Mijn broertjes pup is doof. Wat is. De beste beslissing?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Valerie (Gast)

Hi mijn broertje en zijn vriendin hebben een border collie pup gekocht. Na paar dagen ontdekten ze dat hij niet genoeg reageerde wnr ze hem roepen. De dokter heeft vastgesteld dat de Pup doof is.  Het Is hun eerste hond samen, wonen Net samen in de stad en werken beide Bijna fulltime waardoor dit een lastige situatie is.  Ze twijfelen of ze de Pup moeten houden.Ze hebben de  optie om hem terug te brengen naar de fokker.. Of naar een plaats waar meerdere border collies zijn of zelf houden. Ze willen voornamelijk de beste keuze maken voor de pup. Weet iemand raad die ook een dove pup heeft opgevoed?   Groetjes  valerie 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat is het voor een fokker dan waar hij vandaan komt?

Vreemd dat die dit niet geweten heeft dan.

Als het een goede fokker is en zij kunnen de pup goed opvangen en begeleiden, kunnen ze hem terug brengen.

 

Wat voor plaats is dat dan meer meerder border collies zijn?

Een of andere opvang of zo?

 

Hebben jouw broer en vriendin wel genoeg om een (dove) pup zelf goed te begeleiden als ze allebei fulltime werken?

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Met alle respect lijkt me dat de fokker dit al had moeten opvallen dat de pup doof was.

Ten 2e begrijp ik niet helemaal als er 2 mensen fulltime werken ze kiezen voor een ras als een border collie een echte werkhond.

 

Helaas is de pup doof maar deze is prima op te voeden het zal op een andere manier gaan en meer met handgebaren en lichaamstaal.

Denk dat de pup beter af is bij iemand die veel meer tijd heeft voor dit beestje.

Ik weet natuurlijk niet wat voor fokker dit hondje vandaan komt maar heb zo mijn twijfels en als mijn vermoedens dan kloppen en het hondje gaat terug zal hij waarschijnlijk niet lang leven 

 

Mijn advies zou zijn eerst goed uit te zoeken om wat voor fokker het gaat is het broodfok zou ik de pup daar niet terug brengen de kans op een goede afloop is er dan waarschijnlijk niet.

Is dit niet het geval dan de pup terug naar de fokker zodat deze een plek kan zoeken waar veel tijd is voor de juiste opvoeding.

Wel het geval kijken of je de pup op een andere manier kan herplaatsten er zijn zat border liefhebbers die een dove pup onder hun kunnen en willen nemen.

 

En advies voor je broertje en vriendin hoe lullig ook, neem geen werkhond als je beide fulltime werkt!

Valerie (Gast)

Hi, 

dank je voor jullie reactie. Ik begrijp jullie standpunt met betrekking tot fulltime werken in combi met een border collie. Maar begrijp me niet verkeerd met fulltime bedoel ik dat niet 1 van de twee 100% aanwezig is. Er is goed nagedacht vooraleer ze de beslissing namen om een border collie te kopen. Mijn broer werkt zelfstandig in de bouw en zijn vriendin in de makelaardij waar ze met glijdende uren werkt zodat het zelf kan indelen. Ze zijn beide echte hondenliefhebbers , ze zullen  ervoor zorgen het beestje niet tekort komt.

de vraag is dan uiteraard wat het beste is voor de hond in deze situatie en is het doen.. Iemand die dit ervaren heeft kan hier het best een antwoord geven vermoed ik

 

de fokker meent dat hij van niets wist wat uiteraard heel lastig te geloven is. Daarom lijkt het mijn broer ook niet de beste keuze om hem terug te bregen. De. Locatie waar meerdere collies zitten is bij iemand thuis die genoeg ruimte heeft, dus dan zullen ze hem afstaan.

 

het liefst willen ze hem houden maar het moet wel te doen zijn.

 

groeten

valerie 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een fokker hoort de pups zo te bestuderen, dat doofheid opgemerkt wordt. Als de fokker is aangesloten bij de rasvereniging, zou ik zeker een melding daar doen. Hebben de eigenaren de moederhond gezien?

 

De pup zal met gebaren opgevoed moeten worden: bijv. met de stap-contact-methode van Klaas Wijnberg. Hij woont op Ameland en geeft meerdaagse workshops.

http://www.stapcontact.nl/index_bestanden/stapcontactmethode.htm

 

De eigenaren van de pup zouden om te beginnen het boek (De Puppyfluisteraar en later evt. de Hondenfluisteraar)van Klaas Wijnberg kunnen aanschaffen of lenen bij de bieb.

http://www.bol.com/nl/p/de-puppyfluisteraar/1001004001841709/

ook te verkrijgen bij bolcom. 

Zoals Klaas Wijnberg schrijft;

citaat

De mens is een orendier geworden. De hond is een ogendier. Dit geeft een fundamenteel verschil in communicatie.

Einde citaat

 

honden page profiel Lisa, Mikai & BlisseLisa, Mikai & Blisse

honden foto van Lisa, Mikai & Blisse

Dit baasje hier op hondenpage heeft ook een dove border.

http://www.hondenpage.com/baasjes/36929/zoë-de-gevlekte.php

Misschien kan je haar eens een pb sturen ? (moet je je wel eerst voor registreren, denk ik)

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Een dove pup is en hele andere manier van opvoeden. Ik zou als ik hen was me eerst eens goed gaan informeren via Internet en hondenschool en eventueel eigenaren zoeken met al een dove hond. Hoe zo'n dier op te voeden. Er zijn bijvoorbeeld halsbanden die je heel zachtjes kan laten trillen en dan leren dat de hond de eigenaar aan moet kijken. Op deze manier kan je uiteindelijk op afstand met een hand gebaar een commando geven. Maar let hierbij heel goed op dat de hond niet angstig wordt van dit gevoel. Het moet dus ook absoluut geen antiblafband zijn. 

Persoonlijk zou ik het als een uitdaging zien en voor mij niet direct een reden tot afstand. Maar in een druk huishouden met bijvoorbeeld jonge kinderen lijkt me wel een reden tot afstand.

 

Mijn advies, laat het nieuws bezinken en laat ze informatie inwinnen voordat ze een definitieve beslissing nemen. Eenmaal afstand is altijd uit je leven en draai je niet meer terug.

Ik kan me voorstellen dat ze hiervan geschrokken zijn en zeker met een eerste hond en ook nog een border collie, wat zonder een handicap al een pittige eerste hond is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^