Cavoodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilco Wilco

honden foto van Wilco

Voor mij zou een kruising altijd een no go zijn.

Probeer een hond te vinden in de erkende rassen, die al jaren lang gefokt zijn op hun goede eigenschappen. En waarvan ook duidelijk omschreven is, wat je er van kunt verwachten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is geen ras maar een kruising.

 

Cavoodle is een broodfokkers uitvinding. Je zet twee honden look-a-likes van rassen op elkaar en huppakee daar is de cavoodle.

 

Als je pech hebt krijgt een hond uit deze kruising alle in hoge percentages voorkomende ernstige erfelijke aandoeningen van de Cavalier mee; chiari-achtige malformatie, syringomyelie, lekkende hartklep (doodsoorzaak nr. 1 bij de Cavaliers), chronisch lijmoor (glue ear), patella luxatie, episodic falling, meerdere oogaandoeningen .........................

honden page profiel ..

honden foto van .

Even los van een cavalier, want ik zou persoonlijk nooit met dat ras fokker. En daarmee kom ik eigenlijk precies tot mijn punt: veel hondenrassen zijn helaas kapot gefokt. De cavalier is daar een prima voorbeeld van.

 

Ik snap daarom eerlijk gezegd niet waarom er zo fel gereageerd wordt op een kruising in het algemeen. Soms kan kruisen juist heel goed zijn, om weer gezonde lijn ergens in te brengen. 

 

Een kruising wil absoluut niet zeggen dat de hond daarom per definitie meer gezondheidsrisico's met zich mee brengt. Alleen de keuze van de dieren waarmee gefokt is, de ouderdieren, is wel degelijk van belang. 

Kruisen met gezonde dieren, die gezonde nakomelingen voortbrengen, is naar mijn mening niks mis mee. 

 

Juist omdat er zoveel kapot gefokt is en alles maar om geld en uiterlijk moet draaien, wil een erkend ras met stamboom ook niet zeggen dat het gezond is.

 

Let goed op de kruising en de gezondheid van de ouderdieren en de rassen. Er kan kan  ook verantwoord een kruising worden gefokt, maar eerlijk is eerlijk: deze fokkers zijn (helaas) moeilijk te vinden.

Maar ook bij een rashond met stamboom zou ik goed op deze punten letten. Dat de hond van een erkende fokker komt wil niet altijd zeggen dat er ook goed en gezond wordt gefokt. Blijf daarom ook altijd goed zelf opletten en verdiep je in het ras en de eventuele erfelijke afwijkingen. 

Sandra (Gast)

Hallo Thomas,

Ik las dat jij vorig jaar op zoek was naar een cavoodle pup. Heb je er een gevonden en zo ja mag ik weten waar? Wij zijn nl. zelf ook op zoek naar een cavoodle.

 

Groeten Sandra

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Hallo Thomas,
Ik las dat jij vorig jaar op zoek was naar een cavoodle pup. Heb je er een gevonden en zo ja mag ik weten waar? Wij zijn nl. zelf ook op zoek naar een cavoodle.
 
Groeten Sandra
  "

 
Mag ik vragen waarom je graag een kruising met een cavaliertje wil? Het is over het algemeen bekend dat deze honden ondertussen helaas niet meer gezond te noemen zijn.. Ik vraag me oprecht af waarom mensen er dan toch nog voor kiezen. En niet alleen voor jezelf, maar met name voor de hond. 

Tom (Gast)

Wat een hysterie. Wij hebben al 3 jaar een cavoodle. Destijds gekocht bij mensen die hun Cavalier juist niet wilde kruisen met hetzelfde ras. De genenpoel van de Cavaliers is behoorlijk klein. Ze hebben hun Cavalier 1 keer een nestje laten krijgen met een toy-poedel. Super leuk resultaat en nog nooit een gezondheidsprobleem gehad. Zijn juist hele sterke hondjes, superlief en enthousiast en ze haren niet. Hun moeder had ook een fantastisch leven...dus speculeer er niet al te veel op los. Er worden ook buiten de fokkerij hondjes geboren. Als koper moet je gewoon je ogen en oren en een boerenverstand gebruiken. Je niet enkel laten verleiden door een schattige pup.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Als koper moet je gewoon je ogen en oren en een boerenverstand gebruiken. Je niet enkel laten verleiden door een schattige pup. "

 Tja had jij dat ook maar gedaan......

