Bichon Frise

Bichon Frise

Rasgroep van de Bichon Frise

De Bichon Frise behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"

Geschiedenis van de Bichon Frise

Bichon Frise

Herkomst
De Bichon a Poil Frise, ofwel Bichon Frise behoort tot de Bichongroep. Welke bestaat uit de Maltezer, Bolognezer, Havanezer, Coton de Tulear en het Leeuwhondje. Deze groep hebben een gezamenlijke oorsprong en komen uit het Middellandse Zeegebied. Bovendien stammen ze af van de gezelschapshonden die in vroegere tijden het bestaan van zeelieden moesten opvrolijken. De Bichon Frise is door het FCI (Federation Cynologique Internationale) erkend als Frans/Belgisch ras.

Geschiedenis
Over het ontstaan van de Bichon Frise zijn nogal wat meningverschillen. Het ras zou afstammen van de Barbet in de Mediterranee. Of het ras zou zijn ontstaan uit kruisingen met de Maltezer, Bolognezer en kleine witte Poedels. Deze Bichons werden in de 15e eeuw meegenomen door Italiaanse zeelieden naar het eiland Tenerife, alwaar deze de naam Bichon Tenerife kreeg.

Karakter van de Bichon Frise

Bichon Frise

Het karakter van een bichon frise,
deze hond kan tuttig maar ook stoer zijn ja zal het niet verwachten maar de reutjes bichon frise houden helemaal niet van tuttelen je kan eigenlijk beter een bichon frise nemen dan een rotweiler want een bichon frise is net zo stoer en die hoef je minder te onderhouden maar je moet natuurlijk nog wel veel aandacht aan deze lieve zachte hond besteden.

Rasstandaard van de Bichon Frise

Gedurende de renaissance werd de Bichon Tenerife naar Frankrijk gebracht. Ook in de 16e eeuw werd het ras zeer populair en geliefd aan het Spaanse hof. Regelmatig werden hondjes van dit type veelvuldig door de Spaanse hofschilder Francis Goya y Lucientes op het doek gezet. Door hun handzame formaat werden deze dan ook gemakkelijk mee onder de arm overal mee naar toe genomen.Ook waren zij zeer geliefd aan het Franse en het Engelse hof. In 1789 nam de populariteit van de hondjes af na de Franse revolutie. Zelfs begin jaren van de 20e eeuw hebben ze als straathondjes geleefd. Door hun acrobatische kunstjes werden ze door straatmuzikanten en ook in circussen gebruikt als circushondjes. Toen de Eerste Wereldoorlog was afgelopen waren er enkele liefhebbers voor het ras in gaan zetten. Er werd een fokprogramma opgestart. De officiele standaard werd in 1933 van het ras opgesteld. De naam Bichon Tenerife werd veranderd in Bichon a Poil Frise. Pas in 1934 werd door het FCI de Bichon Frise in het Franse Stamboek erkend als Frans/Belgisch ras.

Omstreeks 1979 werden de eerste Bichons Frise in het Nederlanse Stamboek ingeschreven. In Nederland is de Bichon Frise niet zo populair als in de Scandinavische landen, Engeland, Australie, Amerika en Frankrijk. In genoemde landen worden de Bichons in schitterend toilet voorgebracht op tentoonstellingen. Dit tot in tegenstelling van Frankrijk, die zien liever een ongekunstelde Bichon Frise.
Leeftijd gemiddeld 14-15jr

Gezondheid van de Bichon Frise

Bichon Frise

Erfelijke aandoeningen die voorkomen zijn:

- Patella Luxatie (losse knieschijven)
- Cataract (oogafwijking)
- Progressieve Retina Atrophy (PRA, oogafwijking)

Verzorging van de Bichon Frise

De fijne, zijde-achtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Poedel, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknipt worden.

Opvoeding van de Bichon Frise

Bichon Frise

De Bichon Frisé heeft niet veel beweging nodig maar als u hem meeneemt voor een fikse wandeling zal hij dat met plezier accepteren.

Zowel in de tuin als in huis voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle omstandigheden aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Rasvereniging van de Bichon Frise


Pekingees- en Dwergspanielclub
Pekingees- en Dwergspanielclub

Nieuw-Amsterdam
Website: http://www.pekingees-en-dwergspanielclub.nl/


5GEOHTvzhU
Hi Bruin You look like my kind of guy. I'm a low maintance fun lonivg girl if you forget about the princess part. I love CANIDAE but do have to watch my figure (those rules about too much food, blah blah blah, are annoying)Forget about children, I can't have puppies either. We sound perfect Let's meet. You can see my photo on the CANIDAE Facebook page. Love and Kisses Hailey

szehqBL1fL5
sdI4SRRXxDqp
Telefoon: E4gksceE4l
Website: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003469731008

Popularitieit van de Bichon Frise

De Bichon Frise staat op dit moment op de 88e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Bichon Frise

Geen overige informatie over de Bichon Frise gevonden.
Heb jij overige informatie over de Bichon Frise ? Dan kun je dat toevoegen

Bichon Frise pup aanschaffen

Pups moeten in een huiselijke sfeer opgroeien met moederhond. Beide ouderhonden moeten vrij zijn van erfelijke aandoeningen.

Bichon Frise fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Bichon Frise.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Bichon Frise pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Bichon Frise hebben ook deze rassen

Meer weten over de Bichon Frise ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Bichon Frise:


Afbeeldingen

Bichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon FriseBichon Frise

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Bichon Frise hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^