb je al op de website van de rasvereniging gekeken?

Ik zou volgende ook aan je dierenarts doorgeven.

 

citaat

 

Oogtrauma, diabetes en sommige geneesmiddelen (indien ze zeer langdurig worden ingenomen) kunnen bijdragen aan het ontstaan van cataract. Het is niet bekend waarom de lens verandert bij het ouder worden. Naast ‘ouderdomsstaar’ zijn er diverse andere vormen, bv. na een verwonding van de ooglens of door erfelijke oorzaken. In zeldzame gevallen is cataract aangeboren. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms is aangeboren cataract een opzichzelfstaande aandoening. Het kan ook een onderdeel zijn van syndromen. Aangeboren cataract kan erfelijk zijn.

 

einde citaat

 

Het komt veel voor bij dit ras.

 

Op de Amerikaanse website van de Bichon Frise Club

 

citaat

The primary eye disease found in Bichons is inherited cataracts. These cataracts may be unilateral (one eye) or bilateral (both eyes) and may or may not cause blindness early in life. It is important that any dog with cataracts not be used for breeding! An affected dog will pass along the gene 100% of the time and all the pups will also be in danger of going blind.

 

Bichons have the third highest incidence of inherited cataracts. Surgery to remove the cataract(s) can be performed but the surgery is costly and will sometimes have complications. The owner may choose to operate on only one eye if both are affected. These issues should be discussed with the veterinary ophthalmologist prior to making the decision to operate.

 

While cataracts occur in more than 11 % of Bichons, a greater percentage will be carriers of the gene and can pass this inherited disease to any puppies they produce. We again urge that all dogs be screened for the presence of eye disease and that no dog be used for breeding unless several generations have been assigned CERF numbers, indicating they are free of genetic eye disease.

 

einde citaat

 

Bron: http://www.bichonhealth.org/HealthInfo/EyeDisease.htm

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zou naar een Oogarts gaan.

Eén van mijn honden is blind geworden aan één oog doordat de druk in haar oog te hoog opliep.

Ze hebben daar erge hoofdpijn van, dus ga zeker naar een oogarts.  Een hond wordt niet zomaar blind opeens.

Volgende forumvraag: Nieuw spel! Zoek de hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^