Meer dan 1 hond, welke rassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Mensen kijken een beetje vreemd als wij met twee Maltezers en een Golden Retriever lopen.

Voor degene die 2 of meer honden hebben, welke rassen bij elkaar en waarom? Of waarom juist alleen dezelfde rassen?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Bumper, Franse bulldog, bij Diesel, Bullmastiff. 2 Bullmastiffs zag ik niet zitten, veels te groot, en een Franse bulldog omdat dit bewezen een goede match met een BM is.

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

ik volg.., interessante topic ook voor ons...

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hah..ik heb "gewoon" 2 border collies ;) 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

husky en beagle.

waarom.... ze kwamen op mijn pad 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hier één grote hond, want twee grote honden is niet te doen en een kleintje komt er niet in.  

 

Mijn moeder had lange tijd een nogal groot uitgevallen Engelse cocker (45 cm) met twee yorkshire kruisingen (19 cm). Vroeger dacht ik dat de cocker klein was. Tot die yorkshire kruisingen erbij kwamen.  

 

De yorkshires waren eigenlijk een beetje een vergissing, de bedoeling was dat ze net zo groot of net iets kleiner zouden zijn als de cocker, want die had de perfecte hoogte. Maar ze bleven kleiner dan verwacht. (wat wil je ook met een kruising, haha) 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hier een terrier geval, een husky en een tamaskan

maxje kwam in het asiel binnen als het ergste gevalletje wat ik ooit heb meegemaakt en mijn mama die toen nog leefde en bang was voor honden en max bang was voor alle vreemde mensen vonden elkaar gelijk geweldig, dus ja dan maar met ons mee als klein hondje ipv een herder die ik wilde.

toen kwam job een x husky en door hem is mijn liefde voor de husky ontstaan en daar kwam lisa dus.

en nu sinds een kleine maand een tamaskan erbij, max en lisa zijn niet zo vitaal meer dus als er een hond bij kwam kon het geen jonge husky zijn, geen hond die hun voorbij loopt. tijdens een wandeling met wolfhonden genoten van dit ras, ze zijn minder zelfstandig dan een husky en laten zich iets beter sturen toch zijn ze niet slaafs want dat past niet bij me.

3 honden die super goed bij elkaar passen maar voor de buitenwereld totaal niet lijken op elkaar (die zien alleen maar uiterlijk)

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Sandy is een kruizing shi tzu x malthelzer
Diva is een Nova scotia duck tolling retriever

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier een sheltie, een schotse collie en een chinese naakthond  

 

De sheltie en schotse collie gaan heel goed samen omdat ze qua karakter heel veel gemeen hebben en ook qua speelwijze. Heel veel mensen met shelties hebben ook collies (en andersom  )

 

De chinese naakthond is dan weer een beetje "the odd one out". Heeft wel hetzelfde zacht karakter als de sheltie en collie, maar dan met een gezonde dosis humor erbij. Binnen 2 jaar komt er hoogstwaarschijnlijk nog wel een chineesje bij, omdat we helemaal voor ze gevallen zijn, en omdat 2 chineesjes samen zoooveel leuker is dan eentje 

 

Ik krijg ook wel vaak reacties op mijn aparte trio. Met alleen Lizzie en Dan kreeg ik dat ook al omdat ze beide blue merle zijn (een aparte kleur) en ze dus bijna identiek zijn op hun formaat na. Daar snappen mensen meestal niks van hahaha maar nu met Sterre erbij krijgen we alleen maar nog meer aandacht  

 

Ik vind beide altijd een heel leuk gezicht, een roedel met hetzelfde ras en een mengelmoesroedel  het heeft beide wel wat. 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Een Newfoundlander en een Rottweiler hier. :-)

Beide uit dezelfde rasgroep, maar toch een vrij aparte combi, als ik de reacties vanuit m'n omgeving hoor.
Waarom deze rassen? M'n hart ligt al zolang als ik me kan herinneren bij de Newfoundlander en ik wilde er graag een sporthond bij; de Rottweiler heeft (samen met de Duitse Herder) ook altijd "op m'n lijstje" gestaan, dus toen de tijd er rijp voor was, hebben we dit ras aan onze roedel toegevoegd. Heel blij mee!