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Precies.
In plaats van de broodfok in stand te houden. ;-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Beste Thomas,
Ik weet wel waarom je geen goede fokker kan vinden! De cavoodle is namelijk een engels ras, een nieuw ras, dus nog niet sterk overal aan het fokken. Ook als je zoekt op cavoodle krijg je allemaal engelse sites. Misschien ff opzoeken hoe cavoodle in het nederlands heet? Het heeft een andere naam, ik ben vergeten wat...haha! Maar ik zou dat even proberen.
Ik hoop dat je aan dit advies wat hebt.
Groetjes "

 Ik ben Gwen en jij praat onzin.  Ga geen onzin op een forum lopen verkondigen waar mensen verantwoorde fok van echte rashonden aanbevelen. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik word het zoooo beu!  Een nieuw "ras" wordt zomaar niet aanvaard.  Ze moeten tien jaar (10!) een standaard kunnen aanhouden, voor ze een échte stamboom krijgen.

Dit bewijst dat er héél veel kan mis gaan met kruisen van verschillende rassen.

De enige reden waarom die mensen dat doen, is om veel geld te kunnen verdienen op de rug van onschuldige, en misschien ernstig zieke hondjes en dankzij de goedgelovigheid van dwazen die geen huiswerk maken...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wat een hysterie. Wij hebben al 3 jaar een cavoodle. Destijds gekocht bij mensen die hun Cavalier juist niet wilde kruisen met hetzelfde ras. De genenpoel van de Cavaliers is behoorlijk klein. Ze hebben hun Cavalier 1 keer een nestje laten krijgen met een toy-poedel. Super leuk resultaat en nog nooit een gezondheidsprobleem gehad. Zijn juist hele sterke hondjes, superlief en enthousiast en ze haren niet. Hun moeder had ook een fantastisch leven...dus speculeer er niet al te veel op los. Er worden ook buiten de fokkerij hondjes geboren. Als koper moet je gewoon je ogen en oren en een boerenverstand gebruiken. Je niet enkel laten verleiden door een schattige pup. "

 

Het gaat bij de Cavalier niet alleen om het feit dat de genenpool te klein is, maar over de gevolgen daarvan, nl. dat erfelijke aandoeningen in hoge percentages voorkomen. Met een boerenverstand kan je dus rekenen op overerving van een gedeelte van deze aandoeningen:

 

97% Chiari-achtige Malformatie

 

 

62,4% Syringomyelie tengevolge van CM, boven 6 jaar 70%

 

 

50% PSOM (glue ear - soort chronische middenoorontsteking)

 

 

50% MVD (lekkende hartkleppen) oplopend tot ca. 100% op 10-jarige leeftijd

 

 

30% oogaandoeningen

 

 

20-30% PL (Patella (knie) Luxatie)

 

 

19,1% EFS - Episodic Falling Syndroom

 

 

10% HD (Heupdisplasie)

 

 

10,8% Curly Coat Syndrome (incl. dry eye)

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Voor de tweede maal!!Sorry dat ik dan een cavalier heb.Het lijkt wel een misdaad te zijn om dit ras aan te schaffen en te fokken.Zuiver ras of mix,als je van dieren houd wil je nooit dat het ziek word.Net zoals bij kinderen.Niet dan?

Charley (Gast)

hallo,

Ik heb zelf ook een cavadoodle van 1,5 jaar oud.

1,5 jaar geleden aangeschaft bij een fokker in Duitsland (vlak over de grens bij uelsen) welke claimde de enigste fokker in Europa te zijn...

Wij waren destijds zeker niet op zoek naar een cavadoodle, echter bij het zien van het hondje waren we direct verkocht.

Het is oprecht het meest energieke, liefdevolle en gezonde hondje welke wij ooit hebben gehad!! 

honden page profiel toto

honden foto van to

@Loesje..

