Zindelijkheids vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Goedemiddag,

 

wij hebben sinds een paar weken een onwijs leuke Aussie pup, van nu 12 weken, in huis. Hij is leergierig, doet goed z'n best en is lekker speels. 

Tot dusver geen probleem zou je denken.

 

Natuurlijk zijn wij ook druk aan het oefenen voor de zindelijkheid. Ook hier lijkt het kwartje te zijn gevallen. Zodra we naar buiten gaan weet hij dat hij netjes op het door ons aangewezen grasveldje zijn behoefte moet doen en doet dit ook netjes. Echter regelmatig komt het voor dat we na het rondje buiten, binnen gelijk weer een ongelukje hebben terwijl hij 3 a 4 plasjes heeft gedaan. Nou kan dat af en toe gebeuren maar het gekke vind ik dat hij dit meestal op z'n kussen of in de bench doet en er vervolgens languit in gaat liggen. We weten niet goed wat we hier nu mee aanmoeten. Overigens als de bench dicht is als hij er in zit doet hij dit niet/minder zoals 's nachts. 

 

Iemand ervaring hiermee en tips om dit op te lossen?

 

Ook geeft hij nog niet aan iets te moeten doen. Dit is voor ons soms ook lastig. 

 

 

honden page profiel ChanelChanel

 

Ik heb een pup van 17 weken, een teefje. Plast keurig buiten, maar ook binnen, ook als ik net van buiten kom. Maar ze plast niet meer in haar bench, eigenlijk al lang niet meer. Ik kan je dan ook verder geen tips geven dan wat er bekend is om een pup zindelijk te krijgen.

 

Elk uur naar buiten

Na elk slaapje naar buiten,

Na het eten naar buiten

Na het spelen naar buiten

 

Maar soms gaat het zo snel, voordat je door hebt dat ze moet plassen, heeft ze het al gedaan. Dus best nog vaak ongelukjes hier.

Vanmorgen ging ze voor de deur zitten, en piepte. Meteen naar buiten gedaan en ja hoor, ze poepte. Heeft ze dan toch blijkbaar aangegeven.

 

Wat ik wel merk is dat ze nog geen controle heeft over haar blaas. Want ze plast vaak een klein beetje als ze net buiten is, op de straat o.i.d. En dan gaat ze op het gras verder plassen.

 

Nu weer plasje in de woonkamer, tja.... Eigen schuld, had ik dit niet moeten typen haha.

 

 

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

 

Chanel, bedankt voor je reactie. We houden ons idd zo goed mogelijk aan die "regels". Het gaat ook over het algemeen erg goed.

 

Alleen ik vind het zo vreemd dat hij op zijn slaapplaats gaat plassen en ook echt alleen daar. En er vervolgens in gaat slapen/liggen direct na het plasje. 

Op het moment dat hij in de bench moet doet hij dit niet.... Ik vraag me af waar dit gedrag vandaan kan komen. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoe schoon was het bij de fokker? Is daar al met de zindelijkheidstraining begonnen? 

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Bij de fokker was het heel schoon, gewoon in de huiskamer en was ze ook al geleerd om op de krant in de bak een plasje te doen. Dus niet in het slaapgedeelte....

honden page profiel ChanelChanel

 

Ja idd vreemd, en zou ook niet weten waarom hij dit doet.....

Hopelijk hebben andere lezers een idee. Ik ben benieuwd...  

Volgende forumvraag: Naar buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^