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hier eerst een am staff gekomen, dan de 2e een duitse dog onder andere om het bruut geweld van de staff aan te kunnen.

Vervolgens een Schipperke omdat het gewoon kleine monsters die niet onder de indruk zijn van de 2 andere charels maar heel erg goed te trainen

En nu is er n 2e am staff teefje bij aangezien mijn vriend haar net had toen we mekaar leerde kennen.

 

dus gezellige bende in verschillende kleuren en formaten en altijd plaats als je gaat wandelen of terrasje doen want de meeste ontwijken onze gevaarlijke honden

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Hier tot nu toe een hond.. zou graag een tweede willen.. denk ook zelfde formaat. alleen nog goed nadenken welke en wat matcht met Fingo.

voorkeuren gaan uit naar;

Nog een basenji, of een duitse pincher of een chineese naakthond.... 

leuk om dit topic te volgen!!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Hier twee honden die kwa ras wel goed bij elkaar passen, maar innerlijk totaal verschillen. Geen bewuste keuze geweest, maar ook weer geen echt toeval. Mijn moeder was altijd al gek op Westies, dus daar ben ik mee opgegroeid. Zelf vond ik het ook wel leuke hondjes, maar val toch meer op kruisinkjes en ik had liever een donkerder hondje.
Dat werd dus Bobby, een kruising met een flinke dosis Cairn Terrier. Een geweldig hondje, slim, sportief, baasgericht, als ze een rashond was geweest was ik weer voor hetzelfde ras gegaan.

Helaas is mijn moeder twee jaar geleden onverwacht overleden en zo kwam haar Westie Kimmi bij mij. Kimmi is inmiddels 11 jaar en een rustig, vriendelijk beestje, dat graag haar eigen gang gaat. Bij haar vergeleken is Bobby maar een druktemakertje, maar ze kunnen het goed samen vinden.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Hier 2 Dalmaten en een kruising Kees x vlinderhondje!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Engelse cocker spaniel die heel rustig is vroeger was ze wel ondeugend. 

Er was een jrt bij vond ik leuk 2 heel verschillende karakters.

Jrt werd oud het ging niet meer.

Spanieltje is een schat maar ze wordt echt oud mu.

Wilde toch weer een stoute hond erbij niet zon suffie.

Het werdt de mini aussie.

Hij is nu 14 mnd en een heerlijk beest.

 

Ik vind een lief karakter heel leuk maar wat stoutigheid in een hond ook.

Dus vandaar...

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Wij hebben al 40 jaar teckels, meestal 2 tegelijk en zo'n 20 jaar geleden is daar de eerste  witte herder bijgekomen omdat we dat een prachtige hond vonden en ook het karakter sprak ons aan. Nu hebben we 2 teckels en een witte herder.

 

Qua karakter passen ze goed bij elkaar, lekker eigenwijs, maar wel goed luisterend. Ze kunnen prima met elkaar overweg. Onze witte is nu bijna 8 jaar en de teckels zijn 5 en 2,5 jaar.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier ook een 'interessante' combinatie: een Leonberger en een Grote poedel.

Twee héél verschillende rassen qua uiterlijk en karakter, maar oh wat zijn de dames qua karakter toch eigenlijk grotendeels hetzelfde, haha. Dat gaat dus heel goed samen 

 

Waarom deze rassen?

Taika, onze Leonberger, past perfect bij onze levensstijl; relaxed, wel lekker er op uit gaan, maar niet al te intensief. Ook is Taika onze eerste hond en we wilden een hond die niet al te lastig was qua opvoeding en echt 'hond' was (niet onder de 50 centimeter schofthoogte); gewoon een lekkere lieve lobbes . Het gedeelte 'niet zo lastig qua opvoeding' werd even anders, aangezien Taika niet de standaard Leonberger bleek te zijn, maar nu weten we dat we zo'n beetje elk ras aankunnen, hoe 'lastig' ook 

 

Door HP werd mijn interesse gewekt voor de grote poedel. Het 'tuttige' beeld wat de meeste mensen van een poedel hebben (had ik ook!) werd absoluut niet bekrachtigd, en toen ik me ging verdiepen in het ras werd ik verliefd! Dat moest en zou onze volgende hond worden.