Mag ik zo brutaal zijn m te vragen waarom U wel de aandoening van de cavalier neer zet en niet van de poedel?? Het lijkt erop dat U van alles wat maar een kruising is wel een negatief verhaal weet te maken. Zie ook het topic "Labradoodle aanschaffen wie helpt"

 

Maar weet U (vast heel goed) dat de poedel ook absoluut niet gezond is?

lees hieronder maar:

 

Poedel, middenslag


Foto: Wikimedia Commons
 
Heupdysplasie -type 2- (ontwikkelingsstoornis heup) 5.0  
Immuungemedieerde hemolytische anemie (afbraak rode bloedscellen door afweersysteem) 4.0  
Maagcarcinoom (kwaadaardige maagkanker) 4.0  
Otitis externa (ontsteking uitwendige gehoorgang) 4.0  
Progressieve retina atrofie (voortschrijdende verslechtering netvlies) 4.0  
Atopie (omgevingsallergie) 3.0  
Elleboogdysplasie -type 2- (aandoening elleboog) 3.0  
Maag-dilatatie-volvulus (maagdraaiing) 3.0  
Epilepsie ("vallende ziekte") 2.0  
Hyperadrenocorticisme [ziekte van Cushing] (te veel productie van bijnierschorshormoon) 2.0  
Immuungemedieerde trombocytopenie (afbraak bloedplaatjes door afweersysteem) 2.0  
Patellaluxatie (losse knieschijf) 2.0  

 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" @Loesje..
Mag ik zo brutaal zijn m te vragen waarom U wel de aandoening van de cavalier neer zet en niet van de poedel?? Het lijkt erop dat U van alles wat maar een kruising is wel een negatief verhaal weet te maken. Zie ook het topic "Labradoodle aanschaffen wie helpt"
 
Maar weet U (vast heel goed) dat de poedel ook absoluut niet gezond is?
lees hieronder maar:


Heupdysplasie -type 2- (ontwikkelingsstoornis heup)
5.0
 
Immuungemedieerde hemolytische anemie (afbraak rode bloedscellen door afweersysteem)
4.0
 
Maagcarcinoom (kwaadaardige maagkanker)
4.0
 
Otitis externa (ontsteking uitwendige gehoorgang)
4.0
 
Progressieve retina atrofie (voortschrijdende verslechtering netvlies)
4.0
 
Atopie (omgevingsallergie)
3.0
 
Elleboogdysplasie -type 2- (aandoening elleboog)
3.0
 
Maag-dilatatie-volvulus (maagdraaiing)
3.0
 
Epilepsie ("vallende ziekte")
2.0
 
Hyperadrenocorticisme (te veel productie van bijnierschorshormoon)
2.0
 
Immuungemedieerde trombocytopenie (afbraak bloedplaatjes door afweersysteem)
2.0
 
Patellaluxatie (losse knieschijf)
2.0
 
 

  "

 Gehaald bij rashondenwijzer uiteraard.

Als er nu een site is die een hekel heeft aan rashonden, maar één doel heeft al de rashonden te bannen. Dan vind je uiteraard die gegevens terug.

Halen heel veel info uit America enz en noteren ziektes die hier niet voorkomen.

Hun doel is een negatief beeld van de rashond te creëren.

Maar, uiteraard heeft de poedel, net als elke andere hond, rashond of kruising, kans op erfelijke aandoeningen.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" @Loesje..
Mag ik zo brutaal zijn m te vragen waarom U wel de aandoening van de cavalier neer zet en niet van de poedel?? Het lijkt erop dat U van alles wat maar een kruising is wel een negatief verhaal weet te maken. Zie ook het topic "Labradoodle aanschaffen wie helpt"
 
Maar weet U (vast heel goed) dat de poedel ook absoluut niet gezond is?
lees hieronder maar:


Heupdysplasie -type 2- (ontwikkelingsstoornis heup)
5.0
 
Immuungemedieerde hemolytische anemie (afbraak rode bloedscellen door afweersysteem)
4.0
 
