Onze labrador is kapot...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond die niet zwemt uitzich zelf, geen grond ? dan gaat ze niet verder, dol op water, wat heb ik gedaan ?

 

een goed tuig gekocht, en mee genomen en mee gegaan, even door noem ik het....... het is maar dat ze even door is en dan gaat ze als een trein, iedere keer het zelfde, moet er vaak om lachen, als ik niet mee gaat dan gebeurt er dus niets, ja lekker banjeren en pootje baden, mee gaan met je hond, als ze eenmaal de sprong dan gewaagd hebben gaan ze uit zich zelf zwemmen.

 

iedere keer als ik met bams naar de blauwe stad ga, moet ik dus altijd eerst mee met haar, doe ik dat niet dan zwemt ze niet...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Leren zwemmen met een zwemvest??? Serieus? Alle honden kunnen zwemmen toch? Mensapen zijn zo ongeveer de enige dieren die het niet uit zichzelf kunnen...

 

onze hond was ook zo, maar zij was al negen. Ze heeft als pup eens een rotervaring gehad (eindje meegesleurd in de rivier) en helaas leert ze nogal snel, dus durfde ze nooit meer echt het water in en zeker niet verder dan haar pootjes. 

 

Maarrrr nu zwemt ze prima! We hebben haar over haar angst geholpen door haar op te fokken met stokken ;) ze is enorm gefocust op stokken en ballen en wil ze altijd hebben/halen als je ze weggooit. Dus we hebben bij een zwemplas waar de bodem gelijkmatig afliep elke keer weer de stok nét iets verder gegooid dan ze durfde. Dan ging ze zo ver ze durfde en dan heel ver uitrekken tot ze er nét bij kon. Of net niet, en dan ging ze een klein eindje over haar grens heen maar ze had wél de stok en ze merkte dat er niets engs gebeurde.

 

dat steeds doorgezet... Eerst durfde ze niet verder als het water haar buik raakte. Op een gegeven moment durfde ze tot ze de grond nog net kon raken. Dat heeft heel lang geduurd. Ze heeft vaak naar de stok gehapt, dan raakten haar pootjes net los van de grond, schrok ze heel erg maar zwom ze een meter terug naar vaste grond. Op een gegeven moment zwom ze een of twee slagen naar de stok. Heel erg prijzen natuurlijk. En dan uitbouwen.

 

ze zwemt niet zonder reden, oftewel niet zonder stok ;) maar tegenwoordig gaat ze op "veilige plekken" (aka niet meteen heel diep) zonder problemen er in, beetje blaffen maar dat doet ze altijd met stokken, en dan flinke einden zwemmen. Heel fijn want het is een supermanier van haar moe maken bij warm weer. Ze heeft nog steeds heel veel energie namelijk :p

 

Supertrots dat ze zich nu nog over haar angst heen heeft kunnen zetten.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Leren zwemmen met een zwemvest??? Serieus? Alle honden kunnen zwemmen toch? 

 nee, dat kunnen ze niet allemaal.

 

En waarom aanmodderen als het simpelweg met een zwemvest ineens kan gaan.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Met haar meegaan had hier trouwens totaal geen zin. Dan denkt ze, oh, jij haalt de stok voor me. 

Weet niet of ze tegenwoordig wél mee zou durven gaan want het is nog geen fatsoenlijk buitenzwemweer geweest, vind ik :p maar als we binnenkort eens kunnen zwemmen, dan zal ik eens kijken of ze nu meegaat zonder stok. 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zal de aard van het beestje zijn :-)  Je kunt naar een zwembad... zwemvestje aan... en misschien vindt ze het ooit leuk.  Zeker als ze van laag naar dieper kan en terug wanneer ze wil.

 

Ik heb wel veeeel begrip voor d'r omdat ik zelf wel goed kan zwemmen... baantjes trek over het diepe in een zwembad,... maar om een of andere reden niet kan genieten van watertrappen en spelen als ik geen grond onder m'n voeten kan voelen :-)  Tot spijt van m'n vriend die ook eens graag samen met mij een stukje de zee zou willen inzwemmen in plaats van alleen.  Maar zonder bootje ofzo erbij kom ik er niet toe.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Doe een plastic speeltje (wat blijft drijven) of balletje aan touwtje. Gooi dit zo ver in het water zodat hij het alleen kan pakken als hij  op z'n achterpoten gaat staan dus zo dat hij met z'n voorpoten omhoog moet komen. (kort gezegd: waar hij net nog kan staan). Misschien moet je zelfs iets voorzichtiger beginnen en is het voor hem al een hele prestatie als hij het pakt waar het dieper is dan hij gewoonlijk gaat. Door het touwtje krijg je het speeltje precies op die plek (iets verder gooien en terugtrekken). De eerste keer zal hij misschien twijfelen en trek je iets verder terug zodat hij het kan pakken (beetje zelfvertrouwen opbouwen). Als het een aantal keer gelukt is waarbij hij verplicht is met z'n voorpoten een soort zwembeweging te maken ga je een klein beetje verder. De eerste keer dat hij met 4 poten los is maakt hij waarschijnlijk gelijk rechtsomkeert en maakt hij maar twee slagen maar gewoon volhouden, hem zelfvertrouwen laten opbouwen en steeds een klein stukje verder

 

honden page profiel CaliforniaCalifornia

honden foto van California

Geloof het op niet, op haar eerste verjaardag nam ze haar eerste duik, vrijwillig!

 

Het lijkt wel alsof ze van dit bericht af wist, mijn vriend was met haar wandelen en ineens sprong ze in het water. Ze heeft iedere sloot op de route gehad en zag compleet zwart, ze is daarna meteen onder de douche gezet want de stank was niet te harden haha!

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hahaha je zal het weten...

Nu het zwemmen lukt komen er meer stinksloten.

Wat een foto ook 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja typisch is dat hè? ....hahaha.....(Californiacation noemen ze dat )

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Wijzigen lukt me niet dus hier de toevoeging maar.

Nog gefeliciteerd op de valreep, dat ze een blije oude zwemster worden mag!

honden page profiel CaliforniaCalifornia

honden foto van California

" Hahaha je zal het weten...
Nu het zwemmen lukt komen er meer stinksloten.
Wat een foto ook  "

 Heerlijk he? Je zou de filmpjes eens moeten zien maar dat doe ik mijn vriend niet aan... hij klinkt als een hyperactieve piepende trotse papa haha!

honden page profiel CaliforniaCalifornia

honden foto van California

" Wijzigen lukt me niet dus hier de toevoeging maar.
Nog gefeliciteerd op de valreep, dat ze een blije oude zwemster worden mag! "

 Dankjewel! Morgen hebben we een verjaardags BBQ!

honden page profiel mariemarie

Wij hebben een labrador van 4,5 jaar en hij is net zoals jouw hond! 

Zolang hij in het water kan staan, is het goed voor hem. Hij gaat wel wat dieper in het water maar zodra hij merkt dat hij niet meer kan staan, springt hij eruit. 

Tijdens het wandelen gaat hij wel in elke plas rollen. 

Ik denk ook dat het met de tijd zal komen.. Ik vind het ook jammer dat hij niet echt durft te zwemmen, maar ik accepteer het. 

Maandag wordt hij geopereerd en moet hij 6 weken revalideren met absolute rust, maar eenmaal terug op de been gaan we naar het bos waar er een zwemvijver is. En misschien zwemt hij ooit. 

Gewoon niet forceren.. Maar ik begrijp je helemaal! Ik kijk uit naar de dag dat hij wilt zwemmen! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Engelse Bulldog pup voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^