Na een kleine tegenslag die we hadden met een mogelijke poedelpup kwam Frøya op ons pad, een herplaatser (het had zo moeten zijn blijkbaar) en tja, die verliefdheid is dus ook niet meer over gegaan.

 

Onze tweede hond hebben we dus niet echt gekozen 'omdat het zo goed zou matchen met Taika' of iets in die richting, maar puur voor onszelf; omdat dit ras ons zo aansprak.

Een supergoede keuze blijkt wel, en de dames hebben het reuze naar hun zin met z'n tweëen: win-win 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Nou, ik heb een Hollandse herder, en mijn zusje heeft een kruising dwergkees X chihuahua. We mochten allebei een eigen hond kiezen, en tsja, smaken verschillen. Het gaat super tussen die 2. 

Als ik op mezelf woon gaat mijn hond natuurlijk mee, mijn zusje haar hondje gaat met haar mee, maar ik zie me zelf niet snel met 2 honden lopen. Ik vind 1 genoeg en daar wil ik graag al mijn tijd en aandacht in stoppen, maar.. zeg nooit nooit :) 

 

Hier wat fotootjes. 

 

 

 

Als pups ( zelfde dag in huis gehaald) 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wij zijn begonnen met een Dogo Argentino, Evita, we werden op slag verliefd op het ras toen we een artikel in Woef hadden gelezen, drie jaar later kwam Ylena erbij, ook een Dogo Argentino.

Na drie jaar wilde ik een kleiner hondje, meer een schoothondje en dat werd Gioia, een Lagotto Romagnolo.  De ironie van het geval is dat Gioia helemaal geen schoothondje is, nooit geweest ook. 

Ze is wel sterk geworden door de omgang met de twee dogo's, heeft minder Lagotto trekjes .

Nadat Evita stierf, hebben we terug een Dogo genomen, Niké.  Omdat de fokker van Evita en Ylena geen pups in het vooruitzicht had, komt Niké van een andere fokker.  Niké is in maart geboren maar in oktober kregen we een telefoontje van onze fokker dat hij pups had. 

Dat wilden we geen van beiden laten liggen en dus kwam Athena erbij.

Toen hadden we drie Dogo's en één Lagotto Romagnolo.

Een jaar later is Ylena overleden waarna we terug twee dogo's hadden...

Twee jaar geleden zag ik een oproep om een dove Dogo pup te adopteren omdat ze werd aangevallen door haar broers en zusjes en dus kwam Nahla bij ons.

Spijtig genoeg, is Athena twee maanden geleden overleden op zesjarige leeftijd en als het van mij afhing zou er zo terug een dogo komen, mijn man vindt echter twee dogo's genoeg en ook Gioia is nog steeds bij ons, bijna elf nu.

Ik wil in de toekomst graag twee dogo's houden en één kleiner ras, waarschijnlijk weer een Lagotto.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Leuk al jullie reacties te lezen! ?

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier een Labradorkruising, een Herderkruising en een Tamaskan. 

 

De Tamaskan is expres op de Herderkruising uitgezocht. Dit was de beste match in gedrag. 

Verder zit er niet echt een speciale reden tussen het verschil in ras...

 

Hier schrikken mensen als ik met 3 van die grote sukkels loop... "Kun je ze wel houden dan?!" 

Nou ja, dat is het doel van opvoeding...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De eerste hond was een Yorkshire kruising die groot is. We hebben een ras uitgezocht dat kwa energie en speelwijze bij de eerste hond past, en wat wij natuurlijk ook een mooi en leuk ras vinden. Daar is toen de Manchester terrier uitgekomen. Zo zijn wij bij onze 2 honden gekomen, de combi werkt gelukkig ook :D.