Maagcarcinoom (kwaadaardige maagkanker)
4.0
 
Otitis externa (ontsteking uitwendige gehoorgang)
4.0
 
Progressieve retina atrofie (voortschrijdende verslechtering netvlies)
4.0
 
Atopie (omgevingsallergie)
3.0
 
Elleboogdysplasie -type 2- (aandoening elleboog)
3.0
 
Maag-dilatatie-volvulus (maagdraaiing)
3.0
 
Epilepsie ("vallende ziekte")
2.0
 
Hyperadrenocorticisme (te veel productie van bijnierschorshormoon)
2.0
 
Immuungemedieerde trombocytopenie (afbraak bloedplaatjes door afweersysteem)
2.0
 
Patellaluxatie (losse knieschijf)
2.0
 
 

  "

 Ik denk dat loesje dat inderdaad allemaal wel weet  

 

Heb je haar profiel wel eens gelezen?

 

Als iemand iets weet over erfelijke aandoeningen is zij het wel.

honden page profiel toto

honden foto van to

Xtine, die club staat toch echt voor het verbeteren van de hondenlevens, gezien al de rechtszaken die ze voeren. tegen o.a. de te korte snuiten, te kromme/doorgezakte ruggen ect...

 

het gaat er mij om dat ook de poedel absoluut niet gezond is, veel Labradoodles hebben de ziekte van Addsion die toch echt vanuit de poedel lijnen gekomen is.

En dat is echt geen prettige ziekte.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Xtine, die club staat toch echt voor het verbeteren van de hondenlevens, gezien al de rechtszaken die ze voeren. tegen o.a. de te korte snuiten, te kromme/doorgezakte ruggen ect...
 
het gaat er mij om dat ook de poedel absoluut niet gezond is, veel Labradoodles hebben de ziekte van Addsion die toch echt vanuit de poedel lijnen gekomen is.
En dat is echt geen prettige ziekte. "

 Dat is zeker geen prettige ziekte en daarom zijn wij hier op hp inclusief loesje ook zo fel op elke test die er maar te testen is. 

 

Het is niet bedoelt als aanval op een ras maar als advies.

Zorg bij de aanschaf van een hond dat je er op let dat de ouderdieren zijn getest en de lijnen gezond zijn. 

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Xtine, die club staat toch echt voor het verbeteren van de hondenlevens, gezien al de rechtszaken die ze voeren. tegen o.a. de te korte snuiten, te kromme/doorgezakte ruggen ect...
 
het gaat er mij om dat ook de poedel absoluut niet gezond is, veel Labradoodles hebben de ziekte van Addsion die toch echt vanuit de poedel lijnen gekomen is.
En dat is echt geen prettige ziekte. "

 Tja en daarom is testen zo belangrijk.

Of het nu een kruising of een rashond is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Xtine, die club staat toch echt voor het verbeteren van de hondenlevens, gezien al de rechtszaken die ze voeren. tegen o.a. de te korte snuiten, te kromme/doorgezakte ruggen ect...
 
het gaat er mij om dat ook de poedel absoluut niet gezond is, veel Labradoodles hebben de ziekte van Addsion die toch echt vanuit de poedel lijnen gekomen is.
En dat is echt geen prettige ziekte. "

Zij voeren "enkel" rechtspraken tegen honden met stamboom.

Mensen met honden die een erfelijke aandoening hebben, maar geen stamboom worden niet geholpen.

Zij willen maar één ding, en dat is het einde van al de honden met stamboom.

 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Voor de tweede maal!!Sorry dat ik dan een cavalier heb.Het lijkt wel een misdaad te zijn om dit ras aan te schaffen en te fokken.Zuiver ras of mix,als je van dieren houd wil je nooit dat het ziek word.Net zoals bij kinderen.Niet dan? "

 beetje drama vind je niet? je word nergens aangevallen omdat je een cavalier hebt..  Loes heeft enkel het over de erfelijke gebreken die echt wel aanwezig zijn bij dat ras.. daarom zegt ze niet dat NIEMAND een cavalier mag hebben of iedereen met cavalier slecht is.. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" @Loesje..
Mag ik zo brutaal zijn m te vragen waarom U wel de aandoening van de cavalier neer zet en niet van de poedel?? Het lijkt erop dat U van alles wat maar een kruising is wel een negatief verhaal weet te maken. Zie ook het topic "Labradoodle aanschaffen wie helpt"
 
