Goedaardig gezwel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De Golden Retriever van een goede kennis is een paar weken geleden geopereerd aan een goedaardig gezwel op zijn achterpoot.
Sam is 5 jaar.
Het begon als eelt aan zijn hak, werd steeds groter en werd behandeld met honingzalf.
Uiteindelijk werd het toch een operatie en deze is goed gegaan, de wond is mooi geheeld, maar nu is er sinds een paar dagen ongeveer 1 cm. boven de plek waar het gezwel zat een verdikking ontstaan.
Een bult om zo te zeggen.
Nu zegt de dierenarts dat het voor 99% zeker is, dat het een reactie op de operatie is en deze naar het schijnt vanzelf weg zal gaan.
Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja, wat kan ze nu het beste doen?

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hoi, ... Ik wil wel aannemen dat het voor 99% een reactie op de operatie is... maar wat is het % zekerheid dat het vanzelf verdwijnt ?

 

Heeft de hond er pijn aan ?  Bij mensen schijnen sommige littekens die buiten het eigenlijke litteken treden nogal eens erg pijnlijk te zijn en sommige blijven maar groeien...  Dan wordt er behandeld met hydratatie en siliconenpatches. 

 

Wat een DA in dat geval voor een hond kan betekenen weet ik ook niet... Maar kunnen ze niet meer uitleg van hun DA krijgen ?  Hoe zeker is die dat het vanzelf zal verdwijnen... Heeft de hond pijn ?  "trekt" het ?  Is er een mogelijkheid om eventuele pijn of groei van de bult te verminderen ?  En als het nu nog "normaal" is... Wanneer wordt het wel zorgwekkend ?

 

Natuurlijk hopen dat het niet pijnlijk en van korte duur is... Maar een beetje meer uitleg wil je dan toch wel, denk ik... 

 

Spoedig herstel gewenst.

 

 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De hond van mijn ouders is een paar weken terug geopereerd aan 2 talg bulten (ik zelf had simpelweg andere voeding gegeven, maar zij voeden hun hond nu eenmaal anders op). In 1 bult bleek een tumor te zitten (Dus achteraf gelukkig dat ze geopereerd hebben).
Na de operatie was er op 1 plek een bult je boven de oorspronkelijke plek. Deze is wel vanzelf weg getrokken.

Bij twijfel zou ik een second opinion laten doen.

Volgende forumvraag: reverse sneezing ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^