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Ik heb drie Goldenmeiden... ben 6 jaar terug begonnen met eentje en sinds bijna 2 jaar een tweede erbij. Sinds dit jaar woont haar moeder ook bij mij. Ik zou niet zo snel een ander ras meer willen, misschien ooit een Golden en een iets kleiner ras erbij.

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Hier een rottweiler en een golden. Een rottweiler als eerste hond durfden we niet goed aan, is toch een hond voor gevorderden ;-). Toen met Jamie bleek dat we best een hond kunnen opvoeden en dat onze kinderen goed met honden kunnen omgaan is Zara erbij gekomen.

 

de superstabiele, sociale en bomproof golden heeft goed geholpen met het opvoeden van de rotti.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Hier een west highland white terrier en een siberische husky.

 

Ze kwamen gewoon voorbij  beiden zijn herplaatsers die mensen die we kenden weg gingen doen, de husky was liefde op het eerste gezicht voor mij en de westie was hier gekomen toen ik klein was, tommy kon niet goed omgaan met hun kinderen ( of hun kinderen met hem want hier ging het prima ).

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Een Golden, Husky, Newfoundlander, Ierse Wolfshond, Anatolische herder.

 

Begonnen met golden en vind het gewoon een heerlijk ras en 1 hond ertussen die makkelijk luistert vind ik wel prettig. 

 

Newfoundlander zijn we ooit eens tegen gekomen en verliefd geworden op uiterlijk, toen verdiept in het ras en ja ... dan ben je verkocht. 

 

Husky altijd mooie en geweldige honden gevonden en na aantal honden gehad te hebben uiteindelijk gekozen ervoor. Was er toen pas aan  toe. 

 

Anatolische Herder, herplaatser wat eigenlijk een Spaanse .. nog wat moest zijn maar bleek dus een ander ras te zijn. Dus eigenlijk onverwachts op ons pad gekomen maar het verschilt niet zo gek veel met wat we dachten dat het zou zijn. 

 

Ierse Wolfshond, mijn man zijn opa fokte deze en hij wilde altijd graag een Ier. 

Verdiept in het ras, gaan kijken en ja ... dan ben je ook weer  verkocht. 

 

Ik vind het heerlijk om wat eigenwijze rassen te hebben maar toch ook een waakse hond, een hond die makkelijk dingen aanleert als Coach voor de pups die kwamen.

 

Ras waar je een bepaalde sport mee kunt doen en waar je lange wandelingen mee kunt maken. 

 

Hebben een heerlijke mix van dit alles. 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Engelse bulldog en american bully omdat doggen /terriërs mijn type honden zijn en labrador en chihuahua kreeg ik bij mijn vriendin erbij

honden foto van Cassy met Pepsi, Shana en Mandy

Duitse Herder, Maltezer  en Teckel. Niks met elkaar te maken dus... Pepsi, maltezer reu, kwam als eerste en 6jr later Shana, teckel teef, die op ons pad kwam. Ze gaan goed samen qua karakter (natuurlijk per individu). Shana is zoals de rasstandaard het zegt eigenwijs, koppig, speels, familie gericht en is echt een knuffel met ons. Terwijl Pepsi eerder onderdanig, rustig is en allemansvriend. Hij brengt haar tot rust en zij brengt hem energie bij. 

 

Mandy kwam 2jr geleden op ons pad. Nu we een grote tuin hadden begon onze wens naar een DH te kriebelen en toen namen we contact op met een fokster die ons echt heeft laten kenis maken met de DH we zijn zelfs op een show mee mogen gaan. Maar ze zei wel dat het kon duren voor onze pup er was want de wachtlijst was er al en ze hebben max. 1nest/jaar en 1 jaar wachten kwam ze er. Ze is zeer speels dus past ze bij pepsi omdat ze elkaars tegenpool zijn, met Shana was dit eerst moeilijker maar na wat zoeken hebben ze een bepaalde rang gevonden waarin ze gelukkig zijn en nu zijn het 2 zotte meiden in huis. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik heb er drie. Alle drie Podenco-types uit Spanje. Hier heb ik bewust voor gekozen.