Maar weet U (vast heel goed) dat de poedel ook absoluut niet gezond is?
lees hieronder maar:


Heupdysplasie -type 2- (ontwikkelingsstoornis heup)
5.0
 
Immuungemedieerde hemolytische anemie (afbraak rode bloedscellen door afweersysteem)
4.0
 
Maagcarcinoom (kwaadaardige maagkanker)
4.0
 
Otitis externa (ontsteking uitwendige gehoorgang)
4.0
 
Progressieve retina atrofie (voortschrijdende verslechtering netvlies)
4.0
 
Atopie (omgevingsallergie)
3.0
 
Elleboogdysplasie -type 2- (aandoening elleboog)
3.0
 
Maag-dilatatie-volvulus (maagdraaiing)
3.0
 
Epilepsie ("vallende ziekte")
2.0
 
Hyperadrenocorticisme (te veel productie van bijnierschorshormoon)
2.0
 
Immuungemedieerde trombocytopenie (afbraak bloedplaatjes door afweersysteem)
2.0
 
Patellaluxatie (losse knieschijf)
2.0
 
 

  "

 

to,

 

 

Met name de erfelijke aandoeningen Chiari-like Malformation (kleine hersenen die niet in het achterhoofd passen) en dientengevolge Syringomyelia (synrinxen; holtes met vocht in het ruggenmerg), die zeer ernstige neurologische pijnen en verschijnselen veroorzaken, zijn voor mij een reden om zelfs te pleiten voor een fokverbod voor Cavalier King Charles Spaniëls en look-a-likes.

 

Men is gestart met een te kleine genenpool van de Cavaliers, waardoor het inteeltpercentage hoog ligt. Dit percentage is debet aan de vele erfelijke aandoeningen bij de Cavalier.

 

Genetic Counselling Services ir. Ed J. Gubbels, geneticus en fokkerij specialist, schrijft hierover:

 

http://www.gencouns.nl/artikelen/2012-12-29_leuvens_cavalierproject.pdf

 

Ir. Gubbels weerlegt de fabels betreffende de gezondheid van de Cavalier verspreid door de Cavalier fokkers.

 

Je quote de door Dier & Recht genoemde erfelijke aandoeningen van de Middenslag Poedel. Hierin zijn duidelijk de aandoeningen van alle formaten van poedels op één hoop gegooid. Een Middenslag Poedel heeft bijv. bij hoge uitzondering o.a. Heupdysplasie, Elleboogdysplasie.

 

Welke rassen zijn er ook weer gebruikt om tot Labradoodles te komen? Poedel x Labrador!

 

Juist, de poedel met de lijst van aandoeningen, die Dier & Recht meent te moeten melden, die jij kopieert en de Labrador, waarover Ir. Ed J. Gubbels het volgende gezondheidsinventarisatie rapport schreef:

 

 

http://www.gencouns.nl/pdf/2009%20Labrador%20rapport%201-3-2010.pdf

 

 

 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Helaas is de cavalier kapotgefokt, we hoeven daar geen discussie over te houden want het is een wetenschappelijk aangetoond feit, niet meer en niet minder.... Persoonlijk heb ik zelf al eentje moeten laten inslapen enkele jaren geleden, ze was maar 18 maand oud en volledig lam op het einde. Ik ben gek op dit ras, hun karakter en hun uiterlijk... Ik koop geen pup meer aan maar maak wel ruimte voor herplaatsers, momenteel heb ik een lieve cavaliermeid...maar...ook een rekening voor onverwachte ziekenkosten...er zijn bitter weinig tot geen cavaliers die geen symptomen vertonen gaand van lekkende hartkleppen, CM en noem maar op, we moeten ons hoofd niet in het zand steken, het is echt zo... Momenteel is mijn meisje gezond maar ik weet dat ik geen garanties heb, dat heeft geen enkele cavalier, getest of niet, goede bloedlijn (als die al bestaat...) of niet... Is een cavalierbezitter slecht ? Tuurlijk niet...maar luister en lees je goed in voor je er eentje aanschaffen gaat... Een fokverbod is nogal een straffe uitspraak maar helaas de enige manier om dit ras (ooit) nog een kans te geven...triest hé...