 

Ik heb wel zitten twijfelen. Podenco's zijn de makkelijkste niet, en ik dacht, wil ik dit? Twee honden altijd aan de lijn? Twee honden die elkaar versterken wanneer er een kat langs rent? Kan ik niet beter JUIST iets anders ernaast nemen? Heel even leek het erop dat mijn tweede hondje een Dwergpoedeltje zou worden. Maar toen bleek dat Wispa slechtziend was, en besloot ik haar nóg een verhuizing te besparen.

 

Ik heb geen spijt van mijn keuze. Podenco's zijn.. apart. Ze spelen graag door elkaar "op te jagen". Van honden die met meer fysiek contact spelen zijn ze wat angstig. Dat vinden ze niet prettig. Stoeien. Zeker niet met vreemde honden. Ze slapen bij elkaar op een stapeltje, iets wat veel andere rassen niet zo doen. Ze hebben dus onwijs veel aan elkaar en "spreken dezelfde taal".

 

En ik heb nu uiteindelijk DRIE honden altijd aan de lijn, die niet los kunnen, en die elkaar versterken als er een kat, een auto, een fiets, een andere hond, of wat dan ook langs komt, want ze blaffen alle drie om andere dingen, en gaan dan met elkaar mee doen. Ideale situatie? Nee, eigenlijk niet. Drie is eentje teveel. Maar dat wist ik toen nummer drie erbij kwam.

 

Ik vind dat ik een héérlijk trio heb en zou ze nergens voor in willen ruilen. Als het aan mij lag, zouden hier altijd Podenco's wonen (maar misschien maar twee tegelijk in de toekomst..). Echter hoop ik op termijn samen te wonen met mijn vriend, die gek is op mijn hondjes, maar droomt van lange boswandelingen zónder alle kanten opgesleurd te worden en over allerlei honden heen te vallen. Misschien toch een gezellige asiel-sloeber tegen die tijd :)

 

Meerdere honden bevalt me wel heel goed. Misschien vooral omdat ik Podenco's heb en het echte "roedelhondjes" zijn. Ze houden elkaar bezig, het alleen zijn is makkelijker..

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Nu zal ik zelf even reageren. :-)

Bijna 11 jaar geleden heb ik niet mijn prins op het witte paard gevonden maar mijn prins met het witte hondje.


Mijn man had onze Mischa (Maltezer) al vijf jaar toen ik hem leerde kennen.
Een schat van een hond, we waren twee handen op één buik, helaas hebben we haar vorig jaar april in moeten laten slapen. (15 jaar)


Negen jaar geleden wilde we graag een tweede hondje, wederom een Maltezer want dat ras kende we goed, Tessa kwam in ons leven en kon het goed vinden met Mischa.


Nu alweer bijna 5 jaar geleden kwam Maltezer nummer drie, Bo.

 

Twee jaar geleden kregen onze buren een Golden Retriever pup, een geweldige hond waar we helemaal verliefd op werden.

 

Een paar keer naar een nestje wezen kijken maar toch elke keer de conclusie dat vier honden wel wat veel is.

 

Een Golden Retriever is altijd een jongensdroom van mijn man geweest.

 

Toen Mischa weg viel kwam er een gat in ons gezin, het werd stil in huis ondanks dat er nog twee lieve meisjes rond liepen.

 

Eind februari toch weer naar een nest geweest en daar was onze Amber, toen 4 weekjes.

 

Helemaal verliefd en zo kwam met 7 weken Amber bij ons wonen, onze eerste en vast niet laatste Golden Retriever.
Vandaag is ze precies een maand bij ons.

 

Een super lieve hond, erg leergierig en super slim, ook Tessa en Bo zijn ons ontzettend dierbaar en Mischa zal altijd in onze gedachte blijven.

 

Het zijn onze kindjes die we zelf niet hebben.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^