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Beetje drama?Ik citeer.Als je alleen al naar de waslijst van erfelijke aandoeningen kijkt van een cavalier,kom je tot de conclusie dat er überhaupt niet meer met cavaliers moet worden gefokt.

honden page profiel toto

honden foto van to

" Zij voeren "enkel" rechtspraken tegen honden met stamboom.
Mensen met honden die een erfelijke aandoening hebben, maar geen stamboom worden niet geholpen.
Zij willen maar één ding, en dat is het einde van al de honden met stamboom.
  "

 Dat wil ik bij deze toch bestrijden... ze voeren ook wel degelijk strijd tegen fokkers van honden zonder stamboom. Neem de labradoodle maar als voor beeld.

Ze willen vooral gezonde honden.

@Loesje.

Ik snap heus wel wat U zegt hoor, maar eigenlijk moet je geen hond meer willen. Persoonlijk vind ik dat er wel heel veel rassen/soorten honden zijn die wat mankeren. Dat blijkt ook uit het feit dat de verzekeringsmaatschappijen de prijzen ook iedere keer verhogen en dingen uitsluiten.

Voor onze hond kom ik bij het MCD Amsterdam, als je het dar over de soorten honden hebt, weet je al gauw dat er een hoop mis is. Er is best wel wat voor te zeggen, om vers bloed van een andere soort/ras hond in de lijnen te brengen maar dan zijn het volgens 'kenners' geen zuivere rashonden meer. Maar je kan toch beter een gezonde hond hebben?

 

Weet U ik zou nog zoveel willen zeggen, maar ook in de honden wereld draait het m.i. alleen maar om de centen.

Dat vind ik gewoon om verdrietig van te worden.

 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Beetje drama?Ik citeer.Als je alleen al naar de waslijst van erfelijke aandoeningen kijkt van een cavalier,kom je tot de conclusie dat er überhaupt niet meer met cavaliers moet worden gefokt. "

 NIEMAND VALT U AAN  het is gewoon een FEIT dat de cavalier ongezond is, of jij dat nu leuk vind of niet.. maar niemand zegt dat jij nu de rotste persoon op aarde bent, omdat jij voor een cavalier bent gegaan .. dus hang zo het slachtoffer ook niet uit

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Hang het slachtoffer helemaal niet uit.We stoppen ermee.Ieder zijn ding.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  NIEMAND VALT U AAN  het is gewoon een FEIT dat de cavalier ongezond is, of jij dat nu leuk vind of niet.. maar niemand zegt dat jij nu de rotste persoon op aarde bent, omdat jij voor een cavalier bent gegaan .. dus hang zo het slachtoffer ook niet uit "

 





Amen

Frans (Gast)

Hallo,

Wellicht weten jullie hier iets over.

mijn auders hebben een cavelier king Charles, beestje is nu ongeveer 6 jaar oud.

Het hondje is alleen verre van wat ik vindt een gezonde hond.

Het hondje heeft erg veel last van (volgens de dierenarts) allergieën (hij krijgt ook niets anders te eten dan speciale hypoallergeene brokjes en als beloning af en toe een stukje rijstwafel).

Het hondje is voor de rest ook zeer rustig (ligt de heele dag te slapen).

Tegen de jeuk enz. Heeft de dierenarts Appoquell voorgeschreven (als ik dat zo goed spel).

 

Is dit iets wat typerend is voor deze hondjes? Heeft er iemand nog tips hoe hiermee om te gaan?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@Frans

 

Er zijn vele Cavalier King Charles Spaniëls, die allerlei ernstige erfelijke aandoeningen hebben.

 

Hoe uiten die allergieën bij het hondje van je ouders zich? Krabt de Cavalier met zijn pootje op een plek of is het meer in de lucht krabben (fantoom krabben)? Is dat het geval dan helpt Apoquel niet.

 

Een hondje van 6 jaar dat de hele dag slaapt, is niet normaal.

 

Zijn er nog meer verschijnselen uit de volgende lijst http://www.cavalierinfo.nl/page3.php

die het hondje van je ouders vertoont?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavoodle" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Bravecto wel of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^